ENERGOINVEST - ex-yu gigant

Ekonomija, biznis, dionice, posao, (ne)zaposlenost...

Moderator: anex

Post Reply
ejub

#276 Re: energoinvest

Post by ejub »

sarajka37 wrote:nazalost nista od privatizacije,sve ostaje isto,raj za neophodne:(...mozda smjene kompletno rukovodstvo ,to bi bila promjena dobra za sve i dovedu zaista dobre menadzere
Dugo me nije bilo i kad se vratih opet :shock: :shock:

Neki su nesretni sto ih nisu kupili slovenci ili rusi ili indijci!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Ovo je za nepovjerovat!!!!!!!!!
Fox Mulder

#277 Re: energoinvest

Post by Fox Mulder »

ejub wrote:
sarajka37 wrote:nazalost nista od privatizacije,sve ostaje isto,raj za neophodne:(...mozda smjene kompletno rukovodstvo ,to bi bila promjena dobra za sve i dovedu zaista dobre menadzere

Neki su nesretni sto ih nisu kupili slovenci ili rusi ili indijci!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Treba li da "ENERGOINVEST" i ostale velike tvrtke vode takvi kao ti? Nećemo strance, ali nismo za to da takvi kao ti vode iste.
ejub

#278 Re: energoinvest

Post by ejub »

Fox Mulder wrote:
ejub wrote:

Treba li da "ENERGOINVEST" i ostale velike tvrtke vode takvi kao ti? Nećemo strance, ali nismo za to da takvi kao ti vode iste.
Ja sam prilicno realan i nisam taj kapacitet da bi vodio "E" ili ili bilo koju drugu TVRTKU .
Ali zato tebe cekamo da nam podignes privredu iz pepela.Samo se javi kad budes raspolozen :-)
Fox Mulder

#279 Re: energoinvest

Post by Fox Mulder »

ejub wrote:
Fox Mulder wrote:
ejub wrote: Dugo me nije bilo i kad se vratih opet :shock: :shock:

Ja sam prilicno realan i nisam taj kapacitet da bi vodio "E" ili ili bilo koju drugu TVRTKU .
Ali zato tebe cekamo da nam podignes privredu iz pepela.Samo se javi kad budes raspolozen :-)
Ja nemam tih aspiracija, a ti si toliko aktivan na forumu i toliko pametuješ da je očito da ti imaš. Ili si možda poslušnik kakvoga direktora. Naš je Ejub zasigurno posilni nekoga direktora.
mire_1980

Post by mire_1980 »

ANKETA SA http://WWW.BIZNIS.BA

Koji od navedenih direktora preduzeća sa većinskim državnim kapitalom najviše zaslužuju smjenu?
Enver Kreso, (Elektroprivreda BiH) - 22.9%

Hamdo Katica, (BH Telecom) - 22.9%

Džemail Vlahovljak, (Energoinvest) - 15.7%

Mendsud Bašić, (BH Pošta) - 12.9%

Mehmed Drino, (Hidrogradnja) - 11.4%

Vlado Marić, (EP HZ HB) - 8.6%

Narcis Džumhur, (Željeznice FBiH) - 5.7%

IPAK NIJE NA PRVOM MJESTU, IAKO SU NAM MALE PLATE LICNO MISLIM DA JE COVJEK DOBAR U VODZENJU FIRME I DA NI SAM NEZNA STA RADE NJEGOVI "POMOCNICI" (CITAJ: DIREKTORI SEKTORA I SEFOVI POJEDINIH ODJELA) PREMA MLADIM RADNICIMA....TJ. INZINJERIMA, EKONOMISTIMA, PRAVNICIMA DOK PSIHOLOZI I ZURNALISTI IMAJU VECE PLATE NEGO ONI :):):):) (JADNI SMO TI MI)...

A EJUBE ENERGOINVEST, NIJE TVRTKA VEC JE KOMPANIJA ILI FIRMA....ODI NA NEKI FORUM IZ RH I TAMO PISI TVRTKA, JER TO ME VRIJEDZA....JER SAM BIO U RATU U BiH I ZELIM PRICATI BOŠNJACKI JEZIK....

