baš ste navalili na forum u zadnje vrijeme.
Srpska proslost
Moderators: _BataZiv_0809, anex
- Prozor
#276 Re: Srpska proslost
šta vam imamo objašnjavat? džamija je džamija. *ebo vas vaš "čisti slavenski" govor više ako ga iko ima imaju ga Hrvati pa se malo na njih ugledajte. hajde ti meni reci šta znači ćesma?
- osa
#277 Re: Srpska proslost
ćesma, e baš si hercegovac, nije li česma...Prozor wrote:šta vam imamo objašnjavat? džamija je džamija. *ebo vas vaš "čisti slavenski" govor više ako ga iko ima imaju ga Hrvati pa se malo na njih ugledajte. hajde ti meni reci šta znači ćesma?
- bokakotorska
#278 Re: Srpska proslost
puko prozor
Sta vam imamo objašnjavat?
------------------------------------------
Koji vi ? Kojim nama ?
Ti ako si iz kojeg stada, prodji me se i zvoni kome drugom, kome blejanje i zvono razonodu cini.
puko prozor
džamija je džamija. *ebo vas vaš "čisti slavenski" govor
------------------------------------------------------------------
Znaci ne znas ili si mnogo nervozan ?
To je ok nisi jedini.
Ali ne razumem sto se osecas duznim javljati po tebi neznanim pitanjima i odgovorima koji samo komplikuju stvari ?
A glagol - vezbaj sa kojim blizim da te prodje teskoba i samoca.
puko prozor
više ako ga iko ima imaju ga Hrvati pa se malo na njih ugledajte.
-------------------------------------------------------------------------------
Opet ti zvonis po livadama i medj stadima i od zvona ni sebe, a komoli druge da cujes ? I razdvojio bi jos malo - po sluzbenoj duznosti ili zato sto samo to znas ?
puko prozor
----------------------------------------------------
Promeni temu ili forum, odreci se interneta, nema ti druge.
Na tvoju livadu najbolje. Tu ce biti samo tvojih dragih i znanih. Predpostavljam.
" Prozorova livada o prozorovo rame "
PS Da pomognem ako se moze :
Sta je Meshdjid, a sta Dzamija ?
Ima li kakve razlike u znacenju ili je i to tako prosto - Meshdjid je Meshdjid, bas kao i ono Dzamija sto bese ?
Srbima ne bi bilo zgoreg da znaju sta znace te reci da drugi put ne ruse plemenita mesta.
A i tebi ne bi bilo zgoreg da znas bar kud ides. Ako uopste ides ?
Po recniku rekao bih stigao si sa Zeljinog i bio je los dan, slabo isle semenke ?
Sta vam imamo objašnjavat?
------------------------------------------
Koji vi ? Kojim nama ?
Ti ako si iz kojeg stada, prodji me se i zvoni kome drugom, kome blejanje i zvono razonodu cini.
puko prozor
džamija je džamija. *ebo vas vaš "čisti slavenski" govor
------------------------------------------------------------------
Znaci ne znas ili si mnogo nervozan ?
To je ok nisi jedini.
Ali ne razumem sto se osecas duznim javljati po tebi neznanim pitanjima i odgovorima koji samo komplikuju stvari ?
A glagol - vezbaj sa kojim blizim da te prodje teskoba i samoca.
puko prozor
više ako ga iko ima imaju ga Hrvati pa se malo na njih ugledajte.
-------------------------------------------------------------------------------
Opet ti zvonis po livadama i medj stadima i od zvona ni sebe, a komoli druge da cujes ? I razdvojio bi jos malo - po sluzbenoj duznosti ili zato sto samo to znas ?
puko prozor
----------------------------------------------------
Promeni temu ili forum, odreci se interneta, nema ti druge.
Na tvoju livadu najbolje. Tu ce biti samo tvojih dragih i znanih. Predpostavljam.
" Prozorova livada o prozorovo rame "
PS Da pomognem ako se moze :
Sta je Meshdjid, a sta Dzamija ?
Ima li kakve razlike u znacenju ili je i to tako prosto - Meshdjid je Meshdjid, bas kao i ono Dzamija sto bese ?
Srbima ne bi bilo zgoreg da znaju sta znace te reci da drugi put ne ruse plemenita mesta.
