Vojislav Šešelj

Post Reply
calculator

#276 Re: Vojislav Šešelj

Post by calculator »

plain vanilla wrote:... Ko se u ovoj drzavi uopste bori protiv srpske politike? Najveci problem Bosnjaka u ovom momentu i nisu Srbi nego cinjenica da se niko ne bori za ni za njihove interese ni za Bosnu i Hercegovinu. Bore se samo za svoje mandate, fotelje i vlast. U vrhu drzave su kriminalci koji ne brinu sta ce ostaviti u amanet narodu, nego da sto bolje osiguraju svoje potomstvo...

Sorry na off topicu
:thumbup: :thumbup:
Drinski

#277 Re: Vojislav Šešelj

Post by Drinski »

Idriz wrote:Bosnjaci treba da se zapitaju da li oni priznaju ili ne priznaju sud u Hagu. Ne moze biti da ga priznaju kad im određena presuda sviđa a da ga ne priznaju kad im se ne sviđa.

Niko se nije bunio kad je Naser Oric oslobođen, ne razumijem zasto bi se objektivan covjek bunio kad je Seselj oslobođen. Pristrasan covjek nije sposoban da realno sagleda stvari a među Bosnjacima ima, nazalost, puno pristrasnih. Vjerovatno zbog propagande.
Yug wrote:"PROGLASENJE AUTONOMIJE SRPSKOG NARODA U BIH NIJE BIO CIN KRIMINALNOG AKTA" i ovo "SVE STRANE SU SE NAORUZAVALE I SPREMALE ZA RAT".Napokon,istorijska presuda poslije koje je pomirenje mnogo blize.

Jos vas dvojicu nisu banovali?
Last edited by Drinski on 31/03/2016 14:18, edited 1 time in total.
Thorgerson

#278 Re: Vojislav Šešelj

Post by Thorgerson »

Patriotska_Liga wrote:
oridjidji wrote: Sad ga medijski treba zajahati da je neciji spijun koji je uspjesno obavio razotkrivanje srpske politike u HAGU, zbog cega je nagradjen slobodom, a drugi kaznama. :D

Nasumice bacati polovicne argumente, izmisljati dokumenta i sve to nabacivati kroz medije u HR i BiH, a i neke druge, cisto da ga roknu njegovi. :D
To će raditi Vučićevi trabanti. Nama je u interesu što jači Šešelj u političkom smislu.
seselj i srs su danas nebitan faktor u srbijanskoj politici...cisto sumnjam da i ova odluka moze nesta promjeniti...ja mislim da bi seselj vise volio da je osudjen, pa bi mogao koji poen i dobiti na tu zrtvu...
hrasno38
Vozim: Renault Laguna
Horoskop: Riba

#279 Re: Vojislav Šešelj

Post by hrasno38 »

hrasno38 wrote:BRAVO! :thumbup: To je ona brutalna istina koju rijetki hoce da prihvate. Da sad pokrenes inicijativu evo konkretno u Sarajevu da gradjani podignu optuzbe protiv RS-a na osnovu presude Karadzicu naslo bi se 50% minimalno bosnjackih politicara koji bi sa onim pokvarenim blagim osmjehom reklo da to nije dobro za BiH i njene odnose sa okruzenjem.
arzuhal wrote:Kada se u BiH i Sarajevu nađe par ili više likova koji bi da kažu koju o Sutorini, ma ko šta mislio o tome, odmah se nađe nekakav američki senator ili kongresmen koji zaprijeti i Izetbegoviću i BiH da se ne šali glavom.

Kada se nađe neko da htjedne naredit oslobađanje Banja Luke, nađe se nekakav Hobruk da kaže kako se to ne smije raditi inače...

