Zaustavite religijsku segregaciju u vrticima Sarajeva!

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
dr.gog
Grijem se na: briketi kanabisa
Horoskop: Vodolija

Post by dr.gog »

Patron of Formello wrote:
I sad zamisli kad su ispale takve zvijeri na svim stranama od generacije koja je rasla u nekom normalnom okruzenju bez nacionalizma,vjerske podjele i sovinizma sta ce tek ispasti od ove generacije koja se od ranog djetinjstva uci podjeli,vjerskoj netoleranciji i nacionalizmu? :roll:

:shock: e ti me sad prepade,mada to haman u zraku visi kao činjenica&pitanje...kafu si mi prepolovio Patrone :D

p.s.meni ovo zvuči kao nesvjesni prijedlog za nastavak ove teme...glede budućeg razvoja situhacije..
black

Post by black »

tempora wrote:
Ahmmed wrote:Da li bi kakav hajr iz cijele ove priče mogao izaći?

Da li bi se iz nekolicine razumnih postova o ovoj temi, moglo krenuti dalje?

Da li bi bilo pristojno, da se principijelan protest protiv ovakve vrste inicijative proširi i na onaj dio države BiH koji se zove RS?

Griješimo li dušu, ako su nam važniji mala Esma i mali Sven, samo zato što su iz glavnog grada, od male Rabije, koja sjedi u učionici u Srebrenici, ispod slike svetog Save i ima domaći zadatak da nauči svetosavsku himnu?

Ili malog Nihada, koji je u Zelenom Jadru, kraj Srebrenice, dobio batine od svojih školskih drugova, jer nije znao riječi pomenute ode ocu Svetosavlja?

Da li bi bilo uputno dići svoj glas istovremeno i protiv pokušaja segregacije u sarajevskim obdaništima,što u konačnici jeste u suprotnosti sa proklamiranim sekularnim karakterom države ali i protiv činjenice da nam pola zemlje ima svoju KRSNU slavu?

Ili smo se ipak, počeli navikavati na činjenicu da ono što se dešava na 49 posto teritorija ove države, nije naš problem?

I da li je BiH samo od Marin -Dvora do Kozije Ćuprije?
Eh Ahmede, bas neces da citas! Odgovor je vec dat! Oni bi da te ubijede da ne smijes gledati u komsijinu avliju :? jer time pravdas i prljavstinu u svojoj. :zzzz: Ne znam samo od kada se drzava tretira kao avlijana u kojoj je svako odgovoran samo za svoj dio. Al placa i za travnjak onog drugog. :oops:
Da nije rijec o travnjacima a ne ljudima, bilo bi smjesno.

Pazi samo da te jos i ne ubijede, da time sto spominjes RS, ne dobijes etiketu kako pravdas zeljenu akciju i koristis priliku da tudju djecu prevedes na ispravnu vjeru. :(
da, kao i ja sto je juce dobih etiketu od mircade, da sam nacionalista :shock: ali vidim pobrisano je..

aXmo :thumbup:
dr.gog

Post by dr.gog »

kijameta wrote:Da se razumijemo,kao prvo ateista sam i gadim se religije.Ucim djecu da budu takva ista,ako ne slusaju,plasim ih hodzama i popovima.
Ja sam isao na vjeronauku,par godina,pa sam postao nevjernik,da je tesko naci veceg
Sad naravno da skola,vrtic mora naci program i prostor za djecu,ciji roditelji ne zele da ucestvuju na vjeronauci a ne smije se desiti da djeca lutaju okolo ili came negdje po hodniku ali to je do uprave skole,koja se mora za to brinuti.

