PEUGEOT servis u Sarajevu

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Post Reply
NediM17

#276 Re: PEUGEOT servis u Sarajevu

Post by NediM17 »

condy wrote:Ja sam presao sa motorom 2.0 HDI iz peugeota 307 preko 60.000 km i nikad se nije motor pregrijao. Temperatura rashladne tekucine je od 80C do 95 C.
Na temperaturi od 95 C se pali mali ventilator, dok na temperaturi od 108 pali se veliki ventilator. Preko 100C će se jedino zagrijati ako ga ekstremno vozis uz stranu. Inače, radi se o temperaturi rashladne tekućine a ne motora.

Prema tome, nije to njihova boljka nikad bila. To su veoma pouzdani motori.
Ja sam sa ova tri nabrojana presao 250.000km. Niko nije rekao da to nisu pouzdani motori, za to svo vrijeme nije bilo nikakvih drugih kvarova izuzev redovnog odrzavanja. A eto i ti sam napisa ono o cemu mi ovdje diskutujemo. Znas li ti covjece kolika je razlika od 80-95 C, a da ne kazem jos do 108 C, a jos veci problem od svega je sto prodje i tih 108 C bez obzira na te silne ventilatore koji si nabrojao. A zimi kada je vani ispod nule, i ako ga vozis nizbrdo bez gasa, padne i do 70 C, pa ti sad vidi da li je to normalno, mozda bi karton ispred hladnjaka pomogao :-) . Kod svakog VW, Audi, Skode, Forda, svih japanaca, svih korejanaca temperatura kada stigne na radnu stoji na jednom jedinom mjestu obicno oko 90 C i ne mrda. Bilo +40 C ili -20 C, nebitno da li je uzbrdo ili nizbrdo, da li je autoput ili grad, da li radi klima ili je upaljeno grijanje. Da mi ti ne rece da se radi o temperaturi rashladne tecnosti ja to stvarno ne bih znao sa svojih 50 godina starosti i 32 godine vozackog iskustva. Kao sto sam i napisao u prethodnim postovima, samo jos kod Zastave su se desavale takve stvari, i mozda jos kod nekih francuza (doduse 80ih godina proslog vijeka vozio sam Renault 4 GTL 1.1 34ks i cak se ni kod njega takve stvarni nisu dogadjale) ali to stvarno ne bih mogao tvrditi jer nisam vozio nista osim Peugeot-a. Osim ovoga strasno me na tom 307 nervirao zadnji trap, koji je bio tvrd kao na konjskim kolima sa drvenim tockovima, kada opalis negdje na rupu, bolje bi ti bilo da si naisao sa konjskim kolima nego sa Peugeot-om, kontas sve ce se prosuti. A jos mu je super i ono rjesenje sa prednjim plasticnim blatobranima, kao u Trabanta.

@johntra
Evo javise se jos dvojica sto kontaju da je normalno da im temperatura seta od 80-108C (doduse za Peugeota je to izgleda normalno), prema tome ispade da se ne pregrijava svaki drugi, nego svaki. Ne kazem ja da je to pregrijavanje do kljucanja, ali jednostavno previse oscilira u zavisnosti od vanjske temperature i rezima voznje. De mi reci i to sta ti vozis, i da li kod tebe seta kazaljka temperature po 30 C gore-dolje, mozda si i ti Pugovac pa te stid priznati.:skoljka:
Last edited by NediM17 on 10/09/2012 22:29, edited 1 time in total.
condy

#277 Re: PEUGEOT servis u Sarajevu

Post by condy »

Miki123 wrote:
condy wrote:Ja sam presao sa motorom 2.0 HDI iz peugeota 307 preko 60.000 km i nikad se nije motor pregrijao. Temperatura rashladne tekucine je od 80C do 95 C.
Na temperaturi od 95 C se pali mali ventilator, dok na temperaturi od 108 pali se veliki ventilator. Preko 100C će se jedino zagrijati ako ga ekstremno vozis uz stranu. Inače, radi se o temperaturi rashladne tekućine a ne motora.

