Ja znam da su postojali, i bili su jaki, veoma jaki, divni.zelenashica wrote: da osjetila si sa 17.........ali da su i sjednim bili istinski ne bi ne prestajali....istinski leptiriči nikad ne umiru
Cekam na te istinske.
Moderators: _BataZiv_0809, Euridika
Ja znam da su postojali, i bili su jaki, veoma jaki, divni.zelenashica wrote: da osjetila si sa 17.........ali da su i sjednim bili istinski ne bi ne prestajali....istinski leptiriči nikad ne umiru
biće..............ladyblue18 wrote:Ja znam da su postojali, i bili su jaki, veoma jaki, divni.zelenashica wrote: da osjetila si sa 17.........ali da su i sjednim bili istinski ne bi ne prestajali....istinski leptiriči nikad ne umiru
Ali su prestali...
Cekam na te istinske.Bit ce valjda...
BISCANIN2 wrote:IMas mladost i dozivis djecacke zaljubljenosti ,razocarenja i obacanje samom sebi da te ni jedna nece vise povrijediti tako,onda malo kruzis trazis ,letis,i naidje slucajno u kaficu tvoja buduca zena. Iz pocetka i nije neka hemija ali kako vrijeme prolazi zaljubis se polako i na kraju mislis da ne mozes bez nje.
Onda zendiba i borba za posa,kucu , polozaj ,dodju i djeca nesto sto zivot cini veselijim i drazim .
Imas i hobi firmu ima se i nesto para ,onda vidis da u zadnjih 6ili 7 godina nisi se bas zabavljao pa odlucis da to promjenis .
Putovanja ova i ona malo sam vise sa zenom ,ako sta iskrsne zaletis se itd.
I onda odjednom se pojavi neko i istog trena te pukne grom u glavu oslijepis i oglushish.Takve leptirice u stomaku nikad nisi osjetio ,jednostavno kad ta osoba tu gubis konce ne vladas sobom .
Ne mozes vise da se kontrolises ,i naravno to se vidi i osjeti .
A ta osoba jos radi sa tobom u kancelariji preko .
I onda se konacno i desi ,ekstaza ,emocije ko nikad .
Vidis da je to opasno za sviju ,izbjegavas ,trudis se da nemas kontakta potiskujes ali dzaba .
Jednostavno nema momenta da ne pomislis ,preplivao bi svaku rijeku , otisao bi na kraj svijeta ,potukao bi se sa pola ulice samo da je momenat vidis .
Opet razmisljas hladne glave barem pokusavas ,promjenis radno mjesto ,da nije na ocima barem, pa procice treba malo vremena ,ali jos gore .Sta sad ,valjda ce da prodje.
nema smisla čovjeka da zezaš.......eh da će i tebe to strefit pa da vidim štaš ondastaza wrote:BISCANIN2 wrote:IMas mladost i dozivis djecacke zaljubljenosti ,razocarenja i obacanje samom sebi da te ni jedna nece vise povrijediti tako,onda malo kruzis trazis ,letis,i naidje slucajno u kaficu tvoja buduca zena. Iz pocetka i nije neka hemija ali kako vrijeme prolazi zaljubis se polako i na kraju mislis da ne mozes bez nje.
Onda zendiba i borba za posa,kucu , polozaj ,dodju i djeca nesto sto zivot cini veselijim i drazim .
Imas i hobi firmu ima se i nesto para ,onda vidis da u zadnjih 6ili 7 godina nisi se bas zabavljao pa odlucis da to promjenis .
Putovanja ova i ona malo sam vise sa zenom ,ako sta iskrsne zaletis se itd.
I onda odjednom se pojavi neko i istog trena te pukne grom u glavu oslijepis i oglushish.Takve leptirice u stomaku nikad nisi osjetio ,jednostavno kad ta osoba tu gubis konce ne vladas sobom .
Ne mozes vise da se kontrolises ,i naravno to se vidi i osjeti .
A ta osoba jos radi sa tobom u kancelariji preko .
I onda se konacno i desi ,ekstaza ,emocije ko nikad .
Vidis da je to opasno za sviju ,izbjegavas ,trudis se da nemas kontakta potiskujes ali dzaba .
Jednostavno nema momenta da ne pomislis ,preplivao bi svaku rijeku , otisao bi na kraj svijeta ,potukao bi se sa pola ulice samo da je momenat vidis .
Opet razmisljas hladne glave barem pokusavas ,promjenis radno mjesto ,da nije na ocima barem, pa procice treba malo vremena ,ali jos gore .Sta sad ,valjda ce da prodje.![]()
Kružiš i letiš: teško ću večeras zaspati, umirem od smijeha...
ja sam vazda nadr.....ana pozitivom,čak i kad me leptirići hebustaza wrote:Što su svi ovdje nadr...ani pozitivnim vibracijama.
![]()
Još uvijek se smijem.
Nego, poštovana moja, umjesto da mi nešto lijepo napišeš i daš podršku, jer me dugo ovdje nije bilo, ti tako odma' i na 1. loptu.
