a ha to je to ...hvala imam ga ali ga koristim samo za kosu ..... hvala punoo....babyline wrote:potrazi ga kao Johanisskrautölladyada wrote:hvala hadzinice .......cula sam to nakon sto sam se opekla vrucom vodom svi su mi govorili da stavljam to ulje na kozu ........ali posto sam u njemackoj nisam znala kako da ga kupim , a od rodbine niko nije znao mi reci sta je ..........preporucili su mi jos nevenovo ulje za opekotine .........eto jos ga nisam nabavila .....hadzinica wrote: Hyperici Oleum lat.
Kantarionovo ulje ili Gospina trava
naci ces ga skoro u svakoj apoteci, ali takodje i sama mozes napraviti
http://www.cydonia.com.ba/Kant_Ulje.htm
Ginekologija - sve o tome
Moderator: anex
- ladyada
#276 Re: Ginekologija i vagine....
- neprilagodjena
#277 Re: Ginekologija i vagine....
Jeste promakao mi je taj detaljbabyline wrote:promakao ti je detalj da se ovo s jogurtom savjetuje p r e v e n t i v n o tako da i ne dodjes u situaciju da moras uzimati neki antifungicin (ako se tako zove). posto djeluje na prirodnom principu to je meni ok, jos kad cujes preporuke od doktora od povjerenja, samo kako tehnicki izvesti jer se razmeksa.neprilagodjena wrote:Ja sam dobila kremu ( a prije toga su mi davali tablete) i specijalnu spricu i svako vece prije spavanja upotrebljavala sam kremu.
Stvarno mi je super pomoglo,poslije toga mogu reci da mi se gljivice nisu vracale.
Babyline pusti se jogurta,nije ovo rucak.
Najbolje sta mozes da uradis je da odes kod ginekologa i neka ti propise tablete ili kremu i rjesices se toga.
Garantovano jer meni ni jedan doktor nije savjetovao da ga koristim
Ali hajd,ti isprobaj i ako ti pomogne bice mi drago.
- ladyada
#278 Re: Ginekologija i vagine....
nema na cemubabyline wrote: a ha to je to ...hvala imam ga ali ga koristim samo za kosu ..... hvala punoo....
a kako ga ti koristis za kosu?[/quote]
imam problema da me cesto glava svrbi,vrlo cesto nakon sto sam je tek oprala ... nakon mjenjanja razni sampona, omeksivaca , gelova i ostali produkata , neko mi je savjetovao cickovo ulje , nije bilo nekog efekta osim sjaja .................. ima 2 godine kako koristim kantarionovo ulje smiri mi svrab i umiri kozu .........jednostavno umasiram po kozi glave i jedno 2-3 sata ostavim da djeluje.....posto sad imam duzu kosu moram reci da nije bas lako lijepo umasirati i moram paziti da ne ostanu fleke .....nakon toga operem normalno kosu i to bi bilo to .........
- tech10
#279 Re: Ginekologija i vagine....
Pervencija je vrlo vazna u ovom slucaju.babyline wrote:[
ma ja kakva ba preventiva![]()
(odoh ja na paraglajding)
- neprilagodjena
#280 Re: Ginekologija i vagine....
Ma meni je smjesno to za jogurt a ne te gljivice sto ti imas.babyline wrote:pa to nije bas toliko smijesno kao sto mislis, al hajd
Ja ih licno zovem kajmak.
- neprilagodjena
#281 Re: Ginekologija i vagine....
Ja sam svoje gljivice izljecila

