Sto se tice buducih dogadja, islam ima posebnu sekciju za tu temu i knjige i knjige su napisane ako hoces mogu ti sa slikama pokazati ta predkazanja poslanika muhameda, licno sam se uvjerio kad sam citao predznaci sudnjeg dana knjigu i tu pise da ce obuca govoriti, a meni to bas bilo cudno, cuj obuca ce govoriti kad 2010 produciraju prvu obucu za sportiste gdje ti obuca kaze koliko si metara ili kilometara pretrcao, pa onda izadje jos upecatljivije obuca iz google gdje moze da prica i daje komentare bez da moras staviti slusalice u usi. Cak je to bilo u nezavisnim novinama. Mozes misliti kako sam se osjecao kad sam znao da ce doci obuca koja govori a to se obistini za nekoliko godina.Invincible wrote:Pa daj nagovijesti nam buduće događaje Smrle, ovako to nije uvjerljivo..
Kur'anske mudzize
- Smrcak15
#276 Re: Kur'anske mudzize
-
Invincible
#277 Re: Kur'anske mudzize
Bog ako postoji, stvarno ima smisla za humor, ti si živi dokaz, hajde postavi, jedva čekam da vidim, ovo s obućom koja govori me zaintrigiralo, ne smijem ni pretpostaviti šta se još tu krije.
Ali bih volio i kur'anska predskazanja, ajet taj i taj kaže da će Leicester osvojiti titulu, da će Šešelja osloboditi u Hagu, ko će dobiti Oskara i slično.
- Smrcak15
#278 Re: Kur'anske mudzize
Sa mobila pisem sad, dok se docepam racunara pa cu ti pokazati to za obucu, i nije nista smijesno nego za mene zadivljujuce da neko prije1400 godina nagovjestava nesto stu ce se pojaviti prije nekolike godineInvincible wrote:![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Bog ako postoji, stvarno ima smisla za humor, ti si živi dokaz, hajde postavi, jedva čekam da vidim, ovo s obućom koja govori me zaintrigiralo, ne smijem ni pretpostaviti šta se još tu krije.
Ali bih volio i kur'anska predskazanja, ajet taj i taj kaže da će Leicester osvojiti titulu, da će Šešelja osloboditi u Hagu, ko će dobiti Oskara i slično.
Eto bas ce se spo.injati leicester, a upstalom i da se spominje opet ti nebi vjerovao nego bi trazio izgovore.
-
Invincible
#279 Re: Kur'anske mudzize
Ako mi nađeš sastav Leicestera, ime trenera, broj bodova koje će osvojiti i gol razliku, ja se automatski konvertujem, to bi već nadmašilo kombinatoriku vokala i vjerovatnoću da u hiljadama ajeta nađeš neke natuknice, prihvatio bih da samo Bog to može znati.
- Smrcak15
#280 Re: Kur'anske mudzize
Invincible wrote:![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
evo kao sto sam obecao
evo hadisa na engelskom
By Him in Whose Hand is my soul, the Hour will not come until a man’s whip and shoes talk to him, and his thigh will tell him about what happened to his family after he left!” (Tirmizi, Fitten 19, Hadith 2182).
kako to da obuca prica nekome
evo kako

