Izgubljeno - nadjeno
Moderator: anex
-
amelino
#276 Re: Izgubljeno - nadjeno
Tog istog rota koji luta sa predivnim vucijakom smo upravo jaca78 i ja nahranila na istom mjestu.
- samrichakk
#277 Re: Izgubljeno - nadjeno
To su oni psi koje sam juce vidjela na travi kod mosta kod Bosmala....
Majko moja,em sintori jos uvijek rade,em auta,em kisa,em glad....

Majko moja,em sintori jos uvijek rade,em auta,em kisa,em glad....
-
ajde_vise
#278 Re: Izgubljeno - nadjeno
e... samo da vidim jel o istom rotu rijec..
mladji je.. mozda do 7 mjeseci
ima crvenu ogrlicu i vrti se po hrasnom i otoci?
il je ovo novi .. da ga je neko izgubio?
mladji je.. mozda do 7 mjeseci
ima crvenu ogrlicu i vrti se po hrasnom i otoci?
il je ovo novi .. da ga je neko izgubio?
-
jaca78
#279 Re: Izgubljeno - nadjeno
jeste mladji, ali ogrlicu nije imao. to istina ne mora nista da znaci, neko mu je mogao skinuti ogrlicu jer se da dirati. i rp mu nije kupiran
-
A71
#280 Re: Izgubljeno - nadjeno
Da, upravo tog psa sam ja vidjela.jaca78 wrote:jeste mladji, ali ogrlicu nije imao. to istina ne mora nista da znaci, neko mu je mogao skinuti ogrlicu jer se da dirati. i rp mu nije kupiran
-
A71
#281 Re: Izgubljeno - nadjeno
Sinoć ili jutros izgubljen mačić star 2.5 mjeseca, narandžast sa bijelim trokutom na prsima, mužijak. Poklonila sam ga djevojci Amri koja stanuje u ulici Adema Buće, šarena zgrada pretežno zelene boje sa zelenim balkonima-metalna ograda. Izbacili su ga na balkon i on je "iskočio˝. Pošto ga nije znala naučiti na pijesak već nekoliko dana sinoć me nazvala i rekla je da će ga vratiti jer sam joj rekla da ako bude ikakvih problema da me samo nazove i ja ću doći po njega. Oko podne nazvala me da kaže da joj ga je žao vratiti jer je umiljat i lijep pa da li pristajem da ga ona da nani njene prijateljice u mjesto blizu Kiseljaka gdje ima kuću i dvije mace . Nije očekivala da ću ga ipak tražiti nazad i zbunjeno je rekla da će mo se naći pred MB slastičarnicom na Otoci za 10 minuta. Minut kasnije njena mama nazove i kaže da je jutros mačić iskočio kroz balkon. Nisu se ni udostojili da me odmah obavijeste jer bih ga išla tražiti i možda bih ga i pronašla da mi je javljeno na vrijeme. Prijateljica je sa svog mob. nazvala i saznala gdje stanuju jer meni nisu htjele reći gdje je zgrada. Tražile smo ga svuda ali nismo uspijele. Molim sve dobre ljude ako ga primjete na tom području ili području ulice Gradačačka 13(prvobitno mi je dala tu adresu kao svoju)kod TC Merkur da ga uhvate i zadrže samo dok ja ne dođem s posla ili pošaljem nekoga. Pomozite malenom mačiću da ne ugine zbog neodgovornosti ovih ljudi jer na ulici nema šanse, bio je od rođenja zatvoren u velikom transporteru i ne zna se snalaziti. Na slici izgleda puno veći nego što jeste, a i slika nije baš dobra. Hvala unaprijed svima.
Kontakt tel 062/94 32 32

Kontakt tel 062/94 32 32
- Baby
#283 Re: Izgubljeno - nadjeno
ŽUĆKA NAM JE ZBRISALA
Stara je 8 mjeseci,pobjegla na području Bjelava.Najviše veličinom i izgledom podjesća na jazavčara.Majstori su ostavii otvorena vrata i ona je pobjegla
Jako sam tužna tražila sam je iako imam gripu i temperaturu , ako je neko vidi neka je pričuva par minuta odmah ću doći po nju gdje god bila 066643779 Emina.