Kada bi se svi digli da pokrenu takvu optužnicu, našli bi se oni koji bi te sve ušutkali.
Suplja prica vjeruj mi da nam je uvijek neko drugi kriv i da je uvijek neko protiv nas. Kad imas ovakve uhljupe u politici normalno da te svako jebe kako hoce. Kad je Komsic rekao Tadicu da skloni prste sa BiH jer bi mogao dobiti po njima pola vas je ovdje govorilo kako to nije diplomatski, kako to Bakir radi bolje, kako je Komsic politicki neskolovan...a Tito je na takav nacin drzao Jugoslaviju 40 godina i obezbjedio joj mjesto vrijedno divljenja.Nikome nije dozvoljavao da se zajebava sa Jugoslavijom bio on rus ili amerikanac. Ovo danasnji su samo spremni da supka daju za arapske dolare i to im je vrh diplomatije i vanjske politike.
dragan.s

#280 Re: Vojislav Šešelj

Post by dragan.s »

Dobra analiza:
http://www.vreme.com/cms/view.php?id=1381364
Kada je pre petnaest i po godina Vojislav Koštunica zamenio Slobodana Miloševića, obećao je razdraganom narodu da će od Srbije napraviti „dosadnu, normalnu zemlju". Mnogi, uključujući i mene, su mu poverovali, zato što smo želeli da verujemo. Šta god mislili o Tribunalu, on je na neko vreme sklonio Miloševića, a zatim i Šešelja sa političke scene, što je trebalo da olakša normalizaciju zemlje izmrcvarene diktaturom, sankcijama i ratom. Mislili smo, naivno, da ćemo za pet, najviše deset godina ući u EU i da dotad ovde, kao ni tamo, na političkoj sceni više neće biti prostora za siledžije i demagoge. Dogodilo se nešto sasvim drugo: umesto da Srbija počne da liči na EU, EU i dobar deo zapadnog sveta počinju da liče na SFRJ uoči raspada. U novim okolnostima, Šešelj nije dinosaurus, kako su mnogi požurili da ga ocene, nego prethodnica budućeg haosa.
karanana

#281 Re: Vojislav Šešelj

Post by karanana »

oridjidji wrote:
Capsicum wrote:Ocigledno je da je cilj "medjunarodne zajednice" da desavanja na prostoru bivse Jugoslavije 90tih okvalifikuje kao gradjanske ratove, te da shodno tome negira ulogu Srbije i Hrvatske u agresiji na druge države ex-yu. Sama presuda Seselju je prepuna opravdavanja, omalovazavanja i negiranja zlocina koje su oruzane formacije koje su iz Srbije poslane u BiH i Hrvatsku. Grubo su ignorisane presude u drugim postupcima u kojima su ti zlocini jasno i nedvosmisleno dokazani.

Da ce se nesto slicno desiti, moglo se naslutiti vec 2013. godine kad je sa slucaja skinut sudija Harhoff, koji je javnosti otkrio da se vrse snazni pritisci da se kljucne politicke figure iz Srbije i Hrvatske oslobode optuzbi.

Nacin na koji je presuda izrecena, politicke floskule i kvalifikacije koje se u njoj navode, jasno da nadilaze samu presudu Seselju. Jasno je da se pokusava odobrovoljiti "sve strane u sukobu". Bosnjacima smo bacili Karadzica, hrvatima oslobodili Gotovinu, a srbima Seselja, bio je nesretan gradjanski rat, hajmo sad svi lijepo zivjeti u miru... Ovakve stvari samo pokazuju koliko ta "medjunarodna zajednica" ne razumije ili nece da razumije to kako stvari funkcionisu na Balkanu... Umjesto ICTY bude neko ko ce tu biti samo da konstatuje istinu i presudi kljucnim figurama koje su nas zavile u crno, oni su si dozvolili da se pravda iskrivljuje shodno dnevnopolitickim interesima i samo su dodatno dolili ulje na vatru.

Upravo su oslobodili jednog od najvecih huskaca i ideologa zlocina na ovim prostorima. Kakav je to doprinos miru i pomirenju?! Ja samo znam da bi se u slucaju ponovne agresije Srbije na BiH opet ponovila ista indolentnost Evrope i svijeta u odnosu na zlocine koji bi se cinili. Nek to Bosnjacima bude lekcija.