Da pretumbam tvoju izjavu....glede&unatoč trenda...al nemoj me pogrešno shvatiti pliz..
Ateista si postao i gadljiv na religiju(iz istog razloga kao i podosta ljudi), jer su ti pogled na religiju formirali isti oni koji ti sad služe za plašenje--babaroge u mantijama raznijeh krojeva...
Oni kojima položaj duhovnika služi kao partijska katedra.I strašno te razumijem pri tome.
Naime,njima ne uspijeva prenijeti poruke ljubavi i tolerancije jer su isto tako robovi predrasuda i ličnih političkih uvjerenja.
Budimo fer ipak i recimo da ne mogu svi biti isti ,inače sva priča zvuči kao haranga.
Ajmo malo o djeci prijatelju,roditelji smo obojica....mislim da ih ipak trebamo podučit osnovnome o vjerama koje susreću u sredini gdje žive,a o vlastitom duhovnom opredjeljenju nek odluče kad zapašu snage i pameti.
Imamo za koju marku kupiti osnovnu literaturu ili enciklopediju makar.

Bar mi ovdje u Sarajevu ne moramo slijediti obrazac dijeljenja i jednoumlja bilo koje vrste.Znam da je današnji trend svrstavanja po opredjeljenju postao kancerogen,ali bilo bi zauhar pokušati nešto plemenitije.
Ne kao oni bolesnici koje Ahmmed navodi,već nekako ljudski--kontra sveg zla.

p.s. glede podvučenog sam se već stigao posvađati na telefon dvaput od jutros,nečuveno,i nadam se da će to pomaći bar jednu lijenu guzicu u Kantonalnom Špajzu za obrazovanje(od ponedeljka naravno :roll: )
tranquil

Post by tranquil »

Problem u cijeloj ovoj tematici, i zbog čega sam i ja potpisao peticiju su:

1. Anonimna anketa roditeljima samo jedne nacionalnosti.
2. Porez koji svi izdvajamo za ovakve pojave (s obzirom da već postoje vjerske obrazovne ustanove koje se bave edukacijom ovakvog tipa)
3. Segregacija u školama, tj. obdaništima.

Problem NIJE pokrivena direktorica, nego njeno ponašanje.
dr.gog

Post by dr.gog »

neskromno bih nastavio,uz zahvalnost na inspiraciji svim diskutantima...

http://www.sarajevo-x.com/forum/viewtop ... 03#1679903

Svima unaprijed hvala na eventualnom učešću :)
suncica24

Post by suncica24 »

dr.gog wrote:neskromno bih nastavio,uz zahvalnost na inspiraciji svim diskutantima...

http://www.sarajevo-x.com/forum/viewtop ... 03#1679903

Svima unaprijed hvala na eventualnom učešću :)
:thumbup:

I ja takodjer pozivam sve koji zaokupirase ovu temu da pokusaju isto uraditi sa temama na podforumu "hmanitarne akcije", jer to je mjesto gdje covjekova vjera dolazi do izrazaja.
Ali, medjutim, nesto... iz broja postova i nickova koji se motaju po toj temi da se vidjeti da bas i nismo nesto veliki vjernici, a ni ljudi. :(
silence_is_sexy

Post by silence_is_sexy »

tempora wrote: Eh Ahmede, bas neces da citas! Odgovor je vec dat! Oni bi da te ubijede da ne smijes gledati u komsijinu avliju :? jer time pravdas i prljavstinu u svojoj. :zzzz: Ne znam samo od kada se drzava tretira kao avlijana u kojoj je svako odgovoran samo za svoj dio. Al placa i za travnjak onog drugog. :oops:

Pazi samo da te jos i ne ubijede, da time sto spominjes RS, ne dobijes etiketu kako pravdas zeljenu akciju i koristis priliku da tudju djecu prevedes na ispravnu vjeru. :(
e prijateljice draga...
ova drzava jeste de facto "avlijana" i nazalost dio poreza koje placamo odlazi "anamo tamo" - npr. u one kantone FBIH u kojima je na snazi napredna verzija segregacije u skolama po sistemu "dvije skole pod jednim krovom" i gdje kantonalne ministrice obrazovanja pricaju price o tome kako se ne mogu mijesati "kruske i jabuke" (bila je prica o tome ranije). mozda se cak dio tog novca kroz zajednicke institucije bih nekako kanalise i do "svetosavskog" obrazovnog sistema RS-a. nazalost.

