Dino Merlin 'ISPOCETKA'

Diskusije o bh. i inostranim izvođačima, razmjena pjesama, CD-ova, muzičke oprema...

Moderator: _BataZiv_0809

Locked
Layne

#276 Re: Dino Merlin 'ISPOCETKA'

Post by Layne »

Better Man wrote: Da, nalazim se na platnom spisku firme u kojoj radim svaki dan izuzev subote i nedelje od 8 h do 16 h. Zašto bih mjenjao nick kad je riječ o naslovu jedne pjesme koju izvode genijalci koje sam dva puta gledao uživo i dolaze iz Seattle-a. Danas Koševo ima stolice i sam kapacitet se ne može porediti sa onim vremenom kad nije bilo stolica i kad je moglo stati na tribine istog preko 50 hiljada ljudi. Nisam ja meteorolog. već su to izjave Čole i njegovog menadžmenta. Neki su ovdje tvrdili da je jedino Dino Merlin uz U2 punio Koševo i ja sam im rekao gdje je bio kad je to uradio Čola, a to što nisi u stanju da skontaš napisano tvoj problem. I koncert Čole na Koševu je bio u sklopu turneje putujući zemljotres i desio se 1978 ili 1979 nisam 100% siguran. Na besplatnom koncertu jeste bilo prepuno Koševo, ali na tom kišnom nije bilo tih 60 hiljada ljudi, jer ja imam podatak od osobe koja je učestvovala u organizaciji tog kišnog koncerta da je prodato između 35 i 40 hiljada karata + gosti i osobe koje su na koncertu bile sa besplatnim kartama. Dakle možemo govoriti između 40 i 50 hiljada ljudi na kišnom koncertu. Neka Dino sad kad bude pravio koncert na Koševu stavi cijenu karte 15 ili 20 Km, pa da vidim što će ga rasprodati. Neko reče da nije mjerilo kvalitete pun stadion i apsolutno je u pravu, jer da jeste mjerilo kvalitete onda bi Ceca bila kvalitet. A što je najžalosnije sutra da Ceca najavi koncert u Sarajevu na Koševu i dva stadiona bila premala da primi sve one koji bi htjeli da je gledaju, a večina među publikom bi upravo bili i fanovi Dine Merlina. Zato eto Vam Dino Merlin, Vesna Zmijanac, Ivana Banfić i slične polupismene pevaljke s kojima je radio duete, a ja ću ovo ljeto do Hrvatske da Vidim neke od svjetskih legendi kao što su Nick Cave, Bob Dylan, Manic Street Preachers, Iron Maiden itd.
Pearl Jam :thumbup:
samo to.
Better Man

#277 Re: Dino Merlin 'ISPOCETKA'

Post by Better Man »

malamia wrote:
Better Man wrote:
bila u halila wrote:Gdje je bio Merlin kad je Čola punio Koševo sam spomenuo samo zato jer je neko rekao da je Merlin jedini uz U2 koji je napunio Koševo, a možemo dodati Bijelo dugme.Jedini razlog što Čola je išao u Zetru, a ne na Koševo su vremenski uslovi, odnosno mogučnost kiše. Čola je Zetru prodao za samo jedan i pol dan. Vjeruj mi da sutra napravi koncert na Koševu da bi ga rasprodao za par dana. Za njegova vjerska ubjeđenja sam već rekao da citiram samo ono što je izjavljivao prije rata u medijima i ono što danas izjavljuje. Moji prijatelji koji su bili na koncertu se profesionalno bave zvukom i sl., pa su itekako kompetentni da kažu šta misle. I negleda se kvalitet zvuka koliko možeš pojačati razglas. Da si bila na Massive Attack onda bi naučila šta je vrhunski razgllas i vrhunsi ozvučen prostor, gdje u svakom kutku (bilo da si pred binom, skroz nazad ili negdje u sredini) imaš identičan zvuk, tj. zvuk iste glasnoće i čistoće i možeš da komuniciraš sa nekim normalno bez nadvikivanja i poslije koncerta ti nezuji u ušima.

Kao prvo, sad smo svi uvjereni u to da si na necijem platnom spisku a taj svoj nick bi hitno trebao mijenjati.

Ja za razliku od tebe iznosim cinjenice koje su te postidile i slomile pa se jadan raspisao i sam sebi kontriras...sad te kao fol ne zanima vjera..sad ko fol nisi cuo pjesmu nit te zanima..Onaj ko te placa - placa amatera jer se nisi bas dobro pripremio za cas....a zasto si se ukopao? Pa jer se bavis lazima i spetlj'o se jadan..pogubio se sav...Ne zanima te zadatak? Bravo - to sam cekala...probao si je li tako...i ne moze, zar ne....pa te sad kao lafo ne zanima ni vjera ni pjesma...... :-) :-) :-) :-) Gubitnik si, i to los gubitnik!