A i tebi ne bi bilo zgoreg da znas bar kud ides. Ako uopste ides ?
Po recniku rekao bih stigao si sa Zeljinog i bio je los dan, slabo isle semenke ?
- Prozor
#279 Re: Srpska proslost
Što ne mogu ovog dizanja sebe u nebesa omalovažavanjem drugog.
ti si boka kotorska jako bezobrazan tip, i ne odgovori mi opet? Ako ti je toliko stalo do slavenskih riječi, zašto se ne ugledaš na braću Hrvate kada oni puno bolje čuvaju svoj slavenski govor od Srba? Ili se i ti njima na tome ismijavaš, a onda kao hoćeš da poturiš Bošnjacima nekakav "istočni" kompleks? Plitak si.
Evo ja ću ti reći: Tuđu bogomolju nemoj da diraš, pa makar ti niko ne objasnio šta je. A vi dobro znate šta je džamija i baš zato je i tako strasno mrzite i volite da rušite. A mesdžid ti je ukratko džamija bez munare.
ti si boka kotorska jako bezobrazan tip, i ne odgovori mi opet? Ako ti je toliko stalo do slavenskih riječi, zašto se ne ugledaš na braću Hrvate kada oni puno bolje čuvaju svoj slavenski govor od Srba? Ili se i ti njima na tome ismijavaš, a onda kao hoćeš da poturiš Bošnjacima nekakav "istočni" kompleks? Plitak si.
Evo ja ću ti reći: Tuđu bogomolju nemoj da diraš, pa makar ti niko ne objasnio šta je. A vi dobro znate šta je džamija i baš zato je i tako strasno mrzite i volite da rušite. A mesdžid ti je ukratko džamija bez munare.
- Prozor
#280 Re: Srpska proslost
nisam hercegovac ali i podrinjci mješaju č i ćosa wrote:ćesma, e baš si hercegovac, nije li česma...Prozor wrote:šta vam imamo objašnjavat? džamija je džamija. *ebo vas vaš "čisti slavenski" govor više ako ga iko ima imaju ga Hrvati pa se malo na njih ugledajte. hajde ti meni reci šta znači ćesma?
- bokakotorska
#281 Re: Srpska proslost
za Prozora
Znas kako - sam dajes prilike za bezobzirne odgovore. I prvi put i opet.
Prosli put ti je odpisano merom koju si sam postavio. I nije bilo lepo.
De vidi mozes li sam bolje, mirnije.
Ja cu da probam.
Stalo mi je da se bolje razumemo i da vise znamo.
Hvala za komentar na tehnicku razliku, Meshdjid bez munare i Dzamija sa munarom/ama.
No to nije sustina.
Arapske su reci :
Meshdjid poreklom od Vrapca ili kljucanja, naziv je za mesto gde se Bogu klanja.
Zema, Dzameh, Dzema ili Dzamija zavisno od zemlje / naroda koji rec izgovara je Sabor, mesto gde se ljudi okupljaju vere radi, Godpodu / Alahu u slavu i cast.
Takvo mesto niko ne bi mrzeo ili ne bi trebao mrzeti, jer sabora ima od Svajcarske ili Hrvatske do Srbije ili Turske i dalje. Niko ko Boga / Alaha postuje i Slavi, ni iz jednog razloga.
Zasto se to osnovno ne zna i ne objasni, ne priblizi svakome - me zaista cudi. Slovenima slovenskom, juznoslovenskom reci svakako, jer im je jasna i priblizice im ono o cemu govorimo.
Besmisleno je tvoje internet upozorenje da tudju bogomolju ne diram. Valjda ces ti cuvati i paziti Dzamije po Srbiji, a ja Crkve po Bosni i Hercegovini ? Valjda je Dzamija u Srbiji tvoja, a Crkve u Bosni i Hercegovini moje ?
A cesma bi trebala biti u dvoristu svake Dzamije gde se verni sabiraju i pripremaju da se Gospodu poklone. Tako im je zapisano u knjizi.
Cisti Juzni Sloven, Pravoslavni, Srbin poreklom.
To je valjda presudno ?
Znas kako - sam dajes prilike za bezobzirne odgovore. I prvi put i opet.
