Cuj argumente.Pa procitaj tekst i imas argumente.komeba wrote:Cuj kucka iz Prijedoraluckylaka wrote:Drug,,Komeba,,da li je u ovom slucaju bitno ko je uopste napisao ovaj tekst ili je to najbitnije.Kucka iz Prijedora je vec odavno poznata kao ,,jeftina roba,, a to mi Prijedorcani najbolje znamo![]()
Argumentuj molim te...
I naravno da je bitno ko je napisao,predizborno je vrijeme.
Da li SDP koristi...
- luckylaka
#276 Re: Da li SDP koristi...
- buzzer
#277 Re: Da li SDP koristi...
eh, sad si mu ga suknu'o. kao on je clan ns, pa je automatski clanak neistinit. imas li ti kakvu informaciju da ovo demantujes?komeba wrote: Clanak napisao Eldin Hadzovic,clan NS.
- buzzer
#278 Re: Da li SDP koristi...
i ja sam prijedorcanin i dr. pasalic dobro poznajem. osim sto je veoma fina osoba i odlican pedijatar, za politiku je, nazalost, antitalenat, sto objasnjava sve njene katastrofalne poteze od one cestitke o kojoj je ovdje bilo rijeci, do toga da joj nije na pamet palo zahvaliti se i odbiti primiti ovu medalju. to ni ublizu nije dovoljno da je nazivas kuckom i jeftinom robom.luckylaka wrote:Drug,,Komeba,,da li je u ovom slucaju bitno ko je uopste napisao ovaj tekst ili je to najbitnije.Kucka iz Prijedora je vec odavno poznata kao ,,jeftina roba,, a to mi Prijedorcani najbolje znamo
-
klixober
#279 Re: Da li SDP koristi...
Sta imam demantovati...dobila zena priznanje za svoj rad,a ispade kao da je licno u ime Karadzica vrsila etnicko ciscenjebuzzer wrote:eh, sad si mu ga suknu'o. kao on je clan ns, pa je automatski clanak neistinit. imas li ti kakvu informaciju da ovo demantujes?komeba wrote: Clanak napisao Eldin Hadzovic,clan NS.
Dani me iz broja u broj,a posebno Hadzovic,iznenaduju koliko mogu nisko pasti svojim pamfletima u pokusaju diskreditacije SDP-a.
-
edinbug
#280 Re: Da li SDP koristi...
Ja koliko imam informacije, gosp. Pasalic je veoma cijenjena, i na svakoj politickoj utakmici (izborima) je dobila respektabilan broj glasova, pa tako i ovo mozemo gledati kao pokusaj diskreditovanja gosp. Pasalic.
- buzzer
#281 Re: Da li SDP koristi...
sta po tebi ovaj clanak cini pamfletom? to sto pise o blamazi nositeljice lise sdp-a za drzavni parlament? bi li ti primio medalju na kojoj stoji cetnicka parola, moto pod kojim su pocinjena nebrojena zlodjela?komeba wrote:Sta imam demantovati...dobila zena priznanje za svoj rad,a ispade kao da je licno u ime Karadzica vrsila etnicko ciscenjebuzzer wrote: eh, sad si mu ga suknu'o. kao on je clan ns, pa je automatski clanak neistinit. imas li ti kakvu informaciju da ovo demantujes?Prema toj logici,Bosnjaci se ne bi trebali ni kandidovati u RS,jer je to sve Karadziceva tvorevina.
Dani me iz broja u broj,a posebno Hadzovic,iznenaduju koliko mogu nisko pasti svojim pamfletima u pokusaju diskreditacije SDP-a.
dr. pasalic nije ovu medalju dobila za svoj rad, nego upravo da bi se sad oko toga pokrenula diskusija i da bi je nazivali kuckom i lakom robom. onaj ko joj je to dao, znao je da ce lakomisleno poletiti da primi i da nece odbiti, sto bi bilo sasvim normalna reakcija. i znao je da ce joj mnogi bosnjaci to zamjeriti. i da ce to doprinjeti nemjenjanju sadasnjeg statusa quo na predstojecim izborima.
i onaj ko ju je natakario na celo liste, iako nije kompetentna (uz veliko postovanje njoj kao osobi) je to takodje uradio u svrhu zamrzavanja sadasnjeg stanja koje njemu, gazdi, odgovara.
- buzzer
#282 Re: Da li SDP koristi...
ne teba nju kume diskreditovati, ona to, jadna, cini sama. ona je bila harisov kadar i, tacno je, donijela mu je mnogo glasova. ali avaj, nije mogla podnijeti da bude druga iza murselovica (buduceg potpredsjednika republike srpske) koji, iako tek ugostitelj, ima neuporedivo vise slifa za politiku od nje. to je bio razlog njenog prelaska u sdp.edinbug wrote:Ja koliko imam informacije, gosp. Pasalic je veoma cijenjena, i na svakoj politickoj utakmici (izborima) je dobila respektabilan broj glasova, pa tako i ovo mozemo gledati kao pokusaj diskreditovanja gosp. Pasalic.
sta je bio razlog munjevitog uspona od pristupa sdp-u do mjesta nosioca liste za drzavni parlament, ostaje da nagadjamo.