Sve je jasno, ovozemaljska pravda je kurva, to svi znamo. Samo mi nije jasno da li je ICTY svjestan da su se danas ugradili u temelje novog rata na ovim prostorima...
To bas i nije moguce jer su dva UZP-a nagradjena u Hagu adekvatnim kaznama. Srbija i Hrvatska nece biti proglaseni agresorima, ali hoce sponzorima tih ratova i pomagaci stvaranja RS i HB, bice indirektno optuzeni za nesprijecavanje zlocina koje je proizveo UZP HB I UZP RS i prema tome dio odgovornosti ce ponjeti za to. Ovo se i potvrdilo u tuzbi BiH protiv Srbije za Genocid, Srbija tacnije SRJ je odgovorna za nesprijecavanje VRS da ucini Genocid u Srebrenici, ali SRJ politicko, pa i vojno rukovodstvo oslobođeno je odgovornosti da je to planiralo i uradilo, svo teziste je preslo na VRS, Mladica, Tolimira, Krstica i ostale, kojim se potvrdilo u Hagu presudama i kojim ce se potvrditi (poput Mladica) odgovornost za ono sto se desavalo na prostoru RS od 1992 do 1995.. Međutim neko zaboravlja da je Mladić glavna spona između SRJ i VRS, ako ga dočeka presuda, svi se uslovi stiču da se revizija tužbe protiv Srbije za agresiju pokrene, što je bolje od toga da bude tužena za genocid koji je teze dokazati i da se tom tuzbom napokon stavi jarm na Srbiju za ono sto se desavalo u BiH jer Mladic je dugo poslje rata bio na platnom spisku vojske Srbije.

Seselj je ipak pravnik, on zna da je i u pravu i u politici dozvoljeno braniti se laganjem, dojam o sebi je popravljao upravo tako, neadekvatna tuzba, on doktor spina i rezultat nije začuđuji.
moze jedino biti revizija tuzbe za genocid. tuzba nikada nije ni bila za agresiju. to svjetske sile ne daju i zbog samih sebe tako da na svijetu ne postoji medjunarodni sud koji se bavi tim tuzbama za agresiju
Kikibombona

#282 Re: Vojislav Šešelj

Post by Kikibombona »

plain vanilla wrote: Pa, nije to sad tema, ali ja ne znam ko bi ista moga iskoristiti protiv srpske politike? Ko se u ovoj drzavi uopste bori protiv srpske politike? Najveci problem Bosnjaka u ovom momentu i nisu Srbi nego cinjenica da se niko ne bori za ni za njihove interese ni za Bosnu i Hercegovinu. Bore se samo za svoje mandate, fotelje i vlast. U vrhu drzave su kriminalci koji ne brinu sta ce ostaviti u amanet narodu, nego da sto bolje osiguraju svoje potomstvo. Zao mi je nevinih ljudi koji su stradali u ratu, ali mi je zao i prezivjelih koji stradavaju svaki dan..

Sorry na off topicu
:thumbup: :thumbup:

Ovdje zasigurno nece biti bolje za 20 godina, po mom misljenju ni za 50, a vjerovatno ni za 100 i vise godina... moze samo biti gore...

Sve je trulo do srzi. Sistem vrijednosti se srozao na najnize grane. Da sada imamo Merkel kao politickog lidera, zena nista ne bi mogla promijeniti. Za promjene je potreban tim ljudi a ne jedan covjek. Ovdje pametan covjek ne zeli ostati. Ne zeli trpjeti ponizenja i degradaciju od strane inferiornih autoriteta. Jedan moj poznanik, koji je ostvarivao zapazne rezultate, nedavno razgulio vanka. Zasto da trpi glupljeg od sebe kada u Austriji moze dobiti posao za pet puta vece novce i normalnu radnu atmosferu. Na vodecim pozicijama su mahom idioti i u takvom krugu sposoban i normalan covjek ne zeli ostati.