A sad da odmah predjem na stvar i da ti odmah odgovorim gdje je Dino bio kad je Cola radio Kosevo..
Dino je tad imao mozda 14,15 godina (Cola je svirao mozda 76. godine... znam njegovu generaciju, a Dino Merlin je 1962. godiste... =CINJENICE)
I znaci, taj dan je mali Dino bio u osnovnoj skoli, odgovarao muzicko i dobio 5 pa ga mama nagradila da ode na Colin koncert i on je tu noc sebi rekao da ce kad poraste i on tako.......i eto napunio ga dva puta dosad!!! Ispunio mu se djecacki san... eto tu je Dino bio..i to mu je pomoglo da danas mori takve poput tebe..

Tvoja logika "gdje je bio Timberlake kad je Jackson plesao moonwalk ili...gdje je bila Nelly Furtado kad je Madonna prodavala milijunske tiraze..." vrijedja mi inteligenciju a ocigledno i drugim ljudima koji imaju potrebu da se jave na tvoje lazi.

A vidim sad si i meteorolog postao kad Cola ne moze napuniti Kosevo "zbog kise" toboze...Na Dininom Kosevu 2004. je taj dan i tokom koncerta lila kisa...instrumenti pokriveni najlonom, Dino mokar do koze a 60.000 ljudi se ne pomijera s mjesta!!!!!! Imas sve zabiljezeno na DVD-u. (OPET CINJENICE).
To se zove spektakl.

I jos samo jedna cinjenica: Cola kada je svirao na Kosevu teren nije bio otvoren za publiku, vec samo tribine. SAMO TRIBINE!
To znam jer znam ljude koji su bili.

Zato, sjedi u magarecu klupu i suti.
Da, nalazim se na platnom spisku firme u kojoj radim svaki dan izuzev subote i nedelje od 8 h do 16 h. Zašto bih mjenjao nick kad je riječ o naslovu jedne pjesme koju izvode genijalci koje sam dva puta gledao uživo i dolaze iz Seattle-a. Danas Koševo ima stolice i sam kapacitet se ne može porediti sa onim vremenom kad nije bilo stolica i kad je moglo stati na tribine istog preko 50 hiljada ljudi. Nisam ja meteorolog. već su to izjave Čole i njegovog menadžmenta. Neki su ovdje tvrdili da je jedino Dino Merlin uz U2 punio Koševo i ja sam im rekao gdje je bio kad je to uradio Čola, a to što nisi u stanju da skontaš napisano tvoj problem. I koncert Čole na Koševu je bio u sklopu turneje putujući zemljotres i desio se 1978 ili 1979 nisam 100% siguran. Na besplatnom koncertu jeste bilo prepuno Koševo, ali na tom kišnom nije bilo tih 60 hiljada ljudi, jer ja imam podatak od osobe koja je učestvovala u organizaciji tog kišnog koncerta da je prodato između 35 i 40 hiljada karata + gosti i osobe koje su na koncertu bile sa besplatnim kartama. Dakle možemo govoriti između 40 i 50 hiljada ljudi na kišnom koncertu. Neka Dino sad kad bude pravio koncert na Koševu stavi cijenu karte 15 ili 20 Km, pa da vidim što će ga rasprodati. Neko reče da nije mjerilo kvalitete pun stadion i apsolutno je u pravu, jer da jeste mjerilo kvalitete onda bi Ceca bila kvalitet. A što je najžalosnije sutra da Ceca najavi koncert u Sarajevu na Koševu i dva stadiona bila premala da primi sve one koji bi htjeli da je gledaju, a večina među publikom bi upravo bili i fanovi Dine Merlina. Zato eto Vam Dino Merlin, Vesna Zmijanac, Ivana Banfić i slične polupismene pevaljke s kojima je radio duete, a ja ću ovo ljeto do Hrvatske da Vidim neke od svjetskih legendi kao što su Nick Cave, Bob Dylan, Manic Street Preachers, Iron Maiden itd.
ja imam podatak od jednog clana foruma koji mi se javio preko PM-a da si placen da ovdje pljujes...

to je isti argument kao kad ti spominjes te svoje koji su radili na koncertu..
[/quote]

E, vidiš ima nešto što se zove profesionalizam, a to je da ne odaješ izvor koji ti je dao informaciju, ali ti to ne znaš pa praviš smiješna poređenja.
Better Man

#278 Re: Dino Merlin 'ISPOCETKA'

Post by Better Man »

