Dermatolog u Sarajevu!

Sve o zdravlju...

Moderator: anex

Post Reply
Ali_G

#276 Dermatolog u Sarajevu!

Post by Ali_G »

Alendar je k'o biva strucan za psorijazu. Arslanagicku hvale za sve, al su se i zalili da joj je tajna uspjeha da te puca visokim dozama kortikosteroida.
Kod Knor su isli dosta radi akni. Za nju znam i da ima fin pristup pacijentima, da te fino pogleda.
Ostale ne znam.
Michun

#277 Re: Dermatolog u Sarajevu!

Post by Michun »

Ali_G wrote:Alendar je k'o biva strucan za psorijazu. Arslanagicku hvale za sve, al su se i zalili da joj je tajna uspjeha da te puca visokim dozama kortikosteroida.
Kod Knor su isli dosta radi akni. Za nju znam i da ima fin pristup pacijentima, da te fino pogleda.
Ostale ne znam.
svi dermatolozi daju kortikosteroide jer moraju. slabo sta mozes mazama i mehlemima izlijeciti.
Ali_G

#278 Dermatolog u Sarajevu!

Post by Ali_G »

Znam ja da su kortikosteroidi neminovni, al za Arslanagicku su se zalili da puca izrazito visoke doze sto nije dobro za organizam, a i efekat na oboljenje je "drzi vodu dok majstori odu"
agent_zero

#279 Re: Dermatolog u Sarajevu!

Post by agent_zero »

Zna li neko broj telefona i tačnu adresu od ovog dr. Tirića u Sokolović koliniji?
alena76

#280 Re: Dermatolog u Sarajevu!

Post by alena76 »

Ali_G wrote:Svi od pobrojanih su dobri, al imaj na umu da postoji vjerovatnoca da ces ti biti razocaran uslugom. Dermatologija je takva da nije nimalo cudno da ti njih 5 postavi razlicite dijagnoze.
POTPUNO TACNO!
Ali, u mom slucaju, samo Arslanagicka ispravnu.
adna_2604

#281 Re: Dermatolog u Sarajevu!

Post by adna_2604 »

agent_zero wrote:Zna li neko broj telefona i tačnu adresu od ovog dr. Tirića u Sokolović koliniji?
Probaj na informacijama potraziti Azem Tiric. Ja znam da je on prekoputa dzamije u Koloniji.
zara79

#282 Re: Dermatolog u Sarajevu!

Post by zara79 »

Ima li neko iskustvo s dr.Seanom Bejtula iz Eurofarm poliklinike?
gilla

#283 Re: Dermatolog u Sarajevu!

Post by gilla »

Da ne otvaram temu, upitat ću ovdje, ako neko ima kakav savjet.

Mali historijat. :D
Preko svake zime(unazad koja god) pojavila mi se ptirijaza, one smeđe tačkice, malo leđa, lopatice, valjda toplija odjeća, znojim se, uglavnom u apoteci bi mi smučkali nekakav alkohol ili šta je već i prošlo bi kroz mjesec.
No ove godine, poznanik, inače ljekar preporuči mi rekonazol.

Nakon 2,3 tuširanje počelo je nestajati samo tako. No usput pročitam u uputstvu da je dobro i za perut( koju sam imao onako u umjerenim količinama). Rezultati su bili vidjlivi nakon prvog pranja kose. Više nisam koristio, 2,3 pranja u vrh glave.

Problem. Nakon određenog vremena na vrhu nosa(kod obrva) sa strane mi se javi crvena flekica veličine 5feninga.
Misleći ,ovo je dobro za sve, pomažem malo tim šamponom ne bi li prošlo. No vremenom mi se to crvenilo proširi kao flaster preko nosa i dijelom između obrva. Crvenilo ne traje dugo, no tu se koža peruta(bijele ljuspice), kao da mi je koža na tom dijelu suha i ne može da se veže( ili koža proizvodi previše sebuma?). I sve tako, repeat, nekolika dana, koza se izperuta, malo crvenilo u krug.

