Nacionalnost i Pripadanost SA-X

Locked

Dali se izjasnjavate kao...

Bosnjak
71
40%
Srbin
10
6%
Hrvat
18
10%
Drugo
77
44%

Total votes: 176

CovjekIzBosne

Post by CovjekIzBosne »

Novi_Nick wrote:
CovjekIzBosne wrote:
Novi_Nick wrote: To moze u Srbiji ali ne u Bih jer su u BiH Srbi, Bosnjaci i Hrvati napravili svoja 3 rezervata koja moraju kontrolisat, zaglupljivat i pljackat.

Kako vidis iz tog razloga oni i negiraju narodni i nacionalni identitet Bosanci jer im on kvari koncepcije i planove.

Pa da sad se ja sjeti nase Bosnjacke nacionalne zavjere da unistimo sve druge narode na nasih 30% i naravno da sto vise pokrademo jedni od drugih, znas kakav je to sistem komsija ukrade moj novcanik ja njegov a posle nam vlada ukrade obadvojici i podjeli nam posle nekako mi se sve cini da smo to jednom vec imali samo nemogu da se sjetim kadD :D :-D :-D
Hvala ti sto me posjeti ja zaboravio, hebiga izgleda nisam dobio dnevni izvjestaj o zavjeri iz glavnog staba SDA...
Eto vidis kako si ti to odmah sve uhafizio i ufrstuljio. Pazi se samo da te ta tvoja SDA zbog vlasti, para i funkcija ne proda srbima i servira ko kurban.
Ko kaze da sam ja SDA glasac???
:( :(
Nadam se da si skontao da sam bio sarkastican, SDA je partija politicka i nema nista sa sadasnjim Bosnjastvom kad ce vise ljudi skontati i prestati da zajedno stavljaju SDA i Bosnjake, mislim ipak se vidimo kome je vecina Bosnjaka dala svoj glas, da je SDA mogla sad mi nebi pisali o RS i ustavnim promjenama jer ona bi bila trajna,da su oni mogli pos vome, ali...
seldzuk

Post by seldzuk »

To sa Bosancima bi moglo, ali:
1. Ako to bude konsensuz na nivou države, među sva tri naroda. Onda bi postojali Bosanci muslimani, Bosanci pravoslavci, Bosanci katolici i Bosanci ateisti. Možda bi zadnjih bilo više nego predzadnjih.
2. Ako bi se državi promijenilo ime u Bosna.
Međutim, pošto bi u prvom slučaju i Srbi i Hrvati to odbacili jer su od '91. to što jesu ostaju samo oni među Bošnjacima koji bi radi kobajagi komšijske ljubavi cijelu naciju poslali u neku stvar i od cijelog(51%) koje vjerovatno već imamo dodatno produžili agoniju.
A u drugom slučaju Hercegovci bi se odmah našli uvrijeđeni, džaba što im je teritorija mnogo manja od zastupljenosti sa brojem slova u imenu.
I baš se pitam kakve su te rubrike za naciju na Zapadu, sumnjam da su prazne pa ožeži. Vjerovatno imaju određene opcije.
seldzuk

Post by seldzuk »

A znam da su Bošnjaci suviše merhametli da bi svoju većinu u svojoj državi za nešto zloupotrijebili.
CovjekIzBosne

Post by CovjekIzBosne »

seldzuk wrote:To sa Bosancima bi moglo, ali:
1. Ako to bude konsensuz na nivou države, među sva tri naroda. Onda bi postojali Bosanci muslimani, Bosanci pravoslavci, Bosanci katolici i Bosanci ateisti. Možda bi zadnjih bilo više nego predzadnjih.
2. Ako bi se državi promijenilo ime u Bosna.
Međutim, pošto bi u prvom slučaju i Srbi i Hrvati to odbacili jer su od '91. to što jesu ostaju samo oni među Bošnjacima koji bi radi kobajagi komšijske ljubavi cijelu naciju poslali u neku stvar i od cijelog(51%) koje vjerovatno već imamo dodatno produžili agoniju.
A u drugom slučaju Hercegovci bi se odmah našli uvrijeđeni, džaba što im je teritorija mnogo manja od zastupljenosti sa brojem slova u imenu.
I baš se pitam kakve su te rubrike za naciju na Zapadu, sumnjam da su prazne pa ožeži. Vjerovatno imaju određene opcije.

