Ratne price - ona vedrija strana

Kulturna dešavanja, predstave, izložbe, festivali, obrazovanje i budućnost mladih...

Moderator: Chloe

Post Reply
pazii

#276 Re: Ratne price - ona vedrija strana

Post by pazii »

djes_ba wrote:mali prilog pojma nemam zasto ali ostalo me u sjecanju
94 sarajevo tad se islo na treskavicu po 3 mjeseca
u komsiluku bila plavusa predobra a muz joj otisao upravo na treskavicu
naravno bio je u naselju i neki inzinjer podrumas i on je dugo nju munto dok nije otisao kod nje u stan
(kasnje se hvalio po mahali) uglavnom poslije sek.. dok je navlacio pantole plavusa koja je lezala na krevetu pocela ga zajebavati kako mu je mali i sad on stojeci dok je kopco zadnje dugme okrene se njoj i kaze Sto se mene tice ti si ebana i preko vrata :D :D

hahahaah :D
Sarajevski_Marlboro

#277 Re: Ratne price - ona vedrija strana

Post by Sarajevski_Marlboro »

Lakat Jebić wrote:znate svi kako je bihac u ratu bio u totalnom okruzenju. u stabu sa dudakovicem bio je neki covjek, momak, koji je bio, sto se ono kaze, puko. i sastala se komanda jednom, nesto da rasprave, a i taj hoce da se pita, pa njemu dudak kaze fino "haj ti napravi plan i strategiju odbrane bihaca", ko veli da se kutarise budale

kad nije proslo pola sata, vraca se ovaj, otkinuo od vrece brasna komad papira, napisao "plan odbrane Bihaca", nacrto kote, ma sve on to strucno (inace je zavrsio bio nesto na taj fazon u JNA). gleda ga dudak i kaze mu "sve je to fino, al sta ti mislis, onako, sta treba radit"

a ovaj ce ni 5 ni 6, mrtav ozbiljan: "komandante, ja mislim da je ovo sve kurac od ovce. ja mislim da mi trebamo nasoj vojnoj industriji naredit da napravi atomsku bombu"
gledaju ga svi, pita ga dudak "ja i sta onda?"
"onda je bacimo na nas"
sad vec muk, znaju da nije normalan, al jebiga, niko ne moze da vjeruje
pita ga dudakovic:
"sto?"
"pa kad cetnici udju u bihac, evo im kurac, nas nema" :-) :-) :-)
:lol: :sax:
Bosanac sa dna kace

#278 Re: Ratne price - ona vedrija strana

Post by Bosanac sa dna kace »

Libyano wrote:U nasem kraju je ljude uveseljavao dugo vremena Radio Sajgon sa svojim programom.
Sav program se svodio na ratnu tematiku i volio bih kada bi neko dodao nesto na ovu temu posto se ja nicega ne sjecam, bio sam prilicno mali u to vrijeme :)

Sad pogledah, ima na Youtube-u dosta materijala... :)
ja se sjecam malo ko kroz magu izuma Garonja 1 i Garonja 2
onda sjecam kad imitiraju Ozrena Jorganovica kako ide u posjetu nekom uzoritom domacinu blizu prve linije, priblizava se Ozren kuci, a ovaj bombu krhne, pita cojk ko je, Ozren veli : Novinari, a ovaj ga cuje da je reko : Govnari,
na kraju pita njega Ozren sta bi porucio hrabroj srpskoj vojsciveli domacin: Da mi ne pisaju za okrecene sljivice, ne lome kaleme, ne gaze kuruze vec da idju putem, nuznik je na dnu avlije, a i na njivi cu skovat jedan :D
corsa

#279 Re: Ratne price - ona vedrija strana

Post by corsa »

Evo da i ja dam prilog ovoj temi koja je predobra!