Google makes talking shoes /Google napravio obucu koja prica
Talking shoes, Obuca koja prica
-
Invincible
#281 Re: Kur'anske mudzize
Držiš se obećanja, a hajde sada ovo i da izgovorim kelime i šehadet.
Invincible wrote:Ako mi nađeš sastav Leicestera, ime trenera, broj bodova koje će osvojiti i gol razliku, ja se automatski konvertujem, to bi već nadmašilo kombinatoriku vokala i vjerovatnoću da u hiljadama ajeta nađeš neke natuknice, prihvatio bih da samo Bog to može znati.
- Smrcak15
#282 Re: Kur'anske mudzize
da smo odmah jasni, nemogu ti to naci, ali da imalo drzis do dokaza to bi ti bilo dovoljno to za obucu koja govori.Invincible wrote:Držiš se obećanja, a hajde sada ovo i da izgovorim kelime i šehadet.
Invincible wrote:Ako mi nađeš sastav Leicestera, ime trenera, broj bodova koje će osvojiti i gol razliku, ja se automatski konvertujem, to bi već nadmašilo kombinatoriku vokala i vjerovatnoću da u hiljadama ajeta nađeš neke natuknice, prihvatio bih da samo Bog to može znati.
Hej mozes misliti kako su Muhammeda ljudi gledali kad je rekao da ce obuca pricati
ali ono sto poslanik kaze to ce se sigurno desiti, jer neprica po svom ceifu nego mu je to objava od Boga.
mogao bi masa ovakih primjera navesti koji su se obistinili u nasem vremenu.
- Towelie
#283 Re: Kur'anske mudzize
Navedi mu ono o bosonogim beduinima i visokim zgradama. To uvek upali.
- Smrcak15
#284 Re: Kur'anske mudzize
evo upravo su uradil video prije nekolika dana u vezi togaTowelie wrote:Navedi mu ono o bosonogim beduinima i visokim zgradama. To uvek upali.
-
Invincible
#285 Re: Kur'anske mudzize
Navikli su oni od Muhameda da svašta priča, a kako ti znaš da je on stvarno rekao ovo za obuću koja priča, hadisi zapisani daleko poslije njegove smrti, igra gluhih telefona, prostor za manipulacije.Ja bih više da se na Kur'an baziramo, relevantniji je izvor, mada i tu ima kontroverzi, ali hajde, zanima me šta još nudiš, samo nemoj robote i patike, to smo prošli, i Erdoana isto, daj nešto novo.
- Smrcak15
#286 Re: Kur'anske mudzize
Invincible wrote:Navikli su oni od Muhameda da svašta priča, a kako ti znaš da je on stvarno rekao ovo za obuću koja priča, hadisi zapisani daleko poslije njegove smrti, igra gluhih telefona, prostor za manipulacije. Ja bih više da se na Kur'an baziramo, relevantniji je izvor, mada i tu ima kontroverzi, ali hajde, zanima me šta još nudiš, samo nemoj robote i patike, to smo prošli, i Erdoana isto, daj nešto novo.
hadisi su zapisivani cak i za vrijeme poslanikahadisi zapisani daleko poslije njegove smrti,
zato sto imamo verifikaciju hadisa u raznim klasama, (vjerodostojan, dobar, slab i izmisljen) zato sto razni lanci prenosilaca su prenosili hadisea kako ti znaš da je on stvarno rekao ovo za obuću koja priča,
kad su vjerodostojni i dobri onda imamo lance prenosilaca sa imenima do poslanika licno i ko su i kakvi su bili, dali povjeriljivi ili ne. uglavnom to je jedna velika nauka islamska u klasifikaciji hadisa, nisu se hadisi tek tako uzimali, morale su se procedure proci da bi se klasificirali hadisi.
ima svasta u Kuräanu od predkazanja do naucnih cudaJa bih više da se na Kur'an baziramo, relevantniji je izvor, mada i tu ima kontroverzi,
hoces li da ti iz hadisa sa slikama pokaze sta je poslanik sve nagovjestavao? da vidis svojim ocima sta je Muhammed nagovijestio da ce se desavati.ali hajde, zanima me šta još nudiš,
-
Invincible
#287 Re: Kur'anske mudzize
Vizionar čovjek, otvorim video, prvo što je predskazao je vlastita smrt, znao je da će umrijeti, još uvijek ne mogu da se pomirim s tim da neko može znati da je smrtan, u ozbiljnoj sam dilemi da li je stvarno bio poslanik..
Hajde da vidim šta još nudiš, prošli smo robote, patike, Erdoana i Muhameda, koji zna da će umrijeti, idemo dalje.
Hajde da vidim šta još nudiš, prošli smo robote, patike, Erdoana i Muhameda, koji zna da će umrijeti, idemo dalje.
- Smrcak15
#288 Re: Kur'anske mudzize
Mali Predznaci Sudnjeg danaInvincible wrote:Vizionar čovjek, otvorim video, prvo što je predskazao je vlastita smrt, znao je da će umrijeti, još uvijek ne mogu da se pomirim s tim da neko može znati da je smrtan, u ozbiljnoj sam dilemi da li je stvarno bio poslanik..
Allah kaze:
1. Ludima se bliži čas polaganja računa njihova, a oni, bezbrižni, ne mare za to.
2. I ne dođe im nijedna nova opomena od Gospodara njihova kojoj se, slušajući je, ne podsmjehuju
18. Zar oni čekaju da im Smak svijeta iznenada dođe, a već su predznaci njegovi tu? A šta će im koristiti opomena kad im on dođe?
158. Zar oni čekaju da im meleki dođu, ili kazna Gospodara tvoga, ili neki predznaci od Gospodara tvoga? Onoga dana kada neki predzanaci od Gospodara tvoga dođu, ni jednom čovjeku neće biti od koristi to što će tada vjerovati, ako prije nije vjerovao ili ako nije, kao vjernik, kakvo dobro uradio. Reci: "Samo vi čekajte, i mi ćemo, doista, čekati!"
Poslanik a.s rekao je: U znake probližavanja Sudnjeg dana spada da muškarci oponašaju žene a žene oponašaju muškarce. (Ebu Neim u djelu"El Hilje") od Huzejfa a idrugi biljeze
Musko kao zena