I ja vozim peugeot 407, 1.6 HDI 2006. godište. Na more tamo preko livna u autu 4 osobe plus stvari, bilo i preticanja, dosta drugom vozio,a temperatura je blago prelazila 90. Čak sam i klimu palio na većini puta.
:thumbup:

Nije mi jasno zašto se stalno ponavlja da je " to problem kod tih vozila ". Ti motori nemaju nikakvih serijskih problema i inače potpuno su pouzdani ako imaju redovni godišnji servis.
NediM17

#278 Re: PEUGEOT servis u Sarajevu

Post by NediM17 »

condy wrote:
Miki123 wrote:

I ja vozim peugeot 407, 1.6 HDI 2006. godište. Na more tamo preko livna u autu 4 osobe plus stvari, bilo i preticanja, dosta drugom vozio,a temperatura je blago prelazila 90. Čak sam i klimu palio na većini puta.
:thumbup:

Nije mi jasno zašto se stalno ponavlja da je " to problem kod tih vozila ". Ti motori nemaju nikakvih serijskih problema i inače potpuno su pouzdani ako imaju redovni godišnji servis.
Kako covjece nije problem kada ti limuzina visoke klase (607 2.2HDI) stane na pola Bradine, jer se motor toliko ugrijao da ga je kompjuter vjerovatno ugasio do ne bi doslo do ostecenja motora, i dok se nije malo ohladio nisam ga mogao upaliti. Onda sam ga morao voziti najvise do 2.000rpm uzbrdo sa iskljucenom klimom da mi se ne bi dogodilo isto. Temperatura se vratila na normalu tek kada sam prosao tunel na Ivanu i pustio ga nizbrdo bez gasa u brzini. Sto je najgore poslije svega dijagnostika ne pokazuje nikakvu gresku, ovlasteni servis kaze da je sve uredu, niko nista ne zna, a ocito "gremlini" rade li rade. Mozda vi Pugovci mislite da je to normalno, ali pitajte sve druge ljude koji voze njemacke, japanske ili korejske aute gdje i kako im stoji kazaljka od temperature.
condy

#279 Re: PEUGEOT servis u Sarajevu

Post by condy »

NediM17 wrote:

Ja sam sa ova tri nabrojana presao 250.000km. Niko nije rekao da to nisu pouzdani motori, za to svo vrijeme nije bilo nikakvih drugih kvarova izuzev redovnog odrzavanja. A eto i ti sam napisa ono o cemu mi ovdje diskutujemo. Znas li ti covjece kolika je razlika od 80-95 C, a da ne kazem jos do 108 C, a jos veci problem od svega je sto prodje i tih 108 C bez obzira na te silne ventilatore koji si nabrojao. A zimi kada je vani ispod nule, i ako ga vozis nizbrdo bez gasa, padne i do 70 C, pa ti sad vidi da li je to normalno, mozda bi karton ispred hladnjaka pomogao :-) . Kod svakog VW, Audi, Skode, Forda, svih japanaca, svih korejanaca temperatura kada stigne na radnu stoji na jednom jedinom mjestu obicno oko 90 C i ne mrda. Bilo +40 C ili -20 C, nebitno da li je uzbrdo ili nizbrdo, da li je autoput ili grad, da li radi klima ili je upaljeno grijanje. Da mi ti ne rece da se radi o temperaturi rashladne tecnosti ja to stvarno ne bih znao sa svojih 50 godina starosti i 32 godine vozackog iskustva. Kao sto sam i napisao u prethodnim postovima, samo jos kod Zastave su se desavale takve stvari, i mozda jos kod nekih francuza (doduse 80ih godina proslog vijeka vozio sam Renault 4 GTL 1.1 34ks i cak se ni kod njega takve stvarni nisu dogadjale) ali to stvarno ne bih mogao tvrditi jer nisam vozio nista osim Peugeot-a. Osim ovoga strasno me na tom 307 nervirao zadnji trap, koji je bio tvrd kao na konjskim kolima sa drvenim tockovima, kada opalis negdje na rupu, bolje bi ti bilo da si naisao sa konjskim kolima nego sa Peugeot-om, kontas sve ce se prosuti. A jos mu je super i ono rjesenje sa prednjim plasticnim blatobranima, kao u Trabanta.
Svako ima pravo na svoje mišljenje, ali ako tvoje vozilo ima određene probleme, to nije razlog da ti generalizuješ da ti motori imaju serijski problem. Nemaju oni nikakvih problema, pod određenim uvjetima, koji se odnose na redovan servis i zamjenske orginalne dijelove kao i normalnu voznju. Mozda ti vozis svoje auto kao konjska kola pa ti je zadnji trap u takvom stanju :?