Upravu si, ali to ipak nije moguce, jer ta Bosanska nacija ili etnos, kakva ce biti historija te nacije ili istorija ili cak povijest????
hoce li biti Drazo Mihajlovic heroj nacionalni ili Nikola Tesla ili mozda kapetan Gradascevic??? Kojim ce taj etnos pricati jezikom, jer kako znamo da jezik najvise povezuje etnos sa njegovom historijom i identitetom.
Hoce li biti problem sto ce mozda muslimani biti najveci dio tog etnosa???
Hoce li opet nakon nekih 20-30 godina nastati naziv Bosanski Srbi i Bosanski Hrvati a hoce li se ti Bosanski muslimani opet zvati Bosanski Muslimani ili nesto tako, tako da ce cjela poenta tog Bosanskog eetnosa biti unistena???? :( :? :(
Kakva je poenta "Bosanaca" kao etnosa, kad vec etnosi odredeni postoje?????
Jeli narodi BIH moraju mjenjati svoj obicaj i tradiciju samo da drzavi bude dobro????
Zar zato drzava postoji???
A nakon svega toga gdje su u svemo tome Hercegovci??????? :? :( :? :( :? :( :( :? :?
Last edited by CovjekIzBosne on 08/06/2007 18:05, edited 2 times in total.
CovjekIzBosne

Post by CovjekIzBosne »

seldzuk wrote:A znam da su Bošnjaci suviše merhametli da bi svoju većinu u svojoj državi za nešto zloupotrijebili.
Mi to nebi znali i da nismo merhametli...
Bosnjacima da sad ponudis da budu u Jugi nekoj novoj i opet im oduzmes identitet kao i prije, 60% bi kao ovce pristali :( :( :( :( :(
rajvosa^

Post by rajvosa^ »

mIRCerka wrote:
CovjekIzBosne wrote:Bosnjaci Srbi Hrvati ti narodi zajedno sa svim ostalim narodima koji su u manjini sacinjavaju BIH i oni nju sa cinjavaju a ne ona njih, mislim da se narodi nebi trebali mjenjati zbog drzave u kojoj zive.
Nemoraju narodi mjenjati etnos svaki put kad promjene drzavu, a Bosanaci nikad nisu bili etnos niti ce to je drzavljanstvo, i svi smo mi Bosanci i Hercegovci ali po drzavljanstvu.
Etnos je totalno druga stvar.
Znaci ti Bosanci po etnosu kad odu u Hrvatsku postaju Hrvati po etnosu???? :? :? :? :( :( :( :(
Nemoze narod mjenjati ime radi drzave, zato imate Rusa u Ukrajini koji zive tu vec ....
Zato imate Francuza u Kanadi koji zive tu vec....
itd itd.
ukratko, nije da se hvalim ali gdje god sam bila (italija, austrija, njemacka, amerika, francuska, i jos nesto sitno zemalja tipa madjarske itd) uvijek sam bila BOSANKA. Samo mi u Bosni i Hercegovini ne daju da se na popisu tako izjasnim.

E vala ako si ti odlaskom u svedsku postao svedjanin, ili odlaskom u njemacku njemac, to je tvoja stvar...

Pravi Bosanac ostaje Bosanac gdje god da ode.
Kapish?
ma daj ba, sta se hvalis :-)
Novi_Nick

Post by Novi_Nick »

Imam jedno pitanje. Odakle i gdje ide ovaj voz i koja mu je konacna destinacija :shock: ?
Last edited by Novi_Nick on 08/06/2007 18:19, edited 1 time in total.
CovjekIzBosne

Post by CovjekIzBosne »

Novi_Nick wrote:Molim za jedno pitanje. Odakle i gdje ide ovaj voz i koja mu je konacna destinacija :shock: ?
Demokratija
vesela

Post by vesela »

CovjekIzBosne wrote: Ja samo BIH drzavljanstvo imam za tvoj info.
to je jedino koje mozes imati! :-)
Novi_Nick

Post by Novi_Nick »