Teska buducnost je pred nama. Ovo drustvo ne pravi strucnjake u svom poslu, a i ako se neko takav pojavi, brzo napusta brod koji tone.
Patriotska_Liga

#283 Re: Vojislav Šešelj

Post by Patriotska_Liga »

Thorgerson wrote: seselj i srs su danas nebitan faktor u srbijanskoj politici...cisto sumnjam da i ova odluka moze nesta promjeniti...ja mislim da bi seselj vise volio da je osudjen, pa bi mogao koji poen i dobiti na tu zrtvu...
Mislim da će ojačati nakon ove presude koja je, za zadrigle srpske šoviniste okupljene oko njegove stranke, ipak bila neočekivana. Iskreno se nadam njegovom političkom jačanju. Naivni Bošnjaci non stop gutaju salonsku priču, nama treba Šešelj tamo jer smo mutavi da shvatimo neke stvari. Šešelja i najmutaviji razumiju. Naravno, ovo takođe može negativno uticati na europski put Srbije, čemu se takođe iskreno nadam.
Drinski wrote:
Idriz wrote:Bosnjaci treba da se zapitaju da li oni priznaju ili ne priznaju sud u Hagu. Ne moze biti da ga priznaju kad im određena presuda sviđa a da ga ne priznaju kad im se ne sviđa.

Niko se nije bunio kad je Naser Oric oslobođen, ne razumijem zasto bi se objektivan covjek bunio kad je Seselj oslobođen. Pristrasan covjek nije sposoban da realno sagleda stvari a među Bosnjacima ima, nazalost, puno pristrasnih. Vjerovatno zbog propagande.
Yug wrote:"PROGLASENJE AUTONOMIJE SRPSKOG NARODA U BIH NIJE BIO CIN KRIMINALNOG AKTA" i ovo "SVE STRANE SU SE NAORUZAVALE I SPREMALE ZA RAT".Napokon,istorijska presuda poslije koje je pomirenje mnogo blize.

Jos vas dvojicu nisu banovali?
Čmoljo kaže da je lijep dan pa danas toleriše više nego inače.
kolegione

#284 Re: Vojislav Šešelj

Post by kolegione »

Hocemo li pricati realno, Šešelj je cirkusant bio i u ratu i danas je, naravno zahvaljujuci visokoj inteligenciji, koja mu je pomogla demontirao je tribunal, no medjutim i njegovi zlocini su ideoloski, a ne prakticni, ako imaju dokaze za prakticne dokaze nek podignu optuznicu i osudice ga u Srbiji.
arzuhal

#285 Re: Vojislav Šešelj

Post by arzuhal »

Sad Šešelj može s mirom na Farmu ili u Parove, a ne kao Kristijan.
plain vanilla
Location: Jer ti si jedini način da pokrijem golotinju ove detinje duše...

#286 Re: Vojislav Šešelj

Post by plain vanilla »

arzuhal wrote:
Kada se u BiH i Sarajevu nađe par ili više likova koji bi da kažu koju o Sutorini, ma ko šta mislio o tome, odmah se nađe nekakav američki senator ili kongresmen koji zaprijeti i Izetbegoviću i BiH da se ne šali glavom.

Kada se nađe neko da htjedne naredit oslobađanje Banja Luke, nađe se nekakav Hobruk da kaže kako se to ne smije raditi inače...

