Filipović: Ostavimo se velikih riječi i praznog rodoljublja

Vijesti sa cijele zemaljske kugle o dešavanjima u bh. dijaspori, zanimljivosti o drugim državama i slično.
Post Reply
basta sljezove boje

Post by basta sljezove boje »

drk
Last edited by basta sljezove boje on 05/08/2007 00:20, edited 1 time in total.
danas

Post by danas »

Image
Dado dijasporitus
Grijem se na: Trčanje oko zgrade

Post by Dado dijasporitus »

danas wrote:
patrius wrote:
danas wrote: kongresna biblioteka ne razabira knjige po 'zasluzi' ili po 'vrijednosti' vec jednostavno nastoji imati sto vecu i bogatiju kolekciju svih mogucih publikacija. i naravno, ima harry pottera :)
onda nije kongresna :)
de ne lupetaj bogati...
library of congress je nacionalna biblioteka USA... nastoji imati sve publikacije na engleskom jeziku sa ISBN brojem, i sto vise stranih izdanja... cilj je sto veca i bogatija kolekcija... svega...

http://www.loc.gov/index.html

i svakako ima harry pottera :)
http://catalog.loc.gov/

Name Heading Name: Main Author, Creator, etc. Full Title Date
[ 1 ] Rowling, J. K.

Harry Potter and the goblet of fire / a Heyday Films production ; directed by Mike Newell ; produced by David Heyman ; screenplay, Steve Kloves. 2005

ACCESS:
Motion Picture/TV Reading Rm. By Appointment (Madison LM336)

CALL NUMBER:
CGD 8879-8887 (viewing print)

[ 2 ] Rowling, J. K. Rowling, J. K. Fantastic beasts and where to find them / Newt Scamander ; special edition with a foreword by Albus Dumbledore. 2001

ACCESS:
Jefferson or Adams Bldg General or Area Studies Reading Rms

CALL NUMBER:
PR6068.O93 F36 2001

[ 3 ] Rowling, J. K. Rowling, J. K. Hairī Poṭar aur āg kā payālah :b Je. Ke Raulang ki ̄shhurah-i āfāq kahānī kā Urdū tarjumah / mutarjim, Dark̲h̲shandah Aṣg̲h̲ar Khokar. 2004 Electronic Resource
ACCESS:
Asian Reading Room (Jefferson, LJ150)

CALL NUMBER:
MLCSA 2006/01228 (P)

[ 4 ] Rowling, J. K. Rowling, J. K. Hari Poṭer u-geviʻa ha-esh / G'e. Ḳe. Roling ; me-Anglit, Gili Bar-Hilel ; iyurim, Mery Granpareh. 2001

ACCESS:
African & Middle Eastern Reading Room (Jefferson, LJ220)

CALL NUMBER:
PZ40.R685 H3715 2001 Hebr

[ 5 ] Rowling, J. K. Rowling, J. K. Hari Poṭer ṿa-ḥadar ha-sodot / G'e. Ḳe. Roling ; me-Anglit, Gili Bar-Hilel ; iyurim, Meri Granpreh. 2001

ACCESS:

CALL NUMBER:
PZ40.R685 H3615 2001 Hebr

[ 6 ] Rowling, J. K. Rowling, J. K. Hari Poṭer ṿe-even ha-ḥakhamim / G'e. Ḳe. Roling ; me-Anglit, Gili Bar-Hilel. 2001

ACCESS:

CALL NUMBER:
PZ40.R685 H3815 2001 Hebr

[ 7 ] Rowling, J. K. Rowling, J. K. Hari Poṭer ṿeha-asir me-Azḳaban / G'e. Ḳe. Roling ; me-Anglit, Gili Bar-Hilel ; iyurim: Meri Granpreh. 2000

ACCESS:

CALL NUMBER:
PZ40.R685 H3915 2000 Hebr

[ 8 ] Rowling, J. K. Rowling, J. K. Harrius Potter et Camera Secretorum / by J.K. Rowling ; translated by Peter Needham. 2007 Electronic Resource
ACCESS:
Jefferson or Adams Bldg General or Area Studies Reading Rms

