Nije da neće oni u stvari ne znaju, a i ne zanima ih...!!!!!

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Locked
Dajdo

Post by Dajdo »

hm.
e moj don kihote....
spade knjiga na dva (pardon tri slova), nigdje nikoga... :zzzz:
don kihot i par sancho pansi...

gdje ste bolan ljudi, sta je sibnut jedan e-mail...? :shock: nije doba informbiroa da nas neko zbog tog ganja...? ne smijete se potpisat?? pa moze cak i bez toga...

_BosanaC, gdje si, sine brute...?

hajd whatever. ugodan vikend.
(da parafraziram: goodnight bosnia, whereever you are...)
uvjek dobar gost

Post by uvjek dobar gost »

To su akciaši.... mislim da nije problem odvojiti pet minuta i poslati pismo malo prerađeno i dorađeno, ja sam se i potpisao.. i za nekih desetk dana ako mi ne stigne odgovor... ja ću jopet poslati...

Ljudi za nešto se maramo i boriti, za ljubav, za grad u kom živimo, za neka svoja prava, za navike neke svoje... jer gdje je taj prag tolerancije ispod kojeg nema više saginjanja, mijenjanja, napuštanja nekih stvari, popuštanja, prepuštanja i čega sve ne...
počeli smo sa napuštanjem određenih kafana jer u njih su kao počeli izlaziti neki tamo, poslije toga smo promijenili navike neke svoje, prestali smo ići na izlete u muzeje... iul gdje smo već išli, nakon toga prestali smo se družiti sa pojedinim poznanicima ...onda smo vrijjeme počeli provoditi po stanovima i vikendicama, počeli smo izbjegavati centralne gradske ulice....

Šta je sljedeće... iseljavanje.. i naseljavanje Holandije, okolnih sela il Kanade....

Borba.. za sve se čovjek boriti mora... ali naši ljudi brzo odustaju i brzo dižu ruke od svega...
Dajdo

Post by Dajdo »

ama i ja sam se potpisala, naravno, pa sve sto ondje stoji zaista i mislim.
ali, eto, kontam, ljudi nece... ne smiju... strah od informbiroa nama je vec dio mentaliteta... pa nema veze, eto cak bez potpisa.

ama eto moj ti, ocito sve to ljudima ipak toliko smeta, koliko po forumima laju... kao sto rekoh, laku noc bosnia... :sleep:
uvjek dobar gost

.... Semiha ja da ti se opet zahvalim... prosto svaki dan bar jednom trebam Vam se zahvaliti......
Tesssa

Post by Tesssa »

poslaTo :D
uvjek dobar gost

Poštovana gradonačelnice,

Ovom prilikom želim da izrazim svoju zabrinutost za stanje u kojem se naš grad nalazi. Na svakom koraku se vidi nesposobnost, nemoć, nerad i nezainteresovanost gradskih, opštinskih i kantonalnih organa.

Na svakom koraku vidi se samo smeće, smeće i još smeća, divlja gradnja, javašluk i nesposobnost nadležnih inspekcija da stanu u kraj populaciji koja na svaki način zloupotrebljava privilegiju života u gradu.

Sarajevo kao glavni grad države gubi skoro sve atribute grada, ako se nastavi ovako i ovim tempom bojim se da će grad koji se hvali prvim tramvajem u Evropi ili tradicijom grada ugodnog za život ostati bez svega toga.
Mislim da je suvišno navoditi konkretne primjere jer ih je previše, no mora se spomenuti divlja gradnja širom Sarajeva, nakaradne građevine koje nikako nisu mogle biti tako napravljene s urednom dokumentacijom i projektima, kuće iz čijih se okućnica izlazi direktno na glavne prometnice u gradu (npr. takozvani transit), bez regularnih priključaka na infrastrukturu (što predstavlja direktnu prijetnju kako za sigurnost tako i za zdravlje stanovništva), kuće bez fasade koje predstavljaju ruglo te one devastirane koje u tom stanju stoje već preko decenije i uveliko narušavaju već itekako narušenu sliku o ovom gradu…
Kako ne spomenuti zapadni prilaz gradu i sve malverzacije koje se vežu za isti, kako ne spomenuti Stup i tzv. auto pijacu na samom ulazu u grad, zbog koje je nedjeljom bukvalno nemoguće ući u grad – a upravo to je ulaz koji vodi sa tzv. autoputa, pa stoga možda i glavni prilaz gradu?
Kako ne vidjeti organizovani kriminal u vidu prosjačenja i krađe gradske imovine, kako ne vidjeti sve malverzacije oko javnih projekata u gradu, silna popločavanja zimi, popravke i prepravke putne infrastrukture, ceste koje nekoliko mjeseci nakon popravke opet osvanu u rupama jer se to nikad ne uradi pošteno…?