Prosli put ti je odpisano merom koju si sam postavio. I nije bilo lepo.
De vidi mozes li sam bolje, mirnije.
Ja cu da probam.
Stalo mi je da se bolje razumemo i da vise znamo.
Hvala za komentar na tehnicku razliku, Meshdjid bez munare i Dzamija sa munarom/ama.
No to nije sustina.
Arapske su reci :
Meshdjid poreklom od Vrapca ili kljucanja, naziv je za mesto gde se Bogu klanja.
Zema, Dzameh, Dzema ili Dzamija zavisno od zemlje / naroda koji rec izgovara je Sabor, mesto gde se ljudi okupljaju vere radi, Godpodu / Alahu u slavu i cast.
Takvo mesto niko ne bi mrzeo ili ne bi trebao mrzeti, jer sabora ima od Svajcarske ili Hrvatske do Srbije ili Turske i dalje. Niko ko Boga / Alaha postuje i Slavi, ni iz jednog razloga.
Zasto se to osnovno ne zna i ne objasni, ne priblizi svakome - me zaista cudi. Slovenima slovenskom, juznoslovenskom reci svakako, jer im je jasna i priblizice im ono o cemu govorimo.
Besmisleno je tvoje internet upozorenje da tudju bogomolju ne diram. Valjda ces ti cuvati i paziti Dzamije po Srbiji, a ja Crkve po Bosni i Hercegovini ? Valjda je Dzamija u Srbiji tvoja, a Crkve u Bosni i Hercegovini moje ?
A cesma bi trebala biti u dvoristu svake Dzamije gde se verni sabiraju i pripremaju da se Gospodu poklone. Tako im je zapisano u knjizi.
Cisti Juzni Sloven, Pravoslavni, Srbin poreklom.
To je valjda presudno ?
- Chmoljo
- Administrativni siledžija u penziji
#282 Re: Srpska proslost
bokakotorska wrote:

- bokakotorska
#283 Re: Srpska proslost
Vise volem i uvazavam one narodne sabore pred Dzamijama ili Crkvama, moram da priznam.
Ove politicke Sabore kao na slici (koju si ti postavio) gore ili (ja) dole, preferiram bas u situacijama kao na slikama. Nekako im stoji i prilici.
Cini mi se da ne behu zapaljeni ne bi imali po cemu ni da ih se secamo posteno ?
Cemu sluze veliko je pitanje i dan danas.
Ili sam nesto kardinalno propustio ?

http://kosovo99.tripod.com/images/Okt6_parliament2.jpg

http://kosovo99.tripod.com/images/Okt6_TV.jpg
Ove politicke Sabore kao na slici (koju si ti postavio) gore ili (ja) dole, preferiram bas u situacijama kao na slikama. Nekako im stoji i prilici.
Cini mi se da ne behu zapaljeni ne bi imali po cemu ni da ih se secamo posteno ?

- Prozor
#284 Re: Srpska proslost
aha, znači da smo mi objasnili četnicima lingvističko porijeklo riječi džamija oni bi shvatili da to ne treba rušiti.
a ovako su valjda mislili da se radi o naslagama neiskorištenog kamena i cigle koji su smetali pticama u letu sa svojim izduženim tornjevima 
- Chmoljo
#285 Re: Srpska proslost
aaa, narodni? pa što odmah ne kažeš... nisam znao da su ovi marsovski...bokakotorska wrote:Vise volem i uvazavam one narodne sabore pred Dzamijama ili Crkvama, moram da priznam.
- bokakotorska
#286 Re: Srpska proslost
Vidim da nisi i to je problem.Chmoljo wrote:aaa, narodni? pa što odmah ne kažeš... nisam znao da su ovi marsovski...bokakotorska wrote:Vise volem i uvazavam one narodne sabore pred Dzamijama ili Crkvama, moram da priznam.
Veliki.
- bokakotorska
#287 Re: Srpska proslost
Ne ide.Prozor wrote:aha, znači da smo mi objasnili četnicima lingvističko porijeklo riječi džamija oni bi shvatili da to ne treba rušiti.a ovako su valjda mislili da se radi o naslagama neiskorištenog kamena i cigle koji su smetali pticama u letu sa svojim izduženim tornjevima
Opet vi objasnili cetnicima.
