ja sam pomislila da Arslan nije onaj Muamer sa BHT-asurajaa wrote:joj Arslane, ti ne da si majstor, ti si velemajstor u kuhinji, ti si mister kuhanja i kuhinje![]()
svaka bi te mati za zeta pozelila![]()
![]()
Sad ozbiljno, temu i slike pratim od pocetka, u prvi mah sam mislila da si po zvanju kvalifikovani kuhar i da imas svoj restoran ili da radis u njemu, a nakon sto si nas sve uvjerio da si ti jedan vrsni poznavalac kuhinje, svakojakih jela i slastica, veliki hedonista, izvrstan aranzer, moram da priznam da sam se malo postidila, jer sam ja u kuhinji k'o slon u staklenoj radnji![]()
![]()
Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)
Moderator: anex
-
mamica papucarka
-
mamica papucarka
sta je u mene mi coek neki dan od ribe uradio. Nije zagrio ulje, nego pastrmku samo onako trehno na tavu
Sve se zelijepilo i raspalo. Dzaba sto sam ja govorila "ma ne moze bolan tako"
Jok, on zna
Na kraju smo narucili pizzu
-
amrino
Trebala si uslikat' da i mi vidimo sta je napravio...mamica 31 wrote:sta je u mene mi coek neki dan od ribe uradio. Nije zagrio ulje, nego pastrmku samo onako trehno na tavuSve se zelijepilo i raspalo. Dzaba sto sam ja govorila "ma ne moze bolan tako"
Jok, on zna
![]()
Suti- dobro je da ima Pizza!
Meni je moj dragi pripremio nedavno iznenadjenje...Znate kad su bile one najvece vrucine? E bilo je negdje oko 50 stepeni...ja s posla kuci...a on sav sretan: SKUHO SAM GRAH!!!
Rekoh super!- haj leti pa nam kupi kiselog kupusa pa da zamezimo!!!
Joj sta bi mi bez njih?!
-
skojotovski
za muza ili za kuhinju? a ostalo ce svalerMinnela wrote:ma kao da je vazno sta bi mame pozeljelesurajaa wrote:joj Arslane, ti ne da si majstor, ti si velemajstor u kuhinji, ti si mister kuhanja i kuhinje![]()
svaka bi te mati za zeta pozelila![]()
![]()
Sad ozbiljno, temu i slike pratim od pocetka, u prvi mah sam mislila da si po zvanju kvalifikovani kuhar i da imas svoj restoran ili da radis u njemu, a nakon sto si nas sve uvjerio da si ti jedan vrsni poznavalac kuhinje, svakojakih jela i slastica, veliki hedonista, izvrstan aranzer, moram da priznam da sam se malo postidila, jer sam ja u kuhinji k'o slon u staklenoj radnji![]()
![]()
..svaka bi ga zena pozeljela za muza
![]()
-
micika
Jeste se vi masala raskuhali
Ja volim da kuham,i kuham svaki dan.Pogotovo kako sam dosla u Tursku....trudim se da upoznam njihove obicaje i naravno tursku kuhinju.I dobro mi ide,mogu vam reci.Mnogo toga sam naucila.
Al kad vidim ovog Arslana,ko sto neko rece postidim se.Covjek je genije.
Postiram vam poslije par slika.....nemam ja vremena da to postiram svaki dan....nego cu onako svake sedmice u komadu.Ako vas nesto interesuje pitajte.
Nesto kontam gdje li je Novalicka? Ona je majstor u kuhinji.Sigurna sam da bi od nje mnogo toga naucili.
Ja volim da kuham,i kuham svaki dan.Pogotovo kako sam dosla u Tursku....trudim se da upoznam njihove obicaje i naravno tursku kuhinju.I dobro mi ide,mogu vam reci.Mnogo toga sam naucila.
Al kad vidim ovog Arslana,ko sto neko rece postidim se.Covjek je genije.
Postiram vam poslije par slika.....nemam ja vremena da to postiram svaki dan....nego cu onako svake sedmice u komadu.Ako vas nesto interesuje pitajte.
Nesto kontam gdje li je Novalicka? Ona je majstor u kuhinji.Sigurna sam da bi od nje mnogo toga naucili.
-
micika
Ćelava cura wrote:pinkzelena, skuhas rizu pa properes hladnom vodom -bude fina razabrana, a mozes je i na maslac pa dodati zacine
vidim da neki ispiru rizu.....gdje joj je ukus onda?