CovjekIzBosne wrote:
Novi_Nick wrote:Molim za jedno pitanje. Odakle i gdje ide ovaj voz i koja mu je konacna destinacija :shock: ?
Demokratija
jarane, izgleda da sam promasio voz. Ovo je izgleda bosnjacko-srpsko-hrvatski a meni treba bosanskohercegovacki. Znate li mozda za vremenske termine kada idu ovi moji BH vozovi :) ?
CovjekIzBosne

Post by CovjekIzBosne »

vesela wrote:
CovjekIzBosne wrote: Ja samo BIH drzavljanstvo imam za tvoj info.
to je jedino koje mozes imati! :-)
Jedno i jedino ali drzavljanstvo nije etnos.
CovjekIzBosne

Post by CovjekIzBosne »

Novi_Nick wrote:
CovjekIzBosne wrote:
Demokratija
jarane, izgleda da sam promasio voz. Ovo je izgleda bosnjacko-srpsko-hrvatski a meni treba bosanskohercegovacki. Znate li mozda za vremenske termine kada idu ovi moji BH vozovi :) ?
Za tvoj info Bosnjaci Srbi i Hrvati zive u BH znaci voz nisi promasio, mislim da voz koji ti cekas je odavnooo proso kad je Kremlj pao :-? :-?
luciferino

Post by luciferino »

Nismo mi zreli za demokratiju :-)
CovjekIzBosne

Post by CovjekIzBosne »

luciferino wrote:Nismo mi zreli za demokratiju :-)
Ne nego treba nam jedan cvrst ali ipak "narodni" voda naravno sve to za narod, neka se on voza na jahtama i sa kraljicama, al to sve za narod, to nama treba zar ne???? :( :( :? :?
forUMASH

Post by forUMASH »

seldzuk wrote: 1. Ako to bude konsensuz na nivou države, među sva tri naroda. Onda bi postojali Bosanci muslimani, Bosanci pravoslavci, Bosanci katolici i Bosanci ateisti. Možda bi zadnjih bilo više nego predzadnjih.
.....ma kakve sad podpodjele.....cuj Bosanci pravoslavci, muslimani, katolici, ateisti, pingvinci, zelenci, sestoperci i kakvi sve ne....
.....il' si Bosanac il' nisi......za sve ostalo treba da se pika ustav i pravna drzava koji trebaju dozvoliti i zastititi sve oblike religiozno-etnickog izjasnjavanja i praktikovanja.......
luciferino

Post by luciferino »

CovjekIzBosne wrote:
Ne nego treba nam jedan cvrst ali ipak "narodni" voda naravno sve to za narod, neka se on voza na jahtama i sa kraljicama, al to sve za narod, to nama treba zar ne???? :( :( :? :?
Ma neeeeee, nama trebaju sveta trojica da se vozaju....e sad u jahtama ne mere, bar ne na našem moru jer ga nemamo. :D Nama traba naaaaaaajmnogoljudniji administrativni aparat na svijetu. Nama treba vlada koja se 10 godina nakon rata prenemaže, pa sve nešto s guza na guz, da su nas prestigle čak i Bugarska i Rumunija?! Ma što bi mi to ko sav normalan svijet imali jednog kompetentnog predsjednika??? Trojna podjela je zaaaaakon!
danas

Post by danas »

luciferino wrote:
CovjekIzBosne wrote:
Ma neeeeee, nama trebaju sveta trojica da se vozaju....e sad u jahtama ne mere, bar ne na našem moru jer ga nemamo. :D Nama traba naaaaaaajmnogoljudniji administrativni aparat na svijetu. Nama treba vlada koja se 10 godina nakon rata prenemaže, pa sve nešto s guza na guz, da su nas prestigle čak i Bugarska i Rumunija?! Ma što bi mi to ko sav normalan svijet imali jednog kompetentnog predsjednika??? Trojna podjela je zaaaaakon!
jes' to hoces da kazes da nam nije fantasticno ovako :D :D
luciferino

Post by luciferino »

danas wrote:
jes' to hoces da kazes da nam nije fantasticno ovako :D :D
Nikom nije bolje neg je nam,
Samo da je vako svaki dan!!!!

