Manchester United FC
Moderators: Charuga, Tomahawk11
- ja.neron
#276 Re: Manchester United FC
Stephen Ireland iz Man City-a bio bi pravi igrač da zamijeni Scholes-a
- Admir_1984
- Location: Slabo poznajem Szenttamas, ali stignem do tvoje kuće
#277 Re: Manchester United FC
Owen preshao u united
A kad se sjetim kako sam ga samo volio kada je tek pocinjao u Liverpoolu. Pa ono prvenstvo 98 i onaj gol argentincima
Onom spanskom majmunu nikad halalit necu sto ga je onako lako pustio u real i sto ga kasnije nije vratio

- ProbuseniDolar
#278 Re: Manchester United FC
manKoliko god CR bio iritantan, ipak je bio nosilac igre Manu-a ... Kada on nije igrao, tim cesto nije imao ideje i kreativnosti ... Giggs i Scholes su stari i ne mogu vise igrati kao nekada ... Park, Carick i Fletcher nisu igraci koji dominiraju terenom ... Stoga smatram da United mora kupiti nekog igraca tipa Ronalda ili Kake ... Npr Robben ne bi bio los ... Moje misljenje je da ne mogu ponoviti uspjeh iz prethodne 2 sezone ... Ali ko zna, Ferguson je cudo, vjerovatno ce ove sezone neki mladi igrac isplivati na povrsinu, tipa Machede ili Welbecka. Kupovina Owena je pravi potez po mom misljenju.
- Rz88
#279 Re: Manchester United FC
Sječam se gola Owena 98 u Francuskoj kao jučer. Uletio je prešao jednog igrača i opalio u lijevo gornje rašlje gola Argentine Roa je brania ako se dobro sjećam. Ozljede su učinili svoje ali imao je preko 80 nastupa za Englesku repku i preko 40 ili tačno 40 gola, nemam pojma zaboravi se. 29 mu je godina, i mislim da je dobro pojačanje ali samo da se ne ozljedi.
- hidrant
#280 Re: Manchester United FC
ahahhahahah
Owen
ahhahahahah
Ispast cete iz lige.
Owen
ahhahahahah
Ispast cete iz lige.
- rado_vidjen
#281 Re: Manchester United FC
ne razumijem ovaj potez SAF-a. ovo je velika kocka znajuci njegovu istoriju povreda.
mada, owen ce svakako bit treca ili cetvrta opcija u napadu.
podrzajem dolazak svakakog britanskog igraca u klub, nece li se vratiti smek onog starog Man.U-a.
pun mu je racku nekih divljih ili latinoamerickoh igraca, tipa: veron, djemba-djemba, kleberson, c.ronaldo, nani, tevez, anderson, ova braca blizanci i sl.
jebeni kapitalizam. kad su prvi put obukli plave dresove, vidio sam da su otisli u kurac krasni
podrzajem dolazak svakakog britanskog igraca u klub, nece li se vratiti smek onog starog Man.U-a.
pun mu je racku nekih divljih ili latinoamerickoh igraca, tipa: veron, djemba-djemba, kleberson, c.ronaldo, nani, tevez, anderson, ova braca blizanci i sl.
jebeni kapitalizam. kad su prvi put obukli plave dresove, vidio sam da su otisli u kurac krasni
-
TheMule
#282 Re: Manchester United FC
Manchester nosi plave dresove vec decenijama.rado_vidjen wrote:ne razumijem ovaj potez SAF-a. ovo je velika kocka znajuci njegovu istoriju povreda.
podrzajem dolazak svakakog britanskog igraca u klub, nece li se vratiti smek onog starog Man.U-a.![]()
Owen je tu jer je besplatan, tako da to nije kocka nikakva. Treba stariji, ali dobar i iskusan igrac u napadu, i Owen je taman ono sto im treba.
-
Facasplaca
#283 Re: Manchester United FC
Pa doveden je samo iz razloga da bi popunio to jedno mjesto engleza zbog novog pravila Uefe o domacim igracima.
Trebace im vise Engleza, mislim da se radi o brojci osam, no nebitno, i Owen ce biti solidna zmajena Berbatovu i Rooneyu. Nista vise.
