Unicredit - prva prava evropska sramota

Ekonomija, biznis, dionice, posao, (ne)zaposlenost...

Moderator: anex

Post Reply
b@tto

#276 Re: Unicredit - prva prava evropska sramota

Post by b@tto »

akcija007 wrote:
b@tto wrote:
ja već imam Visa Electron karticu,5 godina,jer primam platu preko banke,a novu Visa Electron karticu sam dobio prije 20-tak dana ,valjda u okviru Yes paketa,kažem valjda jer mi niko ništa ne objašnjava.šta mogu sa ovom karticom,jer imam 2 iste kartice,karticu za tekući račun sam dobio u martu jer mi je stara kartica istekla,a sada imam još jednu istu,a na Visa Classic čekam već dugo,dugo.

je li limit imam samo na Visa Classic ili i na ovoj novoj Visa electron kartici,i ako ne,čemu mi služi ova nova Visa Electron kartica.

hvala još jednom
Hmm, onda mozda imas 2 tekuca racuna provjeri u banci ili pozivpom na 222-999 obje su kartice tekuceg racuna ne znam a moze biti da su ti novu karticu samo nakacili na postojeci tekuci racun. Sigurno je to a ne da imas 2 tekuca. Ne znam bas najbolje oko toga jer ne radim u tom sektoru.
Limit imas na obje kartice i na electron i na classic i oni su u potpunosti ne zavisni nemaju vezu s vezom. A ako su te dvije electron na jednom tekucem onda imas jedan limit tj. za tekuci racun koristis 2 kartice koje oboje isto daju stanje tog tekuceg racuna. Ali svakako nazovi banku ili otidji u njablizu poslovnicu i pitaj reci imam 2 electron kartice je su li to za jedan tekuci ili imas 2 tekuca ako se uspostavi da imas 2 tekuca zatvori jedan (taj gdje nije yes paket 9 da bezze ne placas 1,65 KM vodjenje racuna.
Ako sta dalje nije jasno pitaj !
evo pogledao sam na njihovom sajtu,ta Visa Electron koja ide uz Yes paket je nešto kao znak raspoznavanja koji od 4 vrste Yes paketa koristiš,osnovna kartica Yes paketa,a za šta služi,nigdje ne piše,meni je to niđe veze.

hvala na pomoći.
b@tto

#277 Re: Unicredit - prva prava evropska sramota

Post by b@tto »

zna li iko kako saznati putem SMS stanje limita na Visa Classic kartici,prošli mjesec mi je došla poruka,kad sam probao neki dan poslati poruku na taj broj jer me zanimalo stanje limita,piše da se broj ne koristi.
zgembo_sa

#278 Re: Unicredit - prva prava evropska sramota

Post by zgembo_sa »

b@tto wrote:zna li iko kako saznati putem SMS stanje limita na Visa Classic kartici,prošli mjesec mi je došla poruka,kad sam probao neki dan poslati poruku na taj broj jer me zanimalo stanje limita,piše da se broj ne koristi.
Mislim da ne moze tako. Dobijes poruku o limitu jednom mjesecno ili tako nesto. Mozda se varam. Ako imas token, mozes provjeriti preko interneta...
akcija007

#279 Re: Unicredit - prva prava evropska sramota

Post by akcija007 »

b@tto wrote:zna li iko kako saznati putem SMS stanje limita na Visa Classic kartici,prošli mjesec mi je došla poruka,kad sam probao neki dan poslati poruku na taj broj jer me zanimalo stanje limita,piše da se broj ne koristi.
Ne moze se tako to provejiriti samo oni salju poruke s tog broja a mi njima ne mozemo. Svaki mjesec 5-tog ili 6-tog u mjesecu ti stigne poruka tipa "dana 20.7. cemo vas tekuci racun teretiti za xxx KM,limit potrosnje po Visa Classic kartici je ...

Ne moze se provjeriti ni preko tokena jer kad se ulogujes na net banking nema u "ponudi" visa classsic kartce.-
Mada taj limit je stalno takav mopzes ga provjeriti u poslovnici (probaj) ili na 222 999
ludacha

#280 Re: Unicredit - prva prava evropska sramota

Post by ludacha »

dobro..limit se može mijenjati. samo odes u banku i kazes "de boni sta ste gadovi takvi..." :D

ok..salu na stranu. ja sam imala strasan problem zbog tog fucking limita, digla glas i povecase ga tacno 3 puta. hocu brate mili da trosim SVOJE pare, a minusi me ne zanimaju..sta me onda zezaju..i sad je sve ok.
b@tto

#281 Re: Unicredit - prva prava evropska sramota

Post by b@tto »

akcija007 wrote:
Ne moze se tako to provejiriti samo oni salju poruke s tog broja a mi njima ne mozemo. Svaki mjesec 5-tog ili 6-tog u mjesecu ti stigne poruka tipa "dana 20.7. cemo vas tekuci racun teretiti za xxx KM,limit potrosnje po Visa Classic kartici je ...