-
klixober
#283 Re: Da li SDP koristi...
Cijeli clanak je pamflet.To je kao diskreditujes policajca Bosnjaka koji zivi i radi u RS i nosi amblem RS pod kojim su pocinjeni brojni zlocini...ili da diskreditujes Bosnjaka koji sjedi u parlamentu RS jer tako daje legitimitet tvorevini koja je nastala na zlocinima...buzzer wrote:sta po tebi ovaj clanak cini pamfletom? to sto pise o blamazi nositeljice lise sdp-a za drzavni parlament? bi li ti primio medalju na kojoj stoji cetnicka parola, moto pod kojim su pocinjena nebrojena zlodjela?komeba wrote:Sta imam demantovati...dobila zena priznanje za svoj rad,a ispade kao da je licno u ime Karadzica vrsila etnicko ciscenjebuzzer wrote: eh, sad si mu ga suknu'o. kao on je clan ns, pa je automatski clanak neistinit. imas li ti kakvu informaciju da ovo demantujes?Prema toj logici,Bosnjaci se ne bi trebali ni kandidovati u RS,jer je to sve Karadziceva tvorevina.
-
edinbug
#284 Re: Da li SDP koristi...
Za Pasalicku sam napisao to sto znam o njoj, ostalo vidjecemo, necu nagadjati nista.buzzer wrote:ne teba nju kume diskreditovati, ona to, jadna, cini sama. ona je bila harisov kadar i, tacno je, donijela mu je mnogo glasova. ali avaj, nije mogla podnijeti da bude druga iza murselovica (buduceg potpredsjednika republike srpske) koji, iako tek ugostitelj, ima neuporedivo vise slifa za politiku od nje. to je bio razlog njenog prelaska u sdp.edinbug wrote:Ja koliko imam informacije, gosp. Pasalic je veoma cijenjena, i na svakoj politickoj utakmici (izborima) je dobila respektabilan broj glasova, pa tako i ovo mozemo gledati kao pokusaj diskreditovanja gosp. Pasalic.
sta je bio razlog munjevitog uspona od pristupa sdp-u do mjesta nosioca liste za drzavni parlament, ostaje da nagadjamo.
Nisam siguran da ce taj Murselovic biti potpredsjedink RS, sa obzirom da je rejting te stranke u padu, ovdje ne mislim na Silajdzica koji bi trebao pobijediti jer i nema neku konkurenciju.
pozz
- buzzer
#285 Re: Da li SDP koristi...
ne smijem ni pomisliti kakve bi reakcije i na koliko strana bile ispisane da je krsmanovic ili bajic primio ovakvu medalju. ovako je u redu, ipak je to lagumdzijin kadar, pa ce se naci milion vadiona. samo dobre vadione nema.komeba wrote: Cijeli clanak je pamflet.To je kao diskreditujes policajca Bosnjaka koji zivi i radi u RS i nosi amblem RS pod kojim su pocinjeni brojni zlocini...ili da diskreditujes Bosnjaka koji sjedi u parlamentu RS jer tako daje legitimitet tvorevini koja je nastala na zlocinima...
a poredjenje ti je nidje veze. policajac radi svoj posao i nosi uniformu koju zaduzi. onda na kraju mjeseca primi platu i od toga hrani djecu. da ne radi - nema plate. bosnjak u nsrs, bio on iz alijine, lagumdzijine ili harisove stranke, predstavlja one koji su ga birali i pokusava provoditi politiku svoje stranke. ponovo nekakav radni odnos.
da je dr. pasalic rekla onome ko joj je dodijelio medalju da se zahvaljuje na priznanju, ali medalju ne moze primiti zbog kompromitirajce parole, ne bi izgubila nista, ostala bi predsjednica so pd, ostala bi na svom radnom mjestu u domu zdravlja, a dobila bi mnogo u ocima svojih potencijalnih biraca.
Medalja zasluga za narod je ustanovljena 1993. godine sistemom odlikovanja Republike Srpske definisanim Ustavom Republike Srpske u kome se kaže: "medalje su javno državno priznanje Republike Srpske koje se dodjeljuju licima ili kolektivima za klix izuzetne zasluge i djela, koja su po svojoj prirodi neponovljiva i jedinstvena, odnosno za dobro obavljenu dužnost ili službu ili za učestvovanje u određenom događaju."
Medalja zasluga za narod ima jednu klasu i dodjeljuje se za zasluge stečene u borbi protiv neprijatelja, za oslobađanje zemlje te za doprinos u izgradnji i razvitku Republike Srpske. Njome se u miru odlikuju pojedinci, ustanove i druge organizacije za doprinos u razvitku i napretku Republike Srpske.