i jel' nas to treba sprijeciti da pokusamo postaviti pravi sistem vrijednosti u vlastitoj "avliji"? nismo zainteresovani iskljucivo za svoj "travnjak". zivo nas interesuju i za ostatak "avlije" ali samo svom "travnjaku" mozemo prici sa kosilicom i urediti ga kako nam se svidja. ostatak "avlije" je "no go" zona za nasu kosilicu. niko ne kaze da ne treba gledati preko ograde ali trenutacno nemamo nacina da nagovorimo komsiju da treba i on da uredi svoj dio posla. jel' dovoljno metafora?

bila je nekad aktuelna ona "stara narodna": "misli globalno - djeluj lokalno" i mislim da se treba rukovoditi istom... prvo pocisti ispred svog praga pa onda se brini za "bliznjeg svog".

ovo je bila konkretna gradjanska akcija isprovocirana glupim i neodgovornim postupkom osobe koja ocigledno nije kompetentna da vodi jednu javnu ustanovu. gradjanska akcija jedne gradjanke sarajeva koju je do sada potpisivanjem peticije podrzalo 700 ljudi i za nadati se da ce to biti dovoljno da se bar malo zatalasa ova prica. end of story.
jel' nesto pogresno? svi kukaju kako civilno drustvo ne postoji u bih, kako su gradjani pasivni i letargicni, a kada se konacno neko pojavi sa konkretnom inicijativom - tada se "pocne traziti dlaka u jajetu". kako se samo ta zabrinuta majka usudila spomenuti neki problem koji se tice njenog vlastitog djeteta u sarajevskom obdanistu, a da pri tome ne spomene probleme povratnika u rs i usput ne zatrazi ukidanje mrske nam paradrzave? sram i stid da je bude! jel' to rezon?

nevjerovatno je sa kojim se elanom s pravom osudi prica o "kruskama i jabukama" i koliko taj elan splasne kada se pojavi neka sarajevska greta kuna sa svojom verzijom price o "voću". (to je valjda isti onaj "odbranbeni mehanizam" koji sprjecava bilo kakvu ozbiljnu debatu o npr. cacinim zlocinima. jer kako se neko usudjuje postaviti to pitanje dok se ne rijese srebrenice, prijedori, foce, dretelji, omarske, keratermi... dakle nikad. i dakle zauvijek ce caco ostati u "aleji velikana".)

i da je ova sprovedena anketa bila javna i stvar javne rasprave tj. da su u anketi ucestvovali roditelji i krusaka i jabuka i ostalog voća - stvar bi bila sekundicu normalnija. i kada bi ta monstruozna ideja o vjeronauci u vrticima dobila zeleno svjetlo nakon jedne takve otvorene debate te dobila podrsku strucne javnosti - morali bi je progutati kao sto smo morali progutati i pricu o vjeronauku u osnovnim skolama. ovako je ovaj moron od zene sam sebi uvalio auto-gol (koji btw. nema nikakve veze sa tim kako je obucena) slican ovom "voćnom" gafu godpodje Kuna. i iskreno se nadam da ce doticna ostati bez posla, a da ce ova prica bar za sada da se zavrsi bez vjeronaka u vrticima.
suncokret13

Post by suncokret13 »

seka wrote:
silence_is_sexy wrote:
Imamo preko 260 uposlenika na osam općina Kantona Sarajevo, imamo svoje objekte i organiziramo svoju djelatnost. Imamo djecu jasličkog uzrasta, mada taj termin jaslički uzrast nije prikladan, ne znam odakle. Zna se šta su jaslice, to asocira na nešto drugo.
jos jedan biser godpodje Arzije Mahmutović. sad joj osim deda mraza smeta i naziv "jaslice" jer je valjda ova velika vjernica i tu pronasla trag jedne druge (bratske?) religije pa joj ta "asocijacija" uzasno smeta. sada trebamo sacekati neku adekvatanu "novobosansku" zamijenu za ovaj termin koji nece asocirati na "pogresne" religije.
(iz intervjua za preporod - http://www.preporod.com/content/view/441/126/)
jaslice
besika - asocira na mokracni mjehur.
nina - opet ne valja. asocira na one anamotam.
nuna - adekvatno?

p.s.
jos samo da se pri rodjenju ugradjuju chipovi :roll:

mada taj termin jaslički uzrast nije prikladan, ne znam odakle. Zna se šta su jaslice, to asocira na nešto drugo.

