Pravni fakultet

Naučna otkrića, edukacija, školstvo, univerziteti, fakulteti...
Post Reply
ladyblue18
Location: You don't have to like me, I'm not a facebook status

#276 Re: Pravni fakultet-UPIS

Post by ladyblue18 »

Sada je sada. Ja pricam za sljedecu godinu/godine. Koliko znam i drugi fakulteti imaju dva roka u septembru.

Ako ce nam omoguciti koliziju to je vec nesto drugo i prihvatljivo. Ali ne spominje niko to.
I nadam se da ce parcijale konacno znaciti parcijale, a ne da polozis pa onda opet to moras na zavrsnom...
I to za bodove ako bude tako je odlicno, jer puna mi je kapa Bajrinog polovljenja bodova, prosle godine mi je ocjenu "ukrao" zbog polovljena bodova, i njihovih fazona oko pikanja bodova...izvan svake pameti.
Svako od njih bolonju prilagodio na neki nama nepoznat nacin.
stolac-SARAJEVO

#277 Re: Pravni fakultet-UPIS

Post by stolac-SARAJEVO »

@ladyblue18-Slazem se sa tobom,cak sam i ja isto kao ti "prosao" kod Bajre i zato navodim sta ta bolonja MORA da bude ako je zele uvesti i drzati je se principijelno.Sada treba vrsiti pritisak na USP da zahtjeva od uprave i zbrajanje bodova u uzavrnoj ocjeni i koliziju.Jer da se ne bi desilo opet nesta tipa "jeste Petrovic bezobrazan","koji su to lopovi,majku im hebem" treba reagovati na vrijeme a ne u 12 i 5 potpisivati peticije i slicno.
Irm@

#278 Re: Pravni fakultet-UPIS

Post by Irm@ »

ma kakav usp...skupina nesposobnjakovica..
po meni je peticija potpuna glupost..za takve stvari se pishe molba dekanatu koju potpisuju svi studenti a ne peticija... :roll:
stolac-SARAJEVO

#279 Re: Pravni fakultet-UPIS

Post by stolac-SARAJEVO »

@Irma-ruku na srce i jesu al oko tako bitnih stvari kao uvođenje bolonjskog sistema jedino oni imaju legitimitet da brane nase interese :( :-)
ladyblue18

#280 Re: Pravni fakultet-UPIS

Post by ladyblue18 »

Ali kako izvrsiti pritisak na USP?
Mislim da oni ipak nesto rade, ali...
Irm@

#281 Re: Pravni fakultet-UPIS

Post by Irm@ »

oni brane..bash su nas branili kad je fakultet od 700 ucenika ukrao po 20 KM za isss nigdje isss-a nigdje para..oni brane.. oni ne znaju tu rijec ni u rjecniku naci.. :roll:
budimo realni..bolonjski proces nakaradan ili kako treba ce uvesti fakultet kako oni budu htjeli..nas niko nece nista ni pitati.. isto kao sto nas ni zasta drugo nisu pitali..
bolonja ce se uvoditi kao sto u pravilnicima pishe a studentima ostaje da pokusaju nesto po sebe bolje uvjete isposlovati i to ne peticijama nego molbama..
IBM

#282 Re: Pravni fakultet-UPIS

Post by IBM »

svake godine ista prica kad je u pitanju prenos ispita, na kraju ce dati da se 2 prenesu. a sto se tice zakona, tamo isto pise da treba imati "kontinuirano ocjenjivanje", sto kao znate vecina ne praktikuje. To make things short, ako ce vec primjenivati zakon, onda bujrum uvedi "kontinuirano ocjenjivanje" na npr. Ustvanom pravu :D ne meres mijenjati pravila igre u sred tekme :evil:
MarcusTulliusCicero

#283 Re: Pravni fakultet-UPIS

Post by MarcusTulliusCicero »

ladyblue18 wrote:Ali kako izvrsiti pritisak na USP?
Mislim da oni ipak nesto rade, ali...
Rade, rade... :-) Organizuju ''događaje za pamćenje''. :-)
http://www.facebook.com/home.php?#/even ... 4042883779
mirzanek

#284 Re: Pravni fakultet-UPIS

Post by mirzanek »

Valjda će nam dopustiti taj oktobarski rok.A što se tiće parcijala,mislim da ovde neki pričaju gluposti.Pa hajde ti stigni spremit sve parcijale iz svakog predmeta u jednom semestru.Konkretno evo ja sam druga godina i u prvom semestru je bilo ćini mi se 5 parcijala.Mislim ipak to nije malo.Bolje mi je ućiti 2 ili 3 predmeta za redovni ispitni rok,nego sve te parcijale i na kraju ništa položiti
ladyblue18