Ne moze se provjeriti ni preko tokena jer kad se ulogujes na net banking nema u "ponudi" visa classsic kartce.-
Mada taj limit je stalno takav mopzes ga provjeriti u poslovnici (probaj) ili na 222 999

prošli mjesec sam dobio sms 6.6 ,a ovog mjeseca još nisam,pa zato pitam.smijem li te pitati jesi li ti dobio/la sms poruku u ovom mjesecu.

a pitaću u poslovnici ili u centrali.

hvala
Mala sirena

#282 Re: Unicredit - prva prava evropska sramota

Post by Mala sirena »

Evo sad provjerih, primljena poruka o limitu za visu classic 6.7. i obavijet o iznosu koji ce mi skinuti 20.7. Koliko ja znam limit se na visa classic ne povecava bez zahtjeva klijenta.
b@tto

#283 Re: Unicredit - prva prava evropska sramota

Post by b@tto »

Mala sirena wrote:Evo sad provjerih, primljena poruka o limitu za visu classic 6.7. i obavijet o iznosu koji ce mi skinuti 20.7. Koliko ja znam limit se na visa classic ne povecava bez zahtjeva klijenta.
ja još nisam dobio poruku.
jennisjoplin

#284 Re: Unicredit - prva prava evropska sramota

Post by jennisjoplin »

ludacha wrote:dobro..limit se može mijenjati. samo odes u banku i kazes "de boni sta ste gadovi takvi..." :D

ok..salu na stranu. ja sam imala strasan problem zbog tog fucking limita, digla glas i povecase ga tacno 3 puta. hocu brate mili da trosim SVOJE pare, a minusi me ne zanimaju..sta me onda zezaju..i sad je sve ok.

joj ludacho dodji u moj tor da i moje bankare preplasis :lol: :lol: :lol:
Mala sirena

#285 Re: Unicredit - prva prava evropska sramota

Post by Mala sirena »

b@tto wrote:
Mala sirena wrote:Evo sad provjerih, primljena poruka o limitu za visu classic 6.7. i obavijet o iznosu koji ce mi skinuti 20.7. Koliko ja znam limit se na visa classic ne povecava bez zahtjeva klijenta.
fino ih zoves dnesvno tri puta, najbolje ti je onu poslovnicu u bivsem sipadu u titovoj i mori ih dok ne otkriju zasto nema poruke, a ako ima voditelja racuna ili osobnog bankara onda zovi njega/nju. ja recimo nisam mjesecima dobila izvod na mail, ali kako redovno dobivam sms nije mi ni bitno.
b@tto

#286 Re: Unicredit - prva prava evropska sramota

Post by b@tto »

Mala sirena wrote:
b@tto wrote:
fino ih zoves dnesvno tri puta, najbolje ti je onu poslovnicu u bivsem sipadu u titovoj i mori ih dok ne otkriju zasto nema poruke, a ako ima voditelja racuna ili osobnog bankara onda zovi njega/nju. ja recimo nisam mjesecima dobila izvod na mail, ali kako redovno dobivam sms nije mi ni bitno.
u zenici nema unicredit banke u bivšem šipadu u titovoj,ali hvala na savjetima
Mala sirena

#287 Re: Unicredit - prva prava evropska sramota

Post by Mala sirena »

[/quote]

u zenici nema unicredit banke u bivšem šipadu u titovoj,ali hvala na savjetima[/quote]

I u Zenici poslovnice UniCredit imaju voditelje racuna i osobne bankare, probaj s onom poslovnicom koja je bila blizu zgrade suda, mislim da je adresa Trg BiH (poslovnica bivse UniCredit Zagrebacke banke). A ako ne znas ko ti je voditelj racuna ili osobni bankar (to zavisi od vsine primanja na tekuci racun i statusa klijenta u banci) insistiraj da ti daju tu informciju, je je to osoba koja ti treba biti na usluzi za sve st ti treba u banci (od potrage za SMS porukom do kredita i svega drugog sto ti moze pasti na pamet, a ima veze sa bankom.)
b@tto

