I sto je najbolje u svemu tome,nikako da skontam poznajem li makar jednog muskarca koji nije svoju zenu prevario makar jednom
A sto se tice tih cura koje petljaju sa ozenjenim muskarcima,to mi se malo gadi.Al nisu one krive,kriv je muz.
Moderators: _BataZiv_0809, Euridika
Sramota,pihmadner wrote:Stvarno ima kloceva, pa nije valjda problem prevariti bez da Dioda zna.
Pa gdje griješe ti zlikovci, taj ljudski ološ?Dioda wrote:Sramota,pihmadner wrote:Stvarno ima kloceva, pa nije valjda problem prevariti bez da Dioda zna.Dioda sve zna
![]()
![]()
![]()
Vidis na avataru kol'ka mi je glava,samo ne vidi se kolike su mi usi
pa to je moje poimanje svetnije -- da se u nju ne dira ni po koju cijenu. da ti je to centralna stvar u zivotu, no matter what. svetinja za mene ima vjersku konotaciju, pa hajde eto -- mozda ako si katolik da je brak svetinja. moje je vidjenje da takav odnos prema braku donosi vise problema nego sto ih rijesava. kao sto svako nerealisticno i idealisticno poimanje bilo cega zavrsi pocesto neprijatnim 'budjenjem'.encian wrote:@danas: priznajem, dobar brak je svetinja. moj brak je svetinja jer je dobar. i sta ja da mislim o nekoj koja se uvaljuje mome muzu? slobodna, pametna, emancipovana zena? ili o njemu ako popusti i pokvari sve? slobodan, pametan muskarac?
a to da se u braku treba ostati bez obzira na sve ... ne znam gdje si to vidjela.
bas me cudimostarac wrote:
Eh da, ja nisam ozenjen
ja se slazem samo sama sa sobomDeleter wrote:Ukratko - slozi se i ti sa mnom![]()
Encian uopste nije rekao da treba ostati u losem braku niti treba radi djece trpiti raznorazna ponizavanja bracnog druga. On kako sam ja razumjela i 100% se slazim s tim govori da se u brak prvenstveno ulazi radi ljubavi i zelje da podijelis sve sto zelis od dusevnog, emotivnog do materijalnog s tom osobom, da ucinite jedno drugo happy na nacin na koji ti to familija a ni prijatelji ne mogu pruziti itd. Drugim rijecima brak jeste svetinja i treba da bude mnogima koji ozbiljno to shvataju a oni kojima je brak samo ono sto se 'podrazumijeva' jer je red da se ozeni/ uda radi mozda godina takvi i varaju..danas wrote:brak nije svetnijaencian wrote:brak jeste svetinja. pitajte djecu koja su rasla u razrusenom braku. pitajte prevarenu zenu ili prevarenog muza koji su u brak usli s namjerom da ga naprave lijepim i trajnim. pitajte i udovice i udovce koji su u svom drugu vidjeli najblizu osobu na planeti. brak jeste svetinja.
oni koji najvise najebu u braku su bas oni koji ga idealizuju i tretiraju -- kao svetinju. koji misle da su zenidbom zavrsli sve i sva, da nema dalje. koji uzimaju i sebe i partnera zdravo za gotovo, jer zaboga -- brak je svetinja.
i sta to trebam pitati prevarenog supruznika? ili dijete iz razrusenog braka? sta ce mi reci? pa kad stanu malo na loptu, kazu -- bolje dobar razvod nego los brak. bolje mir sa mamom u kuci nego mama i tata koji se svadjaju non-stop. a tvoj stav da je brak svetinja implicira da osoba treba da ostane cak i u losem braku, u kojem je varana i ponizavana, mozda cak i fizicki maltretirana -- jer je brak SVETINJA? jes, hau jes no.
dobar brak je dobar brak. los brak je los brak.
to je sva pamet. kakve ba svetinje i bakraci.
Cuj nisu one krive, za dobro i lose u zovotu uvijek je potrebno dvojeDioda wrote:Neki dan nesto razmisljam i kontamI dodjoh do zakljucka da u svojoj okolini,i od svih ljudi koji znam,ne vidjeh brak koji bas super funkcionise.Apsolutno ni jedan.
![]()
I sto je najbolje u svemu tome,nikako da skontam poznajem li makar jednog muskarca koji nije svoju zenu prevario makar jednom![]()
A sto se tice tih cura koje petljaju sa ozenjenim muskarcima,to mi se malo gadi.Al nisu one krive,kriv je muz.