samo_ti wrote:Sta ste navalili na nacelnika...???? .....ko da je on sve kriv.....nije on prodao Zeljezaru jbte........zna se ko je...
ali vidi se ovo nova ofanziva SDP-a........aaaaa jel to mozda.....sta sam trebao....????? glasati da mi nacelnik bude "nasilnik" Isak Ramo......jel mozda to........????????
a sami znate koliko raje dole radi.....malo razmislite.......jos trebaju otkaze dobiti......radi ove krize.....!!!!!
@samo_ti
evo u nastavku samo kopiram moj komentar sa drugog foruma, a vezano na proteste studenata u Zenici.
Jedna od izjava g. Načelnika...
«Želim da mi kažete šta smo mi to prodali i koje interese grada smo iznevjerili! U četiri godine smo realizovali preko 800 projekata i
četiri godine nastojimo obezbjediti čist zrak i nova radna mjesta. To je teško uskladiti, ali smo sada u poziciji da govorimo o zaštiti okoline. Niko neće zagađivati Zenicu, ali prekid nastave nije način da se problem zagađenja riješi»
Četiri godine nastoje obezbjediti čist zrak!!! Pa koji su rezultati nastojanja trenutnih vijećnika u borbi za čist zrak???
- zdravstveni radnici u više navrata upozoravaju na alarmantno stanje
- Zavod za komunalne poslove i ekologiju je upozorio i dao izvještaje Općini o kvalitetu zraka
- mjerne stanice u Zenici su ZASTARJELE! Kakanj ima automatske/mobilne mjerne stanice. Mi ne!!!
- AMittal nema okolinske dozvole, a prema Zakonu o zaštiti okoliša ne smije raditi!!!
- Donacije od strane Mittala ne mogu zadovoljiti potrebe građana, jer niti ijedna poslovno društvena kompenzacija ne može nadoknaditi štetu po zdravlje budućih generacija
- povećani broj malignih oboljenja
- trovanje zraka, zemlje, vode i nanošenje dugogodišnje štete na račun privrednog razvoja i zdravlja Zeničana
- u postrojenjima Mittala uslovi BAT-a (najbolje raspoložljive tehnologije) nisu zadovoljeni
- posljedično s prodajom Toplane, problemi i sa grijanjem...Čitav grad je sada ovisan o Mittalu
- Zenica nema LEAP-a (Lokalno ekološki akcioni plan), kojeg je dužna imati svaka općina!
- Tri godine nakon kupovine Željezare, Mittal je dao službenu informaciju o ekološkim ulaganjima u svojim postrojenjima...
....