Mislim da je na Vama dobar dio krivice jer Vi obavljate javnu funkciju granonačelnice. Morate je obavljati mnogo aktivnije i svojim primjerom pokazati svima šta je Sarajevo, a pored svog ličnog primjera morate na adekvatniji način koristiti svoj uticaj i položaj gradonačelnice.

Ovaj grad burne istorije i grad heroj nije zaslužio da se preko njega samo peru novci, nije zaslužio da bude politička igračka vladajućih oligarhija, nije zaslužio da bude ovako zapušten i prepušten na milost i nemilost aljkavim inspekcijskim i drugim službama, kao što nije zaslužio da se po njemu gradi sve i svašta, dok sa druge strane nema gradnje novih parkova, trgova, pod izgovorom da su lokacije za tu svrhu profitabilnije ako se na njima grade velike piljare ili banke. Ponekad javno dobro i interes građana i uvjeti za kvalitetan život moraju doći ispred profitabilnosti, i upravo to je i Vaš zadatak, gradonačelnice.

Nije moguće da niko ne vidi šta se zbiva. Grad je odgovornost mnogih, ali svi oni imaju imena i prezimena, a prije svega morate djelovati Vi kao gradonačelnica jer preuzeli ste veliku obavezu prihvatanjem posla koji obavljate.

S poštovanjem,

građanka grada Sarajeva i Bosne i Hercegovine

A evo i ostalima...

Hvala dinchy84
Tesssa

Post by Tesssa »

Ma kakvo zahvaljivanje...zao mi sto nisam ovo prije vidjela...ovo je najmanje sto se moze uraditi da ovo svakodnevno degradiranje Sarajeva prestane.

P.S. iz pouzdanih izvora, Semihi opljackali vikendicu neku noc...kazu da je u soku... :roll:
uvjek dobar gost

dinchy84 wrote:Ma kakvo zahvaljivanje...zao mi sto nisam ovo prije vidjela...ovo je najmanje sto se moze uraditi da ovo svakodnevno degradiranje Sarajeva prestane.

P.S. iz pouzdanih izvora, Semihi opljackali vikendicu neku noc...kazu da je u soku... :roll:
Stigla je kletva iluminacije ... koju su proizveli građani Sarajeva a proizveli su duševno sakaćenje Semihe B......
mIRCerka
Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.

Post by mIRCerka »

Nedostaje mi period odmah poslije rata. Kad se imalo sredstava i zivaca za sve. Kad su kamioni kupili naslage snijega nakon grtalica i uklanjali ih iz Vase Strasse i sa raskrsnica...
Sada...imam osjecaj da sam u paralelnom svijetu. Mislim da je Sarajevo jedini grad u BiH u kojem redovno komunalci primaju plate, a nista se ne radi...
gledam Bijeli Bozic u Zagrebu, ljudi odusevljeni, pada snijeg, padaju plahte ne pahulje...pjesacka zona cista ko suza...ko da komunalci hvataju pahulje u letu.... Setam Ferrhadijom preksinoc...izmedju "traka" pjesaka stoji ogromna linija sivog snijega...ostatak utaban i razbljuzgan...
Metropola...how yes no ...
neki

Post by neki »

mIRCerka wrote:Nedostaje mi period odmah poslije rata. Kad se imalo sredstava i zivaca za sve. Kad su kamioni kupili naslage snijega nakon grtalica i uklanjali ih iz Vase Strasse i sa raskrsnica...
Sada...imam osjecaj da sam u paralelnom svijetu. Mislim da je Sarajevo jedini grad u BiH u kojem redovno komunalci primaju plate, a nista se ne radi...
gledam Bijeli Bozic u Zagrebu, ljudi odusevljeni, pada snijeg, padaju plahte ne pahulje...pjesacka zona cista ko suza...ko da komunalci hvataju pahulje u letu.... Setam Ferrhadijom preksinoc...izmedju "traka" pjesaka stoji ogromna linija sivog snijega...ostatak utaban i razbljuzgan...
Citiram Semihu od prije mjesec-dva: "boricu se za Ferhadiju"
To su rezultati njene borbe
mIRCerka

Post by mIRCerka »

neki wrote:
mIRCerka wrote:Nedostaje mi period odmah poslije rata. Kad se imalo sredstava i zivaca za sve. Kad su kamioni kupili naslage snijega nakon grtalica i uklanjali ih iz Vase Strasse i sa raskrsnica...
Citiram Semihu od prije mjesec-dva: "boricu se za Ferhadiju"
To su rezultati njene borbe
koju ferhadiju? Onu u BL ili bivsu Vase Strase?
mIRCerka

Post by mIRCerka »