Evo danas je i Gabriel Obertan iz Bordeuxa potpisao za United.
Za sada je tiho sto se pojacanja tice, ni jedno zvucnije ime...
mozda je to zatisije pred buru?
Trebace im vise Engleza, mislim da se radi o brojci osam, no nebitno, i Owen ce biti solidna zmajena Berbatovu i Rooneyu. Nista vise.
Za sada je tiho sto se pojacanja tice, ni jedno zvucnije ime...
-
TheMule
#284 Re: Manchester United FC
Imena ne igraju, vec igraci. Jesil ikad cuo za Cristiana Ronalda prije nego sto je preso u Englesku?Facasplaca wrote:Pa doveden je samo iz razloga da bi popunio to jedno mjesto engleza zbog novog pravila Uefe o domacim igracima.
Za sada je tiho sto se pojacanja tice, ni jedno zvucnije ime...mozda je to zatisije pred buru?
-
Facasplaca
#285 Re: Manchester United FC
Jesam cuo sam, kako da nisam.TheMule wrote:Imena ne igraju, vec igraci. Jesil ikad cuo za Cristiana Ronalda prije nego sto je preso u Englesku?Facasplaca wrote:Pa doveden je samo iz razloga da bi popunio to jedno mjesto engleza zbog novog pravila Uefe o domacim igracima.
Za sada je tiho sto se pojacanja tice, ni jedno zvucnije ime...mozda je to zatisije pred buru?
I ne znam kakve veze to ima s tim sto sam ja napisao da jos uvjek nema zvucnog pojacanja.
Od 96 mil eura dobivenih od samo jednog transfera se ocekuje barem jedno konkretno pojacanje a ne Owen i Obertan, koji istina ima potencijala da postane zvijezda.
No poznavajuci Fergija on ce nesto smotat na brzaka pred kraj transfer roka
-
TheMule
#286 Re: Manchester United FC
Facasplaca wrote:Jesam cuo sam, kako da nisam.TheMule wrote:Imena ne igraju, vec igraci. Jesil ikad cuo za Cristiana Ronalda prije nego sto je preso u Englesku?Facasplaca wrote:Pa doveden je samo iz razloga da bi popunio to jedno mjesto engleza zbog novog pravila Uefe o domacim igracima.
![]()
I ne znam kakve veze to ima s tim sto sam ja napisao da jos uvjek nema zvucnog pojacanja.
Od 96 mil eura dobivenih od samo jednog transfera se ocekuje barem jedno konkretno pojacanje a ne Owen i Obertan, koji istina ima potencijala da postane zvijezda.
No poznavajuci Fergija on ce nesto smotat na brzaka pred kraj transfer roka
Mislim da bi doveli neko konkretno pojacanje da nema tih para od Ronalda. Ipak, sad su svi dignuli cjenu, pa onaj Ribery kosta preko 40 milliona, pa to je ogramna cifra, normalno da nece njega dovesti. To se isplati platiti samo ako je igrac marketabilan, a to Ribery, iako mi ga je zao, nije. Ako to nije, ni jedan igrac na svijetu ne vrijedi toliko, zato ne ocekujem neka zvucna pojacanja. Volio bih vidjeti par onih iz Reala, Snajder i Robben, ali vjerovatno ce cekati do prelaznog roka, tako da ih mogu jeftino kupiti. Od ostalih, ne vidim koga jos mogu dovesti, nema tu puno slobodnih igraca.
Dakle, mislim reci da nece bez veze trositi pare u ovoj finansiskoj krizi samo da bi zadovoljio navijace jednim "velikim" pojacanjem. Treba igrati mudro, ne ko bahati Real koji, nadajmo se, nece nista osvojiti.
- Charuga
- Globalni moderator
#287 Re: Manchester United FC
Dnevnik As
Manchester u ponudu za Agüera uključuje Berbatova?
Španski sportski dnevnik As piše da je Manchester United spreman lansirati novu ponudu na adresu madridskog Atletica za argentinskog 21-godišnjeg napadača Sergija Agüera.