Radna temperatura kod VW vozila je uvijek 90C, kod TDi motora. Kod fransuskih vozila to nije slučaj, i tu nema nista sumnjivo, već se radi o sasvim drugoj izvedbi motora. Međutim i vw motor se može pregrijat, i takvih slučajeva ima. Neka termostat ostane zaglavljen u zatvorenom položaju i veoma brzo će prokuhati odnosno neće moći dostići 90C ako je zaglavljen u otvorenom polozaju.

Jos nesto, kod BMW X6 koji vrijedi bogastvo i zadnji i prednji blatobrani su plastični. Sigurno i oni kopiraju trabanta :D
condy

#280 Re: PEUGEOT servis u Sarajevu

Post by condy »

NediM17 wrote:
Kako covjece nije problem kada ti limuzina visoke klase (607 2.2HDI) stane na pola Bradine, jer se motor toliko ugrijao da ga je kompjuter vjerovatno ugasio do ne bi doslo do ostecenja motora, i dok se nije malo ohladio nisam ga mogao upaliti. Onda sam ga morao voziti najvise do 2.000rpm uzbrdo sa iskljucenom klimom da mi se ne bi dogodilo isto. Temperatura se vratila na normalu tek kada sam prosao tunel na Ivanu i pustio ga nizbrdo bez gasa u brzini. Sto je najgore poslije svega dijagnostika ne pokazuje nikakvu gresku, ovlasteni servis kaze da je sve uredu, niko nista ne zna, a ocito "gremlini" rade li rade. Mozda vi Pugovci mislite da je to normalno, ali pitajte sve druge ljude koji voze njemacke, japanske ili korejske aute gdje i kako im stoji kazaljka od temperature.
Koji servis ?
NediM17

#281 Re: PEUGEOT servis u Sarajevu

Post by NediM17 »

Hvala Bogu pa nijedno od tih vozila nije bilo "moje vozilo", nego sluzbeno i to sva tri kupljena nova sa 0.0km na satu i od samog pocetka su se tako ponasali, sa tim silninim oscilacijama temperature. Srecom pa sam to na vrijeme vidio i nisam sebe doveo u poziciju da napravim gresku pa kupim takav auto. Naravno da nije problem pregrijati motor sa neispravnim termostatom, ali kod Peugeota "sve ispravno" a temperatura seta kako ona hoce. A trap je takav kakav je, jednostavno kod 307 kontas da ce sve ispasti (u pitanju su bili novi auti, i to sam primijetio od samog pocetka). Zasto je bitno koji servis je u pitanju? Bitno je da je ovlasteni, ne zelim nikome da pravim reklamu ni anti-reklamu. Stvarno ne bih vise sa vama dalje polemisao, ja rekoh sta rekoh, a vi ste se vjencali sa Pugom i valja vam zivjeti sa njim, sa svim njegovim manama i vrlinama (kojih isto tako nije da nema). A cemu ta paralela izmedju X6 i 307? Izvini ako sam te uvrijedio sto sam ga poredio sa Trabantom. Vjerovatno je ta francuska plastika kvalitetnija od one iz DDR-a. Za kraj pozdrav svim Pugovcima, to je najbolje auto na svijetu, samo nemojte dalje (j*bo li vas Sarkozi :lol: ) !
condy

#282 Re: PEUGEOT servis u Sarajevu

Post by condy »

Dakle, radi se o sluzbenom vozilu... sad mi je sve jasno :)
NediM17

#283 Re: PEUGEOT servis u Sarajevu

Post by NediM17 »

condy wrote:Dakle, radi se o sluzbenom vozilu... sad mi je sve jasno :)
Sta ti ima bolan ne bio ima biti jasno i nejasno, auti bili novi za razliku od tvog kojeg si garant kupio polovnog. To je auto koje je vozio samo jedan covjek, tj. ja i pazio ga kao svoje, ako ne i bolje jer sam sa njim hljeb zaradjivao, ali dzaba, on ne valja pa ne valja. I sada postoje jos dva 2001. godiste jedan sa 120.000km, a drugi sa 90.000km u dobrom stanju (koliko Peugeot moze biti dobar, cak i kad je nov?), ali niko nece da ih vozi, svi se otimaju za Toyote.
condy