CALL NUMBER:
PZ90.L3 R68 2007

[ 9 ] Rowling, J. K. Rowling, J. K. Harry Potter and the Chamber of Secrets / by J.K. Rowling ; illustrations by Mary GrandPré. 1999

SELECT TITLE FOR HOLDINGS INFORMATION
[ 10 ] Rowling, J. K. Rowling, J. K. Harry Potter and the chamber of secrets [sound recording] / [J.K. Rowling]. 1999 Electronic Resource
ACCESS:
Recorded Sound Reference Center (Madison, LM113)

CALL NUMBER:
SDB 61664

[ 11 ] Rowling, J. K. Rowling, J. K. Harry Potter and the deathly hallows / by J.K. Rowling ; illustrations by Mary GrandPré. 2007

[ 12 ] Rowling, J. K. Rowling, J. K. Harry Potter and the goblet of fire / by J.K. Rowling ; illustrations by Mary GrandPré. 2000

[ 13 ] Rowling, J. K. Rowling, J. K. Harry Potter and the goblet of fire [sound recording] / J.K. Rowling. 2000 Electronic Resource
ACCESS:

CALL NUMBER:
SDB 62002

[ 14 ] Rowling, J. K. Rowling, J. K. Harry Potter and the Half-Blood Prince / by J.K. Rowling ; illustrations by Mary GrandPré. 2005

[ 15 ] Rowling, J. K. Rowling, J. K. Harry Potter and the Order of the Phoenix / by J.K. Rowling ; illustrations by Mary GrandPré. 2003 Electronic Resource
[ 16 ] Rowling, J. K. Rowling, J. K. Harry Potter and the prisoner of Azkaban / by J.K. Rowling. 1999

[ 17 ] Rowling, J. K. Rowling, J. K. Harry Potter and the prisoner of Azkaban [sound recording] / [J.K. Rowling]. 2000 Electronic Resource
ACCESS:

CALL NUMBER:
SDB 61665

[ 18 ] Rowling, J. K. Rowling, J. K. Harry Potter and the sorcerer's stone / by J.K. Rowling ; illustrations by Mary GrandPré. 1998

[ 19 ] Rowling, J. K. Rowling, J. K. Quidditch through the ages / Kennilworthy Whisp.
Dakle i Aleksandar Hemon ima svoja djela tamo. A da nepricam da je dobio McArthur nagradu tzv "Genius award".

Ah da, i dijasporac je koji pise o dijasporcima :D
danas

Post by danas »

Dado dijasporitus wrote:
Dakle i Aleksandar Hemon ima svoja djela tamo. A da nepricam da je dobio McArthur nagradu tzv "Genius award".

Ah da, i dijasporac je koji pise o dijasporcima :D
ima... tamo mozes naci i oslobodjenje, i beogradsku dugu i politiku, i playboy... ukratko, to sto je neka publikacija u kongresnoj biblioteci ne znaci zapravo nista glede kvalieta ili vaznosti iste... u tunjinom slucaju jednostavno znaci da je vlada SFRJ poslala ta djela USA vladi... end of story...

PS a ne pocinji sa genius award... zbunice se tunjo i njegovi fanovi ovdje na temi... :-) :D
Brazzo

Post by Brazzo »