Odlascima Carlosa Teveza i Cristiana Ronalda Manchester United je u potrazi za pojačanjima kojima bi upotpunili praznine nastale u svojoj ekipi, a nakon što je prošlog tjedna njihova ponuda za Agüera teška navodno 46 miliona eura pala na nepolodno tlo, sada će primijeniti drugačiji pristup.
As navodi da bi United bio spreman u transfer uz isplatu od 40 miliona eura uključiti portugalskog 22-godišnjeg krilnog igrača Nanija, ali da se Atleticu takva opcija ne sviđa, budući je klub dobro pokriven na krilnim pozicijama. Druga opcija koju španlski dnevnik spominje je da se u cijeli posao uključi i transfer bugarskog reprezentativca Dimitra Berbatova (28), koji je prošlog ljeta prešao u Manchester iz Tottenhama za 36 miliona eura.
Uz Berbatova bi klub s Old Trafforda navodno bio voljan i platiti nekih 20-ak miliona eura, što bi kad se sve sabere bilo jako blizu visini odštetne klauzule koju Agüero ima u svojem ugovoru (do 2012. godine) a koja iznosi 60 miliona eura.
Manchester u ponudu za Agüera uključuje Berbatova?
Španski sportski dnevnik As piše da je Manchester United spreman lansirati novu ponudu na adresu madridskog Atletica za argentinskog 21-godišnjeg napadača Sergija Agüera.
Odlascima Carlosa Teveza i Cristiana Ronalda Manchester United je u potrazi za pojačanjima kojima bi upotpunili praznine nastale u svojoj ekipi, a nakon što je prošlog tjedna njihova ponuda za Agüera teška navodno 46 miliona eura pala na nepolodno tlo, sada će primijeniti drugačiji pristup.
As navodi da bi United bio spreman u transfer uz isplatu od 40 miliona eura uključiti portugalskog 22-godišnjeg krilnog igrača Nanija, ali da se Atleticu takva opcija ne sviđa, budući je klub dobro pokriven na krilnim pozicijama. Druga opcija koju španlski dnevnik spominje je da se u cijeli posao uključi i transfer bugarskog reprezentativca Dimitra Berbatova (28), koji je prošlog ljeta prešao u Manchester iz Tottenhama za 36 miliona eura.
Uz Berbatova bi klub s Old Trafforda navodno bio voljan i platiti nekih 20-ak miliona eura, što bi kad se sve sabere bilo jako blizu visini odštetne klauzule koju Agüero ima u svojem ugovoru (do 2012. godine) a koja iznosi 60 miliona eura.
-
Facasplaca
#288 Re: Manchester United FC
ma nema nista od toga.
gdje ce davati igraca koji je tek tu jednu polusezonu, i koji je pri tome placen vrtoglavih 38 mil eura za balavca
salim se, Aguero ima potencijala, ali ne vjerujem da ce se Ferguson upustati u ovakve poslove. Napadaca za napadaca
, jedino moze dovoditi u kešu, napadaca im u ovom treunutku fali!
gdje ce davati igraca koji je tek tu jednu polusezonu, i koji je pri tome placen vrtoglavih 38 mil eura za balavca
salim se, Aguero ima potencijala, ali ne vjerujem da ce se Ferguson upustati u ovakve poslove. Napadaca za napadaca
- Charuga
- Globalni moderator
- belafonte
#290 Re: Manchester United FC
Kakav sir, izgleda da ce ponijeti 80 miliona u penziju, eno vec ih poceo u dusek trpat
Sir Alex Ferguson has said he will not spend any more money this summer. The Manchester United boss has just been in a press conference to introduce his new signings.
Sir Alex Ferguson has said he will not spend any more money this summer. The Manchester United boss has just been in a press conference to introduce his new signings.