#285 Re: Pravni fakultet-UPIS

Post by ladyblue18 »

Pa dobro to je tacno, ali nece svako ni uspjeti spremiti te parcijale sve kako god okrenes, 2,3 ok. Parcijale su odlicne i tu nema govora.
A ko stigne sve svaka mu cast, iako ne znam kako.
Deriguz

#286 Re: Pravni fakultet-UPIS

Post by Deriguz »

hah sreca ima ovih sto se solidarisu... meni ostalo 5 ispita HAAAH :D
bez_ideje

#287 Re: Pravni fakultet-UPIS

Post by bez_ideje »

Meni jos 1,5 ispit ,al mi se ne svidja ideja da nemam oktobarsku zaledjinu :(
venus doom

#288 Re: Pravni fakultet-UPIS

Post by venus doom »

@bez_ideje sta ti je to ostalo?
bez_ideje

#289 Re: Pravni fakultet-UPIS

Post by bez_ideje »

Pola Rima i drzavnopravni razvitak .
venus doom

#290 Re: Pravni fakultet-UPIS

Post by venus doom »

ma drzavnopravni razvitak je sasa, to mozes spremiti za par dana bez problema :)
e pola rima je vec druga prica... jesi li bar ista ucila sad za septembar?
ladyblue18

#291 Re: Pravni fakultet-UPIS

Post by ladyblue18 »

Ah da dpr je fakat zezancija. Ja sam taj polozila bila medju prvim. Jest da mu necu nikada halaliti zato sto me pokrao za ocjenu, ali sta je tu je. :-)

Rim ako si ucila bas ne bi trebalo biti problema...doduse tako sam i ja mislila kada sam izasla pismeno kod Irene pa je ja mislim 95% sale izaslo odmah. :-)
Na kraju sam morala na socijalu ali nista strasno srecom.
Meni je rim bio stvarno zanimljiv, i shasha u poredjenju sa nekim predmetima na drugoj. :roll:
venus doom

#292 Re: Pravni fakultet-UPIS

Post by venus doom »

ladyblue18 wrote:Ah da dpr je fakat zezancija. Ja sam taj polozila bila medju prvim. Jest da mu necu nikada halaliti zato sto me pokrao za ocjenu, ali sta je tu je. :-)

Rim ako si ucila bas ne bi trebalo biti problema...doduse tako sam i ja mislila kada sam izasla pismeno kod Irene pa je ja mislim 95% sale izaslo odmah. :-)
Na kraju sam morala na socijalu ali nista strasno srecom.
Meni je rim bio stvarno zanimljiv, i shasha u poredjenju sa nekim predmetima na drugoj. :roll:
:thumbup: rim i jeste zanimljiv, pogotovo druga parcijala, samo treba dobro spremit i nema problema :) a dpr zna zakinuti za ocjenu samo tako ... mene je pokusao zakinuti na bkp-u, ali sam otisla na uvid rada (iako je ocjena bila pozitivna) :D
ladyblue18

#293 Re: Pravni fakultet-UPIS

Post by ladyblue18 »

Ma vec sam to pisala jednom ovdje, umjesto 10 on meni 8. Bilo nas bas puno na upisu i ja pred njega sva sretna a on meni 8, reko mogul ja dobit svoj rad kaze ne mozes kolegice guzva je. :zoka:
Luda nisam, znam dobro da sam trebala dobiti 10, ali bilo proslo, samo nije fer.
A to je bila samo prva u nizu porazavajucih cinjenica na faxu u ove dvije godine.
venus doom

#294 Re: Pravni fakultet-UPIS

Post by venus doom »

ladyblue18 wrote:Ma vec sam to pisala jednom ovdje, umjesto 10 on meni 8. Bilo nas bas puno na upisu i ja pred njega sva sretna a on meni 8, reko mogul ja dobit svoj rad kaze ne mozes kolegice guzva je. :zoka:
Luda nisam, znam dobro da sam trebala dobiti 10, ali bilo proslo, samo nije fer.
A to je bila samo prva u nizu porazavajucih cinjenica na faxu u ove dvije godine.
on zna biti bezobrazan pravo. nama kad je bio upis, samo nekima dao uvid u rad dpr-a, ostalima je rekao da nema vremena :roll: ali, nije zaboravio da zakasni na sam upis...
mirzanek

#295 Re: Pravni fakultet-UPIS

Post by mirzanek »