Poznato je (onima koji su bili u Sarajevu 1992-1995) da je krajem '92 malo trebalo da ostanete bez stana. Tacnije, ljudi koji su u vihoru rata dosli u Sarajevo, cim bi primjetili da je neki stan prazan, odmah bi se uselili u njega. Ja sam u to vrijeme imao 10-11 godina i stalno sam slusao price o useljavanju u tudje stanove. Posto sam, na srecu, cijali rat proveo u svom stanu, nismo imali problema sa tim. Medjutim, jednom prilikom kada smo mama, brat i ja otisli po vodu, a tata je bio na liniji, meni se dogodila jedna smijesna situacija. Naime, noseci vodu na 8. sprat, ja onako mali, brzo sam se umorio. Kada sam stigao do 6. sprata usao sam u stan koji je bio u vertikali sa mojim misleci da sam vec na osmom. Usavsi, primjetio sam da je sve drugacije i, pod utjecajem gore navedenih prica, poceo sam da se derem: "Mamaaaaa, neko nam se uselio u stan!!!!" Ubrzo se sve razjasnilo, kada su iz sobe izasle komsije koje sam poznavao, i ja sam shvatio moju pogresku. To je bila jedna od zescih mojih provala u ratu, i danas se nasmijemo kad se sjetimo toga! :-D
smurf

#280 Re: Ratne price - ona vedrija strana

Post by smurf »

corsa :thumbup: :lol: :lol:
Zbog te zafrkancije, moj jaran je naucio svog papagaja da zatvara kaFez kada izlazi...
Pa Dado sto maltretiras 'ticu?
-Neka ba, ho's da mu se useli kakav Focak? :-) :lol: :lol:
VenomousV

#281 Re: Ratne price - ona vedrija strana

Post by VenomousV »

smurf wrote:corsa :thumbup: :lol: :lol:
Zbog te zafrkancije, moj jaran je naucio svog papagaja da zatvara kaFez kada izlazi...
:lol: :lol:

:thumbup:
zambaklija

#282 Re: Ratne price - ona vedrija strana

Post by zambaklija »

smurf wrote:corsa :thumbup: :lol: :lol:
aaahahahahaaahhaaaaa,ajajajaaahahahaaa,ovo moram drugu prenijeti,hahhhaaa
Lufterica

#283 Re: Ratne price - ona vedrija strana

Post by Lufterica »

Eh, moram i ja da ispricam, decembar, 1993 godina, Podhrastovi, ujutro 8 sati, ide moj muz, a za njim neki covjek, odjednom negdje nešto puce, pogleda muz gore vidi leti, i onako se trzne misli granata, malo bolje pogleda a ono golub u niskom letu, kada cuje iza sebe ..bem ti mater glupu sta se trzas ulicom, okrene se kad tip u blatu lezi, kako se ovaj trznuo tako je ovaj zalegao al u blato i sav mokar lezi.

Pravim ja pitu od rize i kazem jel da isto sirnica, kaze suprug aha ja danas jeo gumu isto meso matere mi.

Pala granata u 3 sata ujutro, bjezimo u haustore, moj stari ne izlazi, mislimo pogodio ga geler deremo se tata,tata, vec histericni kontamo gotovo, kad on zove iz ormara, ..bem vam B..ga gdje su vrata nestala,...
picigen

#284 Re: Ratne price - ona vedrija strana

Post by picigen »

Up :thumbup:
jazzer

#285 Re: Ratne price - ona vedrija strana

Post by jazzer »

Evo i od mene jedna...

Zavrsila 40-dnevna tura po Bjalasnici :-)...ne dao Bog nikome.
Drugi preuzeli liniju od nas, mi cekamo kamione, lose volje, bilo ranjenih, poginuo kolega..

Spustimo se do Rakitnice da se okupamo dok kamioni ne dodju po nas.. Bio jedan lik dlakav
kao neko cudoviste...nema dijela tijela da gdje nema dlaka...ruke, ledja, vrat... Uzas!!!

I skinuo se on da se okupa, taman da udje u vodu kad' drugi ga jaran zove i kaze:

''Nedzade, stani, skini rolku prije nego se okupas!!!

:lol: :lol:
ahuseino

#286 Re: Ratne price - ona vedrija strana

Post by ahuseino »

Lufterica wrote:Eh, moram i ja da ispricam, decembar, 1993 godina, Podhrastovi, ujutro 8 sati, ide moj muz, a za njim neki covjek, odjednom negdje nešto puce, pogleda muz gore vidi leti, i onako se trzne misli granata, malo bolje pogleda a ono golub u niskom letu, kada cuje iza sebe ..bem ti mater glupu sta se trzas ulicom, okrene se kad tip u blatu lezi, kako se ovaj trznuo tako je ovaj zalegao al u blato i sav mokar lezi.

