arzuhal wrote:Đe je najbolja furdenjača?
zar to neko pravi u SA?
arzuhal wrote:Đe je najbolja furdenjača?
Kod nagiba je zeljanica super, ali burek je pepun luka i loš.Splinter wrote:meni je dobra u bosni a i kod nagiba, bas cu morati probati tu iz mm-a
gdje se sjeti uckuruseHaris033 wrote:Od svih buregdžinica u gradu, samo "MM" ne može napraviti toliko pita (a prave ih doista mnogo) koliko raja mogu da kupe... Nevjerovatno, ali kupujem i jedem kod njih već nekih 3 godine (burek, sjeckani i faširani - preporuka, mada i zeljanica/sirnica/krompiruša/tikvenica/kljukuša/maslenica - razvaljuju!), i uvijek se mora čekati... I još da napomenem, da nigdje nisam vidio ljubaznije prodavačice koje, ono baš, profesionalno odrađuju svoj posao. Fakat, divim im se njihovom strpljenju, obzirom kakvih sam se sve likova nagledaoo u redovima za čekanje... Naravno, ovo sve se odnosi samo na jednu buregdžinicu "MM" i to onu na D.Malti. Sve ostale "MM" buregdžinice (Č.Vila, Pofalići...) nisu ovoj ni do "članaka".
Nekada prije rata, najbolja buregdžinica je bila "Kvadrant" (ili ti "Kod Rafe") u istoimenom naselju na Č.Vili i "Učkuruša" ispod ulice Logavina, ali na žaost "Rafo" više ne radi, a učkuruša se toliko pokvarila i prostor je toliko zapušten i neuredan, da nije neobično vidjeti kolonu žohara kako se penju po stogodišnjim pločicama, a nemojte se iznenaditi ako na iste naletite i u piti...![]()
"Bosna" je ok i mislim da je tu trenutno najbolja pita od onih koje sam jeo u Starom Gradu.
Meni je do sada valjala svaki od jedno 100-tinjak puta...Altsa wrote:Kod Muje jednom valjala pita jednom nije...jebo ti to
To da krompiruša ili neka druga pita ostane više od 10-15 min. u "MM-u" se još nije desilo, bar ne koliko ja kupujem kod njih. Oni koju kupuju i jedu kod njih, znaju o čemu pričam...GAU8 wrote:Meni je do sada valjala svaki od jedno 100-tinjak puta...Altsa wrote:Kod Muje jednom valjala pita jednom nije...jebo ti to
Jedino sta se mozda zna desiti da upadnes u trenutku kada je krompirusa ostala od prije 2-3 sata, ako se ne proda bas kako je planirano. Ali to mi svaki put kazu.
No dobro, svako ima svoj ukus.
hmmm, bolje od kratke frckavechuchumbamayumbe wrote:Odvedoh danas druga u MM, koju ja toliko nahvalih, na sjecani.
Došao drug iz Francuske, i ja, da ga ispoštujem, preporučih mu da ručamo, kao pravi pitari, u MM.
I pronađe u prvom zalogaju DLAKU, crnu, poprilično debelu i dugačku 10-15cm.![]()
![]()
![]()
Kad niasam u zemlju propao!!!
Buraz, pitar sam samo tak"i. Skoro da nema buregdžinice u Sarajevu u kojoj nisam probao burek, bilo da je riječ o faširanom ili sjecanom bureku. Zaključak (probalo više puta više ustaHaris033 wrote:Od svih buregdžinica u gradu, samo "MM" ne može napraviti toliko pita (a prave ih doista mnogo) koliko raja mogu da kupe... Nevjerovatno, ali kupujem i jedem kod njih već nekih 3 godine (burek, sjeckani i faširani - preporuka, mada i zeljanica/sirnica/krompiruša/tikvenica/kljukuša/maslenica - razvaljuju!), i uvijek se mora čekati... I još da napomenem, da nigdje nisam vidio ljubaznije prodavačice koje, ono baš, profesionalno odrađuju svoj posao. Fakat, divim im se njihovom strpljenju, obzirom kakvih sam se sve likova nagledaoo u redovima za čekanje... Naravno, ovo sve se odnosi samo na jednu buregdžinicu "MM" i to onu na D.Malti. Sve ostale "MM" buregdžinice (Č.Vila, Pofalići...) nisu ovoj ni do "članaka".
Nekada prije rata, najbolja buregdžinica je bila "Kvadrant" (ili ti "Kod Rafe") u istoimenom naselju na Č.Vili i "Učkuruša" ispod ulice Logavina, ali na žaost "Rafo" više ne radi, a učkuruša se toliko pokvarila i prostor je toliko zapušten i neuredan, da nije neobično vidjeti kolonu žohara kako se penju po stogodišnjim pločicama, a nemojte se iznenaditi ako na iste naletite i u piti...![]()
"Bosna" je ok i mislim da je tu trenutno najbolja pita od onih koje sam jeo u Starom Gradu.
Niko nije spomenu pitaru na Koševskom brdu, mislim da se zove "Taak". Inače najbolja pita je u MM-u, ali ovi su daleko ispred MM-a. Vrše dostavu, a tel. je 061/378-045.Edin H. wrote:sheilak wrote:Ja mislim da ste na ovoj temi naveli haman sve buregdzinice u SA![]()
Ko su finalisti?
Filter wrote:hmmm, bolje od kratke frckavechuchumbamayumbe wrote:Odvedoh danas druga u MM, koju ja toliko nahvalih, na sjecani.
Došao drug iz Francuske, i ja, da ga ispoštujem, preporučih mu da ručamo, kao pravi pitari, u MM.
I pronađe u prvom zalogaju DLAKU, crnu, poprilično debelu i dugačku 10-15cm.![]()
![]()
![]()
Kad niasam u zemlju propao!!!
Nije mi jasno kako neko može jesti u onoj fluorescentnoj, drečavo-zelenoj boji zidovaAmADin_gospo wrote:FORINO preko puta parkuše u Titovoj...
Da budem precizan.Zelena boja otvara apetitAmADin_gospo wrote:zelena oči odmara