POZDRAV...
ejub

Post by ejub »

mire_1980 wrote:ANKETA SA http://WWW.BIZNIS.BA

Koji od navedenih direktora preduzeća sa većinskim državnim kapitalom najviše zaslužuju smjenu?
Enver Kreso, (Elektroprivreda BiH) - 22.9%

Hamdo Katica, (BH Telecom) - 22.9%

Džemail Vlahovljak, (Energoinvest) - 15.7%

Mendsud Bašić, (BH Pošta) - 12.9%

Mehmed Drino, (Hidrogradnja) - 11.4%

Vlado Marić, (EP HZ HB) - 8.6%

Narcis Džumhur, (Željeznice FBiH) - 5.7%

IPAK NIJE NA PRVOM MJESTU, IAKO SU NAM MALE PLATE LICNO MISLIM DA JE COVJEK DOBAR U VODZENJU FIRME I DA NI SAM NEZNA STA RADE NJEGOVI "POMOCNICI" (CITAJ: DIREKTORI SEKTORA I SEFOVI POJEDINIH ODJELA) PREMA MLADIM RADNICIMA....TJ. INZINJERIMA, EKONOMISTIMA, PRAVNICIMA DOK PSIHOLOZI I ZURNALISTI IMAJU VECE PLATE NEGO ONI :):):):) (JADNI SMO TI MI)...

A EJUBE ENERGOINVEST, NIJE TVRTKA VEC JE KOMPANIJA ILI FIRMA....ODI NA NEKI FORUM IZ RH I TAMO PISI TVRTKA, JER TO ME VRIJEDZA....JER SAM BIO U RATU U BiH I ZELIM PRICATI BOŠNJACKI JEZIK....

POZDRAV...

"Laki je malo nervozan"

Pasa moj solidni samo sam odgovarao "Mulderu" pa sam napisao tvrtka,isto tako pisem preduzece,firma ,KOMPANIJA isl,mada mislim da svako ima pravo da pise kako zeli.

A isto tako mislim da svako ima pravo da "napravi anketu"

Malo mi je nelogicno da se mjenja direktor koji je podigao firmu i stavio je na cvrste noge ali eto ............. kod nas moze sve.

Meni je sega da neki prizeljkuju strance misleci da ce im sa njima biti bolje ,ali eto i to je pravo zagarantovano(MISLJENJE ,ZELJE I SL.)

Samo nisam siguran da vecina radnika E misli tako jer kako cujem oko 500 radnika se bilo prijavilo da sa menadjmentom osnuju ortacku grupu i da otkupe E.
Ali eto privaticazija otkazana
Malo cinjenica........................ nije na odmet.
Fox Mulder

Post by Fox Mulder »

OK. Izvinjavam se.
ejub

#283 Re: energoinvest

Post by ejub »

Fox Mulder wrote:
ejub wrote:
Fox Mulder wrote: Treba li da "ENERGOINVEST" i ostale velike tvrtke vode takvi kao ti? Nećemo strance, ali nismo za to da takvi kao ti vode iste.
Ja nemam tih aspiracija, a ti si toliko aktivan na forumu i toliko pametuješ da je očito da ti imaš. Ili si možda poslušnik kakvoga direktora. Naš je Ejub zasigurno posilni nekoga direktora.

Ja se nikada nespustam na ovaj nivo, niti mogu trositi snagu na ovakve komentare.
Nadam se da ce ti biti bolje.
mire_1980

#284 Povecao se topli

Post by mire_1980 »

Evo jedna nova vijest, od prosle sedmice je topli obrok narastao za 0,50KM po danu.

Znaci ako budemo uzeli mjesec sa 22 radna dana zaradzujemo 11KM vise, mislim dobijamo, neznam samo dali je to u sklopu novog ugovora (Kolegtivnog - Granskog) sa poslodavcem pa da samo zele da nam zamazu oci jer se na topli obrok ne uplacuju doprinosi (PIO/MIO, porez na platu i ostalo).

Do 20. cekam pa donosim vijesti dali ce se novi ugovor primjeniti i dali ce se napokon nakon 3 godine povecati i plata...

do tada Pozdrav za sve....

Mire
Sarafcina

#285 Re: Povecao se topli

Post by Sarafcina »

mire_1980 wrote:Evo jedna nova vijest, od prosle sedmice je topli obrok narastao za 0,50KM po danu.

Znaci ako budemo uzeli mjesec sa 22 radna dana zaradzujemo 11KM vise, mislim dobijamo, neznam samo dali je to u sklopu novog ugovora (Kolegtivnog - Granskog) sa poslodavcem pa da samo zele da nam zamazu oci jer se na topli obrok ne uplacuju doprinosi (PIO/MIO, porez na platu i ostalo).
Do 20. cekam pa donosim vijesti dali ce se novi ugovor primjeniti i dali ce se napokon nakon 3 godine povecati i plata...