Jesam li pokvasio taj dio vodom ili nekom kremom(hidratantnom npr) sve se zacrveni i zasvrbi me, no smiri se za 5,10 minuta samo.

Postoji li moguć da je sve reakcija na šampon ili je u pozadini neka bolest. Malo sam istraživao o seboreji i sl. stvarima no nekako mi se ne poklapa. LJuspice su bijele i suhe( ne žućkaste) i samo mi se tu pojavilo. Lice mi je inače čisto, mješovito sa malo masnijim čelom.

Kod dermatologa sam svakako planirao u skorije vrijeme no da vidim jel neko imao sl. iskustvo.
anči82

#284 Re: Dermatolog u Sarajevu!

Post by anči82 »

Nemam baš iskustva sa dermatolozima, niti privatno ni inače. Neki dan prvi puta uzmem uputnicu i na kliniku na Koševo. I fino me primi doktorica i nakon par minuta mi fino kaže, ovdje ne možeš ništa uraditi, najbolje ti je kod Faraha otići...I dobro, ja nazovem da se naručim i onako usput upitam kliko bi to koštalo i SMRZNEM SE! Ama ništa ispod hiljadarke...laser,skupo itd
Dobro privatnik, investirao i može naplaćivati koliko hoće ali kako uposlenik državne ustanove može tako otvoreno proslijeđivati pacijente privatniku? Izgleda da su svi oni uvezani i rade na procenat i ovi na Koševu.
matic.ivan

#285 Re: Dermatolog u Sarajevu!

Post by matic.ivan »

anči82 wrote:Nemam baš iskustva sa dermatolozima, niti privatno ni inače. Neki dan prvi puta uzmem uputnicu i na kliniku na Koševo. I fino me primi doktorica i nakon par minuta mi fino kaže, ovdje ne možeš ništa uraditi, najbolje ti je kod Faraha otići...I dobro, ja nazovem da se naručim i onako usput upitam kliko bi to koštalo i SMRZNEM SE! Ama ništa ispod hiljadarke...laser,skupo itd
Dobro privatnik, investirao i može naplaćivati koliko hoće ali kako uposlenik državne ustanove može tako otvoreno proslijeđivati pacijente privatniku? Izgleda da su svi oni uvezani i rade na procenat i ovi na Koševu.
Tako ti je to na zalost - klasican kriminal. To je BiH.
aanesa

#286 Re: Dermatolog u Sarajevu!

Post by aanesa »

matic.ivan wrote:
anči82 wrote:Nemam baš iskustva sa dermatolozima, niti privatno ni inače. Neki dan prvi puta uzmem uputnicu i na kliniku na Koševo. I fino me primi doktorica i nakon par minuta mi fino kaže, ovdje ne možeš ništa uraditi, najbolje ti je kod Faraha otići...I dobro, ja nazovem da se naručim i onako usput upitam kliko bi to koštalo i SMRZNEM SE! Ama ništa ispod hiljadarke...laser,skupo itd
Tako ti je to na zalost - klasican kriminal. To je BiH.
Isti slucaj. Jel se doktorica zove Hana? SRAMOTA!!!
LoveHurts

#287 Re: Dermatolog u Sarajevu!

Post by LoveHurts »

Moze li mi neko reci kako se radi dermoskopija? I o cemu se zapravo radi. Hvala
Vivi Vi

#288 Re: Dermatolog u Sarajevu!

Post by Vivi Vi »

Ali_G wrote:Alendar je k'o biva strucan za psorijazu. Arslanagicku hvale za sve, al su se i zalili da joj je tajna uspjeha da te puca visokim dozama kortikosteroida.
Ostale ne znam.
Arslanagic je obicni prevarant, pohlepna je i los ljekar. Moje licno iskustvo. I nije jedino...Uz sve to je i bezobrazna i neotesana, neuredna joj je ordinacija...Misli ona ljudi glupi...Namirise lovu i onda svasta ti nadje. od te zene zaista treba bjezati. Meni je dala totalno pogresnu dijagnozu, i uredno naplatila cak 80 km bez fiskalnog racuna, a ljecenje jeste tretman koji kosta 150 km, jednom sedmicno i tako 10 puta....Uradila sam samo 1, jos mi je gore bilo, a onda sam otisla kod drugog dermatologa pa i kod treceg jer se dijagnoza drugog nije poklopila sa dijagnozom arslanagicke...Treci se slozio sa drugim...Arslanagicka je dakle za 80 km dala pogresnu dijagnozu a tretman koji mi je predlozila nema veze sa ljecenjem onoga sto mi je rekla da imam. To je cisto kozmetoloski tretman koji je svakako dobar ali samo kad je koza zdrava...ma fuj. Da, jos i to, za vrijeme tretmana, nisam imala pojma sta mi je stavljala na lice, pa cak i da sam pitala, ko zna sta bi rekla...Ovo sve treba prijaviti.
Vivi Vi