Kada bi se svi digli da pokrenu takvu optužnicu, našli bi se oni koji bi te sve ušutkali.
Da ti kazem nesto, ne mora borba za boljitak bosnjackog naroda biti prvenstveno politicka. Ljudi odavdje ne bjeze jer je Seselj oslobodjen nego jer nema uslova da opstanu, jedni gladaju dok se drugi bogate na njihov racun.
Da je privreda u boljem stanju, da je manji broj nezaposlenih, da se ne krade koliko se krade, da se ne zaposljava rodbina u drzavnim firmama, da se ne postavljaju samo podobni (dok sposobni nemaju sanse) Bosnjaci bi ojacali i ne bi ih vecina bila na rubu egzistencije. Da smo ekonomski jaci, i nas (BH)glas bi bio politicki jaci. Ostajemo bez ljudi koji su marljivo ucili za svoje diplome, a ostaju nam oni koji su kupili iste. I takvi ce sutra da vode Bosnjake..

Ne trebamo uvijek traziti problem/rjesenje u strancima, nekakvim amerikama i Zapadu, mislim da je najveci problem u nama, i dok to ne rijesimo, nece u BiH biti bolje.
Drinski

#287 Re: Vojislav Šešelj

Post by Drinski »

plain vanilla wrote:
arzuhal wrote:
Kada se u BiH i Sarajevu nađe par ili više likova koji bi da kažu koju o Sutorini, ma ko šta mislio o tome, odmah se nađe nekakav američki senator ili kongresmen koji zaprijeti i Izetbegoviću i BiH da se ne šali glavom.

Da ti kazem nesto, ne mora borba za boljitak bosnjackog naroda biti prvenstveno politicka. Ljudi odavdje ne bjeze jer je Seselj oslobodjen nego jer nema uslova da opstanu, jedni gladaju dok se drugi bogate na njihov racun.
Da je privreda u boljem stanju, da je manji broj nezaposlenih, da se ne krade koliko se krade, da se ne zaposljava rodbina u drzavnim firmama, da se ne postavljaju samo podobni (dok sposobni nemaju sanse) Bosnjaci bi ojacali i ne bi ih vecina bila na rubu egzistencije. Da smo ekonomski jaci, i nas (BH)glas bi bio politicki jaci. Ostajemo bez ljudi koji su marljivo ucili za svoje diplome, a ostaju nam oni koji su kupili iste. I takvi ce sutra da vode Bosnjake..

Ne trebamo uvijek traziti problem/rjesenje u strancima, nekakvim amerikama i Zapadu, mislim da je najveci problem u nama, i dok to ne rijesimo, nece u BiH biti bolje.
znas sta, to zapošljavanje jeste bitno, ....ali da su svi isti kada su gladni nije istina, bili smo svi gladni pa su nas opet ubijali..
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#288 Re: Vojislav Šešelj

Post by pici »

ovo i AGG potvrdjuje... Cerat cemo se josH... :bih:
arzuhal

#289 Re: Vojislav Šešelj

Post by arzuhal »

plain vanilla wrote:
arzuhal wrote:

Slažem se, ali da je to sve tako onda ne bismo ni postavljali ovakva pitanja, imamo li politku, šta reći na sve ovo, itd.

Ustvari, a to je moj stav bio i po pitanju presude Karadžiću: da je nama da se mi okrenemo sebi, napretku, učenju, razvoju, da imamo drukčiju budućnost kada smo već imali takvu prošlost.
Thorgerson

#290 Re: Vojislav Šešelj

Post by Thorgerson »

Patriotska_Liga wrote:
Thorgerson wrote: seselj i srs su danas nebitan faktor u srbijanskoj politici...cisto sumnjam da i ova odluka moze nesta promjeniti...ja mislim da bi seselj vise volio da je osudjen, pa bi mogao koji poen i dobiti na tu zrtvu...
Mislim da će ojačati nakon ove presude koja je, za zadrigle srpske šoviniste okupljene oko njegove stranke, ipak bila neočekivana. Iskreno se nadam njegovom političkom jačanju. Naivni Bošnjaci non stop gutaju salonsku priču, nama treba Šešelj tamo jer smo mutavi da shvatimo neke stvari. Šešelja i najmutaviji razumiju. Naravno, ovo takođe može negativno uticati na europski put Srbije, čemu se takođe iskreno nadam.
Zaboravljas da vojo ima rak i boga pitaj kolko je njemu mjeseci ostalo.