Daj neku legendu.
Ko ste vi ?
Ko su cetnici ?
Tesko te pratim sa tom savremenom terminologijom.
-
zonbirile
#288 Re: Srpska proslost
@bokakotorska
kada shvatiš da je rat ekstenzivni način proizvodnje i ostvarivanja profita,onda ćeš skontati da su svi narodi sa burnom,"junačkom" prošlošću,mali narodi,takoreći karine,jer su ih veći jači tlačili i bogatili se na njima.Svatićeš bez obzira na č,ć,đ,dž.
kada shvatiš da je rat ekstenzivni način proizvodnje i ostvarivanja profita,onda ćeš skontati da su svi narodi sa burnom,"junačkom" prošlošću,mali narodi,takoreći karine,jer su ih veći jači tlačili i bogatili se na njima.Svatićeš bez obzira na č,ć,đ,dž.
- bokakotorska
#289 Re: Srpska proslost
Tako je.zonbirile wrote:@bokakotorska
I zato me zapanjuje teznja tih malih junaka da budu jos manji i jos izolovaniji.
-
zonbirile
#290 Re: Srpska proslost
-------------------------------------------bokakotorska wrote:Tako je.zonbirile wrote:@bokakotorska
I zato me zapanjuje teznja tih malih junaka da budu jos manji i jos izolovaniji.
mene zapanjuje borba među patuljcima,ko je veći i više najebao.
- bokakotorska
#291 Re: Srpska proslost
zonbirile
Mozda i nije mnogo cudna ta borba dzinovskih patuljaka,kada vise nema ni 5% ljudi koji zive 2 generacije u istom mestu.
Ali je mnogo vazno da znamo da je to zajednicka tacka.
Znaci odatle zajedno, polako, uz puno postovanje svake besmislene carine i vojne postaje na granicama svakog znacajnijeg atara nasih naroda.
Uz titl na 3 ostala jezika svakog domaceg filma ako bude mogla da se vidi slika od dragih nam i znacajnih varijanti maternjeg.
Punacki drug, advokat, 90etih kad smo svi bili ovde vitki i aristokratski bledunjavi, setamo po Djeram pijaci i na moje cudjenje kako uspeva stabilno i dobro da zivi, a da nije stvani placenik... kaze -
Vidi sve te sesirice, zamisli samo sve te tarabe i medjice....
Dobar posao taj rat.
Veliki pozdrav iz Jordana, Iraka i sada vec Kurdistana / Irackog, od oca na sluzbenom putu.
Mozda i nije mnogo cudna ta borba dzinovskih patuljaka,kada vise nema ni 5% ljudi koji zive 2 generacije u istom mestu.
Ali je mnogo vazno da znamo da je to zajednicka tacka.
Znaci odatle zajedno, polako, uz puno postovanje svake besmislene carine i vojne postaje na granicama svakog znacajnijeg atara nasih naroda.
Uz titl na 3 ostala jezika svakog domaceg filma ako bude mogla da se vidi slika od dragih nam i znacajnih varijanti maternjeg.
Punacki drug, advokat, 90etih kad smo svi bili ovde vitki i aristokratski bledunjavi, setamo po Djeram pijaci i na moje cudjenje kako uspeva stabilno i dobro da zivi, a da nije stvani placenik... kaze -
Vidi sve te sesirice, zamisli samo sve te tarabe i medjice....
Dobar posao taj rat.
Veliki pozdrav iz Jordana, Iraka i sada vec Kurdistana / Irackog, od oca na sluzbenom putu.
- Chmoljo
#292 Re: Srpska proslost
bokakotorska wrote:
Vidim da nisi i to je problem.
Veliki.
- tip-top
#293 Re: Srpska proslost
Sta ako je ta srpska proslost,iz dvije a mozda i vise komponenti?
Kao u hrvatskoj.. Dalmacija i Slavonija..
Pa tako i u Srbiji.. Raska (na jugu) i to famozno "srblje" koje se doselilo,definitivno nakon ostalih slavena
i naselili su otprilike,Sumadiju,Pomoravlje i zapadnu Srbiju.. Do ujedinjenja,dolazi tek kasnije..