Zena kao musko

Allahov Poslanik, salllallahu alejhi ve sellem, rekao: "Nastupice pred kraj Svijeta/dunjaluka propadanje u zemlju, bacanje (padanje) kamenja sa nebesa i pretvaranje ljudskih likova u zivotinjske.
kao macka

kao guster

Poslanik kaze: "Prije Sudnjeg dana vidjet cete stvari u ciju neobicnost cete posumnjati, pa cete govoriti:" Dali smo to zamisljali?" Kada to vidite, spomenite Allaha i znajte da su to predznaci Sudnjeg dana" Taberani, el-bezar
Poslanik kaze: "Doci ce vrijeme u kojem ce covjeku biti draze da odgaja psa nego dijete...." taberani i hakim

a vidi staistrazivanja kazu:
Psi imaju prednost nad Djecom
Dogs take a lead over children
By Harmony Haveman
Friday, March 5, 2004 Posted: 1121 GMT ( 7:21 PM HKT)
http://edition.cnn.com/2004/WORLD/europ ... index.html
Zasto ljudi biraju prije pse nego djecu
Why are people choosing pets over kids?
March 5th, 2011, 6:00 am
http://themomblog.blog.ocregister.com/2 ... ids/80001/
"...Flexcin International, Inc., a company that makes natural supplements for humans and pets, saying that according to its recent survey, more Americans are electing to house dogs over kids."
Ostavljanje deva kao prevoznog sretstva
Poslanik je rekao: Ostavit cete deve i necete ici na njima (Muslim)
Poslanik je rekao: Pred kraj vremena, ljudi ce se voziti na velikim sedlima, sve dok ne dodju do vrata dzamije.( Ahmed i El-Hakim)

Kao da je poslanik opisao stanje sadasnje Bosne
Abdullah b. Abbas r.a., prenosi da je Poslanik s.a.w.s., rekao: „Doći će vrijeme kada će svijet biti u ljudskom obliku ali će im srca biti šejtanska srca, poput srca pustinjskih vukova u kojima nema ni malo milosti. Ubijaće, ne libe se da počine zlo. Ako ih budeš slijedio - prevariće te, kada se od njih odbiješ - ogovaraće te, kada zbore s tobom – lagaće te, ako se osloniš na njih – iznevjeriće te. Djeca su im bezobrazna, a omladina devijantna! Njihovi stari neće naređivati dobro i neće odvraćati od zla! Ponositi se njima je pravo poniženje; tražiti im nešto je pravo siromaštvo. Onaj ko bude blag prema njima je zalutao, a onaj ko tada bude dobro naređivao biće sumnjiv! Vjernik među njima će biti potlačen. Sunnet će za njih biti bid'at, a bid'at sunnet. Kada se to desi njima će vladati najgori od njih, tako da se neće biti odazvano na dovu pa makar je i najbolji među njima učio!“ (Tergib vel-Terhib, Kavamus-Sunne Asbehani, br.230.)
Podizanje nebodera u Mekki
Mekka je u doba Allahova Poslanika, sallallahu alejhi ve sellem, imala sasvim mali broj stanovnika i sitnih građevina, a Vjerovjesnik, sallallahu alejhi ve sellem, je kazao da će doći vrijeme kada će se graditi ogromni objekti koji će nadmašivati planine Mekke.
Ibn Šejbe bilježi od Ja'le ibn 'Ataa koji prenosi od svoga oca da je rekao: "Držao sam uzda od jahalice Abdullaha ibn Amra kada je rekao: "Kakvi ćete vi biti kada porušite Kabu, ne ostavljajući ni kamen na kamenu?" Rekli smo: "A mi u Islamu?" Pa je potvrdio: "A vi u Islamu!"
"I potom šta?" - upitali smo, pa je odgovorio: "Potom će se izgraditi ljepša nego je bila, pa kada vidite da se u Mekki kopaju kanali(tuneli) (Bilježe Ibn Šejbe i El-Ezreki u Akhbaru Mekke, predaja je dobra i ima mnoge lance prenosilaca), i vidite građevine koje nadvisuju vrhove planina, znajte da vam se Čas sasvim približio." (Ovako navodi Ibn el-Esir i Ibn Menzur)
Kanali su ustvari tuneli koji se prave ispod zemlje i planina, kao i ogromne cijevi kojima se usmjerava tok Zemzema.
Izvor: "Kraj svijeta"
Autor: Dr. Muhammad Abdurrahman Al-Arifi
Najveca zgrada u Mekki nadvisuje vrhove planina oko mekke