I zauvijek! :oops:
cyprus

Post by cyprus »

Vidim rasprava se nastavila i bez mene. Vidim da se i dalje mješaju babe i žabe, ali neka... Treba opravdat pamet i mentalitet po kojim su bosanci inače poznati u svijetu. :-?

P.S. Vidim na anketnom popisu stanovništva Bošnjaci stigli "Druge" (samo 1 procenat razlike). Auuu, Drugi ugroženi ste. :D
CovjekIzBosne

Post by CovjekIzBosne »

luciferino wrote:
CovjekIzBosne wrote:
Nemamo more???
Pa tebi covjek kad bi dao cjeli Jadran ti bi opet kuko i govorio aj mi nemamo nista jadni mi.
BIH ima mora idi malo na listu zemalja sa obalom na Jadranu...
Uostalom to nije tema a ni mjesto za raspravu o moru, nego kako se ko izjasnjava, pa ako usput zeli da ostavi koment...
Šandor

Post by Šandor »

Kiparski Jugosloven :D , ti si baš skroz zbunjen. Proći će još mnogo vremena dok prestaneš donositi tako nebulozne zaključke. :lol: :lol: :lol:
BAHadzic

Post by BAHadzic »

Svako moze postat Bosanac i Hercegovac, ako dobije BH Pasos automatski postane Bosnac i ili Hercegovac.

Kakva to Nacija? Nema Jezika, Historiju itd.

Mi smo Bosnjaci i tacka. A naravno ko sto mi je Gospodin Sulejman Tihic reko mogu se Bosnjaci iznjasavat i kao Indijanci i i Vanzemaljci i Bosanac.

ali sta god kazes da si, jedina istina lezi u Roditeljima.
CovjekIzBosne

Post by CovjekIzBosne »

BAHadzic wrote:Svako moze postat Bosanac i Hercegovac, ako dobije BH Pasos automatski postane Bosnac i ili Hercegovac.

Kakva to Nacija? Nema Jezika, Historiju itd.

Mi smo Bosnjaci i tacka. A naravno ko sto mi je Gospodin Sulejman Tihic reko mogu se Bosnjaci iznjasavat i kao Indijanci i i Vanzemaljci i Bosanac.

ali sta god kazes da si, jedina istina lezi u Roditeljima.
Istina o etnosu u ovom slucaju Bosnjackom lezi u roditeljima, ali lezi i u historiji, jeziku, tradiciji i svemu ostalom sto cini jedan narod. A ja vam mogu imenovat sve te.
A neki bi opet da nas imenuju u neke "Bosanske muslimane" opet da nas u nesto pretvaraju i stvaraju.
Opet nas natjeruju da se ne izjasnjavamo kao Bosnjaci.
Opet nam zabranjuju nas identitet, skraceno zabranjuju nam da budemo to sto i ko jesmo.
Neki se uzbude samo kad cuju ime Bosnjaci, jer se prisjete vremena kad su nam mogli zabranit da se zovemo Bosnjaci, vremena kad smo bili smao posluni "muslimani" .... O Selime Selime prosla tvoja vremena nema vise harema :-D :D :-D :-D :D :-D :-D

Nedaj se narode moj Bosnjacki
forUMASH

Post by forUMASH »

CovjekIzBosne wrote: Kakva to Nacija? Nema Jezika, Historiju itd.
.....mogul' zamoliti da mi napises kako se oficijelno zove jezik kojim se koristis i mogul' zamoliti da napises ime drzave na ovim prostorima od 10. vijeka pa na ovamo.....
CovjekIzBosne

Post by CovjekIzBosne »

forUMASH wrote:
CovjekIzBosne wrote: Kakva to Nacija? Nema Jezika, Historiju itd.
.....mogul' zamoliti da mi napises kako se oficijelno zove jezik kojim se koristis i mogul' zamoliti da napises ime drzave na ovim prostorima od 10. vijeka pa na ovamo.....

"oficijelno" i ne "oficijelno" se koristim Bosanskim jezikom, a sad ti meni reci kojim se "oficijelno" koriste ti tvoji ostali "Bosanski" narodi.
A znas li za Bosantchicu??? Po tome ti treba da si.....
Locked