Da pomenem samo,da je Dragutin sebe nazivao srpskim vladarem oko 80 godina prije Dusana a vladao je
upravo sjevernim dijelovima Srbije.. doduse u ime Ugraskog Kralja ali eto.. ko ce sad nekima objasniti da je on
bio i madjarski zet i madjarskl vazal.. Ispasce da je neko opet napao pravoslav(e)ne..
Kao u hrvatskoj.. Dalmacija i Slavonija..
Pa tako i u Srbiji.. Raska (na jugu) i to famozno "srblje" koje se doselilo,definitivno nakon ostalih slavena
i naselili su otprilike,Sumadiju,Pomoravlje i zapadnu Srbiju.. Do ujedinjenja,dolazi tek kasnije..
Da pomenem samo,da je Dragutin sebe nazivao srpskim vladarem oko 80 godina prije Dusana a vladao je
upravo sjevernim dijelovima Srbije.. doduse u ime Ugraskog Kralja ali eto.. ko ce sad nekima objasniti da je on
bio i madjarski zet i madjarskl vazal.. Ispasce da je neko opet napao pravoslav(e)ne..
- Prozor
#294 Re: Srpska proslost
Poduči se onda, neću te ja sad učiti šta se dešavalo zadnjih 20 godina. Mada se ti malo praviš blesav je li tako? Ma znaš ti dobro šta sam rekao, samo je najlakše praviti se glup. I još očekuješ da ću se ja sad sa tobom natezati oko terminologije dok se ti praviš da ne vidiš suštinu.bokakotorska wrote:Ne ide.Prozor wrote:aha, znači da smo mi objasnili četnicima lingvističko porijeklo riječi džamija oni bi shvatili da to ne treba rušiti.a ovako su valjda mislili da se radi o naslagama neiskorištenog kamena i cigle koji su smetali pticama u letu sa svojim izduženim tornjevima
Daj neku legendu.
Ko ste vi ?
Ko su cetnici ?
- bokakotorska
#295 Re: Srpska proslost
Prijatelju sve vreme sebe zoves Vi, ne znam da nisi od plemenitih Karadjordjevica ?Prozor wrote:Poduči se onda, neću te ja sad učiti šta se dešavalo zadnjih 20 godina. Mada se ti malo praviš blesav je li tako? Ma znaš ti dobro šta sam rekao, samo je najlakše praviti se glup. I još očekuješ da ću se ja sad sa tobom natezati oko terminologije dok se ti praviš da ne vidiš suštinu.bokakotorska wrote:Ne ide.Prozor wrote:aha, znači da smo mi objasnili četnicima lingvističko porijeklo riječi džamija oni bi shvatili da to ne treba rušiti.a ovako su valjda mislili da se radi o naslagama neiskorištenog kamena i cigle koji su smetali pticama u letu sa svojim izduženim tornjevima
Daj neku legendu.
Ko ste vi ?
Ko su cetnici ?
Cesljam enciklopedije etnoloske na Ch, nigde ne videh tih Chetnika ?
Cenim da ste extra expert(i) za zadnjih 20 godina, plemickog porekla ali pred Vama, maleno je znanje a mala i snaga.
Sto bi rekli Juzni Sloveni
Ciji ste vi mali ?
- Prozor
#296 Re: Srpska proslost
čitaš li ti uopće? gdje sam za sebe rekao "vi" u gornjem tekstu? i opet kao što rekoh praviš se blesav, samo ti nešto ne ide....
- bokakotorska
#297 Re: Srpska proslost
Pro:zor je napisao/la
- šta vam imamo objašnjavat?
- *ebo vas vaš
- imaju ga Hrvati pa se malo na njih ugledajte
- baš ste navalili na forum
- A vi dobro znate šta je džamija
- aha, znači da smo mi objasnili četnicima lingvističko porijeklo
- oni bi shvatili da to ne treba
a ovako su valjda mislili da se radi
------------
Nisam neki lumen pravo imas ali vidi gore zaista ide prica
Vi
Mi
Oni
Uvek sam za pricu ali te / vas, stvarno tesko pratim.
Ja sam pojedinac - borac pa ne moras da mi persiras.
Za Chetnike mi dugujes objasnjenje, jer stvarno ne znam ko su ti ?