-
TheMule
#291 Re: Manchester United FC
Nema razloga da se pare bez veze bacaju, svi igraci su preskupi, trazi se duplo vise nego sto vrijede.belafonte wrote:Kakav sir, izgleda da ce ponijeti 80 miliona u penziju, eno vec ih poceo u dusek trpat![]()
![]()
- belafonte
#292 Re: Manchester United FC
Nek Valencia vrijedi 18 miliona, presmjesno, onda Hargreaves 17 miliona , Anderson i Nani po 20 miliona - cirkus
Pusti se te 'sour grapes' priche, htio je Benzemu uzeti, dav'o je 30 miliona, Real ga uze za 35, mojne meni tog supljaka
Jedino sto bi mu se moglo isplatit i to debelo je Owen, jest rizik al najveci rizik je ne riskirati, posebno sa kalibrom napadaca kakav je Owen.
Pusti se te 'sour grapes' priche, htio je Benzemu uzeti, dav'o je 30 miliona, Real ga uze za 35, mojne meni tog supljaka
Jedino sto bi mu se moglo isplatit i to debelo je Owen, jest rizik al najveci rizik je ne riskirati, posebno sa kalibrom napadaca kakav je Owen.
-
TheMule
#293 Re: Manchester United FC
I sta zelis time reci? Posto nije doveo Benzemu, treba potrositi 60 milliona na Ribery-a ili nekog drugog? A to da li Valencia vrijedi 17, vrijedi, jer ga je Ferguson kupio.A Anderson i Nani nisu ni priblizno toliko kostalibelafonte wrote:Nek Valencia vrijedi 18 miliona, presmjesno, onda Hargreaves 17 miliona , Anderson i Nani po 20 miliona - cirkus
Pusti se te 'sour grapes' priche, htio je Benzemu uzeti, dav'o je 30 miliona, Real ga uze za 35, mojne meni tog supljaka![]()
- belafonte
#294 Re: Manchester United FC
Normalno da je previse davat tolike pare za jednog igraca, taman da mu je iz oka ispo ali
da je Ferguson kupio Riberija za 60 miliona, svi bi rekli jo majstora, niko ko SAF, jer koga SAF kupi on vrijedi toliko - ne mozes se tom logikom voditi,
ne mora ni SAF svaki put pogoditi, iskreno reci jel ti Valencia bio na pameti da moze primirisati Old Trafordu a kamoli tamo igrati, dosao iz ispod prosjecne engleske ekipe, koja se svake godine bori za opstanak i on iskesira 18 miliona funti, 3 gola i 5 asistencija prosle sezone a trebao bi zabit bar pola Ronaldovih golova, svaka cast njemu, mlad je, mozda se time vodio SAF, al kad Ronku doveo ovaj je vec imao ono nesto i samo mu je falilo malo discipline, ovaj nema tog talenta, vise mi je tip Giggsa, a Giggs je jedan.
Jos nesto
To je ondasnjih 45 miliona eura, znaci jos vise nego sto sam rekao, padas bezze na glupostima
da je Ferguson kupio Riberija za 60 miliona, svi bi rekli jo majstora, niko ko SAF, jer koga SAF kupi on vrijedi toliko - ne mozes se tom logikom voditi,
ne mora ni SAF svaki put pogoditi, iskreno reci jel ti Valencia bio na pameti da moze primirisati Old Trafordu a kamoli tamo igrati, dosao iz ispod prosjecne engleske ekipe, koja se svake godine bori za opstanak i on iskesira 18 miliona funti, 3 gola i 5 asistencija prosle sezone a trebao bi zabit bar pola Ronaldovih golova, svaka cast njemu, mlad je, mozda se time vodio SAF, al kad Ronku doveo ovaj je vec imao ono nesto i samo mu je falilo malo discipline, ovaj nema tog talenta, vise mi je tip Giggsa, a Giggs je jedan.
Jos nesto
To je ondasnjih 45 miliona eura, znaci jos vise nego sto sam rekao, padas bezze na glupostima
-
TheMule
#295 Re: Manchester United FC
belafonte wrote:Normalno da je previse davat tolike pare za jednog igraca, taman da mu je iz oka ispo ali
Jos nesto
Ronaldo je nezamjenjiv i Valencia nece igrati istu ulogu. Gledo sam Valenciu nekoliko puta, i mislim da je najbolje krilo u Premiershipu poslije Ronalda. Jeste da nije bas nesto davo, ali nije niko u Wiganu, ja mislim da je Valencia bio drugi strijelac ekipe, a tu nebi ni Ronaldo dobro proso. Ti nabacis loptu, a Heski promasi citav gol.