Hvala

P.S. Ima manjak dlake na desnoj nozi od mikrospondoze pije tablete i moram je naći danas.
NAĐENAAA
Stara je 8 mjeseci,pobjegla na području Bjelava.Najviše veličinom i izgledom podjesća na jazavčara.Majstori su ostavii otvorena vrata i ona je pobjegla
Hvala

P.S. Ima manjak dlake na desnoj nozi od mikrospondoze pije tablete i moram je naći danas.
NAĐENAAA
-
A71
#284 Re: Izgubljeno - nadjeno
Baš mi drago, hajde nek se barem neko usrećio.Baby wrote:NAĐENAAA
-
archie
#285 Re: Izgubljeno - nadjeno
Danas kada sam izvela svog psa u setnju srela sam covjeka koji je bio ocajan, trazio je svog psa, koji mu je odlutao prije 7 dana. U ruci je imao kesu sa hranom i povodac i na mobitelu sliku. Pas je izgubljen na lokaciji Vojnickog polja, ali do sada bi mogao biti bilo gdje u gradu ( mada on kaze da su ga navodno neki ljudi vidjeli na Dobrinji) Covjek mi je ostavio svoj broj mobitela, ( prije par sati opet zvao da kaze da ga nije nasao i da jos jednom pita jesmo li slucajno nesto culi ili vidjeli). U pitanju je mjesanac zute boje, 2 godine star, ima ogrlicu i markicu, zove se Max( koliko sam mogla primjetiti na slici sa mobitela po njusci je crnkast). Mislim da covjek ne koristi Internet pa sam odlucila da ja pokusam . Ako neko ima bilo kakve informacije, molim da se javi preko foruma, pa cemo se dalje dogovoriti. Hvala unaprijed.
- Pasiflora
#286 Re: Izgubljeno - nadjeno
Ima li njuskicu kao (recimo) mastif - tupastu? Ili vise lici na ovcara? Dva takva su se vrzmala prosli vikend po Dobrinji?archie wrote:Danas kada sam izvela svog psa u setnju srela sam covjeka koji je bio ocajan, trazio je svog psa, koji mu je odlutao prije 7 dana. U ruci je imao kesu sa hranom i povodac i na mobitelu sliku. Pas je izgubljen na lokaciji Vojnickog polja, ali do sada bi mogao biti bilo gdje u gradu ( mada on kaze da su ga navodno neki ljudi vidjeli na Dobrinji) Covjek mi je ostavio svoj broj mobitela, ( prije par sati opet zvao da kaze da ga nije nasao i da jos jednom pita jesmo li slucajno nesto culi ili vidjeli). U pitanju je mjesanac zute boje, 2 godine star, ima ogrlicu i markicu, zove se Max( koliko sam mogla primjetiti na slici sa mobitela po njusci je crnkast). Mislim da covjek ne koristi Internet pa sam odlucila da ja pokusam . Ako neko ima bilo kakve informacije, molim da se javi preko foruma, pa cemo se dalje dogovoriti. Hvala unaprijed.
Doduse mislim da ni jedan nije imao ogrlicu. Posalji mi broj pa cu ga nazvati ako ih veceras opet sretnem.
-
archie
#287 Re: Izgubljeno - nadjeno
Broj telefona covjeka koji trazi ovog izgubljenog mjesanca ( Max) je 062 853 398.
- minjonja
#288 Re: Izgubljeno - nadjeno
archie wrote:Broj telefona covjeka koji trazi ovog izgubljenog mjesanca ( Max) je 062 853 398.
evo ja sam ga sad zvala i rekoh mu da sam jučer vidjela jednog žutog psa koji liči na njemačkog ovčara, ali nažalost to nije njegov pas. pas koji sam ja vidjela je belgijski ovčar. ja molim sve one što žive na dobrinji i što će za ove praznike ići svojima na dobrinju da ukucaju ovaj broj i da nazovu ako vide psa. to je sekunda posla, a možete usrećiti psa, vlasnika i one što se žale na veliki broj pasa na ulicama. čovjek je rekao da će danas postaviti slike ovdje pa će biti laške da ga prepoznamo ako ga vidimo.
btw, šta belgijski ovčar tamo radi??!!! je li i on nekome pobjegao, je li nečiji ili je lutalica??!!! tek sam ga jučer prvi put vidjela. inače je na dobrinji uvijek ista ekipa lutalica, samo fali jedan žuti mješanac što liči na boksera...