Narod ?
Vojna formacija ?
Paramilitarci ?
Dobar pozdrav
- *ebo vas vaš
------------
Vi
Mi
Oni
Narod ?
Vojna formacija ?
Paramilitarci ?
Dobar pozdrav
- haubica_i_to_teshka
#298 Re: Srpska proslost
Da "milicu od macve"opelo na sahrani nije odrzao Njegovo visokopreosveshtenstvo mitropolit crnogorsko-primorski Amfilohije licno, svashta bih pomislio, ovako...bokakotorska wrote:Vise volem i uvazavam one narodne sabore pred Dzamijama ili Crkvama, moram da priznam.
"Krstu služiš, Milošem živiš"
- Prozor
#299 Re: Srpska proslost
ovo "mi vi oni" nije iz posta kojeg si bio citirao, ali hajde..... ako ti se baš mora objasniti:bokakotorska wrote:Pro:zor je napisao/la
- *ebo vas vaš
------------
Vi
Mi
Oni
Narod ?
Vojna formacija ?
Paramilitarci ?
Dobar pozdrav
mi - bošnjaci(u postu iz kojeg si izvukao rečenicu)
vi - srpski nacionalisti(ponovo u istom postu)
iako mislim da dobro znaš na koga bosanci misle kada kažu četnici, ali eto:
četnici - srpske fašističke agresorske snage na BiH 1992-1995. godine, i svi što brane njihova djela ili nastavljaju njihovu politiku. ukratko kada nekome kažeš da je četnik, znači da je zadrti ili salonski srpski nacionalista sa istim ili sličnim razmišljanjem kao i genocidaši iz vremena agresije, Dodik ti je najbolji primjer.
Zadovoljan?
- bokakotorska
#300 Re: Srpska proslost
za Prozora
Zadovoljan ili ne nije bitno, hocu samo da probam da razumem sta mi govoris.
I -> Vi
Cetnici =
srpske –
Znaci iz te nacije iskljucivo
fasisticke –
Ovde te ne razumem, jer se ne secam nikakve fasisticke partije u Srba u 90etim. Ako mislis na Milosevica ili Seselja (i njihove sledbenike), molim te objasni iz kojih pobuda te Komuniste prekstavas u Fasiste ? Bolje zvuci u propagandne svrhe ili sta ? Od rodjenja pa do groba ta dvojca bejahu Komunisti i cemu sada mutimo vodu i cascavamo ih titulom Fasisti ?
Takodje Fasisti i Komunisti nisu nikako isto, pa opet ne ide da mesamo te dve stvari.
agresorske snage –
da li tp znaci da u Cetnike spadaju samo Srbi koji su ucestvovali u ratu u Bosni, a gradjani su Srbije ili tu spadaju i Srbi iz BiH ?
zadrti – salonski, nacionalista
Zadrti mi je jasno tu mozemo staviti 90% populacije bivse YU, pa i 90% Srba, samo opet ista dilema – svih Srba ili samo onih iz Srbije ?
Salonski, to ne razumem zaista.
genocidasi iz vremena agresije
Genocidasi ni to ne razumem. Ratni zlocinci ? Ako je to zasto samo srpski ?
Dodik
Ovoga nisam uopste pratio ali ne znam kako se uklapa osim sto je valjda Srbin po narodnosti.
Jeli on bio u SPSu ili SRS u ?
Sta je on radio za vreme rata ?
Jeli pocinio koji zlocin ?
II -> Mi
Bosnjaci
Ako te dobro razumem svi Bosnjaci misle isto ?
Ti predstavljas to jednoumlje svojim stavovima ?
PS I
Mozes me smatrati bilo cime samo shvati da govorim za sebe i nijednog drugog Srbina i sve sto kazem je samo moje licno misljenje. Siguran sam da se vecina Srba sa mnom ne slaze i mislim da je to sasvim u redu.
PS II
Prekidosmo pricu oko Dzamije i znacenja reci.
Pomenuo sam to, jer sam saznavsi sam za znacenje reci shvatio da bivsi u srednjim godinama to jos uvek ne znam, a kao obrazovan sam i zivot proveo pored Dzamija i Bosnjaka.