????

yebote,
jos malo pa ce ispasti da je Teheran za Sarajevo - Rio De Janeiro ( karnevali,copacabana.........)

nego jos bolje,
da se konacno zavrsio i onaj drugi dio ,koji je djelimicno poceo 1992,a nastavio se 1996,97........pocelo se s protjerivanjem Deda Mraza - Djeda Mraza...........rastjerati SVE one koji STUJU djeda mraza,deda mraza......
silence_is_sexy

seka wrote:
jaslice
besika - asocira na mokracni mjehur.
nina - opet ne valja. asocira na one anamotam.
nuna - adekvatno?

p.s.
jos samo da se pri rodjenju ugradjuju chipovi :roll:
mislim da sam pronasao adekvatnu rijec:

BEŠIKHANA
suncokret13

Post by suncokret13 »

silence_is_sexy wrote:
tempora wrote: Eh Ahmede, bas neces da citas! Odgovor je vec dat! Oni bi da te ubijede da ne smijes gledati u komsijinu avliju :? jer time pravdas i prljavstinu u svojoj. :zzzz: Ne znam samo od kada se drzava tretira kao avlijana u kojoj je svako odgovoran samo za svoj dio. Al placa i za travnjak onog drugog. :oops:

e prijateljice draga...
ova drzava jeste de facto "avlijana" i nazalost dio poreza koje placamo odlazi "anamo tamo" - npr. u one kantone FBIH u kojima je na snazi napredna verzija segregacije u skolama po sistemu "dvije skole pod jednim krovom" i gdje kantonalne ministrice obrazovanja pricaju price o tome kako se ne mogu mijesati "kruske i jabuke" (bila je prica o tome ranije). mozda se cak dio tog novca kroz zajednicke institucije bih nekako kanalise i do "svetosavskog" obrazovnog sistema RS-a. nazalost.

i jel' nas to treba sprijeciti da pokusamo postaviti pravi sistem vrijednosti u vlastitoj "avliji"? nismo zainteresovani iskljucivo za svoj "travnjak". zivo nas interesuju i za ostatak "avlije" ali samo svom "travnjaku" mozemo prici sa kosilicom i urediti ga kako nam se svidja. ostatak "avlije" je "no go" zona za nasu kosilicu. niko ne kaze da ne treba gledati preko ograde ali trenutacno nemamo nacina da nagovorimo komsiju da treba i on da uredi svoj dio posla. jel' dovoljno metafora?

bila je nekad aktuelna ona "stara narodna": "misli globalno - djeluj lokalno" i mislim da se treba rukovoditi istom... prvo pocisti ispred svog praga pa onda se brini za "bliznjeg svog".

ovo je bila konkretna gradjanska akcija isprovocirana glupim i neodgovornim postupkom osobe koja ocigledno nije kompetentna da vodi jednu javnu ustanovu. gradjanska akcija jedne gradjanke sarajeva koju je do sada potpisivanjem peticije podrzalo 700 ljudi i za nadati se da ce to biti dovoljno da se bar malo zatalasa ova prica. end of story.
jel' nesto pogresno? svi kukaju kako civilno drustvo ne postoji u bih, kako su gradjani pasivni i letargicni, a kada se konacno neko pojavi sa konkretnom inicijativom - tada se "pocne traziti dlaka u jajetu". kako se samo ta zabrinuta majka usudila spomenuti neki problem koji se tice njenog vlastitog djeteta u sarajevskom obdanistu, a da pri tome ne spomene probleme povratnika u rs i usput ne zatrazi ukidanje mrske nam paradrzave? sram i stid da je bude! jel' to rezon?