#288 Re: Unicredit - prva prava evropska sramota

Post by b@tto »

Mala sirena wrote:
u zenici nema unicredit banke u bivšem šipadu u titovoj,ali hvala na savjetima[/quote]

I u Zenici poslovnice UniCredit imaju voditelje racuna i osobne bankare, probaj s onom poslovnicom koja je bila blizu zgrade suda, mislim da je adresa Trg BiH (poslovnica bivse UniCredit Zagrebacke banke). A ako ne znas ko ti je voditelj racuna ili osobni bankar (to zavisi od vsine primanja na tekuci racun i statusa klijenta u banci) insistiraj da ti daju tu informciju, je je to osoba koja ti treba biti na usluzi za sve st ti treba u banci (od potrage za SMS porukom do kredita i svega drugog sto ti moze pasti na pamet, a ima veze sa bankom.)[/quote]

ok,hvala
akcija007

#289 Re: Unicredit - prva prava evropska sramota

Post by akcija007 »

U zadnje vrijeme su se svi okomili na RB, evo i ja sada na UniCredit.
Placao sam Visa Classic kreditnom karticom krajem januara 2 transakcije na 2 razlicita prodajna mjesta bilo je u bih placanje na POSu preko drugih banaka i logicno nije stigao obracun do 31.1. Te su me transakcije teretile 02.02. OK.
Ja jucer na net banking kad vidim te iste transakcije me teretile i s jucerasnjim danom
Idem u pon u poslovnicu haos da napravim

Kako ide postupak reklamacije po kreditnoj kartici tj.kako vrate sredstva nazad ?
mericak

#290 Re: Unicredit - prva prava evropska sramota

Post by mericak »

Može i od mene jedno pitanje....Koja je razlika između Maestro i Elektron kartica, izuzev sto s Maestro ukucavaš PIN pri kupovini a sa Elektron ne? Ja i moja kolegica istovremeno vadile kartice, isto radno mjesto, ista plata i onda dobila Electron a ja Maestro....S kojom od te dvije se može ( ako može uopšte) kupovati preko interneta? :?:
tranquil

#291 Re: Unicredit - prva prava evropska sramota

Post by tranquil »

mericak wrote:Može i od mene jedno pitanje....Koja je razlika između Maestro i Elektron kartica, izuzev sto s Maestro ukucavaš PIN pri kupovini a sa Elektron ne? Ja i moja kolegica istovremeno vadile kartice, isto radno mjesto, ista plata i onda dobila Electron a ja Maestro....S kojom od te dvije se može ( ako može uopšte) kupovati preko interneta? :?:
Maestro je debitna kartica Master Card-a a Electron je isto to, samo od Vise.

Teoretski bi trebale da su iste ali to nije uvijek slučaj. Npr. ja imam obje ali preko Interneta mogu koristiti samo Electron. Da bi prepoznala da li ti možeš, trebaš vidjeti da li ti kartica na poleđini, nakon 16-cifarnog broja kartice ima dodatni trocifreni kod. Sve Internet kupovine zahtijevaju taj kod. Ne znam zašto jedna ima a druga nema, ja istina koristim RZB a kartice sam podigao 2007 (u verziji iz 2003 i 2005 nisam imao taj kod ni na jednoj kartici).
mericak

#292 Re: Unicredit - prva prava evropska sramota

Post by mericak »

Hvala!
Chayna

#293 Re: Unicredit - prva prava evropska sramota

Post by Chayna »

Visina debitna ti je prihvaćena na internetu a nisam nigdje vidjela da Maestrova ima taj cvv (ili je ccv) kod. Međutim, kod Maestrove kucas pin svaki put kada plaćaš karticom, tako da ti je ona recimo sigurnija az nositi sa sobom, jer u slucaju da ti je neko ukrade ne moze nista kupiti sa njom bez pina - sa Visom moze (jer ne traze uviejk licnu u prodavnicama, nazalost). S druge strane, desavalo mi se na nekoliko mjesta, na benzinskoj npr., da mi ne pihvataju Maestro, nego samo Visu... dalje, moguće je da ne kostaju isto (mjesečna provizija, podizanje sa bankomata...)
tahoma

#294 Re: Unicredit - prva prava evropska sramota

Post by tahoma »

kakavdanakneiskustvu wrote:zna li ko kako se može u unicredit banci povećati limit,daju li oni to,da ja zatražim povećanje sadsašnjeg limita i da mi oni to odobre.
Odes u banku, trazis zahtjev, ispunis i napises koliki limit bi ti i onda ti oni za par dana odobre, koliko oni misle da trebaju :D
ja sam recimo trazila tri plate da mi bude limit - jer je mojoj sestri tri plate, a oni mi odobrili dvije...
shalla