- neprilagodjena
#282 Re: Ginekologija i vagine....
Ne hvalim se,nego mi je drago sto sam ih izljecila
Smijem li ili treba da pitam za dozvolu
A tebi je izgleda do prepirke oko te preventive.
Ako hoces ljeci se tom preventivom,ja ti za to nista ne kazem.
Sretno!!
Smijem li ili treba da pitam za dozvolu
A tebi je izgleda do prepirke oko te preventive.
Ako hoces ljeci se tom preventivom,ja ti za to nista ne kazem.
Sretno!!
- medaaa
#284 Re: Ginekologija i vagine....
ja upitah na temi trudnoca sljedece, al niko nista... pa da stavim i ovdje, prometnije je
medaaa wrote:pitanja![]()
:
treba da uradim 4D ultrazvuk, uputnicu imam... jel se to radi na Kosevu, na ginekologiji il u Drzavnoj? trebam li se narucit i kolko godina![]()
se ceka na red, mislim hocel mi uradit u ovoj trudnoci il sljedecoj
![]()
kolko i sta se sve moze otkrit ovim ultrazvukom?
hvala mnogo
- ladyada
#285 Re: Ginekologija i vagine....
pap test 4a .zna li neko vise reci .o tome ..............
-
zelenashica
#286 Re: Ginekologija i vagine....
istina tema kaže :ginekologija i vagine
al haman pa su i grudi u tom dijelu medicine...pa da priupitam...fkt mi nije jasno,ono ok je pred PMS da su grudi osjetljive,bolne na dodir i hajde da kažem "tvrde" al mene evo par mjeseci to vazda drži....UZ je uredu,tako bar kaže moj doktor e sad...kontam da nije nešto
fkt me zanima je l neka imala problema sa njima
..mislim nema mi logike bar mi se to ranije nije dešavalo...smoriše me više,čak ne mogu ni potrbuške spavati kako sam navikla

- ladyada
#287 Re: Ginekologija i vagine....
da ti to nije od spavanja potrbuske ..........
-
zelenashica
#288 Re: Ginekologija i vagine....
ma ne vjerujem....spavam tako kako znam za sebeladyada wrote:da ti to nije od spavanja potrbuske ..........
-
zelenashica
#289 Re: Ginekologija i vagine....
ma kakav push up i nako mi smetajukiki-miki wrote:Od spavanja potrbuške i naravno zavisi od grudnjaka kakav koristiš,pogotovo oni push up znaju da doprinesu tome da grudi postanu još osjetljivije u tom periodu.Znači manje koristi grudnjak
-
zelenashica
#290 Re: Ginekologija i vagine....
vjeruješ li ti meni da ja ne mogu ni spavati s njimakiki-miki wrote:Probaj nešto mehko staviti ispod ili se malo nakriviš na jednu stranu,ali i dalje u omiljenom položaju da budeš.
Znam kako ti je,i sama sam ludila od toga,a i sada s vremena na vrijeme.Ne možeš protiv toga osim da se nasloniš i zaspeš ne nekome.
-
zelenashica
#292 Re: Ginekologija i vagine....
HAVANA wrote:
- ladyada
#293 Re: Ginekologija i vagine....
ako imas velike grudi ima grudnjak za spavanje ............meni je pomoglo ja se puno prevrcem u snu ...........

-
zelenashica
#294 Re: Ginekologija i vagine....
ma nije stvar u veličini.,...nije alarmantno stanje
stvar je u onom osjećaju težine i bola na dodir
-
zelenashica
#295 Re: Ginekologija i vagine....
hadžince imaš li savjet il nako se smiješ mojim mukamahadzinica wrote:HAVANA wrote:![]()
![]()
![]()
-
zelenashica
#296 Re: Ginekologija i vagine....
neka neka...samo se ti smiji ti ko da nemaš sisehadzinica wrote:smijem se havania muci se junaci poznaju
-
zelenashica
#297 Re: Ginekologija i vagine....
problem riješen,hvala na savjetima......
čika doco kaže ne gode pilule 
-
zelenashica
#298 Re: Ginekologija i vagine....
pu,pu,puhadzinica wrote:ima jedna "sandzacka , narodna, stare zene bi znale reci...": " hoce joj se dijete"
- Daphna
#299 Re: Ginekologija i vagine....
Drage moje, nadam se da mi neka od vas može pomoći svojim iskustvom... Trebala bih konačno, opet, do ginekologa. Definitivno sam se oprijedijelila za privatne ustanove samo što se sad dvoumim između Sanase i Bosanesa. Pa me interesuje da li je neko imao iskustva sa njima? Da li je jedna od njih bolja ili je sve to, što se kaže, u 5 deka
Hvala.
Hvala.
- Šeherzada
- Location: Pod ovom kapom nebeskom i mojom dusom Bosanskom....
#300 Re: Ginekologija i vagine....
Daphna,ja sam isla u Sanasu,doktor arap cini mi se,oko 40 godina....Nikada nisma bila zadovoljnija.Opet idem kod njega sigurno.Njezan je(i doooobar
)