Natpis na medalji glasi: "Za krst časni i slobodu zlatnu, Republika Srpska".

- GandalfSivi
#286 Re: Da li SDP koristi...
Pa nije me odavno bilo, malo vise tamo skacem po sport podforumu, kad slucajno naletih na ovo. Pa hajde rekoh da ti odgovorim.supervizor wrote:GandalfSivi wrote:Cekaj, cekaj. Dakle, ako te dobro razumijem, SBiH nije ukinula manji entitet zato sto su uvijek bili u opoziciji. Pa smo onda skontali da zapravo i nisu (skoro pa nikad, sem poslije prvih izbora) bili u opoziciji, ali to nije isto jer je Hare pisao poeziju po Turskoj, pa ovi nisu imali snage bez njega ukinuti. Pa se i vrati Hare, pa je jos u vlasti, ali sada nisu ukinuli entitet zbog druge dvije stranke od kojih je jedna njihov koalicioni partner, a druga jeste u opoziciji (kad smo kod te druge stranke, isto mi se nekako cini da ukinuse Herceg-Bosnu za one dvije godine koliko su bili na vlasti).Bloger wrote:Hare makar pokušava, a Klempo i Zaltousti ne smiju ni pisniti pred Dodikom. Klempo je u Skupštini RS rekao da "niko RS ne može ukinuti" a Zlatousti tepa Dodiku Mićo, Mićko, Mićkane...
Pa ovo kod vas pravo konfuzno ba
Ako nisi razumio, ponavljam: Hare makar pokušava ukinuti RS, a Klempo i Zlatousti ne smiju ni spomenuti ukidanje RS nego se samo dodvoravaju voždu Dodiku ne bi li ga odobrovoljili za koaliciju. To sam napisao jer tako mislim, a šta ti o tome misliš, ni pored nabolje volje nisam uspio shvatiti, jer očito ne znaš a)misliti b)pisati.
Prvo i najvaznije, mozes li mi molim te pojasniti kako Hare pokusava ukinuti RS? Tako sto pred izbore kaze da ce je ukinuti? Zlaja je ukinuo za ono malo vremena dok je na vlasti bio ukinuo HZHB, i postavio primjer kako se to radi. Evo ti jedan zanimljiv clanak, http://www.sarajevo-x.com/bih/politika/ ... /100824051 pa skontaj kako to Hare ukida.
Drugo, ove licne uvrede su vise nego smijesne. Mogu i ja tebi reci da si ocito podvojena licnost, cisto ono sto se javljas sa dva razlicita nicka, ali to nece pridonijeti kvaliteti rasprave. Puno vise bih cijenio i postovao ako mi ti das odgovor na gore navedena pitanja, nego sto ces mene licno vrijedjati (mada nije nesta da se vrijedjam, ali eto kao ucimo se osnovnoj kulturi dijaloga).
Eto volio bih stvarno da mi odgovoris na konkretno pitanje kako Hare pokusava ukinuti RS, pa da nastavimo sa dijalogom (ako nisi vec negdje bananu popio zbog nekulture).
- luckylaka
#287 Re: Da li SDP koristi...
A kad je to Zlaja ukinui hrhb.Boga mi prvi put cujem
- seln
#288 Re: Da li SDP koristi...
Ma cuo si ti i prije, no ti se ne uklapa u koncept.luckylaka wrote:A kad je to Zlaja ukinui hrhb.Boga mi prvi put cujem
- luckylaka
#289 Re: Da li SDP koristi...
seln wrote:Ma cuo si ti i prije, no ti se ne uklapa u koncept.luckylaka wrote:A kad je to Zlaja ukinui hrhb.Boga mi prvi put cujem
- -LIBERO-
- Čiča Gliša
- Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.
#290 Re: Da li SDP koristi...
Zlaja ju je ukinuo ali sa NATO tenkovima i vojnicima koji su upali u banku i u administraciju gdje su pokupili neke papire i slicno. To je onaj snimak ,kojeg se garant vecina sjeca,kada Italijanski vojnici stoje uz transportere a "spontano "okupljeno pucanstvo ih gadja jajima i kamenicama.
Da je medjunarodna zajednica nije htjela ukinuti,i da nije direktno preko NATO-a djelovala,Zlaja ,ili bilo ko drugi,bi mogli do danas pisati prosvjede i proteste,kao i razne zakone o ukidanju i nista se nebi desilo.
Ukidanje HZHB je direktan cin medjunarodne zajednice.
Da je medjunarodna zajednica nije htjela ukinuti,i da nije direktno preko NATO-a djelovala,Zlaja ,ili bilo ko drugi,bi mogli do danas pisati prosvjede i proteste,kao i razne zakone o ukidanju i nista se nebi desilo.
Ukidanje HZHB je direktan cin medjunarodne zajednice.