Layne wrote:
Better Man wrote: Da, nalazim se na platnom spisku firme u kojoj radim svaki dan izuzev subote i nedelje od 8 h do 16 h. Zašto bih mjenjao nick kad je riječ o naslovu jedne pjesme koju izvode genijalci koje sam dva puta gledao uživo i dolaze iz Seattle-a. Danas Koševo ima stolice i sam kapacitet se ne može porediti sa onim vremenom kad nije bilo stolica i kad je moglo stati na tribine istog preko 50 hiljada ljudi. Nisam ja meteorolog. već su to izjave Čole i njegovog menadžmenta. Neki su ovdje tvrdili da je jedino Dino Merlin uz U2 punio Koševo i ja sam im rekao gdje je bio kad je to uradio Čola, a to što nisi u stanju da skontaš napisano tvoj problem. I koncert Čole na Koševu je bio u sklopu turneje putujući zemljotres i desio se 1978 ili 1979 nisam 100% siguran. Na besplatnom koncertu jeste bilo prepuno Koševo, ali na tom kišnom nije bilo tih 60 hiljada ljudi, jer ja imam podatak od osobe koja je učestvovala u organizaciji tog kišnog koncerta da je prodato između 35 i 40 hiljada karata + gosti i osobe koje su na koncertu bile sa besplatnim kartama. Dakle možemo govoriti između 40 i 50 hiljada ljudi na kišnom koncertu. Neka Dino sad kad bude pravio koncert na Koševu stavi cijenu karte 15 ili 20 Km, pa da vidim što će ga rasprodati. Neko reče da nije mjerilo kvalitete pun stadion i apsolutno je u pravu, jer da jeste mjerilo kvalitete onda bi Ceca bila kvalitet. A što je najžalosnije sutra da Ceca najavi koncert u Sarajevu na Koševu i dva stadiona bila premala da primi sve one koji bi htjeli da je gledaju, a večina među publikom bi upravo bili i fanovi Dine Merlina. Zato eto Vam Dino Merlin, Vesna Zmijanac, Ivana Banfić i slične polupismene pevaljke s kojima je radio duete, a ja ću ovo ljeto do Hrvatske da Vidim neke od svjetskih legendi kao što su Nick Cave, Bob Dylan, Manic Street Preachers, Iron Maiden itd.
Pearl Jam :thumbup:
samo to.

Da, upravo oni istinski kraljevi i legende.
bila u halila

#279 Re: Dino Merlin 'ISPOCETKA'

Post by bila u halila »

Da, nalazim se na platnom spisku firme u kojoj radim svaki dan izuzev subote i nedelje od 8 h do 16 h. Zašto bih mjenjao nick kad je riječ o naslovu jedne pjesme koju izvode genijalci koje sam dva puta gledao uživo i dolaze iz Seattle-a. Danas Koševo ima stolice i sam kapacitet se ne može porediti sa onim vremenom kad nije bilo stolica i kad je moglo stati na tribine istog preko 50 hiljada ljudi. Nisam ja meteorolog. već su to izjave Čole i njegovog menadžmenta. Neki su ovdje tvrdili da je jedino Dino Merlin uz U2 punio Koševo i ja sam im rekao gdje je bio kad je to uradio Čola, a to što nisi u stanju da skontaš napisano tvoj problem. I koncert Čole na Koševu je bio u sklopu turneje putujući zemljotres i desio se 1978 ili 1979 nisam 100% siguran. Na besplatnom koncertu jeste bilo prepuno Koševo, ali na tom kišnom nije bilo tih 60 hiljada ljudi, jer ja imam podatak od osobe koja je učestvovala u organizaciji tog kišnog koncerta da je prodato između 35 i 40 hiljada karata + gosti i osobe koje su na koncertu bile sa besplatnim kartama. Dakle možemo govoriti između 40 i 50 hiljada ljudi na kišnom koncertu. Neka Dino sad kad bude pravio koncert na Koševu stavi cijenu karte 15 ili 20 Km, pa da vidim što će ga rasprodati. Neko reče da nije mjerilo kvalitete pun stadion i apsolutno je u pravu, jer da jeste mjerilo kvalitete onda bi Ceca bila kvalitet. A što je najžalosnije sutra da Ceca najavi koncert u Sarajevu na Koševu i dva stadiona bila premala da primi sve one koji bi htjeli da je gledaju, a večina među publikom bi upravo bili i fanovi Dine Merlina. Zato eto Vam Dino Merlin, Vesna Zmijanac, Ivana Banfić i slične polupismene pevaljke s kojima je radio duete, a ja ću ovo ljeto do Hrvatske da Vidim neke od svjetskih legendi kao što su Nick Cave, Bob Dylan, Manic Street Preachers, Iron Maiden itd.
Evo ga - u necemu se slazemo. I ja cu ici na Dylana, ali Boga mi i na Dinu Merlina. I evo recimo da ti vjerujem da je prodano "samo" izmedju 40 i 50 hiljada. karata..Zbilja mizerno prodaja :roll: :roll: :roll:, slazemo se :-) :-)