Pomislio sam i mislim da sam u pravu da to zapravo vecina stanovnika ex YU ne zna, ukljucujuci i Bosnjake.
Zaprepastila me je ta cinjenica i pitam se zasto je to tako.
Izmedju mnogih razloga i zbog toga sto sami Bosnjaci nisu ulozili pozitivnog truda da ostale iz ex YU upoznaju sa svojom religijom i kulturnom bastinom.
Cak i ovde na forumu gde ima zaista dosta tema vezanih za Bosnjastvo i korene svega sto ono podrazumeva, preovladjuje neki uspaljeni pristup kome polaziste nije razumevanje cele stvari vec dokazivanje neke nove istrorije, ponistavanje susednih i u krajnjoj liniji jedno novo totalno IZOLOVANJE Bosnjaka od najblizih komsija.
Teska Klaustrofobija i to je velika steta za same Bosnjake pre svega, a i za nas koji sa njima i pored njih zivimo.
Zadovoljan ili ne nije bitno, hocu samo da probam da razumem sta mi govoris.
I -> Vi
Cetnici =
srpske –
Znaci iz te nacije iskljucivo
fasisticke –
Ovde te ne razumem, jer se ne secam nikakve fasisticke partije u Srba u 90etim. Ako mislis na Milosevica ili Seselja (i njihove sledbenike), molim te objasni iz kojih pobuda te Komuniste prekstavas u Fasiste ? Bolje zvuci u propagandne svrhe ili sta ? Od rodjenja pa do groba ta dvojca bejahu Komunisti i cemu sada mutimo vodu i cascavamo ih titulom Fasisti ?
Takodje Fasisti i Komunisti nisu nikako isto, pa opet ne ide da mesamo te dve stvari.
agresorske snage –
da li tp znaci da u Cetnike spadaju samo Srbi koji su ucestvovali u ratu u Bosni, a gradjani su Srbije ili tu spadaju i Srbi iz BiH ?
zadrti – salonski, nacionalista
Zadrti mi je jasno tu mozemo staviti 90% populacije bivse YU, pa i 90% Srba, samo opet ista dilema – svih Srba ili samo onih iz Srbije ?
Salonski, to ne razumem zaista.
genocidasi iz vremena agresije
Genocidasi ni to ne razumem. Ratni zlocinci ? Ako je to zasto samo srpski ?
Dodik
Ovoga nisam uopste pratio ali ne znam kako se uklapa osim sto je valjda Srbin po narodnosti.
Jeli on bio u SPSu ili SRS u ?
Sta je on radio za vreme rata ?
Jeli pocinio koji zlocin ?
II -> Mi
Bosnjaci
Ako te dobro razumem svi Bosnjaci misle isto ?
Ti predstavljas to jednoumlje svojim stavovima ?
PS I
Mozes me smatrati bilo cime samo shvati da govorim za sebe i nijednog drugog Srbina i sve sto kazem je samo moje licno misljenje. Siguran sam da se vecina Srba sa mnom ne slaze i mislim da je to sasvim u redu.
PS II
Prekidosmo pricu oko Dzamije i znacenja reci.
Pomenuo sam to, jer sam saznavsi sam za znacenje reci shvatio da bivsi u srednjim godinama to jos uvek ne znam, a kao obrazovan sam i zivot proveo pored Dzamija i Bosnjaka.
Pomislio sam i mislim da sam u pravu da to zapravo vecina stanovnika ex YU ne zna, ukljucujuci i Bosnjake.
Zaprepastila me je ta cinjenica i pitam se zasto je to tako.
Izmedju mnogih razloga i zbog toga sto sami Bosnjaci nisu ulozili pozitivnog truda da ostale iz ex YU upoznaju sa svojom religijom i kulturnom bastinom.
Cak i ovde na forumu gde ima zaista dosta tema vezanih za Bosnjastvo i korene svega sto ono podrazumeva, preovladjuje neki uspaljeni pristup kome polaziste nije razumevanje cele stvari vec dokazivanje neke nove istrorije, ponistavanje susednih i u krajnjoj liniji jedno novo totalno IZOLOVANJE Bosnjaka od najblizih komsija.
Teska Klaustrofobija i to je velika steta za same Bosnjake pre svega, a i za nas koji sa njima i pored njih zivimo.