Pusti ti istupe u medijima, nece on sebe nikad prikazati kao nekakvog slabica...al ja mislim da ce on ubrzo krepat. Tako da ne vidim da on ista moze uraditi u srbiji, smetat ce malo vucicu i nikolicu, nista posebno...niko njega vise ozbiljno ne shvata i njegovu spiku ko da je 94'.
Kikibombona

#291 Re: Vojislav Šešelj

Post by Kikibombona »

Patriotska_Liga wrote: Eto sam u prošlom postu pogodio ko će da koristi oslobađajuću presudu protiv njega :D
Zar to nije pomalo bizarna, sizofrena pozicija!? :D

Osudi te - ne valjas!
Oslobode te - ne valjas!

Presuda za Seselja je win-win situacija za njegove protivnike. :lol:

Sad kada ga uhvate vezati sa CIAom, sa izdajnistvom... bla, bla... a on se brani tako sto kaze da su bas njemu presudila dva jedina postena suca u Tribunalu. :-) :lol: Jedino oni posteni, ostali placenici. Ili su CIA agenti? Bice jebeno Vojvodi oprati se. Za njegovu politiku bi bilo bolje da su mu slozili 10 godina i da je sada osudjeni zlocinac na slobodi. Tek bi onda bjesnio, forsirao mucenistvo. Sta ce sada jadan, jedino njega oslobodise, najveceg Srbina!?? :shock: :? :lol:

Bolesno!!
Last edited by Kikibombona on 31/03/2016 14:30, edited 1 time in total.
Patriotska_Liga

#292 Re: Vojislav Šešelj

Može se istovremeno voditi i vanjska i unutrašnja politika.

Kod nas se ne vodi ni jedna.
dragan.s

#293 Re: Vojislav Šešelj

Post by dragan.s »

karanana wrote:
moze jedino biti revizija tuzbe za genocid. tuzba nikada nije ni bila za agresiju. to svjetske sile ne daju i zbog samih sebe tako da na svijetu ne postoji medjunarodni sud koji se bavi tim tuzbama za agresiju
Tužba je bila i za agresiju i genocid. Ovaj dio za agresiju je otpao jer su u međunarodnom pravu postavljeni visoki standardi za agresiju (kao i za genocid). U presudi su se pozivali na presudu u slučaju Nikaragve protiv SAD gdje takođe nije utvrđena efektivna vojna kontrola.
Revizija je moguća samo ako se pojave novi dokazi, a koliko znam njih nije bilo ni kod suđenja Mladiću ni Karadžiću. Sama presuda nije novi dokaz.
Zapisnici sa VS odbrane SRJ koji su bili proglašeni tajnom su u međuvremenu objelodanjeni i ništa posebno u njima nije bilo, ili bar nije bilo ništa što se nije znalo ranije.
Styling

#294 Re: Vojislav Šešelj

Post by Styling »

kolegione wrote:Hocemo li pricati realno, Šešelj je cirkusant bio i u ratu i danas je, naravno zahvaljujuci visokoj inteligenciji, koja mu je pomogla demontirao je tribunal, no medjutim i njegovi zlocini su ideoloski, a ne prakticni, ako imaju dokaze za prakticne dokaze nek podignu optuznicu i osudice ga u Srbiji.