#284 Re: PEUGEOT servis u Sarajevu

Post by condy »

NediM17 wrote:
condy wrote:Dakle, radi se o sluzbenom vozilu... sad mi je sve jasno :)
Sta ti ima bolan ne bio ima biti jasno i nejasno, auti bili novi za razliku od tvog kojeg si garant kupio polovnog. To je auto koje je vozio samo jedan covjek, tj. ja i pazio ga kao svoje, ako ne i bolje jer sam sa njim hljeb zaradjivao, ali dzaba, on ne valja pa ne valja.
Ma taj problem pregrijavanja imaju samo " službena vozila ".
To ti je to :-D
condy

#285 Re: PEUGEOT servis u Sarajevu

Post by condy »

Za par mjeseci ti ćeš o toj sluzbenoj toyoti isto pričati kao i o peugeotu...ljeti se pregrijava a zimi se ne zagrijava :lol:
NediM17

#286 Re: PEUGEOT servis u Sarajevu

Post by NediM17 »

condy wrote:Za par mjeseci ti ćeš o toj sluzbenoj toyoti isto pričati kao i o peugeotu...ljeti se pregrijava a zimi se ne zagrijava :lol:
Toyota ima drugih mana, ali niti se pregrijava, niti se ne zagrijava, ali trosi litar ulja na 1.000km. Ali lakse je dosipati ulje, nego kontati gdje ces ostati na +40. A ako ces mene pitati, nemoj da bi se zajeb'o pa poslije Peugeota kupio Toyotu, nego se zajebi pa kupi opet Peugeota. :lol:
I molim te ohladi vise, idem spavat, ja sam covjek u godinama, valja ujutru na posao. A kad probas jos koje auto osim Peugeot-a, onda ces vidjeti koja je Peugeot kanta- i to plasticna. :lol:
johntra

#287 Re: PEUGEOT servis u Sarajevu

Post by johntra »

valjda čovjek u godinama ne bi tako pisao, čuj plastična kanta? to zato što ima plastične blatobrane?
drndalo

#288 Re: PEUGEOT servis u Sarajevu

Post by drndalo »

Da ja upitam Nedima (17 mu je valjda starost, a iskustvo sa Pezoima je tatino), ne komentarisuci slucaj 607-ice koje je stala da se ne pregrije, jer tu zaista ne mogu napamet suditi...

Jel' moguce da npr. Pezo ima osjetljiviji sklop davaca i pokazivaca temperature, pa da se oscijacije od npr. 5 stepeni vide na kazaljci ? Ja ne znam jel' to tako, ali je tako nesto moguce... Kao sto nije moguce da npr. Skoda (koju i sam vozim) ima uvijek istu temperaturu rashladne, bilo da idem nizbrdo sa 0 gasa 80 km/h, na -20 stepeni Celzijusa, ili uzbrdo 80 km/h u trecoj, na 4.000/min., ljeti na +34 stepena celzijusa... Mora varirati nekoliko stepeni, pa ako to kazaljka ne pokazuje, onda je to do sklopa za mjerenje temperature...

Pregrijavanje motora nije kretanje temperature 80-108 Celzijusa, ako se i na tih 108 upali ventilator i skine temperaturu, jer je to onda ocito fabricki tako napravljeno... Pregrijavanje je kada rashladna >130, i prokuha jer termo-prekidac nije upalio hladjenje, posljedicno pregrije dihtung, glavu, pa moras otvarat motor...

Oko plastike necu puno, valjda su svjetski inzenjeri kupovali svoje diplome u I. Sarajevu, pa veze nemaju... Kako bi vozio Audija sa aluminijskom komplet karoserijom ? Znas aluminij, to je onaj tanki i me(H)ki metal od kojeg se one lako zguzljive konzerve pive prave, ono sto mozes rukom stisnuti do neprepoznatljivosti ? :run:
530i

#289 Re: PEUGEOT servis u Sarajevu

Post by 530i »

NediM17 wrote:
Onda sam ga morao voziti najvise do 2.000rpm uzbrdo sa iskljucenom klimom da mi se ne bi dogodilo isto. Temperatura se vratila na normalu tek kada sam prosao tunel na Ivanu i pustio ga nizbrdo bez gasa u brzini.
Dijete, kad se vratiš kući i uradiš zadaću koju ti je učiteljica zadala....malo provjeri po internetu način rada klima uređaja i šta se pali kada upališ klimu i kakvog to efekta ima na sistem hlađenja motora! Poslije toga popiji šolju toplog mlijeka i pravac na spavanje!
johntra