Ali covjece, koliko ti znas o Dini Merlinu?! Ti si ovdje ubjedljivo njegov najveci fan!
vemus

#280 Re: Dino Merlin 'ISPOCETKA'

Post by vemus »

Better Man wrote:
bila u halila wrote:Gdje je bio Merlin kad je Čola punio Koševo sam spomenuo samo zato jer je neko rekao da je Merlin jedini uz U2 koji je napunio Koševo, a možemo dodati Bijelo dugme.Jedini razlog što Čola je išao u Zetru, a ne na Koševo su vremenski uslovi, odnosno mogučnost kiše. Čola je Zetru prodao za samo jedan i pol dan. Vjeruj mi da sutra napravi koncert na Koševu da bi ga rasprodao za par dana. Za njegova vjerska ubjeđenja sam već rekao da citiram samo ono što je izjavljivao prije rata u medijima i ono što danas izjavljuje. Moji prijatelji koji su bili na koncertu se profesionalno bave zvukom i sl., pa su itekako kompetentni da kažu šta misle. I negleda se kvalitet zvuka koliko možeš pojačati razglas. Da si bila na Massive Attack onda bi naučila šta je vrhunski razgllas i vrhunsi ozvučen prostor, gdje u svakom kutku (bilo da si pred binom, skroz nazad ili negdje u sredini) imaš identičan zvuk, tj. zvuk iste glasnoće i čistoće i možeš da komuniciraš sa nekim normalno bez nadvikivanja i poslije koncerta ti nezuji u ušima.

Kao prvo, sad smo svi uvjereni u to da si na necijem platnom spisku a taj svoj nick bi hitno trebao mijenjati.

Ja za razliku od tebe iznosim cinjenice koje su te postidile i slomile pa se jadan raspisao i sam sebi kontriras...sad te kao fol ne zanima vjera..sad ko fol nisi cuo pjesmu nit te zanima..Onaj ko te placa - placa amatera jer se nisi bas dobro pripremio za cas....a zasto si se ukopao? Pa jer se bavis lazima i spetlj'o se jadan..pogubio se sav...Ne zanima te zadatak? Bravo - to sam cekala...probao si je li tako...i ne moze, zar ne....pa te sad kao lafo ne zanima ni vjera ni pjesma...... :-) :-) :-) :-) Gubitnik si, i to los gubitnik!

A sad da odmah predjem na stvar i da ti odmah odgovorim gdje je Dino bio kad je Cola radio Kosevo..
Dino je tad imao mozda 14,15 godina (Cola je svirao mozda 76. godine... znam njegovu generaciju, a Dino Merlin je 1962. godiste... =CINJENICE)
I znaci, taj dan je mali Dino bio u osnovnoj skoli, odgovarao muzicko i dobio 5 pa ga mama nagradila da ode na Colin koncert i on je tu noc sebi rekao da ce kad poraste i on tako.......i eto napunio ga dva puta dosad!!! Ispunio mu se djecacki san... eto tu je Dino bio..i to mu je pomoglo da danas mori takve poput tebe..

Tvoja logika "gdje je bio Timberlake kad je Jackson plesao moonwalk ili...gdje je bila Nelly Furtado kad je Madonna prodavala milijunske tiraze..." vrijedja mi inteligenciju a ocigledno i drugim ljudima koji imaju potrebu da se jave na tvoje lazi.

A vidim sad si i meteorolog postao kad Cola ne moze napuniti Kosevo "zbog kise" toboze...Na Dininom Kosevu 2004. je taj dan i tokom koncerta lila kisa...instrumenti pokriveni najlonom, Dino mokar do koze a 60.000 ljudi se ne pomijera s mjesta!!!!!! Imas sve zabiljezeno na DVD-u. (OPET CINJENICE).
To se zove spektakl.

I jos samo jedna cinjenica: Cola kada je svirao na Kosevu teren nije bio otvoren za publiku, vec samo tribine. SAMO TRIBINE!
To znam jer znam ljude koji su bili.

