Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
nadira wrote:Zdravo
Ja bih dosla u subotu u LaLunu da pomazem u pakovanju paketica. Zanima me u sta ce se pakovati paketici? Da li treba ponijeti nekih ukrasnih papira ili mozda nekih kutija ili... ?
Ja imam vremena cijeli dan za ekonomiju, pa kome da se javim, ako vec nema dobrovoljca?
Cestitam na svemu dosad
ODLICNO nadira (prvi post od registracije u 2005 i to za dobru stvar)!!! Javi se na [email protected]
A sta je bilo s trazenjem popusta na slatkise/igracke/skolski pribor? Da li se iko angazovao na tome?
Ja cu sutra pokusati doci do nekih kontakata (dakle, direktno imenom i prezimenom i funkcijom ljudi koji odlucuju o takvim stvarima), pa ima li neko ko bi ih zvao i trazio donaciju/popust + slao faksove (u saradnji s Nerminom vjerovatno)?
jasminasab wrote:A sta je bilo s trazenjem popusta na slatkise/igracke/skolski pribor? Da li se iko angazovao na tome?
Ja cu sutra pokusati doci do nekih kontakata (dakle, direktno imenom i prezimenom i funkcijom ljudi koji odlucuju o takvim stvarima), pa ima li neko ko bi ih zvao i trazio donaciju/popust + slao faksove (u saradnji s Nerminom vjerovatno)?
Jasmina,
To je super ideja i vjerujem da su mnogi razmisljali o tome. A buduci da Nermina i Pearl ne mogu sve same, apelujem na forumase da se ukljuce sto kontaktima i ekspertizom, sto radom na terenu!
FORUMSHI - APEL: Nermina i Pearl ne mogu sve same stici pogotovo jer rade (posao koji nema veze sa humanitarnom akcijom). MOLIM VAS da se ukljucite ili da volontirate ili lobirate ili kontaktirate markete, firme, komsiluk etc.
VOLONTERI: pakovanje paketica, dostava do LaLuna igraonice, kompletiranje spiskova, volontiranje na Ekonomskom faksu i u skolama (sto srednjim sto osnovnim)
KOORDINATORI: za djeciji program, koordinacija izmedju Nermine i ucesnika (deda mraz, patuljci, ostali ucesnici), osmisljavanje programa, dekoracija etc.
PR: promocija akcije, letci i plakati, medijska kampanja...
JAVITE SE, DA PODIJELIMO ZADATKE i DA OLAKSAMO I NERMINI I PEARL KOORDINACIJU CITAVE AKCIJE!
SVE STO RADITE NERMINA I PEARL MORAJU ZNATI DA AKCIJA NE BI IZGUBILA KREDIBILITET i DA SE NEKO, NE DO BOG, NE BI POKUSAO OKORISTITI AKCIJOM ZA SVOJE PRIVATNE SVRHE! Sve sto imate reci, dati, predloziti molim vas javite na PP, [email protected] ili [email protected]
Last edited by Ivy on 10/12/2007 22:47, edited 1 time in total.
sorry pipl ja se baš ovdje ne javljam često, ali pratim, a i pearl uglavnom zna za šta da me cimne...
neko je fakat maloprije pitao, a u šta ćemo pakirati paketiće... pretpostavljam one kjut prozirne kesice s djeda mrazovima, samo da napomenem... da ne ispadne da nismo na frijeme. Elem, ako ih treba gdje kupiti ili tražiti vičite jer ja neznam gdje ima... pa ću potražiti, kupiti, tražiti...
Što se popusta na ono što budemo kupovali tiče super je ideja. Moj prijedlog je da ga tražimo od "velikih" i da onda sve što budemo kupovali kupimo na tom mjestu. Npr: robot, velpro, interex... Ako neko ima kontakte bilo bi dobro da se javi i proba. Ako se ne javi niko do sutra oko podne, nermina molim te pošalji mi memorandum na mail, pa cu napraviti dopis, naći odgovorne osobe i poslati.
pusa svima... svi ste toliko divni... danas popodne sam bila kod jedne gospodje koja je bukvalno torbe i torbe stvari popakovala... oduševila me!!!
svaka cast svima koji sudjelujete!