#289 Re: Dermatolog u Sarajevu!

Post by Vivi Vi »

adna_2604 wrote:
agent_zero wrote:Zna li neko broj telefona i tačnu adresu od ovog dr. Tirića u Sokolović koliniji?
Probaj na informacijama potraziti Azem Tiric. Ja znam da je on prekoputa dzamije u Koloniji.
033 515 751 i mob 061809628
Vivi Vi

#290 Re:

Post by Vivi Vi »

Vingo wrote:Ako me sjecanje ne vara, Djulistana Prohic je specijalista dermatolog. Kao takva valjda moze odrediti koga da lijeci kortikosterodima, koga ne...Kao neko ko je zavrsio medicinu i ti i kolegica ti magistra bi trebali znati da su kortikosteroidi itekako upotrebljivi u dermatologiji ...
http://www.farmakologija.com/materia/d_cts.htm
Zasto pricas o magiji????? Vi na medicini danas izucavate sihire i travarstvo ili sta?
Dosta ljudi zalilo se na Djulistanu, ali prije svega na njen temperament i cijenu. Nikog nisam cula da je govorio o nus pojavama i nezeljenim efektima njenog lijecenja.
Specijalista Arslanagic nije bila u stanju naprvaiti razliku izmedju rozacee i seboreicnog dermatitisa...U stratu je dala pogresnu dijagnozu, a sad mozete misliti lijecenje...Prije davanja lijekova i lijecenja ide dijagnostika. Dr Tiric i Dr Prohic Djulstana su dali istu dijagnozu, seboreicni dermatitis. Dr Arslanagic je rekla da je rozacea i predlozila tremane jednom sedmicno od 150 km sa svojom najnovijom masinom iz Amerike cije uticnice ne mogu u nase zidove...ma djet molim Vas...jedan sam uradila, a zna se, nakon sto sam se raspitala, da se na oboljelu kozu ne trebaju raditi kozmeticki tretmani dok se ona ne smiri... Arslanagicki se zavrtilo od moguce cifre koju ce uzeti...namirisala lovu i to je to.. fuj. A sad sto se tice tih krema i kremica, pa na nama je da to sami otkrijemo, ima nacina da se vidi sta je u toj kremi.
Vivi Vi

#291 Re: Dermatolog u Sarajevu!

Post by Vivi Vi »

Ali_G wrote:Znam ja da su kortikosteroidi neminovni, al za Arslanagicku su se zalili da puca izrazito visoke doze sto nije dobro za organizam, a i efekat na oboljenje je "drzi vodu dok majstori odu"
Odvratna je ta zena...
Baby Jane

#292 Re: Dermatolog u Sarajevu!

Post by Baby Jane »

Je li moze neko dati kontakt podatke tih dermatologa?

A la Arslanagicka, Djulistana Prohic i dr za koje mislite da je vrijedno proslijediti kontakt podatke...

Hvala :)
The Realist

#293 Re: Dermatolog u Sarajevu!

Post by The Realist »

A da li to ima u državnoj bolnici? Ako ne, mora te proslijediti privatniku, jer nema opcije.

Neki dan sam prisustvovao nečemu sličnom, doduše, bio je kvar na mašini i dva su prijedloga data, jedan za državnu i jedan za privatnu (samo iz razloga što je bliža).