Druga parcijala rima se može spremiti za 25 dana,al samo ako njega ućiš.Meni je rim bezveze predmet kakvih ima na drugoj,kao što je nap.usmeni kod melihe povlakić.Lučić,duvnjak i ostali su mila majka za nju.Postavi ti 2 pitanja i počneš joj pričat i onda počne sa podpitanjima,pa te izgnjavi do maksimuma,plus zna pitat stvari koje nemaju u knjizi+što pita tako da moraš logički to zaključit.Mene pitala založno pravo i zajedničko vlasništvo i poče mi nešta objašnavat.Objašnjavala je ona meni to sigurno 4 minute i na kraju me pita nešta iz toga što mi je objasnila,al bitno je da se položilo.Kod lučića kad sam izlazio prošle godine drugu parcijualu rima pitao me "solidarne obaveze" i samo što sam mu rekao šta su solidarne obaveze kaže "dobro kolega položili ste".Ja poslije u indeks kad ono 8.
ladyblue18

#296 Re: Pravni fakultet-UPIS

Post by ladyblue18 »

Ja za sljedecu godinu ostavljam gradjansko, stvarno, nasljedno i ustavno oba dijela.
Bice mi dernek. :mrgreen:
Kod Duvanjaka izlazila na prva dva roka, na oba sam pala jer me je covjek toliko zbunio i isprepadao da to nije normalno. Zato sam i odlucila da se posvetim drugim predmetima a njega da ostavim.
A Meliha mi bas izgleda kao ostrokondza i to prava. Zena jest potkovana znanjem, ali ne smijem ni pomisliti kada dodjem na red kod nje kako cu se provesti. :skoljka:
mirzanek

#297 Re: Pravni fakultet-UPIS

Post by mirzanek »

ladyblue18 wrote:Ja za sljedecu godinu ostavljam gradjansko, stvarno, nasljedno i ustavno oba dijela.
Bice mi dernek. :mrgreen:
Kod Duvanjaka izlazila na prva dva roka, na oba sam pala jer me je covjek toliko zbunio i isprepadao da to nije normalno. Zato sam i odlucila da se posvetim drugim predmetima a njega da ostavim.
A Meliha mi bas izgleda kao ostrokondza i to prava. Zena jest potkovana znanjem, ali ne smijem ni pomisliti kada dodjem na red kod nje kako cu se provesti. :skoljka:
Ma nije ti ustavno teško ako ga ućiš po skripti.Ja sam ga skoro cjelog po skripti položio,a iz građanskog da naučiš cjelu knjigu napamet opet možeš pasti.Nisam ga ni ja položio,al imam neke testove koji su bili predhodnih godina ,pa ću i njih naučiti
elSaik

#298 Re: Pravni fakultet-UPIS

Post by elSaik »

Meliha je normala. Dobio prekjuče dva pitanja - reivindikacija i vrste založnog prava. Odgovarao sam nekih 7-8 minuta. Položio.

Duvnjak je također sasvim rega. Naučiš lekciju kako treba i prekine te u pola govora. Jest da sam polagao do sada samo dva puta po 1 glavu, ali to je zahvaljujući meni i mojoj nesposobnosti.

To što su vama profesori koji vam nakon jedne rečenice daju ocjenu bolji od profesora koji traže da logički zaključujete, to je već druga stvar.

Meni u ove dvije godine samo pegla bila Udžejna Habul. Izlazio sam kod nje bračno i roditeljsko mali milion puta, ali na kraju iz ta dva dobih najbolje ocjene na drugoj godini.
elSaik

#299 Re: Pravni fakultet-UPIS

Post by elSaik »

bez_ideje wrote:Pola Rima i drzavnopravni razvitak .
A vidi, vidi, bezidejna studira sa mnom... što ne reče ranije?

Nisam čitao ranije napisano, ali evo par savjeta. Rim izađi usmeno. I nemoj govoriti da ne znaš. Nemoj odustajati. Samo pričaj. DPR lekcije spremi kvantitativno tako da možeš stići na testu na svako pitanje odgovoriti. Sad ne znam koliko brzo pišeš, ali ja relativno sporo pišem, pa stigoh ispisati svega dvolisnicu, te dobiti 8 na osnovu toga.
elSaik

#300 Re: Pravni fakultet-UPIS

Post by elSaik »

Irm@ wrote:oni brane..bash su nas branili kad je fakultet od 700 ucenika ukrao po 20 KM za isss nigdje isss-a nigdje para..oni brane.. oni ne znaju tu rijec ni u rjecniku naci.. :roll:
Očigledno nisi bila na onoj vanrednoj skupštini kada su ti kolege pokušali promijeniti sastav USPa. Ona plavuša, koja je nažalost i nakon skupštine ostala na svojoj funkciji, kao i ostali višegodišnji studenti :( , je fino objasnila što je 3. i 4. godini vrećno po 10KM, a drugoj nije. Zaboravila je na nas. Dešava se, ljudi smo. :)
Post Reply