pa kada vidite da se u Mekki kopaju kanali(tuneli)

Kao predznak Sudnjeg dana je to da dzamije sluze kao prolazno turisticko mjesto umjesto za klanjanje

Ibn Mesud, jedan od ashaba/prijatelja Muhammeda je rekao:
"Vec je receno da je od predznaka Sudnjeg dana to da dzamije se koriste kao prolazi..."Biljezi Hakim i Taberani
Imran ibn husejn prenosi da Poslanik rekao izmedju ostalog:
"..A potom ce biti ljudi koji ce svjedociti, a nece im se traziti svjedocenje, izdat ce, i nece im se moci vjerovati, i zavjetovat ce se, a nece ispunjavati, i pojavit ce se gojaznost medju njima".Biljezi Buhari i Muslim

Pojava vrtova na Tebuku u Saudijskoj Arabiji
Tebuk danas

Poslanik najavio ove vrtove:
Muaz ibn Dzebel prenosi slijedece:
"Izasli smo sa Allahovim poslanikom, u pohodu na Tebuk,......potom Poslanik rece:"Samo sto neces , o Muaze, ako pozvis duze, vidjeti kako ce ovdje biti sami vrtovi" Prenosi Muslim
Povratak zelenila u arabiji predznak sudnjeg dana
U hadisu koji biljezi Muslim, gdje poslanik.a.s kaze:
"Sudnji dan ce doci nakon sto arapske zemlje ponovo postanu plodne i obilne vodom"
Saudia arabia

Allahov Poslanik, salllallahu alejhi ve sellem, rekao: "Nastupice pred kraj Svijeta/dunjaluka propadanje u zemlju, bacanje (padanje) kamenja sa nebesa i pretvaranje ljudskih likova u zivotinjske.
- A kad ce to biti o Allahov Poslanice ?- upitase.
- Kada se pojave muzicki instrumenti i pjevacice - odgovori on."
Rupa u Guatemali , desilo se u junu, duboka 60 metara, prgutalo cijelu zgradu

Njemackoj u gradu Schmalkalden , duboko 20 matara, siroko 40 matara

“Zaista će ljudi iz mog ummeta piti alkohol i nazivati ga drugim imenom.” (Ebu Davud, Ahmed, hadis sahih, Sahihu Džami`a, 5453, Albani)

-
Invincible
#289 Re: Kur'anske mudzize
Ludima se bliži čas polaganja računa..
Rod i spol su 2 različita termina, jedno je biološka odrednica, a drugo društveno konstrukt, tako da to šta su žena i muškarac u rodnom smislu je uvjetovano nizom faktora, a svako može vidjeti da neki ljudi jednostavno ne ulaze u to obrasce, i u Muhamedovo vrijeme je bilo transrodnih osoba, ili da razumiješ, žena i muškaraca koji su se ponašali suprotno prihvaćenim normama.
Čuj pojaviće se muzički instrumenti i pjevačice, eto tad nisu postojali, kao ni gojaznost.