jedna molba za sve, ovo zaista ozbiljno mislim: prije poduzimanja bilo kakvih akcija, lobiranja, trazenja, MOLIM VAS da javite nermini ili meni, da znamo o cemu se radi...
upravo imamo jedan problem radi toga sto je neko lobirao na pogresnom mjestu na pogresan nacin, bez naseg znanja.. i zaista je prerastao u veliki problem...
u redu je iskoristiti poznanstva da se "ispita teren", ali ici onako ofrlje, skupljati, animirati, nemojte molim vas...
u redu je ukoliko mi imamo neku informaciju gdje je ko, sta radi i koliko.. ali mislim da nije u redu da neko dodje nermini ili meni jer smo medijski eksponirane da odgovaramo za nesto sto je neko uradio na svoju ruku..
ukoliko se ide prema firmama i trazi pomoc, to MORA bti na zvanicnom dopisu koji MORA da ide sa memorandumom udruzenja, prema tome, nermina mora da zna za to... ako imate prijatelja u mercatoru i on vas obeca 500 cokolada, javite nermini i kazete da biste trebali dopis prema mercatoru za 500 cokolada..
nemojte da dozvolimo da radi par neregularnosti (bez obzira sto su pocinjene iz dobre namjere) izgubimo kredibilitet... a zbog problema kojeg pomenuh smo vec na dobrom putu
znaci, sve sto radite, javite nam na pp ili na mail [email protected]
evo i ja sam slobodna od cetvrtka..
svakako sam mislila u subotu doci u igraonicu da pomognem i donesem nekih stvari..
javite sta mogu uraditi osim toga...
lolita_xx wrote:evo i ja sam slobodna od cetvrtka..
svakako sam mislila u subotu doci u igraonicu da pomognem i donesem nekih stvari..
mozda da volontiras na ekonomiji? cini mi se da je trenutno najveci problem naci ljude za to, a steta bi bilo da nam propadne nesto tako veliko...
lolita_xx wrote:evo i ja sam slobodna od cetvrtka..
mozda da volontiras na ekonomiji? cini mi se da je trenutno najveci problem naci ljude za to, a steta bi bilo da nam propadne nesto tako veliko...
Veliki pozdrav svim ucesnicima ove plemenite akcije.
Vec sam se javila ranije pearl, al eto bio bi red da to i napisem. Ja sam u svom okruzenju ispricala dosta toga o ovoj akciji i javili su se dobrovoljci koji su donijeli igracke...za sada. Takodje sam plakatirala na oglasne ploce, itd
mislim da ce do petka 14.12. biti jos dosta toga. Planirala sam da sa prijateljicom dodjem u subotu u igraonicu i da to sve donesemo. Jako se radujem svemu i jedva cekam da obradujemo male duse
Vec sam Pearl i Ivy obavijestila privatnim porukama da sam razgovarala sa vaspitacicama u vrticu moje mladje kceri. Svi su odusevljeni akcijom i rado ce je podrzati na sljececi nacin - u vrticu ce biti postavljan plakat i vaspitacice ce djeci objasniti da ima djece koja nece moci primiti paketic ove godine i da i oni, malisani, mogu pomoci doniranjem svoje stare, ocuvane igracke ili slikovnice.
Vaspitacice su najprije morale da provjere s direkcijom i evo informacija od jutros i u direkciji su ZA, samo im treba zvanican dopis, pa molim onoga ko je zaduzen za to da na memorandumu napravi zvanican dopis za sljedecu ustanovu:
To bi dakle trebao biti upit, tj. molba da se i vrtici ukljuce postavljanjem plakata u svoje prostorije i obavjestavanjem roditelja i malisana o akciji. kazem, sve je zapravo vec odobreno, samo treba pisani trag.
Osim toga, trebao bi mi jedan plakat za vrtic Kosuta, kad dodje zvanican odgovor od direkcije da zaliepim tamo (tamo mi kcer ide), a evo kao ideja, ako ima jos forumskih mama koje koriste usluge JU Djeca Sarajeva u nekom drugom vrticu (osim Kosute) nakon zvanicnog odgovora od direkcije mogu i one zalijepiti plakate u "svojim" vrticima.