nevjerovatno je sa kojim se elanom s pravom osudi prica o "kruskama i jabukama" i koliko taj elan splasne kada se pojavi neka sarajevska greta kuna sa svojom verzijom price o "voću". (to je valjda isti onaj "odbranbeni mehanizam" koji sprjecava bilo kakvu ozbiljnu debatu o npr. cacinim zlocinima. jer kako se neko usudjuje postaviti to pitanje dok se ne rijese srebrenice, prijedori, foce, dretelji, omarske, keratermi... dakle nikad. i dakle zauvijek ce caco ostati u "aleji velikana".)

i da je ova sprovedena anketa bila javna i stvar javne rasprave tj. da su u anketi ucestvovali roditelji i krusaka i jabuka i ostalog voća - stvar bi bila sekundicu normalnija. i kada bi ta monstruozna ideja o vjeronauci u vrticima dobila zeleno svjetlo nakon jedne takve otvorene debate te dobila podrsku strucne javnosti - morali bi je progutati kao sto smo morali progutati i pricu o vjeronauku u osnovnim skolama. ovako je ovaj moron od zene sam sebi uvalio auto-gol (koji btw. nema nikakve veze sa tim kako je obucena) slican ovom "voćnom" gafu godpodje Kuna. i iskreno se nadam da ce doticna ostati bez posla, a da ce ova prica bar za sada da se zavrsi bez vjeronaka u vrticima.

glupim i neodgovornim postupkom osobe koja ocigledno nije kompetentna da vodi jednu javnu ustanovu.

eh,
da je ona jedina u onom gradu.

pitanje je da li su se u stanju nabrojati na prste jedne ruke,suprotne od takve ?
Ahmmed

Post by Ahmmed »

tempora wrote:
Ahmmed wrote:Da li bi kakav hajr iz cijele ove priče mogao izaći?

Da li bi se iz nekolicine razumnih postova o ovoj temi, moglo krenuti dalje?

Da li bi bilo pristojno, da se principijelan protest protiv ovakve vrste inicijative proširi i na onaj dio države BiH koji se zove RS?

Griješimo li dušu, ako su nam važniji mala Esma i mali Sven, samo zato što su iz glavnog grada, od male Rabije, koja sjedi u učionici u Srebrenici, ispod slike svetog Save i ima domaći zadatak da nauči svetosavsku himnu?

Ili malog Nihada, koji je u Zelenom Jadru, kraj Srebrenice, dobio batine od svojih školskih drugova, jer nije znao riječi pomenute ode ocu Svetosavlja?

Da li bi bilo uputno dići svoj glas istovremeno i protiv pokušaja segregacije u sarajevskim obdaništima,što u konačnici jeste u suprotnosti sa proklamiranim sekularnim karakterom države ali i protiv činjenice da nam pola zemlje ima svoju KRSNU slavu?

Ili smo se ipak, počeli navikavati na činjenicu da ono što se dešava na 49 posto teritorija ove države, nije naš problem?

I da li je BiH samo od Marin -Dvora do Kozije Ćuprije?
Eh Ahmede, bas neces da citas! Odgovor je vec dat! Oni bi da te ubijede da ne smijes gledati u komsijinu avliju :? jer time pravdas i prljavstinu u svojoj. :zzzz: Ne znam samo od kada se drzava tretira kao avlijana u kojoj je svako odgovoran samo za svoj dio. Al placa i za travnjak onog drugog. :oops:

:)

Tempora, upravo tako :) Samo što ja sebi dozvoljavam da tu "tuđu" avliju, doživljavam kao zajedničku nam avliju 8-)

Želim ti ispričati jednu drugačiju priču:

Časna sestra Magdalena, iz Švicarske, koja sedam godina živi u BiH, radi u udruženju NARKO NE, koje se bavi prevencijom ovisnosti. I jedan od projekata koji ona vodi, obuhvata adolescente iz šest naših gradova: Sarajevo, Istočno Sarajevo, Busovača, Kiseljak, Sokolac i Vareš. Djeca iz ovih gradova imaju svoju pozorišnu trupu, koja redovno izvodi predstave u pomenutim sredinama. Sve se obično dešava vikendom, pa djeca sa Sokoca, vikend provode kod svojih vršnjaka u Sarajevu ili Busovači i obrnuto. I ova priča još traje. Bogu hvala!