Mire
ako ti se ne svidja, a ti fino trazi da dobijes bonove i jedes u restoranu za te bonove, kao recimo u Bosnalijeku.... tada te vise nece sekirati povecanje toplog obroka ...
ejub

#286 Re: Povecao se topli

Post by ejub »

mire_1980 wrote:Evo jedna nova vijest, od prosle sedmice je topli obrok narastao za 0,50KM po danu.

Mire
Odmah trazite da vam visinu toplog obroka vrate na staro.Morate ostro reagovati......... :lol:
sarajka37

Post by sarajka37 »

jeste li vec potpisali taj novi ugovor ,o cemu se radi,hoce li vam biti ista bolje?
ejub

Post by ejub »

Pozitivna je stvar da se vise niko nezali,i to je napredak :roll:
sarajka37

Post by sarajka37 »

ejub wrote:Pozitivna je stvar da se vise niko nezali,i to je napredak :roll:

ti si stavrno zestoki optimista svaka ti cast....ali mislim da grijesish da se vishe niko ne zali al nema veze da ti ne kvarim pozitivnu auru oko tebe
ejub

Post by ejub »

sarajka37 wrote:
ejub wrote:Pozitivna je stvar da se vise niko nezali,i to je napredak :roll:

ti si stavrno zestoki optimista svaka ti cast....ali mislim da grijesish da se vishe niko ne zali al nema veze da ti ne kvarim pozitivnu auru oko tebe

Šta da se radi,takav sam citav zivot -optimista i realista :)
ibrik

Post by ibrik »

Info u vezi plate u E,dd - novi kolektivni ugovor se nije poceo primjenjivati kada je plata u pitanju, ali nadzorni odbor zasjeda za koji dan i treba da aminuje kolektivni ugovor pa se nadam da ce iduci obracun biti po novom ugovoru...
ejub

Post by ejub »

Šta bi sa gigantom?Hoce li biti privatizacije i kad?Šta je sa tim platama;jeste li zadovoljni????
sarajka37

Post by sarajka37 »

ejub wrote:Šta bi sa gigantom?Hoce li biti privatizacije i kad?Šta je sa tim platama;jeste li zadovoljni????

koliko sam ja cula nista se ne mijenja,osim sto planiraju preuzeti citavu zgradu i dati je na izdavanje.Bas lijepa novina,od koga je moglo se i ocekivati.Dalje nista od ugovora novih sve je kao i prije,sta ono josh prica se da glavni" odlazi pa vidjecemo
Salko sto je u vodu skako

Post by Salko sto je u vodu skako »

sarajka37 wrote:
ejub wrote:Šta bi sa gigantom?Hoce li biti privatizacije i kad?Šta je sa tim platama;jeste li zadovoljni????

koliko sam ja cula nista se ne mijenja,osim sto planiraju preuzeti citavu zgradu i dati je na izdavanje.Bas lijepa novina,od koga je moglo se i ocekivati.Dalje nista od ugovora novih sve je kao i prije,sta ono josh prica se da glavni" odlazi pa vidjecemo
energoinvest je u kazahstanu dogovorio poslove vrijdne 170 miliona dollara 8-)
sarajka37

Post by sarajka37 »

Salko sto je u vodu skako wrote:
sarajka37 wrote:

energoinvest je u kazahstanu dogovorio poslove vrijdne 170 miliona dollara 8-)
to je cista suplja
ejub

Post by ejub »

Ma naravno ,i ovih 160 u Libiji je navlakuša.Samo hoce da vas prevare,lopovi jedni................ :roll:
ejub

Post by ejub »

Šta je ovo,nikakvih vijesti o gigantu?
zena21

Post by zena21 »

ejub wrote:Šta je ovo,nikakvih vijesti o gigantu?
Mozda je sarajka37 otisla u Libiju :D
Skyfox

Post by Skyfox »

Od kolegice koja je zaposlena tamo cuo sam da imaju projekte u Etiopiji. Kako god bilo cini mi se da su opstali i pokusavaju se izvuc, mozda i uspiju....
ejub

Post by ejub »

A kako cujem i Srbija se "zauzima" :-) Gdje nam je Sarajka37 sa friskim informacijama?
Post Reply