Zasluzio je kaznu bar za govor mrznje i poziv na protjerivanje tj. etnicko ciscenje. Al', eto, sud kaze da je to ok i da nije zlocin. :shock: :-)

Ja nesto razmisljam da mu posaljem cvijece u poruku izvinjenja sto smo ga ikada i sumnjicili.
Drinski

#295 Re: Vojislav Šešelj

Post by Drinski »

bilo bi dobro kada bi ova presuda natjerala bosnjake da razviju svoj bosnjacki nacionalizam, ali dzaba je, lakse je utjerati metar u dupe nego cm u glavu.
oridjidji

#296 Re: Vojislav Šešelj

Post by oridjidji »

karanana wrote:
oridjidji wrote:
Capsicum wrote:Ocigledno je da je cilj "medjunarodne zajednice" da desavanja na prostoru bivse Jugoslavije 90tih okvalifikuje kao gradjanske ratove, te da shodno tome negira ulogu Srbije i Hrvatske u agresiji na druge države ex-yu. Sama presuda Seselju je prepuna opravdavanja, omalovazavanja i negiranja zlocina koje su oruzane formacije koje su iz Srbije poslane u BiH i Hrvatsku. Grubo su ignorisane presude u drugim postupcima u kojima su ti zlocini jasno i nedvosmisleno dokazani.

Da ce se nesto slicno desiti, moglo se naslutiti vec 2013. godine kad je sa slucaja skinut sudija Harhoff, koji je javnosti otkrio da se vrse snazni pritisci da se kljucne politicke figure iz Srbije i Hrvatske oslobode optuzbi.

Nacin na koji je presuda izrecena, politicke floskule i kvalifikacije koje se u njoj navode, jasno da nadilaze samu presudu Seselju. Jasno je da se pokusava odobrovoljiti "sve strane u sukobu". Bosnjacima smo bacili Karadzica, hrvatima oslobodili Gotovinu, a srbima Seselja, bio je nesretan gradjanski rat, hajmo sad svi lijepo zivjeti u miru... Ovakve stvari samo pokazuju koliko ta "medjunarodna zajednica" ne razumije ili nece da razumije to kako stvari funkcionisu na Balkanu... Umjesto ICTY bude neko ko ce tu biti samo da konstatuje istinu i presudi kljucnim figurama koje su nas zavile u crno, oni su si dozvolili da se pravda iskrivljuje shodno dnevnopolitickim interesima i samo su dodatno dolili ulje na vatru.

Upravo su oslobodili jednog od najvecih huskaca i ideologa zlocina na ovim prostorima. Kakav je to doprinos miru i pomirenju?! Ja samo znam da bi se u slucaju ponovne agresije Srbije na BiH opet ponovila ista indolentnost Evrope i svijeta u odnosu na zlocine koji bi se cinili. Nek to Bosnjacima bude lekcija.

Sve je jasno, ovozemaljska pravda je kurva, to svi znamo. Samo mi nije jasno da li je ICTY svjestan da su se danas ugradili u temelje novog rata na ovim prostorima...
To bas i nije moguce jer su dva UZP-a nagradjena u Hagu adekvatnim kaznama. Srbija i Hrvatska nece biti proglaseni agresorima, ali hoce sponzorima tih ratova i pomagaci stvaranja RS i HB, bice indirektno optuzeni za nesprijecavanje zlocina koje je proizveo UZP HB I UZP RS i prema tome dio odgovornosti ce ponjeti za to. Ovo se i potvrdilo u tuzbi BiH protiv Srbije za Genocid, Srbija tacnije SRJ je odgovorna za nesprijecavanje VRS da ucini Genocid u Srebrenici, ali SRJ politicko, pa i vojno rukovodstvo oslobođeno je odgovornosti da je to planiralo i uradilo, svo teziste je preslo na VRS, Mladica, Tolimira, Krstica i ostale, kojim se potvrdilo u Hagu presudama i kojim ce se potvrditi (poput Mladica) odgovornost za ono sto se desavalo na prostoru RS od 1992 do 1995.. Međutim neko zaboravlja da je Mladić glavna spona između SRJ i VRS, ako ga dočeka presuda, svi se uslovi stiču da se revizija tužbe protiv Srbije za agresiju pokrene, što je bolje od toga da bude tužena za genocid koji je teze dokazati i da se tom tuzbom napokon stavi jarm na Srbiju za ono sto se desavalo u BiH jer Mladic je dugo poslje rata bio na platnom spisku vojske Srbije.