Priča o ovome ne izaziva nikakvu reakciju. Valjda se za ovo ne zna.
Jer o pomenutoj priči ne izvještavaju ni New York Times ni Guardian :D , a ni Discovery :D

I sasvim sam siguran da ovo što radi sestra Magdalena smeta mnogima....
silence_is_sexy

Ahmmed wrote:Tempora, upravo tako :) Samo što ja sebi dozvoljavam da tu "tuđu" avliju, doživljavam kao zajedničku nam avliju 8-)

Želim ti ispričati jednu drugačiju priču:

Časna sestra Magdalena, iz Švicarske, koja sedam godina živi u BiH, radi u udruženju NARKO NE, koje se bavi prevencijom ovisnosti. I jedan od projekata koji ona vodi, obuhvata adolescente iz šest naših gradova: Sarajevo, Istočno Sarajevo, Busovača, Kiseljak, Sokolac i Vareš. Djeca iz ovih gradova imaju svoju pozorišnu trupu, koja redovno izvodi predstave u pomenutim sredinama. Sve se obično dešava vikendom, pa djeca sa Sokoca, vikend provode kod svojih vršnjaka u Sarajevu ili Busovači i obrnuto. I ova priča još traje. Bogu hvala!

Priča o ovome ne izaziva nikakvu reakciju. Valjda se za ovo ne zna.
Jer o pomenutoj priči ne izvještavaju ni New York Times ni Guardian :D , a ni Discovery :D

I sasvim sam siguran da ovo što radi sestra Magdalena smeta mnogima....
ma ok je to sve. super za sestru magdalenu. go, magdalena, go...

dakle: vrtici, sarajevo, vjeronauk, konkretan skucaj, konkretna osoba.
Shoshana

Post by Shoshana »

Moje misljenje je da nikakvoj religiji (niti ideologiji) nije mjesto u predskolskoj ustanovi. No, to nije tema ove emisije.

Svakakvih argumenata ovdje vidjeh, svakakvih misljenja. I dobro je, svako ima pravo na svoje misljenje, na svoje vidjenje ispravnog, pozeljnog, pravednog i demokratskog. Nekome je vazno kako je u Njemackoj, nekome je vazno da i njegovo dijete ima odgovarajucu vjersku poduku...

No, upravo zato da mi ne bi ovdje naglabali o tome sta je ispravno a sta nije, kao i u svakoj pravno-organizovanoj drzavi, i kod nas postoje zakoni koji su (uglavnom) jasni po pitanju sta je dozvoljeno, a sta nije.

Ukoliko je ovaj zakon jos uvijek na snazi (a ja ne nadjoh drugi) http://www.skola.ba/s/index.php?option= ... Itemid=139
prema clanovima 24 i 25 predskolske ustanove imaju pravo u svoj program uvrstiti vjersku pouku. Gotova prica. Ostaje vam, dragi moji jedino da se borite da se clan 22 ispostuje, te da se organizovanjem vjerske pouke vasa djeca ne diskriminiraju...

I, naravno, da drugi put gledate za koga glasate :oops:
SaraLe

Post by SaraLe »

tranquil wrote:Problem u cijeloj ovoj tematici, i zbog čega sam i ja potpisao peticiju su:

2. Porez koji svi izdvajamo za ovakve pojave (s obzirom da već postoje vjerske obrazovne ustanove koje se bave edukacijom ovakvog tipa)

Problem je sto je 90% forumasha, napada samo iz razloga sto je pokrivena :-? :roll:
cyprus

Post by cyprus »

SaraLe wrote:
tranquil wrote:Problem u cijeloj ovoj tematici, i zbog čega sam i ja potpisao peticiju su:

Problem je sto je 90% forumasha, napada samo iz razloga sto je pokrivena :-? :roll:
NetOčno :D .
Ahmmed

Post by Ahmmed »

Shoshana wrote:Moje misljenje je da nikakvoj religiji (niti ideologiji) nije mjesto u predskolskoj ustanovi. No, to nije tema ove emisije.