I opet, sve ovo je igra gluhih telefona, rekao ovaj da je čuo od onog, kako njemu kaže onaj da je čuo od Muhamedove komšinke, koja je to čula od Muhamedove žene, kojoj je Muhamed to rekao.Sve ovo je šuplja priča, biće bolesti, gladi, ratova, alkohola, kurvi, to svako može predvidjeti, daj mi konkretne primjere, dana tog, desiće se to, na taj način.
Rod i spol su 2 različita termina, jedno je biološka odrednica, a drugo društveno konstrukt, tako da to šta su žena i muškarac u rodnom smislu je uvjetovano nizom faktora, a svako može vidjeti da neki ljudi jednostavno ne ulaze u to obrasce, i u Muhamedovo vrijeme je bilo transrodnih osoba, ili da razumiješ, žena i muškaraca koji su se ponašali suprotno prihvaćenim normama.
Čuj pojaviće se muzički instrumenti i pjevačice, eto tad nisu postojali, kao ni gojaznost.
I opet, sve ovo je igra gluhih telefona, rekao ovaj da je čuo od onog, kako njemu kaže onaj da je čuo od Muhamedove komšinke, koja je to čula od Muhamedove žene, kojoj je Muhamed to rekao.Sve ovo je šuplja priča, biće bolesti, gladi, ratova, alkohola, kurvi, to svako može predvidjeti, daj mi konkretne primjere, dana tog, desiće se to, na taj način.
- Smrcak15
#290 Re: Kur'anske mudzize
a sta ako ti dam nesto sto je programiranoInvincible wrote:Ludima se bliži čas polaganja računa..![]()
![]()
Čuj pojaviće se muzički instrumenti i pjevačice, eto tad nisu postojali, kao ni gojaznost.![]()
godina, mjesec, dan, minuta, sekundi
da ce se desiti, nesto vazno sto se desilo za ljudski rod a to uprogramirano u Kur'an, hoces li onda vjerovati? sisguran sam da neces jer ces traziti opravdanje za svoje nevjerovanje
jer ima jedna istina u Kur'anu zapisana, da nemozes vjerovati dok Allah neda odobrenje da pocnes da vjerujes, jer vjerovati u Boga ispravno je privilegija
-
Invincible
#291 Re: Kur'anske mudzize
Ako si ti privilegovan, onda je to nedostižno nama običnim smrtnicima
Hajde, da vidim šta je programirano.
- Smrcak15
#292 Re: Kur'anske mudzize
Invincible wrote:Ako si ti privilegovan, onda je to nedostižno nama običnim smrtnicima![]()
da pojednostavimHajde, da vidim šta je programirano
Moze se jasno uociti da je Bog uprogramirao buduci dogadjaj, tako sto ga je spojio sa proslim dogadjajem, dakle najvece cudo sa mjesecom iz Muhammedova vremena je povezano sa najvecim cudom sa mjesecom iz naseg vremena a to je slijetanje na mjesec
samo u jednom ajetu u Kuranu se spominje to cudo sa mjesecom u Muhammedovom vremenu, iz toga ajeta mozemo izvuci, godinu , mjesec, dan, minute i sahat ili sekundu to sto ce se desiti u buducnosti .
sad cemo sistematski obraditi jedno po jedno da bude jasnije
1. Godina
Od toga ajeta 51:1 pa sve do kraja Kurana ima 1389 ajeta, 1389 godine po Hidzri (islamske kalandar) odnosno 1969 godine ljudi su sletjeli na mjesec. Znaci kad konvertujemo hidzretsku godinu 1389 dobit cemo gregorijansku 1969 godinu.
2. Mjesec
Poslije 54:1 ajeta o mjesecu rijec Mjesec(nebeski objekat) se spominje 7 puta, otisli su na mjesec u 7 mjesecu tj. Julu
3. Dan
Do 54:1 ajeta rijec mjesec se spominje 21 puta tacno, poletjeli su sa mjesec 21 jula
4. Minute
Poletjeli su sa mjeseca (1 sahat : 54 minute : 01 sekunda)
Sura je 54 , ajet se pise inace 54:1
5. Sekunda
Poletjeli su sa mjeseca (1 sahat :54 minute : 01 sekunda)
Ajet je pod brojem 1, ajet se pise inace 54:1
i ne samo to, nego su ponijeli kamenja sa mjesec 21.7 kg , a otisli su sa mjeseca 21/7 sto je programirano u raspodjeli rijeci mjesec 21-7
Znaci imamo sve u jednom ajetu 5 tacka i sve se poklapaju. Hoces li sad vjerovati da je autor Kur'ana poznavaoc buducnosti pa to programira u svoju knjigu?
pa vidi jednu stvar, vjerovanje u Boga nije nesto eto sad cu vjerovati ili sad cu nevjerovati, jer vjerovanje u Boga dolazi i od samog Boga jer kad ti dozvoli da vjerujes u BOga na ispravan nacin on ti fakticki otvori put prema Dzennetu/Raju, jer sigurno ima nesto u srcu kod Tebe sto mu se svidja pa ti daje da vjerujes u njega jer vjerovati u njega je njegova milost za Tebe, jer ti na taj nacin otvara vrata svoje milosti to jeste dzenneta. A ako ti neda da vjerujes to je vjerovatno zato sto imas osobina sto mu se nesvidjaju, kao mozda arogantnost/oholost, neposlusnost prema roditeljima, i neke druge stvari. Ili mozda ti uopste nezelis da vjerujes u njega pa ti onda ni on nepomaze da ga pronadjes, jer moras pokazat volju i htijenje za njim pa ce ti izaci u susret i dati svoje dokaze da ih bolje vidis, da su upecatljivi i da ih vidis i shvatis bolje i srcem i dusom.Ako si ti privilegovan, onda je to nedostižno nama običnim smrtnicima :lol
Allah kaze:
6:111.Kada bismo im meleke/andjele poslali, i kad bi im mrtvi progovorili, i kad bismo pred njih očigledno sve dokaze sabrali – oni opet ne bi vjerovali, osim ako bi Allah htio, ali većina njih ne zna
- Smrcak15
#293 Re: Kur'anske mudzize
jos jedna tacka koja se moze pridodati