Ergot wrote:Evo da se i ja o(zlo)glasim po pitanju patriotizma, mog vlastitog, jel'te. Ja Bosnu volim 1) onoliko koliko ona voli mene 2) onoliko koliko zasluzuje. Dakle nimalo. Pare dole ne saljem, a kad dodjem da se prokurcim svojim novim tockovima i pokupim buljuk lokalnih sponzurusa, trudim se potrositi sto je moguce manje, kako "vi" ne biste imali cime razvijati ekonomiju, sto inace cinite tako zdusno da se vascijeli dunjaluk naibretiti ne moze. Cak i vodu donesem u flasama iz Smisgenburga, konobarima ne dajem baksis, i nastojim da mi sponzoruse placaju pice (subverzivna inverzija drustvenih uloga). O gacama i carapama nema govora. Roditeljima zapalim marvu i sredstva za proizvodnju, izjedem im sve po kuci, non-stop zovem curu u Partwischgartenkirchen (Svabicu, bezbeli!) da nabijem sto veci racun, i generalno poduzmem sve sto mogu da ih sto vise osiromasim, kako njihov novac ne bi cirkulirao u toj travestiji od drzave. Na sve strane posudjujem pare koje ne mislim vratiti dok Dedzdzal ne dodje. Unistavam javnu i drzavnu imovinu gdje god stignem. Pisam po haustorima. Gazim vam pse i macke mercedesom. Kradem u Mercatoru i VFu. Povracam pjan u liftu. Crtam kurceve po tramvajima. Lijepim zvake na sjedista u kinu. Glasam 100%. Busim lopte jetimima. Kupujem stanove i firme (koje namjerno razjebem i otjeram u stecaj) samo da bi sto vise sehidskih familija poskapalo od gladi. Jednom sam podapeo nogu nekoj babi na pjesackom kod katedrale. I opet cu! Na jednom plakatu sam reisu efendiji nacrtao kukasti kriz na celu. I opet cu! Samo da vam napakostim, sunce li vam kalajisano!
ovo "Busim lopte jetimima".

stvarno oplakah! E, nisam se mogao zaustaviti

:thumbup: :bih:
Svemirski_Jebach

Post by Svemirski_Jebach »

Brazzo wrote:
Ergot wrote:Evo da se i ja o(zlo)glasim po pitanju patriotizma, mog vlastitog, jel'te. Ja Bosnu volim 1) onoliko koliko ona voli mene 2) onoliko koliko zasluzuje. Dakle nimalo. Pare dole ne saljem, a kad dodjem da se prokurcim svojim novim tockovima i pokupim buljuk lokalnih sponzurusa, trudim se potrositi sto je moguce manje, kako "vi" ne biste imali cime razvijati ekonomiju, sto inace cinite tako zdusno da se vascijeli dunjaluk naibretiti ne moze. Cak i vodu donesem u flasama iz Smisgenburga, konobarima ne dajem baksis, i nastojim da mi sponzoruse placaju pice (subverzivna inverzija drustvenih uloga). O gacama i carapama nema govora. Roditeljima zapalim marvu i sredstva za proizvodnju, izjedem im sve po kuci, non-stop zovem curu u Partwischgartenkirchen (Svabicu, bezbeli!) da nabijem sto veci racun, i generalno poduzmem sve sto mogu da ih sto vise osiromasim, kako njihov novac ne bi cirkulirao u toj travestiji od drzave. Na sve strane posudjujem pare koje ne mislim vratiti dok Dedzdzal ne dodje. Unistavam javnu i drzavnu imovinu gdje god stignem. Pisam po haustorima. Gazim vam pse i macke mercedesom. Kradem u Mercatoru i VFu. Povracam pjan u liftu. Crtam kurceve po tramvajima. Lijepim zvake na sjedista u kinu. Glasam 100%. Busim lopte jetimima. Kupujem stanove i firme (koje namjerno razjebem i otjeram u stecaj) samo da bi sto vise sehidskih familija poskapalo od gladi. Jednom sam podapeo nogu nekoj babi na pjesackom kod katedrale. I opet cu! Na jednom plakatu sam reisu efendiji nacrtao kukasti kriz na celu. I opet cu! Samo da vam napakostim, sunce li vam kalajisano!
ovo "Busim lopte jetimima".

stvarno oplakah! E, nisam se mogao zaustaviti

:thumbup: :bih:
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

dobar. samo da pitam jesi li ti slucajno napravio onu sabotazu u pomodorinu? :D :D :D
Post Reply