ELOB LOPOVI

TV i novinske vijesti, vaši komentari, vaše teme...

Moderator: anex

Locked
hopi

#276 Re: ELOB LOPOVI

Post by hopi »

jeli ovo za internet važi i za nove a ne samo trenutno korisnike i hoće li biti stalno ili je samo neka akcija?
meni je elob kablovska, a internet europronet pa nešta kontam da možda pređem.
i da, ima li elob free zonu?
hopi

#277 Re: ELOB LOPOVI

Post by hopi »

jeli ovo za internet važi i za nove a ne samo trenutno korisnike i hoće li biti stalno ili je samo neka akcija?
hopi

#278 Re: ELOB LOPOVI

Post by hopi »

hopi

#279 Re: ELOB LOPOVI

Post by hopi »

hopi

#280 Re: ELOB LOPOVI

Post by hopi »

samo malo

#281 Re: ELOB LOPOVI

Post by samo malo »

Valjda vazi za sve, i nove i stare, i valjda je akcija stalnog tipa.

Free zona ti na Elobu ne treba, pa kad imas flat, cijeli www ti je free zona. To je ljepota flat prometa.
samo malo

#282 Re: ELOB LOPOVI

Post by samo malo »

Korisnici koji su sada na paketima Surf, Student, Plus i Bussines, u ponedeljak negdje iza podne, tamo oko dva-tri sata, trebaju samo restartovati modem (iskljuciti i ukljuciti, za laike) i imat ce nove brzine, stare cijene i flat promet naravno.

Sretno nam bilo.
armagedon

#283 Re: ELOB LOPOVI

Post by armagedon »

Ako to oni danas puste to ce biti super,kakvi su oni ne bi me cudilo da pustanje bude trajalo sedmicu. :x
sffovac

#284 Re: ELOB LOPOVI

Post by sffovac »

kad telekom mijenja pakete adsl-a, to zna potrajat, a jos se oni broje za najagilnije, onda ce me od eloba, sve ispod mjeseca prijatno iznenaditi
samo nek je internet stabilan, ovo u zadjih 15 dana sto su radili bilo je haos

usput, jesul kome vec pustili ? :)
jale

#285 Re: ELOB LOPOVI

Post by jale »

Obavještavamo vas da su promijenjene brzine paketa.
Da bi promjena bila aktivna i da bi mogli koristiti paket sa novim brzinama potrebno je resetovati modem tako što će se isključiti iz struje na par sekundi i onda ponovo uključiti.

ELOB CATV

Ovo im stoji na stranici i brzine su vec promijenjene!!!

Super!
samo malo

#286 Re: ELOB LOPOVI

Post by samo malo »

Ja evo od kako sam kuci dosao, pola sata se satra od resetovanja, jos nista nije poboljsano.
starii

#287 Re: ELOB LOPOVI

Post by starii »

samo malo wrote:Ja evo od kako sam kuci dosao, pola sata se satra od resetovanja, jos nista nije poboljsano.
moras drzati tipku reset pola sata to su mislili :D
samo malo

#288 Re: ELOB LOPOVI

Post by samo malo »

Da ih jos uhvatim za, umalo ne rekoh sta? :D

Haj valjda ce danas, ili jednog ponedeljka u ovom mjesecu, i to odraditi
armagedon

#289 Re: ELOB LOPOVI

Post by armagedon »

Moze li ko dobiti ove "dinamicne" ljude,na ove silne brojeve.
Zna li neko hoce li ovo poceti u ovoj godini,ima li ko kakve informacije. :evil:
...
reLoaded

#290 Re: ELOB LOPOVI

Post by reLoaded »

Imam Business paket, brzina 756/258. Sad su lafo povecali brzine, iskljucivao i ukljucivao modem 100x ali djaba. Sad trenutno nemam ni brzinu koju sam prvobitno zakupio. Zovem ih 100x, stalno zauzeti, i jednom ih uspijem dobit, a lik elegantno samo dize i spusti slusalicu. Osim toga, nije mi dosao racun za ovaj mjesec. Pa koji je vrag ovim ljudima?
playercina

#291 Re: ELOB LOPOVI

Post by playercina »

Kod mene se jos nista nije promjenilo :?
maslina

#292 Re: ELOB LOPOVI

Post by maslina »

Ne znam kako kod vas to funkcioniše. Meni se brzina promijenila davno. Kod staraca takođe. Doslovno isključili modem iz struje i ponovo uključili. I gotovo...
playercina

#293 Re: ELOB LOPOVI

Post by playercina »

maslina wrote:Ne znam kako kod vas to funkcioniše. Meni se brzina promijenila davno. Kod staraca takođe. Doslovno isključili modem iz struje i ponovo uključili. I gotovo...
Sve je meni jasno al' nece!