Seselj je ipak pravnik, on zna da je i u pravu i u politici dozvoljeno braniti se laganjem, dojam o sebi je popravljao upravo tako, neadekvatna tuzba, on doktor spina i rezultat nije začuđuji.
Govorio sam u kontekstu nove tuzbe, ne one stare, stara je bila tuzba za genocid i bila je pravni presedan, tj. prvi put je jedna drzava drugu tuzila za genocid.
kolegione

#297 Re: Vojislav Šešelj

Post by kolegione »

Styling wrote:
kolegione wrote:Hocemo li pricati realno, Šešelj je cirkusant bio i u ratu i danas je, naravno zahvaljujuci visokoj inteligenciji, koja mu je pomogla demontirao je tribunal, no medjutim i njegovi zlocini su ideoloski, a ne prakticni, ako imaju dokaze za prakticne dokaze nek podignu optuznicu i osudice ga u Srbiji.

Zasluzio je kaznu bar za govor mrznje i poziv na protjerivanje tj. etnicko ciscenje. Al', eto, sud kaze da je to ok i da nije zlocin. :shock: :-)

Ja nesto razmisljam da mu posaljem cvijece u poruku izvinjenja sto smo ga ikada i sumnjicili.
Ma ja licno mislim da je pravi zlotvor, ali treba biti realan nije imao prakticnu moc.
uglavnomja

#298 Re: Vojislav Šešelj

Post by uglavnomja »

ne da mi se citati, ruzno mi od same pomisli da ce govno biti slobodno.

samo da istovarim zelje i pozdrave komplet sudackoj ekipi iz haaga :twisted:
Patriotska_Liga

#299 Re: Vojislav Šešelj

Thorgerson wrote: Zaboravljas da vojo ima rak i boga pitaj kolko je njemu mjeseci ostalo.

Pusti ti istupe u medijima, nece on sebe nikad prikazati kao nekakvog slabica...al ja mislim da ce on ubrzo krepat. Tako da ne vidim da on ista moze uraditi u srbiji, smetat ce malo vucicu i nikolicu, nista posebno...niko njega vise ozbiljno ne shvata i njegovu spiku ko da je 94'.
Priznajem da mi je priča nategnuta ali šta ću kad navijam za tu varijantu :D

Nadzire li se njegov karizmatični nasljednik tamo? On će vjerujem moć da izgura ove izbore, vjerujem da će dobiti nešto na ovu ho-ruk priču oko presude. Nadam se, bolje rečeno. Možda bi bilo bolje da se kandiduje u manjem entitetu.
karanana

#300 Re: Vojislav Šešelj

Post by karanana »

dragan.s wrote:
karanana wrote:
Tužba je bila i za agresiju i genocid. Ovaj dio za agresiju je otpao jer su u međunarodnom pravu postavljeni visoki standardi za agresiju (kao i za genocid). U presudi su se pozivali na presudu u slučaju Nikaragve protiv SAD gdje takođe nije utvrđena efektivna vojna kontrola.
Revizija je moguća samo ako se pojave novi dokazi, a koliko znam njih nije bilo ni kod suđenja Mladiću ni Karadžiću. Sama presuda nije novi dokaz.
Zapisnici sa VS odbrane SRJ koji su bili proglašeni tajnom su u međuvremenu objelodanjeni i ništa posebno u njima nije bilo, ili bar nije bilo ništa što se nije znalo ranije.
po meni je mnogo lakse dokazati agresiju ali sam mislio da to nikad nije ni bila opcija odnosno da se sud odmah proglasio nenadleznim za to.
ok, transkripti sa vs odbrane nisu nista kazivali, ali postoje serijiski brojevi granata, tenkova...postoje cvrsti dokazi o prisustvu regularnih jedinica iz srbije.....
po meni je genocid mnogo teze dokazati.
Post Reply