Ovako turci prave rizu,oni to zovu ic pilav:
Casu rize staviti u posudu,dodati soli i preliti kljucalom vodom.Ostaviti da odstoji oko pola sata.Najvaznije je da riza bude spremana u teflon serpi.U serpu se doda malo maslinovog ulja i malkice maslaca.u zagrijano ulje se dodaju "dolmalik fistik" ili ti pistacije za dolmu,nemam pojma kako se to kod nas kaze.Moguce da ima u onoj turskoj prodavnici na bas carsiji.Kad te sjemenke porumene,riza se ispere,ocijedi i doda sjemenkama.Rizu prziti oko 2-3 minute na jakoj temperaturi.U to dodati pticije grozdjice,opet neznam nas naziv.na turskom je "kus uzum".Promijesati i u rizu dodati toplu vodu u kojoj je raskuhano pile.Omjer casa rize,dvije vode.Eh sad pripazite,ako je pileca voda masna onda nemojte stavljati puno ulja.Posoliti i pustiti rizu da prokuha.Onda smanjiti temperaturu na vrlo malu,poklopiti i pustiti da se polako krcka.Mozete mijesati jednom ili dva puta ali i nemorate.Kad je riza gotova,odnosno kad voda ispari,stavite krpu preko serpe i poklopite je.Ostavite da riza odstoji oko 20 minuta,pa tek onda servirajte.Eto,ugodan tek
napomena:U rizu umjesto ovih grozdjica i pistacija mozete staviti "nohut",na engleskom "chickpeas".....opet prevod
-
mamica papucarka
vratio si me u djetinstvo. Moj stari ih je vazda brao, a i nas naucio barem nekoliko vrtsa gljivatetakk wrote:Suncanice
Ne izgleda nesto, ali prosto i tako dobro, narocito poslije par sati trazenja istih...
Ja ih pamtim po onom prstenu
-
Punani
ja sam sinoc pravila piletinu u sosu od curry-a i kokosovog mlijeka, sa rizom. u woku-u za 15 min gotovo, al da prste grizes! da sam vidjela prije ovu temu, slikala bih. vec kontam sta cu veceras spremati i kako cu to aranzirati .. ova tema me jako motivise... 
- Lace
gdje mogu naci ovakvog coeka...Arslan wrote:zvoni telefon.. a mene ima..upad poznanika u hizu da se pogleda neki film i naravno da se stagod pregrize!
sta cemo sad? pogled u frizider..neko pilence, malo sljiva, nesto povrca, koja gljivica i naravno na svu srecu koji krompir iliti krtola!
![]()
da vidimo! po redu.
zucheti i pokoju mrkvu na kvadrate i hajmo na parenje tj. poshiranje. pazite da vam se to ne prekuha. nista gore od premehkog povrca!
krompir ogulio, zatim narendao i ostavio sekundu da odlezi! da odlezi, ne znaci da pocrni!![]()
meni najomiljenije gljive, smrcke, ubacio u mlijeko da malo puste vodu!
![]()
znam da je malo ali je zato mlado i ukusno!
priprema pilenceta, kombinacija zacina i malo ulja!
i namah u rernu!
dok se to pece idemo ka sosi, posto se pronadje i koji gamber kao i nesto bas posebno!
ko zna sta je ovo??
sve u tavu na malo maslinovog ulja, zatim so i biber malo chilia, bijelo vino i vrhnje, da malo krcka!
krompir zaprzio na puteru!
ne zaboravio da pogledam sta je sa piletom!
![]()
![]()
ispeklo se, rumeno i socno! hmmm....
uglavnom pojelo se sve! sad cekamo desert da bude gotov i da se ohladi!
kolac od sljiva i badema!![]()
svaka cast na trudu
p.s. one gljive zlokobno izgledaju
-
amrino
Krompir, patlidzan, paradajz, feferoni....stavljas li kakvo meso?micika wrote:Amrino,ako imas zemljanu posudu onda nista lakse za napravit.A vjeruj mi,okus je bolji nego izgled![]()
Napisem ti recept ako hoces
Pravim i ja nesto slicno...Nekad Bosanski lonac a nekad nesto kao Verduru...prvo prekrijem papirnom kesom pa onda poklopim....i na sto laganijoj vatrici da se sto duze krchka- to bolje...
-
Leonid Breznjev
niko mi ne rece da li zna sta je ovo?