Manchester ima tradiciju razvijanja mladih igraca i mozda naj bolju omladinsku skolu u Britaniji. Kad im se ukaze prilika, bace pare na nekog dobrog igraca ili potencijala, ali uglavnom su umjereni u poredjenju sa ostalim Evropskim gigantima. Kad je Ronaldo doso, svi su ga zvali lazni Ronaldo, nema pojma, itd. 95 cini mi se su otisli veliki igraci iz Manchestera i koga su doveli? Nisu doveli Rivalda ili nekog drugog velikana, vec dali sansu malim Beckhamu, Scholesu, Giggsu itd.
Moja poenta je Ferguson zna sta radi, osvojio je dosta vise nego Perez sa Madridom a tako ce se i nastaviti. Nisu to 'sour grapes' (tri puta zaredom sampion, 2 finala lige sampiona). Ne bih volio vidjeti Riberija tu ako to znaci da ce se tolike pare potrositi, ili Villu ako to znaci da Macheda i Welbeck nece dobiti sansu. Ipak, mislim da postoji sansa da dodje jos jedan. Ja sam prije piso da bih volio vidjeti Snajdera kao zamjena za Scholesa.
PS. Sto se tice cifre, ja sam govorio o funtama, dakle oko 15 milliona, iako nikad javno nije objavljeno, i dio od toga ce dobiti samo ako Manchester ostvari odredjene ciljeve.
- belafonte
#296 Re: Manchester United FC
Sve je to u redu, sve to stoji, znamo svi da je SAF doktor medju trenerima, kao sto je Zidane doktor fudbala, o covjeku bi se enciklopedije mogle napisati, rijetko kad grijesi da ne grijesi bio bi Nadal a ne covjek hahhahhahhah ali definitivno se sad da raspravljat o njegovoj transfer politici, i sam ces priznat da ne vrijedi Valencia ovoliko, govoriti da je najbolje krilo Premiershipa - i to bi se dalo dobro raspraviti pored konkurencije kakva je A Young, Lennon, Ireland, on je jednostavno tip igraca ala Giggs, nema neku zavidnu tehniku, najjace mu oruzje brzina i tehnika kojom okomito ide na igraca koju je Giggs doveo do savrsenstva.
Nejse, moze momak uspjeti, biti legenda Old Traforda, sve je to moguce, ali poenta sve ove price je ta da ako SAF za Valenciu krhne te pare, ne smije biti cicija kao Wenger i sa 100 miliona eura u dzepu ganjat neke talente koje igraju na posudbama, treba im igrac koji ima ono nesto, a trenutno ga nemaju, treba im igrac kao Ronaldo, Bekam, Kantona ili cak talenat koji ima nesto a koji moze postati jedan od ovih navedenih.
Ko fali Barci - niko, oni imaju najbolju skolu fudbala, nemaju 100 miliona eura u dzepu pa opet hoce da daju 40-50 miliona eura za Villu, jednostavno treba pokazat ko je tito u klupskom fudbalu a ko kupuje jeftino talente i brusi ih drugima kao Arsenal
Nejse, moze momak uspjeti, biti legenda Old Traforda, sve je to moguce, ali poenta sve ove price je ta da ako SAF za Valenciu krhne te pare, ne smije biti cicija kao Wenger i sa 100 miliona eura u dzepu ganjat neke talente koje igraju na posudbama, treba im igrac koji ima ono nesto, a trenutno ga nemaju, treba im igrac kao Ronaldo, Bekam, Kantona ili cak talenat koji ima nesto a koji moze postati jedan od ovih navedenih.
Ko fali Barci - niko, oni imaju najbolju skolu fudbala, nemaju 100 miliona eura u dzepu pa opet hoce da daju 40-50 miliona eura za Villu, jednostavno treba pokazat ko je tito u klupskom fudbalu a ko kupuje jeftino talente i brusi ih drugima kao Arsenal
- Charuga
- Globalni moderator
#297 Re: Manchester United FC
Mame Biram Diouf potpisao za Manchester United
Diouf je trenutno najbolji strijelac norveškog prvenstva...