Poslala sam i pismo uciteljici starije kceri u skolu da pita u skoli da li se moze slicna akcija organizirati, ako tu odgovor bude pozitivan, pretpostavljam da ce mi trebati jos jedno zvanicno pismo, ali to cu javiti kad budem znala vise.
Elem, dopis moze faxom, ali ja bih trebala da se vidim s nekim od koga mogu dobiti plakat za Kosutu(?)
Vjerovatno cu danas u toku dana da se javim na onaj sluzbeni mobitel da vidim gdje bih mogla donijeti novac sto sam prikupila na poslu.
Jedino zelim skrenuti paznju da mozda nije dobra ideja da se javno objavljuju ovi kontakti, jer bi neko to mogao zloupotrijebiti...
ja bi se pridruzio isto imam djete koje je bolesno i njemu su pomagali pa bi se htio na taj nacin oduzit imam odjece za djecu, igracki pa eto ako vama nije " mucnina" da mi posaljete mail sa podacima gdje treba donjet i sta i koliko kao i novac
ma nisam nista posebno ucinila, porazgovarala s par ljudi samo...
Nego, za kontakte - ne znam, zao mi je ako sam pogrijesila, mada se ovi kontakti mogu naci na stranici JU Djeca Sarajeva, i sama sam otud napravila copy/paste.
Molim moderatora, ako mislite da zaista postoji mogucnost da se na bilo koji nacin ovo zloupotrijebi da obrisete moju gornju poruku. Pearl ja vec procitala, zna sve
nenanana wrote:ma nisam nista posebno ucinila, porazgovarala s par ljudi samo...
Nego, za kontakte - ne znam, zao mi je ako sam pogrijesila, mada se ovi kontakti mogu naci na stranici JU Djeca Sarajeva, i sama sam otud napravila copy/paste.
Molim moderatora, ako mislite da zaista postoji mogucnost da se na bilo koji nacin ovo zloupotrijebi da obrisete moju gornju poruku. Pearl ja vec procitala, zna sve
skinula sam, za svaki slucaj, i stavila sebi na mail, da imam podatke..
u svakom slucaju, u vrticu zna ko organizuje i gdje se nose stvari, ali covjek nikad ne moze biti preoprezan ..
nenanana, hvala puno... potrudit cu se da posaljem dopis sto prije...
Mozda je vrijeme da kontaktiramo prodavnice igracaka (Turbo Limac, Tesito) kao i ove vece soping centre, vezano za popust/donaciju, jer cemo morati dosta toga vjerovatno kupiti.
T.Limac i Tesito su pravooo skupi ..ako zna ko neku drugu radnju sa igrackama jeftiniju. Ja sam kupovala igracke u radnji u VillaPark (ona staklena zgrada) i pravo su jeftine igracke, sto plisane, sto autici na baterije, monopol, neki robotici itd..dok je ista ili slicna stvar u T.Limacu 3 puta skuplja.
Ako razmisljamo o kvalitetu, sve je to vise made in china, mala razlika
konyan..ja veceras dolazim akbg, cujemo se prije naravno
Hm imaju oni u Zagrebackoj ne mogu se sjetiti sada kako se zovu imali su pravo jeftine igracke. Pa mozda kod njih da vidimo imal kakav popust na kolicinu ili tako nesto.
Ako vam je to ok moguja navratiti popodne kada izadjem s posla kakvo je stanje kod njih i moze li se dobiti popust na kolicinu?
Sta mislite?
Ako se igracke kupuju , onda nek budu samo sa oznakom CE , to je jedino sigurno i ispitano za djecu...Ovo govorim ako su plisane i plasticne igracke i lutke u pitanju...koju manja djeca zvacu i stavljaju u usta...
Isabell wrote:Hm imaju oni u Zagrebackoj ne mogu se sjetiti sada kako se zovu imali su pravo jeftine igracke. Pa mozda kod njih da vidimo imal kakav popust na kolicinu ili tako nesto.
Ako vam je to ok moguja navratiti popodne kada izadjem s posla kakvo je stanje kod njih i moze li se dobiti popust na kolicinu?
Sta mislite?
Ono je u Zagrebackoj, cini mi, se Diki commerce, samo pretpostavljam da ti prodavacice nece moci nista same reci, vjerovatno ce se morati ici s nekim pismom direktoru ili nekom drugom.