Koristim BUSINESS PAKET

Image
samo malo

#294 Re: ELOB LOPOVI

Post by samo malo »

Napisao sam vec na temi na racunarima, pa da ponovim i ovdje jer vidim da ima njih koji nisu citali, zvati 723 511 i zamoliti ljubazne tehnicare da vam restartuju nalog tamo kod njih, kod nekih korisnika ne vrijedi restartovati modem, mora se restartovati nalog u centrali.

Ali pazite nakon toga da vam je ista frekvencija modema i dolazeceg signala, meni se nakon restartovanja naloga bila promijenila (modem imao ukucnu jednu, oni slali drugu frekvenciju) pa mi se gubio signal po citav dan, dok nije dosao jaran i ukucao rucno frekvencije modema uz instrukcije iz Eloba odnono uradjeno je izjednacavanje.
Bourne

#295 Re: ELOB LOPOVI

Post by Bourne »

Promjena u programskoj šemi kablovske i digitalne TV

Obavještavamo da je u programsku šemu digitalne TV ubačen kanal BN Music umjesto Eurosport News-a, koji je prebacen u kablovsku TV na kanalu UHF C57.

"Strasan" kanal BN Music :-) malo papanijade pa jos jedan dodadose...sto se ne zajebu pa puste RTL-hr,B92,FOX-srbija :thumbup: nego ono sto niko ne gleda.
samo malo

#296 Re: ELOB LOPOVI

Post by samo malo »

Zadnjih mjesec dva ubacili tri ili cetiri jebena turbofolk muzicka kanala.
General_Jackson

#297 Re: ELOB LOPOVI

Post by General_Jackson »

Nemam riječi (osim onih najvulgarnijih za koje bi dobio trajni ban) da opišem šta mislim o ELOB catv, samo da mi je naći adekvatnu zamjenu za kablovski internet, završio bih sa tom ...... jednom za sva vremena.
:-? :-? :-? :-x :-x :-x :x :x :x
Bourne

#298 Re: ELOB LOPOVI

Post by Bourne »

samo malo wrote:Zadnjih mjesec dva ubacili tri ili cetiri jebena turbofolk muzicka kanala.
Ma buraz bajde kanali zato su ih ubacili ono sto se placa lagano izbacuju...nece ubaciti kanale sto raja hoce da gledaju da se ne ponavljam vec sam napisao koje. :x :x :x Logosoft ima 2 kanala B92 i B92info sto to i oni nebi mogli ubacicti???Kratko jasno NECE!!!
mayab

#299 Re: ELOB LOPOVI

Post by mayab »

General_Jackson wrote:Nemam riječi (osim onih najvulgarnijih za koje bi dobio trajni ban) da opišem šta mislim o ELOB catv, samo da mi je naći adekvatnu zamjenu za kablovski internet, završio bih sa tom ...... jednom za sva vremena.
:-? :-? :-? :-x :-x :-x :x :x :x
I JA SAM VEC PISAO DA CU RADO ODHEBATI ELOB, cim nadjem kakvu alternativu, mislio sam da bi to moglo biti sa BH telekomovom mojom tv, ali oni mi izgledaju jos gori sa svojim izborom kanala i paprenom cijenom, tako da nista od toga!
A Elob ubacuje samo "lijeve" džabne kanale , kao sto je Amna :shock: , BN music koji pusta "dzigeru", i jos neki kanal "muzički" ne znam sada kako se zove, ili Iransku verziju CNN-a, Press tv, itd.itd.
Jedina dobra stvar je sto taj iranski kanal ima dobru sliku, ali koja korist, DOK RECIMO NASA FTV IMA KATASTROFALAN kvalitet slike!Oni jednostavno hoce da te natjeraju da predjes na njihovu digitalnu sa dodatnim paketima kanala i placas dobrih 20 KM umjesto 11,90 KM za osnovni analogni paket!
Sva sreca, ja zaista ne drzim bas previse do televizije, tako da me , sve ovo, u principu ne sekira previse, vise mi je to sto nemam mogucnost izbora za svoje pare!
samo malo

#300 Re: ELOB LOPOVI

Post by samo malo »

Fakat jebote, imam Elob vec 5 godina, FTV je cijelo to vrijeme uzasan, hocu rec kvalitet slike je uzasan. Nekakve linije, pa kad je losiji prijem onda zna slika usljed smetnji nestajati na momente, u tim linijama se sve izgubi, i ton i slika.

Top music, Amna, BN music, tubro folk music, besplatni kanali koje skidaju sa satelita, samo jos fale oni poljski kanali, da nam i to ubace. Na kojima nema titlova, vec nekog Zbignewa posade u studio i on cita tekst svih dijaloga u filmu.. to jos nedostaje, za potpun ugodjaj.
Locked