Svirke...

Diskusije o bh. i inostranim izvođačima, razmjena pjesama, CD-ova, muzičke oprema...

Moderator: _BataZiv_0809

Post Reply
Lupa11

#276 Deep Purple, Sarajevo, 3.11.2007, Zetra

Post by Lupa11 »

basta sljezove boje wrote:Deep Purple u Zetri 3.11.

http://www.sarajevo-x.com/forum/viewtopic.php?t=41072

Koncert je potvrđen, nema straha, službena najava će ići drugi tjedan. Organizator je tvrtka koja u Hr i Srb dovela i dovodi Simply Red, Pearl Jam, Shakiru, Bryana Adamsa, Pink, Dream Theater, Zucchera, Korn, Tool, Muse, Joe Cockera, Marka Knopflera... a sad probavamo da uz Purple u Splitu napravimo i Sarajevo. (http://www.lupapromotion.hr i http://www.lupapromotion.com).

Ako dobro prođe, ima nade da dovedemo i druge legende.

Cijena ulaznice biti će 30 KM. Nadam se da je to ok. Početak prodaje 15.9.
Last edited by Lupa11 on 02/09/2007 09:25, edited 1 time in total.
Homer_Simpson

Post by Homer_Simpson »

E lupa hvala velika... za Dream Theater,za Tool,sad za Deep purple.. :faraon1:

Uljepsa mi godinu cjelu...
NIN

Post by NIN »

Black druze, ides li?

Tool u Zagrebu

Image

Ulaznice su u pretprodaji od 1. lipnja godine u svim ovlaštenim prodajnim mjestima - Integral-Pothodnik, Dallas Music Shops, Dancing Bear, Aquarius, New Sound, Urban travel te putem sustava Eventim i Ticketline.

Nema jaceg benda na planeti!!!

Pozdrav...
black

Post by black »

NIN wrote:Black druze, ides li?

Tool u Zagrebu

Image

Ulaznice su u pretprodaji od 1. lipnja godine u svim ovlaštenim prodajnim mjestima - Integral-Pothodnik, Dallas Music Shops, Dancing Bear, Aquarius, New Sound, Urban travel te putem sustava Eventim i Ticketline.

Pozdrav...
izgleda da necu moci..nazalost...a ti?
NIN

Post by NIN »

black wrote:

Tool u Zagrebu

.................................

Pozdrav...
izgleda da necu moci..nazalost...a ti?
Vec sam prebolio........ :sad: , nista druze. Pokusao sam nesto iskombinovati al' slaba nafaka. Krivo mi je pravo al', kako rekoh, prebolio sam. Kako skontah, koncert ce se odrzati na drugom mjestu od planiranog radi potraznje za ulaznicama tako da ih mozemo ocekivati ponovo.

Sta ces druze, hebiga...
mrs. zurbrigen

Post by mrs. zurbrigen »

evo me nick forumasa iznad mene nekako inspirirao. al bome i jedan od najboljih koncerata koje sam ikad vidjela. za sve ljubitelje dobre muzike u australiji. 15. i 16. septembra dolaze nine inch nails. show je fenomenalan.
RPM

Post by RPM »

Tool u Zagrebu

Image

Pozdrav...
respect, da li je ko bio u Zg, utisci i sveopci dojam ... :?
Homer_Simpson

Post by Homer_Simpson »

Ja bio...

Sta da kazem... ako hos hadbang,growl i mosh pitt,tool nije za tebe...
Tool je prakticno band bez frontmana,jer je Keenan u pozadini pored bubnjara... Tako da nema one standardne komunikacije...Na tom koncertu si samo ti i muzika (ostalih bulshita nema)

Justin (bassista) je jedan od najludjih basista sto sam gledao (kako cojk razvaljuje),koncert je bio bezprijekoran skoro u svemu... (neki su se zalili za torbe,kamere i pusenje - bio si upozoren unaprijed,sa osh sad?)

Tool je odsvirao rutinski,nisu izlazili na bis (na bis izlaze samo ako je publika bila "dobra") Mynard ili je malo pjevao ili je tonac usro :),al svejedno divota je cut Lateralus,Flood,Scism uzivo... Pjesama Rosseta Stoned sa zadnjeg albuma zvuci tako bezveze na albumu,uzivo je skroz tripozna...