Činjenica jeste da su mnogi privatnici puno bolje opremljeni, nego državne bolnice.
andjelina.djoli

#294 Re: Dermatolog u Sarajevu!

Post by andjelina.djoli »

The Realist wrote:
A da li to ima u državnoj bolnici? Ako ne, mora te proslijediti privatniku, jer nema opcije.

Neki dan sam prisustvovao nečemu sličnom, doduše, bio je kvar na mašini i dva su prijedloga data, jedan za državnu i jedan za privatnu (samo iz razloga što je bliža).

Činjenica jeste da su mnogi privatnici puno bolje opremljeni, nego državne bolnice.
Na žalost, slažem se...nakon mog iskustva na dermatologiji (doduše nisu mi nikog otvoreno gurali, samo su bili generalno nezainteresovani i bezobrazni )i uprkos mojoj skepsi prema njihovoj bivšoj šefici, prof. Arslanagić i privatnicima uopšte, moram priznati da sam poprilično zadovoljna napustila njenu Dermaclinicu i riješila svoj problem...ni cijena nije bila astronomska kao kod drugih ..Ali ostaje pitanje ZAŠTO PLAĆAMO ZDRAVSTVENO AKO NAM PRIVATNICI RJEŠAVAJU PROBLEME????
ekonomistica78

#295 Re: Dermatolog u Sarajevu!

Post by ekonomistica78 »

Da li neko zna koliko košta tretman laserom kod dr. Suljagića?
Baby Jane

#296 Re: Dermatolog u Sarajevu!

Post by Baby Jane »

Sta su uopce ti tretmani laserom? Koja je poenta?
The Realist

#297 Re: Dermatolog u Sarajevu!

Post by The Realist »

andjelina.djoli wrote: Na žalost, slažem se...nakon mog iskustva na dermatologiji (doduše nisu mi nikog otvoreno gurali, samo su bili generalno nezainteresovani i bezobrazni )i uprkos mojoj skepsi prema njihovoj bivšoj šefici, prof. Arslanagić i privatnicima uopšte, moram priznati da sam poprilično zadovoljna napustila njenu Dermaclinicu i riješila svoj problem...ni cijena nije bila astronomska kao kod drugih ..Ali ostaje pitanje ZAŠTO PLAĆAMO ZDRAVSTVENO AKO NAM PRIVATNICI RJEŠAVAJU PROBLEME????
To je problem menadžmenta, koji ne opremi bolnice kako treba.

Prvo, ni približno nema ljekara, koliko bi trebalo biti, a kao drugo, oprema je jako često zastarjela, ili nema dovoljno mašina.

Menadžment može iskorijeniti i korupciju, ali ne želi.
NoaLada

#298 Re: Dermatolog u Sarajevu!

Post by NoaLada »

Imam dosta problematičnu kožu. Što god stavim na lice protiv bubuljica, poslije toga mi bude i gore. Tačnije, imam probleme sa miteserima. Jedno vrijeme se stanja ko primirilo, međutim nedavno su mi nos i obrazi opet postali bojno polje. Potreban mi je stvarno dobar dermatolog u toj oblasti. Išla sam prije možda dvije godine kod dr. Eminagić-Mutevelić, rekla mi je kao, ma to je mladalačka koža, prepisala mi klindamicin ujutro i navečer i neku još kremu za isušivanje. Od klindamicina mi se lice bukvalno spalilo, a krema ničemu služila nije. Totalni promašaj za moj tip kože.

Treba bi dobra preporuka stvarno. Hvala :)
The Realist

#299 Re: Dermatolog u Sarajevu!

Post by The Realist »

NoaLada wrote:Imam dosta problematičnu kožu. Što god stavim na lice protiv bubuljica, poslije toga mi bude i gore. Tačnije, imam probleme sa miteserima. Jedno vrijeme se stanja ko primirilo, međutim nedavno su mi nos i obrazi opet postali bojno polje. Potreban mi je stvarno dobar dermatolog u toj oblasti. Išla sam prije možda dvije godine kod dr. Eminagić-Mutevelić, rekla mi je kao, ma to je mladalačka koža, prepisala mi klindamicin ujutro i navečer i neku još kremu za isušivanje. Od klindamicina mi se lice bukvalno spalilo, a krema ničemu služila nije. Totalni promašaj za moj tip kože.