17.07.2009. 14:12
Manchester United potpisao je ugovor s 21-godišnjim napadačem Mameom Biramom Dioufom iz Moldea, objavio je norveški klub.
Diouf, porijeklom iz Senegala, priključit će se engleskom prvaku u januaru nakon liječničkog pregleda, a do tada će ostati u Norveškoj, dodaje Molde na svojim internetskim stranicama.
Diouf je trenutno najbolji strijelac norveškog prvenstva, a iznos za koji je prešao u Manchester nije objelodanjen.
avaz.ba
Diouf je trenutno najbolji strijelac norveškog prvenstva...
17.07.2009. 14:12
Manchester United potpisao je ugovor s 21-godišnjim napadačem Mameom Biramom Dioufom iz Moldea, objavio je norveški klub.
Diouf, porijeklom iz Senegala, priključit će se engleskom prvaku u januaru nakon liječničkog pregleda, a do tada će ostati u Norveškoj, dodaje Molde na svojim internetskim stranicama.
Diouf je trenutno najbolji strijelac norveškog prvenstva, a iznos za koji je prešao u Manchester nije objelodanjen.
avaz.ba
-
Kin
#298 Re: Manchester United FC
Ferguson ide na pomlađivanje, izgleda riskantno jer i jeste.
Slabi su Macheda i Wellbeck za nositi koliko se očekuje od njih. Nani je i dalje toplo-hladno a Giggs, Scholes i VDS su godinu stariji i manje iskoristivi.
Ferguson drži ozbiljnu facu, kao nije nam ništa, ali sumnajm da će ova ekipa biti ozbiljan pretendent na naslov. Bar ne u narednoj sezoni.
Slabi su Macheda i Wellbeck za nositi koliko se očekuje od njih. Nani je i dalje toplo-hladno a Giggs, Scholes i VDS su godinu stariji i manje iskoristivi.
Ferguson drži ozbiljnu facu, kao nije nam ništa, ali sumnajm da će ova ekipa biti ozbiljan pretendent na naslov. Bar ne u narednoj sezoni.
-
Fordas
#299 Re: Manchester United FC
Ja bas i nisam siguran da Ferguson zna sta radi a najbolji pokazatelj su mu pojacanja tipa Tevez i Berbatov koji, po meni, nisu ni blizu ispunili ocekivanja. Ne samo da Tevez nije ispunio ocekivanja nego je cak i grijao klupu a doveden je, da vas podsjetim, da sa Fergusonom osvoji svijet! Svijet jesu osvojili ali uloga Teveza u tome bila je minorna. Dakle, greska Fergusona. CR je jedan i njemu svaka cast, ali da se kojim slucajem on ozlijedio na 2-3 mjeseca znas gdje bi Man Utd zadnje dvije godine? Ostati bez takvog nosioca igre - uz Giggsa koji je za penzije - nisam bas optimista da Man Utd moze nesto napraviti ove godine. i to me raduje 
- ja.neron
#300 Re: Manchester United FC
sve je to dobro što ti kažeš ali ipak tri puta zaredom je tri puta i tako dva puta u zadnjih 10 godinaFordas wrote:Ja bas i nisam siguran da Ferguson zna sta radi a najbolji pokazatelj su mu pojacanja tipa Tevez i Berbatov koji, po meni, nisu ni blizu ispunili ocekivanja. Ne samo da Tevez nije ispunio ocekivanja nego je cak i grijao klupu a doveden je, da vas podsjetim, da sa Fergusonom osvoji svijet! Svijet jesu osvojili ali uloga Teveza u tome bila je minorna. Dakle, greska Fergusona. CR je jedan i njemu svaka cast, ali da se kojim slucajem on ozlijedio na 2-3 mjeseca znas gdje bi Man Utd zadnje dvije godine? Ostati bez takvog nosioca igre - uz Giggsa koji je za penzije - nisam bas optimista da Man Utd moze nesto napraviti ove godine. i to me raduje
PREMIER LEAGUE