Sve u svemu,ako volish Tool i nemas potrebu da istresas svoj teenage angst - dobro ti je bilo,ostali koji su ocekivali Maiden - osjecaju se uskraceni...

Od mene za Tool - 9!
NIN

Post by NIN »

mrs. zurbrigen wrote:evo me nick forumasa iznad mene nekako inspirirao. al bome i jedan od najboljih koncerata koje sam ikad vidjela. za sve ljubitelje dobre muzike u australiji. 15. i 16. septembra dolaze nine inch nails. show je fenomenalan.
Jedan od mojih najdrazih bendova! Nisam jos imao priliku otici i gledati ih uzivo al' tjesim se sa par koncerata na DVD-u, pogotov' kad si pustis na Bose sistemu, uh..., prilicno docara al'nije to to, hehe.... Nego, nick i jeste po "klinovima" odabran :) :) ...

Pozdrav...
NIN

Post by NIN »

Homer_Simpson wrote:Ja bio...

Sta da kazem... ako hos hadbang,growl i mosh pitt,tool nije za tebe...
Tool je prakticno band bez frontmana,jer je Keenan u pozadini pored bubnjara... Tako da nema one standardne komunikacije...Na tom koncertu si samo ti i muzika (ostalih bulshita nema)

Justin (bassista) je jedan od najludjih basista sto sam gledao (kako cojk razvaljuje),koncert je bio bezprijekoran skoro u svemu... (neki su se zalili za torbe,kamere i pusenje - bio si upozoren unaprijed,sa osh sad?)

Tool je odsvirao rutinski,nisu izlazili na bis (na bis izlaze samo ako je publika bila "dobra") Mynard ili je malo pjevao ili je tonac usro :),al svejedno divota je cut Lateralus,Flood,Scism uzivo... Pjesama Rosseta Stoned sa zadnjeg albuma zvuci tako bezveze na albumu,uzivo je skroz tripozna...

Sve u svemu,ako volish Tool i nemas potrebu da istresas svoj teenage angst - dobro ti je bilo,ostali koji su ocekivali Maiden - osjecaju se uskraceni...

Od mene za Tool - 9!
Druze, :thumbup: ...

Rosseta stoned je meni super i na albumu al' mogu mislit' kako mocno zvuci live. Ukratko, zavidim ti... :D

Pozdrav...
Better Man

Post by Better Man »

prije 6 godina u Magazi, odnosno njihovoj drugoj radnji koju su imali u Skenderiji kupujem Tool "Lateralus" i dokja pregledavam druge cd-ove, zamolim čovjeka što tu radi (riječ je o muzičaru iz Sare roma) da mi pusti malo Tool. Sa njim bio neki poznanik i puste oni mi Tool i ne znajuči o čemu se radi oni dobro pojačaše. Kad je cd zagrmio stresli su se obojica. Vjerovatno su se zapitali šta bi sad ovo! Inaće Tool su jedan od najboljih bendova i albumi su im fakat fenomenalni!
GiGo

Post by GiGo »

Zdravko Colic 20.10 ????
Hendrix

Post by Hendrix »

Better Man wrote:prije 6 godina u Magazi, odnosno njihovoj drugoj radnji koju su imali u Skenderiji kupujem Tool "Lateralus" i dokja pregledavam druge cd-ove, zamolim čovjeka što tu radi (riječ je o muzičaru iz Sare roma) da mi pusti malo Tool. Sa njim bio neki poznanik i puste oni mi Tool i ne znajuči o čemu se radi oni dobro pojačaše. Kad je cd zagrmio stresli su se obojica. Vjerovatno su se zapitali šta bi sad ovo! Inaće Tool su jedan od najboljih bendova i albumi su im fakat fenomenalni!
Haha ne mogu da vjerujem , i meni se ovo desilo ali na čaršiji u Magazi , cura radila tu i odvrne onda do daske jer na početku AEnima ono ko zvuk je neki a vani zvučnik imali uključen joj kad je streslo a ona poleti da gasi :D
Better Man

Post by Better Man »