-
archie
#289 Re: Izgubljeno - nadjeno
I mi smo sinoc vidjeli belgijskog ovcara, prekrasan pas... nije mi jasno... ne vjerujem da je lutalica, ko zna ...minjonja wrote:archie wrote:Broj telefona covjeka koji trazi ovog izgubljenog mjesanca ( Max) je 062 853 398.
evo ja sam ga sad zvala i rekoh mu da sam jučer vidjela jednog žutog psa koji liči na njemačkog ovčara, ali nažalost to nije njegov pas. pas koji sam ja vidjela je belgijski ovčar. ja molim sve one što žive na dobrinji i što će za ove praznike ići svojima na dobrinju da ukucaju ovaj broj i da nazovu ako vide psa. to je sekunda posla, a možete usrećiti psa, vlasnika i one što se žale na veliki broj pasa na ulicama. čovjek je rekao da će danas postaviti slike ovdje pa će biti laške da ga prepoznamo ako ga vidimo.
btw, šta belgijski ovčar tamo radi??!!! je li i on nekome pobjegao, je li nečiji ili je lutalica??!!! tek sam ga jučer prvi put vidjela. inače je na dobrinji uvijek ista ekipa lutalica, samo fali jedan žuti mješanac što liči na boksera...
-
p1nky
#290 Re: Izgubljeno - nadjeno
kad je bila beba
s majkom
majka-iste su samo sto nestala ima bijelu njusku i roza nosić, debeljuca jeNa Bistriku/Terezija/ 15.11. nestala maca 15mjeseci stara,, Svijetlozelenosivkasta,ženka,umiljata sa bijelom njuškom i prednjom desnom šapicom.Molim,ako je neko vidio ili zna gdje je da javi na 062762221 Jednom se desilo da je nije bilo dva dana,pa se vratila ,ali ovaj put.....,nigdje je.
Nemam njenu noviju sliku,ali je slična majci.
Last edited by p1nky on 03/12/2009 23:23, edited 8 times in total.
-
ajsela
#291 Re: Izgubljeno - nadjeno
Sinoc sam vidjela vucjaka preljepog, ima ogrlicu, osoblje kafica ispred kojeg je hodao pas kaze da je cijeli dan na istom mjestu, sav je izgubljen, kao da trazi vlasnika. Predivan je, umiljat. Lokacija na pp
-
nevenka
#292 Re: Izgubljeno - nadjeno
Prije nekoliko dana se na Mejtašu pojavio mlad njemački ovčar... Od tada skoro svaki dan svraća u dvorište zgrade gdje žive moji roditelji... Bio je i jutros. Mi ga nemamo gdje skloniti, ali ga hranimo, tako da se nadam da će se zbog hrane i vraćati...
Ako neko ima info da je neko izgubio ovakvog psa.

-
nevenka
#293 Re: Izgubljeno - nadjeno
nevenka wrote:Prije nekoliko dana se na Mejtašu pojavio mlad njemački ovčar... Od tada skoro svaki dan svraća u dvorište zgrade gdje žive moji roditelji... Bio je i jutros. Mi ga nemamo gdje skloniti, ali ga hranimo, tako da se nadam da će se zbog hrane i vraćati...
PAS NA SIGURNOM - HAMAN UDOMLJEN
AMELINO HVAAALAAAAAAA
- Baby
#294 Re: Izgubljeno - nadjeno
Tog psa sam i ja jednom vidjela,baš mi je drago da je dobro 
- sir_oliver_oliver
#295 Re: Izgubljeno - nadjeno
VIĐEN CRNI LABRADOR RETRIEVER, čini mi se oko između 2-4 godine, ima crvenu kožnu ogrlicu sa nekom pločicom na njoj. Nije mi htio prić' da vidim šta piše na njoj. Čini mi se da je tek proveo prvu noć vani.