Taking over the Prime Minister’s office on March 15, 2003, Recep Tayyip Erdoğan implemented a number of reforms...
https://www.tccb.gov.tr/en/receptayy...gan/biography/
On March 15, 2003, Recep Tayyip Erdoğan assumed the Prime Minister’s office.
http://b20turkey.org/speaker/recep-tayyip-erdogan/
Ajet o Tayyipu sadrzi 15 rijeci
Alam tara kayfa daraba Allahu mathalan kalimatan tayyibatan kashajaratin tayyibatin asluha thabitun wafarAAuha fee alssamai

Taking over the Prime Minister’s office on March 15, 2003, Recep Tayyip Erdoğan implemented a number of reforms...
https://www.tccb.gov.tr/en/receptayy...gan/biography/
On March 15, 2003, Recep Tayyip Erdoğan assumed the Prime Minister’s office.
http://b20turkey.org/speaker/recep-tayyip-erdogan/
Ajet o Tayyipu sadrzi 15 rijeci
Alam tara kayfa daraba Allahu mathalan kalimatan tayyibatan kashajaratin tayyibatin asluha thabitun wafarAAuha fee alssamai
- asurbanipal
#294 Re: Kur'anske mudzize
Smrcak15 wrote:jos jedna tacka koja se moze pridodati
Ima li šta kad će Sultan sletjeti s vlasti ?
I ko će biti novi predsjednik SAD-a ?
- jasko_ba
#295 Re: Kur'anske mudzize
Jel ovo gore po srednjoevropskom ili australsko istočnom vremenu?

- Smrcak15
#296 Re: Kur'anske mudzize
A mozes li objasniti kako bas 4 tacke da se podudaraju u jednom ajetu od 6236 ajeta??jasko_ba wrote:Jel ovo gore po srednjoevropskom ili australsko istočnom vremenu?![]()
- jasko_ba
#297 Re: Kur'anske mudzize
Ama bas o svemu sto postoji se moze naci nesto, izvuci neko slovo i broj i sve to rastegnuti da odgovara necemu sto zelis "dokazati". Ko vam je kriv pa ste vi ubjedjeni da su to neke "bozanske" poruke

- Smrcak15
#298 Re: Kur'anske mudzize
tesko je sad govoriti o 9/11 jer je to insajderski posao, sve su to vjerovatni tajne agencije smisle i izvele samo da bi odradili ratove po bliskom istoku i docepali se naftejasko_ba wrote:Ama bas o svemu sto postoji se moze naci nesto, izvuci neko slovo i broj i sve to rastegnuti da odgovara necemu sto zelis "dokazati". Ko vam je kriv pa ste vi ubjedjeni da su to neke "bozanske" poruke![]()
- jasko_ba
#299 Re: Kur'anske mudzize
e jebiga sad, necu vise

-
Invincible
#300 Re: Kur'anske mudzize
Ima li Smrle u Kur'anu išta vezano za područje Balkana, spominju li se Ilija Izmetbegović, njegov sin Bake, Laktašenko, vojvoda Vojo,evropski početnik Vule,Toma grobar, Njofra i kompanija?