Hendrix wrote:
Better Man wrote:prije 6 godina u Magazi, odnosno njihovoj drugoj radnji koju su imali u Skenderiji kupujem Tool "Lateralus" i dokja pregledavam druge cd-ove, zamolim čovjeka što tu radi (riječ je o muzičaru iz Sare roma) da mi pusti malo Tool. Sa njim bio neki poznanik i puste oni mi Tool i ne znajuči o čemu se radi oni dobro pojačaše. Kad je cd zagrmio stresli su se obojica. Vjerovatno su se zapitali šta bi sad ovo! Inaće Tool su jedan od najboljih bendova i albumi su im fakat fenomenalni!
Haha ne mogu da vjerujem , i meni se ovo desilo ali na čaršiji u Magazi , cura radila tu i odvrne onda do daske jer na početku AEnima ono ko zvuk je neki a vani zvučnik imali uključen joj kad je streslo a ona poleti da gasi :D
I na Lateralus ne starta odmah muzika, već idu ko neki tihi šumovi, pa tek onda starta muzika u punoj snazi. Tip vjerovatno mislio da je tih zvuk i da treba pojačati dobro, kad ono odjednom strese muzika!
ervin19

Post by ervin19 »

ima li uskoro u Sarajevu kakvih metal,punk/hc,alt. SVIRKI.....?
johnnykola

Post by johnnykola »

ervin19 wrote:ima li uskoro u Sarajevu kakvih metal,punk/hc,alt. SVIRKI.....?
evo ovi su ti u subotu u bocku za dzaba.

http://johnnykola.blogger.ba/arhiva/2007/09/11/1125280
Homer_Simpson

Post by Homer_Simpson »

Imal kakvih vjesti o kartama za Deep Purple... gledam Splitske karte se vec prodaju...
David_Coverdale

Post by David_Coverdale »

[quote="Homer_Simpson"]Imal kakvih vjesti o kartama za Deep Purple... gledam Splitske karte se vec prodaju...[/quote]
To i mene interesuje ....
Hajde ako neko zna mozda koliko koshta karta,ko je ogranizator i da li se mogu naruciti preko neta neka mi javi,poshto sam ja iz Bg-a.
Unapred Hvala !
sumiko

Post by sumiko »

David_Coverdale wrote:
Homer_Simpson wrote:Imal kakvih vjesti o kartama za Deep Purple... gledam Splitske karte se vec prodaju...
To i mene interesuje ....
Hajde ako neko zna mozda koliko koshta karta,ko je ogranizator i da li se mogu naruciti preko neta neka mi javi,poshto sam ja iz Bg-a.
Unapred Hvala !
Ovo ti je Bosna ba, znaš li ti koliko još ima vremena do novembra...
Hajde ti sjedi, uzmi kafu, zapali cigaru, a lako ćemo mi za plakate, cijene karata, i bilo kakve informacije :bih:

:sad:
sumiko

Post by sumiko »

Falsh Gordon

#296 Prostor

Post by Falsh Gordon »

Pozdrav svim koncertashima i samo da onim neupucenim kazem da ne postoji gori koncertni prostor od SA kluba. Nikad nista tamo nece zvucati kako bi trebalo!
mamica papucarka

Post by mamica papucarka »

Jel mi moze neko reci kako ce Jazz festival biti dva puta u godini :-)
Pa zar nije skoro bio :roll:
girly

Post by girly »

Jeli ima netko preporuku, za dobar klub, klupsku atmosferu ,u Zg?

Konkretno kako je u Sax, ili preporuka za neki jazz/funky/blues/rock/ekipaoko30taknadalje..
Dali postoji nešto u tako u zg?
Better Man

Post by Better Man »

mamica 31 wrote:Jel mi moze neko reci kako ce Jazz festival biti dva puta u godini :-)
Pa zar nije skoro bio :roll:
Jeste, ali u novembru 2006. godine.
Saian

Post by Saian »

sjooooooooo eki ovo, odlichno samo opet me fula :oops: :oops: :oops:
Turkish Delight na Jazz festu

Turkish Delight naziv je specijalnog programa 11. Jazz Festa Sarajevo 2007 u okviru kojeg će biti predstavljeni neki od turskih muzičara koji postaju sve važniji na svjetskoj muzičkoj sceni.

Prvog novembra na glavnoj festivalskoj sceni Bosanskog kulturnog centra nastupit će Mercan Dede sa svojim projektom Secret Tribe, dok će narednog dana na Groove Stageu u CDA nastupiti Baba Zula čiji će gost na koncert biti Alexander Hacke, basista grupe Einsturzende Neubauten.
Mercan i Baba Zula naaaaaaaaaaaajs, uzhivajte, ko bude mogao otici budala je, ako ne ode :oops: :oops: :-)
Post Reply