![]()
I, nevjerovatno, pogodila si, al' valjda imam pravo nešto i teorijski napisati.
a šta mi to treba bit sve u životu,...........volim svoje dijete najjjj na svijetu.......znači ljubav,..............volim jednog muškarca najjjjjj na svijetu značči ljubav,volim svoj posao najjjjjjjjjj znači ljubav,.............volim lovu najjjjjjjjjjj opet ljubav..........pa ljubav je bolan oko mene..............i jeste mi sve na svijetuuuuuuuuuuuuustaza wrote:U, ti bi se raspravljala.![]()
Tipično balkanski: zato nama i stoji ona teza: lahko ćemo.
Al' mislim da imaš sreće, jer se još uvijek smijem, pa ću biti koncizan.
Blago tebi, kad ti je ljubav sve u životu.
A za leptire ne brini: oni su već našli šta će ih strefiti ovoga ljeta.
Sve najbolje...
a sta je to drugo vaznije od ljubavi?staza wrote: Blago tebi, kada ti je ljubav sve u životu.
anais_nin wrote:a sta je to drugo vaznije od ljubavi?staza wrote: Blago tebi, kada ti je ljubav sve u životu.![]()
osim mozda zdravlje (koje je meni jednako vazno, ali ne i vaznije od iste)...
BISCANIN2 wrote:Ne znam ,volio bih ako je ko od ovih koji imaju malo više ljeta iza sebe prošli sličnu situaciju da kaže svoje iskustvo .
Znam da do tad takvo nešto nisam ni osjetio , znači neću reći ljubav jeli ne znam šta je ,ali magičnu i strašnu privlačnost jednostavno kao da osjetiš da je to to .
Često kontam kako nije fer život , godinama lunjaš i tražiš i kad misliš da takvo nešto ne postoji bum.Ošine te grom na prvi pogled .I više ništa nije isto .
U suštini sretan sam,srce mi lupa jače ,svijet gledam drukčijim očima , prijatelj mi kaže kako bi volio da takvo što može da doživi.
Dokle,dotle šta će biti nek bude .
zelenashica wrote:anais_nin wrote:a sta je to drugo vaznije od ljubavi?staza wrote: Blago tebi, kada ti je ljubav sve u životu.![]()
osim mozda zdravlje (koje je meni jednako vazno, ali ne i vaznije od iste)...
nek je bar neko uz mene
Pitanje koje sam sebi trebas postaviti je volis li ti svoju zenu?BISCANIN2 wrote:Čovjek više ne može biti pametan ,najviše sam ljut na samog sebe nisam više balavac da mi se to dešava.
Brak i žena koja me neizmjerno voli ,morao bi biti najveći gad da bi nešto takvo povrijedio .
A opet misli mi lete na drugu stranu ,ne znam nek vrijeme donese svoje ,imam još snage i razuma da guram dalje.
Kresni ti to jarane, bez emocija, i sjeti se šta na to kaže Žuži JelinekBISCANIN2 wrote:Ne znam ,volio bih ako je ko od ovih koji imaju malo više ljeta iza sebe prošli sličnu situaciju da kaže svoje iskustvo .
Znam da do tad takvo nešto nisam ni osjetio , znači neću reći ljubav jeli ne znam šta je ,ali magičnu i strašnu privlačnost jednostavno kao da osjetiš da je to to .
Često kontam kako nije fer život , godinama lunjaš i tražiš i kad misliš da takvo nešto ne postoji bum.Ošine te grom na prvi pogled .I više ništa nije isto .
U suštini sretan sam,srce mi lupa jače ,svijet gledam drukčijim očima , prijatelj mi kaže kako bi volio da takvo što može da doživi.
Dokle,dotle šta će biti nek bude .
Umirem od smijehaLesli Eldridž wrote:E ako ste prije dva dana gledali Žuži Jelinek, Ćiru Blaževića i nekog sexologa prf.dr. XY u emisiji "Otvoreno" na HRT 1, onda vam je sve jasno. Carica Žuži savjetuje ženama da ne prave aferu zbog preljube. Kaže:"Ako je to on uradio, ne pravite aferu. On je to morao uraditi, to svi muški rade. Ne znači da on ne voli vas i djecu. Vratit će se on, bit će on dobar muž i otac i dalje, ali u prorodi svakog muškarca je da radi i "ono" sa strane."Ćiro se složio sa njom, a prof. nije. I ja se slažem sa gopođom Žuži Jelinek.
Carica je Tita mi
Žuži je simpatična bakica, raritet iz doba Franca Jozefa i ako ju čovjek ne shvata ozbiljno može biti strašno simpatična. Međutim, ko zbilja povjeruje da je ona našla Sveti gral muško-ženskih odnosa taj (po mojem mišljenju) nema ni dvije zdrave fosne u glavi.Lesli Eldridž wrote:E ako ste prije dva dana gledali Žuži Jelinek, Ćiru Blaževića i nekog sexologa prf.dr. XY u emisiji "Otvoreno" na HRT 1, onda vam je sve jasno. Carica Žuži savjetuje ženama da ne prave aferu zbog preljube. Kaže:"Ako je to on uradio, ne pravite aferu. On je to morao uraditi, to svi muški rade. Ne znači da on ne voli vas i djecu. Vratit će se on, bit će on dobar muž i otac i dalje, ali u prorodi svakog muškarca je da radi i "ono" sa strane."Ćiro se složio sa njom, a prof. nije. I ja se slažem sa gopođom Žuži Jelinek.
Carica je Tita mi