Zato, sjedi u magarecu klupu i suti.
Da, nalazim se na platnom spisku firme u kojoj radim svaki dan izuzev subote i nedelje od 8 h do 16 h. Zašto bih mjenjao nick kad je riječ o naslovu jedne pjesme koju izvode genijalci koje sam dva puta gledao uživo i dolaze iz Seattle-a. Danas Koševo ima stolice i sam kapacitet se ne može porediti sa onim vremenom kad nije bilo stolica i kad je moglo stati na tribine istog preko 50 hiljada ljudi. Nisam ja meteorolog. već su to izjave Čole i njegovog menadžmenta. Neki su ovdje tvrdili da je jedino Dino Merlin uz U2 punio Koševo i ja sam im rekao gdje je bio kad je to uradio Čola, a to što nisi u stanju da skontaš napisano tvoj problem. I koncert Čole na Koševu je bio u sklopu turneje putujući zemljotres i desio se 1978 ili 1979 nisam 100% siguran. Na besplatnom koncertu jeste bilo prepuno Koševo, ali na tom kišnom nije bilo tih 60 hiljada ljudi, jer ja imam podatak od osobe koja je učestvovala u organizaciji tog kišnog koncerta da je prodato između 35 i 40 hiljada karata + gosti i osobe koje su na koncertu bile sa besplatnim kartama. Dakle možemo govoriti između 40 i 50 hiljada ljudi na kišnom koncertu. Neka Dino sad kad bude pravio koncert na Koševu stavi cijenu karte 15 ili 20 Km, pa da vidim što će ga rasprodati. Neko reče da nije mjerilo kvalitete pun stadion i apsolutno je u pravu, jer da jeste mjerilo kvalitete onda bi Ceca bila kvalitet. A što je najžalosnije sutra da Ceca najavi koncert u Sarajevu na Koševu i dva stadiona bila premala da primi sve one koji bi htjeli da je gledaju, a večina među publikom bi upravo bili i fanovi Dine Merlina. Zato eto Vam Dino Merlin, Vesna Zmijanac, Ivana Banfić i slične polupismene pevaljke s kojima je radio duete, a ja ću ovo ljeto do Hrvatske da Vidim neke od svjetskih legendi kao što su Nick Cave, Bob Dylan, Manic Street Preachers, Iron Maiden itd.[/quote]

rece nam covjek koji se iskazao lazima i podvalama na forumu...
i treba da mu vjerujemo svi :D :D :D
ProbuseniDolar

#281 Re: Dino Merlin 'ISPOCETKA'

Post by ProbuseniDolar »

Ja stvarno ne znam koliko godina imaju ovi sto se raspravljaju na ovoj temi, ali sam primijetio da je rasprava na nivou Dernek.ba rasprava .. Vidim raspravlja se da li je vise ljudi okupio Cola ili Dino .. Najvise me cudi kako par osoba ovdje konstantno gazi i nijece kvalitetu svega sto dolazi iz BiH, a kao oni su gospoda pa ce u HR na koncerte "kvalitetnih" Iron Maidena ili Manic Street Preachers-a ... Hejjj ... pa ko ste vi da govorite o necijoj kvalteti ... Ako vam se Dino ne svidja, jednostavno ga ignorisite i zaobidzite ... Licno cu otici na Dinin koncert, ne zato sto smatram da je to kvalitet, vec zato sto mi se svidja njegova muzika ... Sad ce me mnogi napasti i kontrirati kako je Dino plagijator i kradljivac ... Ja koliko znam, aktuelna americka i evropska muzika se bazira na istocnjackim i africkim ritmovima ... Zar to nije kradja??? ... Dininu muziku raja voli i to treba postovati ... A rasprave tipa "ko je bolji", "kome ce vise raje doci na koncert" ili "sta je kvalitet, a sta ne" su uzaludne jer svako ima ukus i lcni izbor, a o tome se, ne raspravlja!!!
Neelix

#282 Re: Dino Merlin 'ISPOCETKA'

Post by Neelix »

...i staru ljubav, i sve sto sveto je :D pa onda ode naklanjat da mu se halali :lol: :lol: :lol: ja zajebanog mujezina :D
gocc

#283 Re: Dino Merlin 'ISPOCETKA'

Post by gocc »

vidi, to nisam do sada nigdje procitao... ni to da Dino ima suprugu, a ni to je gospodja Merlin pokrivena... tamo muz sa Cecom saradjuje (a ona je boga mi sve samo nije pokrivena... ) pa duete sa Banfickom radi (a ni ta nije pokrivena... nju sve i da pokrijes, opet ne bi mogao zamaskirati kvalitete... :) ) a gospodja kod kuce pod zarom... fakat nisam to znao... :)

au Dino... nije losa sema, nije... ma maher je Dino, i za klepiti pjesmu a izgleda i za ponesto drugo.. :)
stapic

#284 Re: Dino Merlin 'ISPOCETKA'

Post by stapic »

Better Man wrote:

Pogledaj sebe, pa onda pričaj nekom da je nisko pao. Govorim samo o onome što sam pročitao i što je on lično izjavljivao prije i to uspoređujem sa onim što izjavljuje danas. Pogleajte ko samo svira i radi s njim. Mahir Beat House :lol: :lol: Propali dance muzičar koji nema veze sa muzikom.
Better Man wrote: Imam posao za koji sam se školovao i dobro mi je i ne zanima me šta Mahir Beat Hose radi.
Pa ti ga prvi i spomenu...klocu :-)
Better Man

#285 Re: Dino Merlin 'ISPOCETKA'

Post by Better Man »

stapic wrote:
Better Man wrote:

Pogledaj sebe, pa onda pričaj nekom da je nisko pao. Govorim samo o onome što sam pročitao i što je on lično izjavljivao prije i to uspoređujem sa onim što izjavljuje danas. Pogleajte ko samo svira i radi s njim. Mahir Beat House :lol: :lol: Propali dance muzičar koji nema veze sa muzikom.
Better Man wrote: Imam posao za koji sam se školovao i dobro mi je i ne zanima me šta Mahir Beat Hose radi.
Spomenuo sa ga samo zato da pokažem da je on jedna muzički polupismena i nevažna osoba koja misli nama pod muzičke kvalitete i standarde podvaljivati svoje gluposti. Da je Valjao kao muzičar napravio bi vlastitu muzičku karijeru (istu je pokušao napraviti, ali je shvatio da ga niko ne benda i priključio se Dini Merlinu).
fgr

#286 Re: Dino Merlin 'ISPOCETKA'

Post by fgr »

stapic wrote:
Better Man wrote:

:D :D :D :D
Meshtar

#287 Re: Dino Merlin 'ISPOCETKA'

Post by Meshtar »

ProbuseniDolar wrote:Ja stvarno ne znam koliko godina imaju ovi sto se raspravljaju na ovoj temi, ali sam primijetio da je rasprava na nivou Dernek.ba rasprava .. Vidim raspravlja se da li je vise ljudi okupio Cola ili Dino .. Najvise me cudi kako par osoba ovdje konstantno gazi i nijece kvalitetu svega sto dolazi iz BiH, a kao oni su gospoda pa ce u HR na koncerte "kvalitetnih" Iron Maidena ili Manic Street Preachers-a ... Hejjj ... pa ko ste vi da govorite o necijoj kvalteti ... Ako vam se Dino ne svidja, jednostavno ga ignorisite i zaobidzite ... Licno cu otici na Dinin koncert, ne zato sto smatram da je to kvalitet, vec zato sto mi se svidja njegova muzika ... Sad ce me mnogi napasti i kontrirati kako je Dino plagijator i kradljivac ... Ja koliko znam, aktuelna americka i evropska muzika se bazira na istocnjackim i africkim ritmovima ... Zar to nije kradja??? ... Dininu muziku raja voli i to treba postovati ... A rasprave tipa "ko je bolji", "kome ce vise raje doci na koncert" ili "sta je kvalitet, a sta ne" su uzaludne jer svako ima ukus i lcni izbor, a o tome se, ne raspravlja!!!

Ne znam jel' mi više nevjerovatno što si stavio navodnike na riječ kvalitetnih ili što si uporedio gore navedene grupe sa Dinom. Koja lobotomija čovječe.
ProbuseniDolar

#288 Re: Dino Merlin 'ISPOCETKA'

Post by ProbuseniDolar »

Procitaj jos jednom citav post ... A ionako, meni je to veoma uporedivo ...
MUNAFIK

#289 Re: Dino Merlin 'ISPOCETKA'

Post by MUNAFIK »

gocc wrote:vidi, to nisam do sada nigdje procitao... ni to da Dino ima suprugu, a ni to je gospodja Merlin pokrivena... tamo muz sa Cecom saradjuje (a ona je boga mi sve samo nije pokrivena... ) pa duete sa Banfickom radi (a ni ta nije pokrivena... nju sve i da pokrijes, opet ne bi mogao zamaskirati kvalitete... :) ) a gospodja kod kuce pod zarom... fakat nisam to znao... :)

au Dino... nije losa sema, nije... ma maher je Dino, i za klepiti pjesmu a izgleda i za ponesto drugo.. :)
Stvarno ne mogu na vjerujem u koja se Vi govna uvaljujete... ovo je fakat za plakat!!!

i o vinu i ostalima stihovima i Islamu molim Vas procitajte ovo:

''Za „jeste“ i „nije“* nikad nisam brin'o,
o „gore“ i „dole“ dileme prekin'o.
Jedino što želeh do kraja da saznam
bilo je šta znači – u suštini – vino.''