Svakakvih argumenata ovdje vidjeh, svakakvih misljenja. I dobro je, svako ima pravo na svoje misljenje, na svoje vidjenje ispravnog, pozeljnog, pravednog i demokratskog. Nekome je vazno kako je u Njemackoj, nekome je vazno da i njegovo dijete ima odgovarajucu vjersku poduku...

No, upravo zato da mi ne bi ovdje naglabali o tome sta je ispravno a sta nije, kao i u svakoj pravno-organizovanoj drzavi, i kod nas postoje zakoni koji su (uglavnom) jasni po pitanju sta je dozvoljeno, a sta nije.

Ukoliko je ovaj zakon jos uvijek na snazi (a ja ne nadjoh drugi) http://www.skola.ba/s/index.php?option= ... Itemid=139
prema clanovima 24 i 25 predskolske ustanove imaju pravo u svoj program uvrstiti vjersku pouku. Gotova prica. Ostaje vam, dragi moji jedino da se borite da se clan 22 ispostuje, te da se organizovanjem vjerske pouke vasa djeca ne diskriminiraju...

I, naravno, da drugi put gledate za koga glasate :oops:
Pošto smo legalisti, zalažemo se za poštivanje zakona :D

Glede glasanja....Ne, neće SDP, ukoliko bude u prilici, nikada promijeniti pomenute članove zakona....Znaju ljudi da im biračka baza nije pedesetak članova sa-x foruma :D
SaraLe

Post by SaraLe »

cyprus wrote:
SaraLe wrote:

Jel 99% :oops:
cyprus

Post by cyprus »

SaraLe wrote:
cyprus wrote:
SaraLe wrote: Problem je sto je 90% forumasha, napada samo iz razloga sto je pokrivena :-? :roll:
Evo navedi mi jednog forumaša ovdje koji kaže da je ne može podnijeti zbog pokrivenosti :-)
Ahmmed

Post by Ahmmed »

SaraLe wrote:

SaraLe, ne mislim da je taj procenat toliko visok....I nije joj svaka koju izgovori vrijedna dukata, jer lupeta svašta.

No, da postoji nemali broj forumaša kojima smetaju pokrivene žene , koje su se "usudile" izaći iz svojih avlija, obrazovati,raditi u javnim ustanovama, ...e i to je tačno :D
Last edited by Ahmmed on 02/02/2008 17:00, edited 1 time in total.
SaraLe

Post by SaraLe »

cyprus wrote:
SaraLe wrote:
cyprus wrote: NetOčno :D .
Evo navedi mi jednog forumaša ovdje koji kaže da je ne može podnijeti zbog pokrivenosti :-)
:lol: :lol:
Dobicu ban 8-)
Ahmmed

Post by Ahmmed »

cyprus wrote:
SaraLe wrote:
cyprus wrote: NetOčno :D .
:D :D Tu priliku koristite na drugim temama, da iskažete svoju rezerviranost glede pokrivenih žena i mogućnosti da one zauzimaju određene pozicije. :D
chuchumbamayumbe

Post by chuchumbamayumbe »

Ja sam u onih 10% kojima njena maharama ne smeta, vec ono sto je ispod mahrame, u njenoj glavi.
Jara

Post by Jara »

Pokrivenosti direktorice - njena privatna stvar, nema to veze ...opet predrasude zbog oblačenja... :-)
Njoj je došlo "odozgo" da se anketiraju roditelji, dakle nije to sama smislila...Treba biti jasno da bi anketu sprovela bilo koja direktorica, pokrivena ili ne...
A te "odozgo" koji šalju direktive birala je većina u ovoj zemlji...i gotova priča!
cyprus

Post by cyprus »

chuchumbamayumbe wrote:Ja sam u onih 10% kojima njena maharama ne smeta, vec ono sto je ispod mahrame, u njenoj glavi.
Džaba, ne vjeruju nam :D .
Ahmmed

Post by Ahmmed »

cyprus wrote:
chuchumbamayumbe wrote:Ja sam u onih 10% kojima njena maharama ne smeta, vec ono sto je ispod mahrame, u njenoj glavi.
Džaba, ne vjeruju nam :D .
Što vas ima, mašala... :D :D
Post Reply