Ako neko vidi svog cuku u tom opisu, nek' se javi na 061-551-295 jer ne mogu da ga vodim na posao nikako- a kao što sam rekao neće da mi priđe.
Ako neko vidi svog cuku u tom opisu, nek' se javi na 061-551-295 jer ne mogu da ga vodim na posao nikako- a kao što sam rekao neće da mi priđe.
- BSn
#296 Re: Izgubljeno - nadjeno
Od sinoc zuti cuko luta izmedju B-Faze i Vojnickog. Ocito ga je neko izbacio, jer ima pravo urednu dlaku i stalno trazi ljude.
Ako te onjusi, neces mu nikad pobjec' - igra se oko tebe, hoda uz nogu... Mi smo ga se sinoc haman sat vremena pokusavali otarasit, al' je uporan, cak i kad mu se sakrijes on trci za tobom i trazi te. Pravo miran pas, nije niti jednom zalajao. Jos jedan od pokazatelja da ga je neko nogir'o je i taj sto ide par metara ispred covjeka, pa se okrene i ceka ga. Cak zna donjeti i predmet kada mu ga bacis.
Kont'o sam da ga je neko pustio navece da se istrci - al' jok, vidim ga i jutros - ista meta isto odstojanje. Trazi ljude koji idu u grupi i onda za njima...
Ako te onjusi, neces mu nikad pobjec' - igra se oko tebe, hoda uz nogu... Mi smo ga se sinoc haman sat vremena pokusavali otarasit, al' je uporan, cak i kad mu se sakrijes on trci za tobom i trazi te. Pravo miran pas, nije niti jednom zalajao. Jos jedan od pokazatelja da ga je neko nogir'o je i taj sto ide par metara ispred covjeka, pa se okrene i ceka ga. Cak zna donjeti i predmet kada mu ga bacis.
Kont'o sam da ga je neko pustio navece da se istrci - al' jok, vidim ga i jutros - ista meta isto odstojanje. Trazi ljude koji idu u grupi i onda za njima...
- terra_incognita
#297 Re: Izgubljeno - nadjeno
Meni je prisao ali se nisam sjetila da pogledamsir_oliver_oliver wrote:VIĐEN CRNI LABRADOR RETRIEVER, čini mi se oko između 2-4 godine, ima crvenu kožnu ogrlicu sa nekom pločicom na njoj. Nije mi htio prić' da vidim šta piše na njoj. Čini mi se da je tek proveo prvu noć vani.
Lutao je oko hitne jutros, poslije ga nije bilo
- DaffyDuck
#298 Re: Izgubljeno - nadjeno
pas je za sada udomljen...terra_incognita wrote:Meni je prisao ali se nisam sjetila da pogledamsir_oliver_oliver wrote:VIĐEN CRNI LABRADOR RETRIEVER, čini mi se oko između 2-4 godine, ima crvenu kožnu ogrlicu sa nekom pločicom na njoj. Nije mi htio prić' da vidim šta piše na njoj. Čini mi se da je tek proveo prvu noć vani.
Ako neko vidi svog cuku u tom opisu, nek' se javi na 061-551-295 jer ne mogu da ga vodim na posao nikako- a kao što sam rekao neće da mi priđe.![]()
Lutao je oko hitne jutros, poslije ga nije bilo
ako neko prepozna opis svog psa neka ostavi kontakt telefon na pp, javit cemo se
- tinchy
#299 Re: Izgubljeno - nadjeno
Jel' cuko visok, zute boje kao recimo pitbull i ima onako tupastu njusku?BSn wrote:Od sinoc zuti cuko luta izmedju B-Faze i Vojnickog. Ocito ga je neko izbacio, jer ima pravo urednu dlaku i stalno trazi ljude.
- BSn
#300 Re: Izgubljeno - nadjeno
tinchy wrote:Jel' cuko visok, zute boje kao recimo pitbull i ima onako tupastu njusku?BSn wrote:Od sinoc zuti cuko luta izmedju B-Faze i Vojnickog. Ocito ga je neko izbacio, jer ima pravo urednu dlaku i stalno trazi ljude.
Da.