''O Ljubavi, Ti koji si pozivan s hiljadu imena,
Ti koji znaš kako da uspeš vino
u čašicu tijela,
Ti koji daješ rod hiljadama uroda,
Ti koji si bez lica ali imaš hiljadu lica,

O Ljubavi, Ti koji oblikuješ lica
Turaka, Europljana, i Zanzibaraca,
daj mi čašicu iz Tvoje flaše,
ili šaku kanabisa s Tvoje Grane.
Ukloni koru još jednom.
Mi ćemo vidjeti hiljadu gazda ničice na poklonu,
i krug ekstatičnih svirača će svirati.
Onda će ovisnik biti oslobođen požude.
te biti proživljen,
i stajati u strahopoštovanju do Sudnjeg Dana.''

oni koji nesto znaju bit ce im jasno, a ostalima nikad nista nije ni dovoljno...

a evo i dininog ''spornog'' stiha

kelner vino natoci
da pijane usne
istinu progovore
zbog nje sam izdao boga
i staru ljubav
i sve sto sveto je

Stih je tako istinit iskren, i toliko puno govori, i ovi koji dinu prikazujete kao dvolicnjaka, cudno mi je da bas ovaj stih spominjete, jer Vas on u svemu tome demantuje...

Svaki covjek iskren i opijen ljubavlju cesto uradi bas to... Izda i Boga i prijatelje i familiju i samog sebe, a to sebi priznati i jos to otpjevati pokazuje da tu nema nikakve dvolicnosti i skrivanja i pretvaranja, ne mogu da vjerujem da je potrebno pisati o ovim stvarima i njih objasnjavati!!!
Kada ispred ljudi stoji veliki bijeli zid, nikome ne pada na um da ce morati nekome objasnjavati da je TAJ ZID ZAISTA BIJEL!!! al eto nadje se budala i kaze ma zid je crn.... isto tako i ovdje, vino vino vino mujezin... bozic... konjak.... musliman.... dajte ljudi fakat ne mogu da vjerujem da neko ko zna pisati i citati tako razmislja i da mu se MORA pored ociju objasnjavati da je zid bijel, jos u to sve stavjati Islam ma stvarno ovo je preslo sve granice, neki ljudi zaista nemaju postovanja prema sebi samima a onda ni prema svemu ostalom....
Neelix

#290 Re: Dino Merlin 'ISPOCETKA'

Post by Neelix »

jest jest, zato je prepravio pjesmu kad je islam dosao u "modu" :lol:
MUNAFIK

#291 Re: Dino Merlin 'ISPOCETKA'

Post by MUNAFIK »

Sto me ne iznenadjuje ovaj komentar od tebe, il se fakat pravis lud il si ono bas ogranicen....

Evo ti copy paste tekst pjesme sa dinine stranice to sto on nesto sada pjeva nesto ne pjeva nema apsolutno nikakve veze ni sa cim, tekst pjesme kakva je napisana u orginalu nije prepravljen... uzivaj...

http://www.dinomerlin.com/diskografija/ ... p?pjesma=2

svuda behar probeharao

kelner vino natoci
da pijane oci
ne gledaju vise u nju
od veceras nam srca
zajedno nisu
razdvojeno put putuju

bosnom behar probeharao
mene zivot razocarao
svuda behar na nju mirise
a ja uzdisem

malo car, malo sluga
malo sreca, malo tuga
al' ljubav ostaje
ovo moje ludo srce
nikad nije znalo
da slaze i da sakrije

bosnom behar probeharao
mene zivot razocarao
a ja uzdisem

kelner vino natoci
da pijane usne
istinu progovore
zbog nje sam izdao boga
i staru ljubav
i sve sto sveto je

bosnom behar probeharao
mene zivot razocarao
bosnom behar na nju mirise
a ja uzdisem
Kralj Tvrtko XXVIII

#292 Re: Dino Merlin 'ISPOCETKA'

Post by Kralj Tvrtko XXVIII »

Ne mogu da vjerujem da se ljudi prepiru oko Dine Merlina ili Cole. Izgleda da neki stravno nemaju nista pametnije za raditi.
cuturica

#293 Re: Dino Merlin 'ISPOCETKA'

Post by cuturica »

Dino je dosadan ko guzni crv. Svaka pjesma sliči drugoj.
MUNAFIK

#294 Re: Dino Merlin 'ISPOCETKA'

Post by MUNAFIK »

Dino je dosadan ko guzni crv. Svaka pjesma sliči drugoj.
posteno, nesvidja ti se i to je to...

mada zadnja 3 albuma su mu skroz razlicita al etoo.. ak ti kazes d aje sve isto onda je tak tebi....
cuturica