Treba bi dobra preporuka stvarno. Hvala :)
Nažalost, koža je takva da mnogi dermatolozi nagađaju šta bi moglo biti. Ima jako puno bolesti, a samo određeni broj eflorescenci (patoloških promjena na koži).

Naravno, bolji, iskusniji će prije prepoznati neke stvari, ali općenito, jako često oni krenu sa "probama", pa eliminišu stvari. Ne radi se tu o njihovoj zlobi, pokvarenosti i slično, nego nemaju nekog izbora.

Doduše, obično se stavljaju manje agresivne stvari, pa onda idu jače stvari.

Od preporuke, nikoga ne znam "iz iskustva". Znam da je moj poznanik bio jako zadovoljan sa prof. dr. Asjom Prohić, ali je kod njega bio drugačiji problem, vezan za dijabetis.

No, kao što vidiš, jednu osobu jedni pljuju u nazivaju šarlatanom, dok ih drugi dižu u nebesa, a takve razlike baš i jesu radi gore navedenog. Nekada pogode, a nekada promaše dijagnozu.
terremoto

#300 Re: Dermatolog u Sarajevu!

Post by terremoto »

Ja sam to slicno imala,ali ne na licu nego na nozi ispod koljena i jednu iznad koljena,ispocetka bude crveni krug kao sto rece velicine novcica poslije se osusi i svrbi,ali meni je proslo kroz mjesec dva.Poslije kroz godinu dana se ponovo pojavilo na ruci i brzo je proslo.Nisam isla kod doktora,trebam otici ovih dana pa cu i to pomenuti,uvijek to uslikam kad mi izadje tako da jos uvijek imam u tel. sliku da pokazem.Ja mislim da je to jedna vrsta lisaja,ali ima puno tih vrsta dermatitisa i svi se po necemu razlikuju.Ako odem kod dermatologa,a trebala bi :-D javim novosti.
gilla wrote:Da ne otvaram temu, upitat ću ovdje, ako neko ima kakav savjet.

Mali historijat. :D
Preko svake zime(unazad koja god) pojavila mi se ptirijaza, one smeđe tačkice, malo leđa, lopatice, valjda toplija odjeća, znojim se, uglavnom u apoteci bi mi smučkali nekakav alkohol ili šta je već i prošlo bi kroz mjesec.
No ove godine, poznanik, inače ljekar preporuči mi rekonazol.

Nakon 2,3 tuširanje počelo je nestajati samo tako. No usput pročitam u uputstvu da je dobro i za perut( koju sam imao onako u umjerenim količinama). Rezultati su bili vidjlivi nakon prvog pranja kose. Više nisam koristio, 2,3 pranja u vrh glave.

Problem. Nakon određenog vremena na vrhu nosa(kod obrva) sa strane mi se javi crvena flekica veličine 5feninga.
Misleći ,ovo je dobro za sve, pomažem malo tim šamponom ne bi li prošlo. No vremenom mi se to crvenilo proširi kao flaster preko nosa i dijelom između obrva. Crvenilo ne traje dugo, no tu se koža peruta(bijele ljuspice), kao da mi je koža na tom dijelu suha i ne može da se veže( ili koža proizvodi previše sebuma?). I sve tako, repeat, nekolika dana, koza se izperuta, malo crvenilo u krug.

Jesam li pokvasio taj dio vodom ili nekom kremom(hidratantnom npr) sve se zacrveni i zasvrbi me, no smiri se za 5,10 minuta samo.

Postoji li moguć da je sve reakcija na šampon ili je u pozadini neka bolest. Malo sam istraživao o seboreji i sl. stvarima no nekako mi se ne poklapa. LJuspice su bijele i suhe( ne žućkaste) i samo mi se tu pojavilo. Lice mi je inače čisto, mješovito sa malo masnijim čelom.

Kod dermatologa sam svakako planirao u skorije vrijeme no da vidim jel neko imao sl. iskustvo.
Post Reply