#290 Re: PEUGEOT servis u Sarajevu

Post by johntra »

Nemojte tako, čovjek ima pedeset i kusur godina...
madner

#291 Re: PEUGEOT servis u Sarajevu

Post by madner »

Nedim je 100% u pravu, fakat se zagrije ali ono pravo. :D

Jeste da nije u crvenom ali pravo se zagrije.
drndalo

#292 Re: PEUGEOT servis u Sarajevu

Post by drndalo »

Mores li jaje ne oko ispec' na motoru?
-stefan-

#293 Re: PEUGEOT servis u Sarajevu

Post by -stefan- »

Ja sam citao negdje da VW ima manje osjetljiviji sklop i da skoro uvijek pokazuje temperaturu 90 bez obzira sto ona oscilira upravo da se vozaci ne bi zalili i brinuli zbog toga. I ja imam 407 1.6HDI i imam to isto osciliranje temperature i tome ne pridajem neki znacaj...svejedno mi je da li pokazuje pravo stanje koje je u granicama normale ili da "laze" pa da mi bude lakse sto samo mislim da je uvijek ista :run: :sax:
NediM17

#294 Re: PEUGEOT servis u Sarajevu

Post by NediM17 »

@drndalo
Bolji je Pug od VW naravno, to se vidi i po ovim sitnim detaljima, Pug ima cak i osjetljivi pokazivac temperature, a VW bazdari da se nikad ne mice sa 90, cak i ako seta 70-130C. U Pug-a nije u pitanju "nekoliko stepeni", nego 30-40C gore-dole. Je li to imas kompleks sto vozis Škodu pa se uvlacis u gu***u ovim sto voze Pug-a? Moze se ispeci cimbur, a moze se i skuhati jaje. Ubacis ga u ekspanzionu posudu, i zavisno od temperature tecnosti u njoj 70-130C mozes dobiti, me(h)ko kuhano, srednje kuhano, tvrdo kuhano, a moze i Peugeot na mom leugeot (za one koji ne znaju francuski Pezo na mom lezo). Sto se tice aluminija, ne vjerujem bas da je kvalitete pivske limenke, vjerovatno se radi u nekim legurama koje su puno cvrsce nego sto ti mislis, haj' popi' jednu pa je onda spljeskaj. A ovo "17" u nicku, toliki mi je, ali u inchima (1inch=2.54cm, pa ti racunaj).

@530i- uciteljice
Uciteljice, nisam znao da ima Peugeot 530i, ja mislio to BMW :? . Prije nego sto pocnes predavati djeci, dobro pripazi sta govoris i pises. Nemam potrebe po internetu provjeravati nacin rada klima uredjaja, jer imam auto sa klima uredjajem, tako da se na licu mjesta mogu uvjeriti u to da kad pritisnes "gumbic" na kojem pise A/C malo padnu obrtaji motora, malo se poveca potrosnja goriva, te u toliko utice na dodatno opterecenje motora, a samim time na njegovo vece zagrijavanje. Ako nemas auto sa klimom, zamoli komsiju da ti to pokaze i pitaj ga da li je istina da auto sa klimom trosi malo vise goriva i da malo teze ide sa upaljenim kompresorom (narocito slabiji motori, sa manje snage i manjih kubikaza). I sljedeci put se dobro spremi za nastavu, nemoj djeci svasta da pricas. Moja kcerka ima Fiestu 1.25 i na njoj se to strasno osjeti, sto na potrosnji, sto na padu snage, ali posto je Ford u pitanju kazaljka temperature ne mrda (Ford izbazdario da se ne mice kada dodje do radne temperature, da se vozac ne bi sekirao :lol: ).

@johntra
Potpuno si u pravu , izvinjavam se Trabantu, dobar je to auto bio, unatoc tome sto je od plastike.