#295 Re: Dino Merlin 'ISPOCETKA'

Post by cuturica »

Ma jarane dosada je teška. Krenuo je u pravcu koji mu ne odgovara. APSOLUTNO. Stari hitovi su mu sto puta bolji od novih. Šta mu je od hitova ostalo. Samo oni stari. Ponekad puste "Godinama" i to je to. Zadnja dva albuma potpuna fula.
kanada71

#296 Re: Dino Merlin 'ISPOCETKA'

Post by kanada71 »

Good artists copy, great artists steal. Dino je great artist! :dance:
Tesnim

#297 Re: Dino Merlin 'ISPOCETKA'

Post by Tesnim »

a evo i dininog ''spornog'' stiha

kelner vino natoci
da pijane usne
istinu progovore
zbog nje sam izdao boga
i staru ljubav
i sve sto sveto je

ZASTO SMO MI TAKAV NAROD...STVARNO NE KONTAM...MI NIKOM NE OPRASTAMO PROSLOST MENI SE CINI......
COVJEK JE TO NAPISAO PRIJE NEGO SAM SE JA I RODILA :D ... U PROSLOM VIJEKU :)....COVJEK DOSAO TOBE STO BI NAS NAROD REKAO... ALI MI IPAK KAMENJEM NA NJEGA...NE SAMO NA NJEGA NEGO I NA OSTALE KOJI SU PROSLO KROZ SLICNO.....
LICNO MISLIM DA BI SE TREBALO DIVITI TAKVIM LJUDIMA, JER SU IPAK NA KRAJU USPJELI...NE KAZEM DA NEMA DVOLICNIH MEDJU NJIMA...IMA I TO MNOGO ALI VRIJEME SVE POKAZE......
A AKO JE NEKO CUO DA JE DINO U POSLJEDNJIH 10 GODINA, PA I VISE, NAPISAO NESTO U DUHU GORE NAVEDENIH STIHOVA NEK SE JAVI...BAS BIH VOLJELA I TO PROCITATI....

ps. boldirani stihovi su trebali biti citat :)
SiSaJuMe

#298 Re: Dino Merlin 'ISPOCETKA'

Post by SiSaJuMe »

Dino je kvalitetan pjevac samo za RAPIDSHARE.

Org CD kupujem samo od onih koji zasluzuju.
jedna

#299 Re: Dino Merlin 'ISPOCETKA'

Post by jedna »

SiSaJuMe wrote:Dino je kvalitetan pjevac samo za RAPIDSHARE.

Org CD kupujem samo od onih koji zasluzuju.
meni ako se neko ne svidja, ja ga necu ni s neta skidati, nit na bilo koji drugi nacin. pa ne znam sto bi ti dino bio dobar samo za RAPIDSHARE, ako ti se ne svidja.
fgr

#300 Re: Dino Merlin 'ISPOCETKA'

Post by fgr »

MUNAFIK wrote:Sto me ne iznenadjuje ovaj komentar od tebe, il se fakat pravis lud il si ono bas ogranicen....

Evo ti copy paste tekst pjesme sa dinine stranice to sto on nesto sada pjeva nesto ne pjeva nema apsolutno nikakve veze ni sa cim, tekst pjesme kakva je napisana u orginalu nije prepravljen... uzivaj...

http://www.dinomerlin.com/diskografija/ ... p?pjesma=2

svuda behar probeharao

kelner vino natoci
da pijane oci
ne gledaju vise u nju
od veceras nam srca
zajedno nisu
razdvojeno put putuju

bosnom behar probeharao
mene zivot razocarao
a ja uzdisem

malo car, malo sluga
malo sreca, malo tuga
al' ljubav ostaje
ovo moje ludo srce
nikad nije znalo
da slaze i da sakrije

bosnom behar probeharao
mene zivot razocarao
a ja uzdisem

kelner vino natoci
da pijane usne
istinu progovore
zbog nje sam izdao boga
i staru ljubav
i sve sto sveto je

bosnom behar probeharao
mene zivot razocarao
bosnom behar na nju mirise
a ja uzdisem
ma @munafik, @neelix se ocito ne pravi lud nego zaista jeste malo ogranicen...
jer vidi, ostali kazu ne svidja mi se dino, ta muzika nije moj gust i odu sa teme..
a on, on stalno provjerava sta ima novo na temi i uporno se vraca...
najvjerniji je citalac ove teme...
ocito da tu ima nesto jer da ga samo ne voli preskocio bi ovu temu..
a kao sto sam vidis, kod njega argumenti ne pale, samo se vrti krug i nastavlja sa svojim idiotarijama..
vjerovatno nije bas sve u redu sa njim + dodatna doza bezobrazluka...
Locked