Eh da, odusevilo me...
U Zagrebu rana zora 1.1.08. Gradonacelnik Bandic nadigao komunalce da ugrade sanitarne elemente u zgradu za ljude sa invaliditetom. I pita novinarka "Pa gradonacelnice, nova godina je, jel fino nadici majstore tako rano" na sta je Bandic rekao " Nisam ni ja sinoc bio sa svojom obitelji, posao treba da se odradi i sta ako je Nova Godina"...
:roll:
Lara-sa

Post by Lara-sa »

poslah i ja...
nisam ranije vidjela ... :oops:
coek

Post by coek »

Sarajevo odavno nije imalo dobrog gradonacelnika - ova semiha je samo jedna u nizu apartčika i kao takva nije vrijedna spomena. Neka joj je na dusu ova divlja gradnja koja cvijeta ... o ostalom da i ne govorim ...
mIRCerka

Post by mIRCerka »

coek wrote:Sarajevo odavno nije imalo dobrog gradonacelnika - ova semiha je samo jedna u nizu apartčika i kao takva nije vrijedna spomena. Neka joj je na dusu ova divlja gradnja koja cvijeta ... o ostalom da i ne govorim ...
divlja gradnja nije na njen obraz, vec na obraz nacelnika opstina...
Ali na njen obraz ide stosta toga...

:( utishinila se za sarajevske ruze, valjda ceka lijepo vrijeme...
boucheron

Post by boucheron »

Sve poslije Ante Sucica je magla, neznanje i primitivizam :sad:
Dajdo

Post by Dajdo »

evo malo da podsjetim ljude na ovo, ima ih ko jednostavno nije nikad naletio na ovu temu...
mozda nam ova (izborna ;-) ) godina bude uspjesnija...

HAJMO LJUDI JOS MALO PA NESTALO!

nista ne kosta copy/paste i poslat na email adresu ureda gradonacelnice (tu je, par stranica ispred, na ovoj temi), vrijedi ih podsjecati svako malo:

Poštovana gradonačelnice,

Ovom prilikom želim da izrazim svoju zabrinutost za stanje u kojem se naš grad nalazi. Na svakom koraku se vidi nesposobnost, nemoć, nerad i nezainteresovanost gradskih, opštinskih i kantonalnih organa.

Na svakom koraku vidi se samo smeće, smeće i još smeća, divlja gradnja, javašluk i nesposobnost nadležnih inspekcija da stanu u kraj populaciji koja na svaki način zloupotrebljava privilegiju života u gradu.

Sarajevo kao glavni grad države gubi skoro sve atribute grada, ako se nastavi ovako i ovim tempom bojim se da će grad koji se hvali prvim tramvajem u Evropi ili tradicijom grada ugodnog za život ostati bez svega toga.
Mislim da je suvišno navoditi konkretne primjere jer ih je previše, no mora se spomenuti divlja gradnja širom Sarajeva, nakaradne građevine koje nikako nisu mogle biti tako napravljene s urednom dokumentacijom i projektima, kuće iz čijih se okućnica izlazi direktno na glavne prometnice u gradu (npr. takozvani transit), bez regularnih priključaka na infrastrukturu (što predstavlja direktnu prijetnju kako za sigurnost tako i za zdravlje stanovništva), kuće bez fasade koje predstavljaju ruglo te one devastirane koje u tom stanju stoje već preko decenije i uveliko narušavaju već itekako narušenu sliku o ovom gradu…
Kako ne spomenuti zapadni prilaz gradu i sve malverzacije koje se vežu za isti, kako ne spomenuti Stup i tzv. auto pijacu na samom ulazu u grad, zbog koje je nedjeljom bukvalno nemoguće ući u grad – a upravo to je ulaz koji vodi sa tzv. autoputa, pa stoga možda i glavni prilaz gradu?
Kako ne vidjeti organizovani kriminal u vidu prosjačenja i krađe gradske imovine, kako ne vidjeti sve malverzacije oko javnih projekata u gradu, silna popločavanja zimi, popravke i prepravke putne infrastrukture, ceste koje nekoliko mjeseci nakon popravke opet osvanu u rupama jer se to nikad ne uradi pošteno…?

Mislim da je na Vama dobar dio krivice jer Vi obavljate javnu funkciju granonačelnice. Morate je obavljati mnogo aktivnije i svojim primjerom pokazati svima šta je Sarajevo, a pored svog ličnog primjera morate na adekvatniji način koristiti svoj uticaj i položaj gradonačelnice.