@-stefan-
Posten si frajer.
Last edited by NediM17 on 11/09/2012 23:38, edited 1 time in total.
530i

#295 Re: PEUGEOT servis u Sarajevu

Post by 530i »

Slabo si ti mislio...hajde opet razmisli šta se pali i šta se dešava, a da direktno utiče na temperaturu rashladne tekućine...kad se klima upali. Nek ti pokaže komšija :lol: :lol:
NediM17

#296 Re: PEUGEOT servis u Sarajevu

Post by NediM17 »

530i wrote:Slabo si ti mislio...hajde opet razmisli šta se pali i šta se dešava, a da direktno utiče na temperaturu rashladne tekućine...kad se klima upali. Nek ti pokaže komšija :lol: :lol:
Ja ne mislim, ja znam.
530i

#297 Re: PEUGEOT servis u Sarajevu

Post by 530i »

Vidim, zato si i ugasio klimu uzbrdo :lol:
drndalo

#298 Re: PEUGEOT servis u Sarajevu

Post by drndalo »

NediM17 wrote:@drndalo
Bolji je Pug od VW naravno, to se vidi i po ovim sitnim detaljima, Pug ima cak i osjetljivi pokazivac temperature, a VW bazdari da se nikad ne mice sa 90, cak i ako seta 70-130C. U Pug-a nije u pitanju "nekoliko stepeni", nego 30-40C gore-dole.

Je li to imas kompleks sto vozis Škodu pa se uvlacis u gu***u ovim sto voze Pug-a? Moze se ispeci cimbur, a moze se i skuhati jaje. Ubacis ga u ekspanzionu posudu, i zavisno od temperature tecnosti u njoj 70-130C mozes dobiti, me(h)ko kuhano, srednje kuhano, tvrdo kuhano, a moze i Peugeot na mom leugeot (za one koji ne znaju francuski Pezo na mom lezo).

Sto se tice aluminija, ne vjerujem bas da je kvalitete pivske limenke, vjerovatno se radi u nekim legurama koje su puno cvrsce nego sto ti mislis, haj' popi' jednu pa je onda spljeskaj.

A ovo "17" u nicku, toliki mi je, ali u inchima (1inch=2.54cm, pa ti racunaj).
Ja nisam rekao nigdje da je nesto bolje, posebno ne na pokazivacima, ali da je nesto takvo moguce, jeste... Skrenuo sam ti i paznju na to sta je pregrijavanje motora, iliti "kuhanje", posto vidim da si tu potkovan... Kako li tek usisavas...

Jedini koji ovdje ima vidljiv kompleks si ti, jer si jadan vozio 3 sluzbena Pezoa, dok ti je raja uzivala u blagodetima Ceskih Skodilaka, pa su te zajebavali... Odatle valjda i potreba da meni pripises ono sto si ti morao njima raditi da te prime u drustvo, iako si tjer'o francuza, a oni cehinje...

Aluminij sam ti spomenuo da pokusas skontati kakve ti gluposti o plastici pises, i uz to spominjes Trabanta... Kojeg izgleda nikad nisi prezalio. Pa ti i dan danas dolazi u snove...

17" kazes ? Izvini Johne Holmse, nisam te prepoznao, ali i to ti spada vjerovatno samo u onaj dio oko kompleksa i uvlacenja u guzu... Da imas i 17cm, ne bi pricao ovdje fantazije o njima, nego bi ih koristio, a oni koji svoje "centimetre ne vade iz usta", obicno to rade jer te centimetre drugacije ne koriste bas cesto... Pišanje poslije 10-ak popijenih piva iz alu-limenke se ne pika u cesto koristenje... :zoka:
61617

#299 Re: PEUGEOT servis u Sarajevu

Post by 61617 »

Zdravo Raja,

Da li mi neko moze pomoci oko pronalaska Manuala za Peugeot 307 (po mogucnosti na nasem jeziku)?

Ovo je super stvar http://public.servicebox.peugeot.com/ddb/ samo sto ne mogu ovo da downloadujem odjednom nego naslov po naslov :(

Da li negdje mogu da nadjem nesta tako ali u kompletu kao jedan fajl?

Unaprijed hvala svima na pomoci.
Ambrozija

#300 Re: PEUGEOT servis u Sarajevu

Post by Ambrozija »

Momci, pomoc. Danas mi se na 308-ici pojavilo Anti-pollution. Zna li neko u cemu je problem i sta je to uopce?
U pitanju je dakle Peugeot 308, 1.6 HDi, 2008. godiste. Nisam osjetila nikakve promjene tokom voznje, vuce isto, zvuk motora je isti, ali sam zabrinuta.
Post Reply