Pravim ja pitu od rize i kazem jel da isto sirnica, kaze suprug aha ja danas jeo gumu isto meso matere mi.

Pala granata u 3 sata ujutro, bjezimo u haustore, moj stari ne izlazi, mislimo pogodio ga geler deremo se tata,tata, vec histericni kontamo gotovo, kad on zove iz ormara, ..bem vam B..ga gdje su vrata nestala,...

Bas me nasmija... :thumbup:
zambaklija

#287 Re: Ratne price - ona vedrija strana

Post by zambaklija »

nuraH wrote:Mozda je off-topic al je prejako!
ja sam oplako :)

HAHAHAHHHAAAA ša je ovo majkoooo milaaa,hahahaaaaa ovaj se dobro naduvo,hahahahaaa :D :D :D :D :D :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
corsa

#288 Re: Ratne price - ona vedrija strana

Post by corsa »

Kralj! :bih: :thumbup:
JoseMujica
Grijem se na: malograDŽane
Vozim: Tuarega
Horoskop: Poskok

#289 Re: Ratne price - ona vedrija strana

Post by JoseMujica »

negdje na Igmanu imali mi neku kao kasarnu i tu su nas bacali kad god nije bilo nekih dešavanja.....i onda se tu ubijaš od dosade, pucaš straže i tako... Jedne večeri ja na straži i hladno jebiga u šumi a i dosadno. I skontam ja ispod tog mog stražarskog bila jedna koliba logiistike moje brigade i tu su bili smješteni ljudi koji su s konjima radili, izvlačili balvane za gradnju bunkera. I tako meni dosadno i skontam ja da siđem do njih.

Sad sjeo ja sa njima, sve stariji ljudi, i mi nako u priču šuplja da vrijeme prođe i pitaju mene oni s kim sam u jedinici i sad ja nabrajam imena i tako kažem jedno ime....kad viče ovaj dedo: A znam ja njega, on je od Trnova...i mota cigaru... i nastavlja: znao sam mu ja i babu...i pazite sada, kaže: Nema kobile od Trnova do Grepka koju taj nije jebo :shock:

samo bih volio da je bio kakav sa foto aparatom da mi facu snimi u tom trenutku :lol:
4m3l

#290 Re: Ratne price - ona vedrija strana

Post by 4m3l »

:lol:
Margita81

#291 Re: Ratne price - ona vedrija strana

Post by Margita81 »

[quote="nuraH"]Mozda je off-topic al je prejako!

[/quote

Ma nema ja sam sam uvjerena da su i djeca mogla da cuvaju polozaj ako je sudit po rijecima ovog ratnika :D
Cuj kaze ja sam proucio sve te zakone nekoliko puta i kazem vam slobodno ga mozete ubit. Cetnika. :lol:
Intimus

#292 Re: Ratne price - ona vedrija strana

Post by Intimus »

Margita81 wrote:

[/quote

Ma nema ja sam sam uvjerena da su i djeca mogla da cuvaju polozaj ako je sudit po rijecima ovog ratnika :D
Cuj kaze ja sam proucio sve te zakone nekoliko puta i kazem vam slobodno ga mozete ubit. Cetnika. :lol:

Nije zakone, nego zaklone!!
I stvarno, ne vidim sta je smijesno u ovom klipu?! :?
Covjek prica ljudima - borcima, jezikom koji najbolje razumiju.
Mozda je trebao u amfiteatru da im odrzi prezentaciju ili na njemackom, ali pardon, ovo nije minhenska brigada. :oops:
Ovo su stvarni ljudi, oni koji su branili i odbranili Bosnu.
BTW, tema sama po sebi i nije losa, ali mislim da nije za svakog! :roll:

(Sorry, pomalo OT, ali ne mogu vise da izdrzim ni pojedine lovacke price, ni svakave komentare)
JoseMujica
Grijem se na: malograDŽane
Vozim: Tuarega
Horoskop: Poskok