#295 Re: Unicredit - prva prava evropska sramota

Post by shalla »

kakavdanakneiskustvu wrote:
tahoma wrote:
kakavdanakneiskustvu wrote:zna li ko kako se može u unicredit banci povećati limit,daju li oni to,da ja zatražim povećanje sadsašnjeg limita i da mi oni to odobre.
Odes u banku, trazis zahtjev, ispunis i napises koliki limit bi ti i onda ti oni za par dana odobre, koliko oni misle da trebaju :D
ja sam recimo trazila tri plate da mi bude limit - jer je mojoj sestri tri plate, a oni mi odobrili dvije...

ok,hvala.
S tim što bi trebao otići u matičnu poslovnicu ako hoćeš da se to brže završi...
beliver

#296 Re: Unicredit - prva prava evropska sramota

Post by beliver »

Na stranu sve, ali može li meni neko napisati JEDINSTVENI broj UniCreditBank, budući da mi to treba da bi mi pare neke stigle na račun.

Ja ko levat sve šaljem onaj 16znamenkasti broj sa kartice, jer mislim da je to broj banke, ali koliko sam shvatio, nije.

Još me zanima, je li meni tekući račun uredu, ako nisam nikada na njega stavljao pare, znam da uzimaju 1.65 KM mjesečno, ali jesu li mi zatvorili račun pošto nisam ništa uplaćivao, ili samo idem u taj minus?
Ujutro cu otici u banku sve to vidjeti i platiti, ali dobro bi bilo večeras da pošaljem taj jedinstveni broj banke.

Zahvaljujem.
studeni76

#297 Re: Unicredit - prva prava evropska sramota

Post by studeni76 »

...
Last edited by studeni76 on 24/06/2009 19:19, edited 1 time in total.
alen_zenica

#298 Re: Unicredit - prva prava evropska sramota

Post by alen_zenica »

ja sam recimo trazila tri plate da mi bude limit - jer je mojoj sestri tri plate, a oni mi odobrili dvije...[/quote]

ok,hvala.[/quote]
S tim što bi trebao otići u matičnu poslovnicu ako hoćeš da se to brže završi...[/quote]

bio,uradio,hvala[/quote]

uzmi jes paket
daddy_cool

#299 Re: Unicredit - prva prava evropska sramota

Post by daddy_cool »

beliver wrote:Na stranu sve, ali može li meni neko napisati JEDINSTVENI broj UniCreditBank, budući da mi to treba da bi mi pare neke stigle na račun.

Ja ko levat sve šaljem onaj 16znamenkasti broj sa kartice, jer mislim da je to broj banke, ali koliko sam shvatio, nije.

Još me zanima, je li meni tekući račun uredu, ako nisam nikada na njega stavljao pare, znam da uzimaju 1.65 KM mjesečno, ali jesu li mi zatvorili račun pošto nisam ništa uplaćivao, ili samo idem u taj minus?
Ujutro cu otici u banku sve to vidjeti i platiti, ali dobro bi bilo večeras da pošaljem taj jedinstveni broj banke.

Zahvaljujem.
Broj računa na koji sam ja primao novac jeste potpuno drugačiji od onoga na kartici i počinje sa 338 što je kod UniCredit banke, dok ostali brojevi identifikuju tebe kao korisnika. Sa karticom odeš u bilo koju poslovnicu banke i na šalteru tražiš da ti daju taj broj računa (traje svega par minuta i ne treba ti poseban zahtjev).

Za uplate iz inostranstva možeš provjeriti i ostale detalje, a svakako ti je potreban i SWIFT (da li je UNCRBA22 ili tako nekako?).

Ne znam kakva je politika UniCredit sa zatvaranjem "neaktivnih" računa, ali u drugim bankama imam dva računa koji su neaktivni jako dugo i nisu ugašeni po nekom automatizmu. Ako si šta dužan ne brini, fino će oni tebe obavijestiti o tome kroz izvod.
beliver

#300 Re: Unicredit - prva prava evropska sramota

Post by beliver »

Otišao sam do banke i dobio brojeve.

Ovi meni za isplatu traže jedinstveni broj banke, to je taj što počinje sa 338 i moj broj računa u KM, nadam se da je to broj TEKUĆEG računa, onaj sa 11 cifri..?!
Post Reply