Ovaj grad burne istorije i grad heroj nije zaslužio da se preko njega samo peru novci, nije zaslužio da bude politička igračka vladajućih oligarhija, nije zaslužio da bude ovako zapušten i prepušten na milost i nemilost aljkavim inspekcijskim i drugim službama, kao što nije zaslužio da se po njemu gradi sve i svašta, dok sa druge strane nema gradnje novih parkova, trgova, pod izgovorom da su lokacije za tu svrhu profitabilnije ako se na njima grade velike piljare ili banke. Ponekad javno dobro i interes građana i uvjeti za kvalitetan život moraju doći ispred profitabilnosti, i upravo to je i Vaš zadatak, gradonačelnice.

Nije moguće da niko ne vidi šta se zbiva. Grad je odgovornost mnogih, ali svi oni imaju imena i prezimena, a prije svega morate djelovati Vi kao gradonačelnica jer preuzeli ste veliku obavezu prihvatanjem posla koji obavljate.

S poštovanjem,

građanka/nin grada Sarajeva i Bosne i Hercegovine
anakadabra

Post by anakadabra »

poslala na onaj [email protected]

Nisam mogla odolit da kao subject ne napišem: "Gosp. Semiha jel kompletic najbitniji" :D
Dajdo

Post by Dajdo »

jest da nju bas i nije briga (sve dok je kompletic u redu ;-) ), i da bezbeli to i ne cita, ali:

:kiss:
Jara

Post by Jara »

Naletih na ovo pa stavih ovdje, ima veze sa gradom i gradonačelnicom.

Sarajevo kroz historiju na "službenim stranicama grada Sarajeva":
........
8.4.1941. Kralj i jugoslovenska vlada povukli su se iz Beograda u okolinu Sarajeva
6.4.1941. Njemački avioni bombordovali Sarajevo
14.8.1941. Skupština Uduženja ilmije "El-Hidaje" usvojila rezoluciju u kojoj se javno osuđuju ustaški zločin
12.10.1941. Građani Sarajeva Bošnjaci na svom skupu usvojili rezoluciju kojom se osuđuju ustaški zločini
26.8.1942. Formiran Odbor "Narodnog spasa" koji je okupljao predstavnike svih bošnjačkih muslimanskih društava i institucija

PERIOD OD 1945.-1991.
6.4.1945. Partizanske jedinice oslobodile Sarajevo
.......
:lol: Prejako!
Rezolucije i odbor - jaka korist! Das ist Walter! :D
Ništa o njemačkoj okupaciji, o NDH...K'o da od '41. do '45. u Sarajevu nije bilo antifašista Bošnjaka, Jevreja, Srba, Hrvata i dr. pa je jedino ovo spomena vrijedno!
A web je i na engleskom, da bi stranci dobili pravu informaciju... :D
neki

Post by neki »

ja naletih na ovo
http://www.sarajevo.ba/cir/
Ne propustite glasati u anketi :-)
uvjek dobar gost

...... Glasao sam...... da ne mislim.....

Pitam ja evo sad gradonačelnicu kad će nadležne inspekcijske službe početi da rade svoj posao, kao i zavod za planiranje grada, uporedo sa tim ima li šanse da Vrelo Bosne bude zatvoreno za nasilne i agresivne posjetioce... ima li šanse da se spomenici razni izvade iz boksova i podruma i postave po gradskim ulicama, a da se sa njih sklone buvlje pijace male i one malo veće....
Ima li semiha sviju ti šanse da šansu dobiju sposobni a ne podobni, da stranke maknu svoje prste sa grada i da ga se malo popusti (misli se na grad)..... ima li šanse da ustava na Bentbaši proradi i da ljetni smrad popusti Miljacku....
Ima li semiha Kine ti I japana šanse da smog ovaj nekako planski iskorijenimo zajedno sa divljom gradnjom, lož uljem i da već jednom stavimo filtere na toiplane... da kupimo taj prečišćivač za fekalne vode i da ne budemo najveći zagađivači crnomorkog sliva...
Semimha uradi nešto i spasi ovaj grad od daljnje provincijalizacije... ako je jedino rješenje da ti i Hadžihafizbegović date ostavke skupa sa načelnicima opština i nadležnim za urbanizam.... pa uradite to, to bi bio mali korak za vas, ali veliki za SARAJEVO grad.....
chuchumbamayumbe

Post by chuchumbamayumbe »

neki wrote:ja naletih na ovo
STVARNO DA NE POVJERUJES!
ODRON, DNO DNA!
Umjetnik a

Post by Umjetnik a »

chuchumbamayumbe wrote:
neki wrote:ja naletih na ovo
STVARNO DA NE POVJERUJES!
ODRON, DNO DNA!

:lol: :lol: :lol:

anketa
ludost :lol: :lol: :lol: :lol:
Jara

Post by Jara »

Ko li him pravi sajt? :? A ja, kao porezni obveznik, plaćam ovo i slične besmislice ...:x
Locked