#293 Re: Ratne price - ona vedrija strana

Post by JoseMujica »

dobar ovaj moralista :D ko da im tuši turistički aranžman :lol:

podsjeti me na jednu priču. tek Fikret Muslimović postavljen za onog đenerala za moral IPD i zvjerska pitanja i u obilasku jedinica došao na Igman. I sad na ovom jednom IKM-u ispod Golog brda okupli one mahalaše, linijaše i poče Fikret da vazi one šuplje mi Bošnjaci, mi muslimani blal bla i jedno sat tako sere i na na kraju pita: Jel ima ko pitanja? Kad jedan lola diže ruku, a Fikret: izvoli vojniče! Kad lola: De bogati đenerale da te priupitam, šta je tebi Halid Muslimović? :lol: :lol: :lol: mi se sa strane komirali od smijeha

PS

a koja je ekipa gore bila....kad nas pošalju gore vazda ponesemo koju erotiku, start il kake novine đe ima golih koka. I kad dođemo do ovog IKM-a, prije rasporeda, samo lagano se izvadi to iz ranaca da svi vide. Kasnije samo nam lole dolaze do položaja i pitaju: Momci treba li drva nacjepat, vode donijet itd. Samo im daš da listaju :lol: :lol:
newklear

#294 Re: Ratne price - ona vedrija strana

Post by newklear »

Samo da se pribilježim :D
Tercius

#295 Re: Ratne price - ona vedrija strana

Post by Tercius »

" Dalje...Nema kuknjave, nema sta cu, kako cu.Kako ces??? Ubiti ga fino..."
"Hapsi svercere uzimaj cigare..."

Hehehehe dobar dobar.Rate 10/10
Lakat Jebić

#296 Re: Ratne price - ona vedrija strana

Post by Lakat Jebić »

"svaki bunker maltene ima peć. stvorili smo vam uslove ljetovanja gore"
"kad ga vidis ubij ti njega slobodno, nemoj pitat nikoga"

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
zivco

#297 Re: Ratne price - ona vedrija strana

Post by zivco »

Tercius wrote:

Hehehehe dobar dobar.Rate 10/10[/q

Selmanovic(komandant 501.brigade),pod Grabezom. Otisla jedna gospodja kod njega da urgira da joj vrati covjeka sa Grabeza. Te nije on za toga, njezan, bolesljiv te ovo te ono...veli Selmanovic "pa sta ce ti takav muskarac, nek pogine onda"
Tercius

#298 Re: Ratne price - ona vedrija strana

Post by Tercius »

zivco wrote:
Tercius wrote:

Hehehehe dobar dobar.Rate 10/10[/q

Selmanovic(komandant 501.brigade),pod Grabezom. Otisla jedna gospodja kod njega da urgira da joj vrati covjeka sa Grabeza. Te nije on za toga, njezan, bolesljiv te ovo te ono...veli Selmanovic "pa sta ce ti takav muskarac, nek pogine onda"
hehehehehe pa i upravu je :D a to i lici na likove ko on ma RESPECT :-D
zelenashica

#299 Re:

Post by zelenashica »

Yamahalac wrote:
Papanka wrote:da da...slavni eurokrem od mlijeka u prahu :D
izvinjenje za off

Ima li ko recept :)
Adem meda

#300 Re: Ratne price - ona vedrija strana

Post by Adem meda »

Evo jedna u ratu , malo manje oko rata. kaze bio neki damir zvali ga dame,i zivio s nenom otac na liniji a mati radila negdje i kaze nena volila puno povrce a pogotovo zelje, vazda se to i jelo i sad oni se igrali (bice da je lopte) oko jutra nekako i on sad nako iz trka : neno sta se ima jest ?? - nena : zelje.
opet oni posljepodne fudbala na putu kad dame opet : neno sta se ima jest ? - nena : zelje sine zelje.Vec navece sjedili na drvima kad ce dame : neno, jel neno, sta se ima jest ??
nena : zelje sine dame.. dame: oj neno jebo te b0g i zelje..
izvinte na psovanju al ne bi bilo smijesno da nije ovako :D :D
:run:
Post Reply