radostan dan wrote:jašta je, on i dalipagić, pola tempa...a očima se nisu mogli gledati. aL na terenu druga priča...
kako se ne sjećam mihovila, prvi od gospode, odmah iza knega.
odličan skakač bio
Moderators: Charuga, Tomahawk11
radostan dan wrote:jašta je, on i dalipagić, pola tempa...a očima se nisu mogli gledati. aL na terenu druga priča...
kako se ne sjećam mihovila, prvi od gospode, odmah iza knega.
radostan dan wrote:da ne gledam do kraja...jel to u francuskoj, kad smo se tukli sa meneginom i kompanijom?
kako se ne sjećam...mislim da je baš kićanović zagužvao, dal direktno ili naknadno...slavnić na stolu, a grbović čini mi se juri makazama nekog od italijana...
i sledeće ep smo popušili...ne sjećam se tačno koje mjesto, 7,9...boga pitaj.
na osnovu ta dva neuspjeha nastao je onaj čuveni skeč nadrealista...
Dino Menegin tri cira dobioradostan dan wrote:kad si stavio snimak, mislio sam da je onaj prvi kadar u stvari ep u grčkoj, i da na parketu leži grbović...
ni danas mi nije jasno kako je taj čovjek živ/zdrav...
tek kad sam pustio, skontao sam da leži kićanović i da je ep 1983. u pitanju.
skeč ako nađem postavim, ako ne - opišem.
ps.
nije nikitović u pravu, italijani su nas godinama tukli, svaku utakmicu...pokvareni iskompleksirai žabari...džaba lova, džaba stranci, zapad, sudije...nisu nam ništa mogli,smo ih kad smo, kako smo i gdje smo htjeli....
![]()
ovdje smo već stara ekipa, a živci tanji, isprovocirali na i jbg...
stakasa wrote: Dino Menegin tri cira dobio
radostan dan wrote:stakasa wrote: Dino Menegin tri cira dobio
tačno.
On je jedina konstanta tih poraza finih 15 godina. A jes se trudiokakavdanakneiskustvu wrote:radostan dan wrote:stakasa wrote: Dino Menegin tri cira dobio
tačno.
što?
stakasa wrote:quote="radostan dan"]stakasa wrote: Dino Menegin tri cira dobio
tačno.
pa onda druga potvrda onog što sam napisao -Dino Menegin, legenda svetske košarke, uveličao je oproštajni meč Saše Đorđevića u 'Pioniru'. Kao nekadašnja perjanica italijanske reprezentacije, vodio je uvek žestoke okršaje sa plavim košarkašima na evropskim i svetskim prvenstvima i kaže da mu je sve to ostalo u posebnom sećanju.
Dobro se seća svih okršaja sa plavima. Neki su mu, kako kaže, ostali zapisani u memoriji, ali ne po dobrim rezultatima.
- Prvo čega se prisetim jeste da su nas stalno pobeđivali kada je bilo najvažnije. Pamtim i onih devet poena razlike iz duela u finalu na Olimpijadi u Moskvi i poraza na SP u Manili 1978. Bilo je teško igrati sa plavima. Uvek sam cenio jugoslovensku školu košarke, čak sam kada sam bio mlađi, pre dvadesetak godina, želeo da dođem i provedem leto učeći od vaših trenera. Onda je profesor Aca Nikolić došao u Vareze i tamo doneo duh vašeg basketa u Italiju. Priznajem, da sam malo mlađi, došao bih kod vas da učim!
Goran Grbović mu je simbolično uručio poklon - makaze, kojima je pre 22 godine mahao na utakmici EP u Nantu, preteći italijanskom centru.
- Taj momenat me je učinio da se osećam mlađim nego što jesam. Nisam ni pomislio da makaze ponesem sa sobom u Italiju, znam da bi mi ih oduzeli na aerodromu! Žao mi je, ali ostavio sam ih na zidu u svlačionici - kaže Menegin.
Jes ih shico Galis. Jebi ga, bili su bolji. A onolika dvorana, Sirtaki na razglasu. Utakmica zavrsila u po oc. Nacija zaspala u 4radostan dan wrote:nećeš vidjeti, osim da komlet utakmicu pogledaš, a i tad je pitanje da li se vidi jasno...sa klupe je utrčao, pokupio makaze iz torbe doktora reprezentacije...i još je nešto brljao oko zapisničkog stola, ako me sjećanje ne vara...
a što jest-jest, nije imao baš prijatnu facu, pogotovo kad popizdi...![]()
ne mogu naći snimak sa ep u grčkoj...mogu, ali čitavu utakmicu...uglavnom, tako je pao na glavu, tjemenom, da je bio bez svijesti, a mnogi su mislili da je gotov.
i tad su nas pokrale sudije, šiljile su za grke, a oni - ultra jaki...mi se tek oporavljamo od dva brodoloma sa ep 83 i 85, i tragedije epskih razmjera sa sp 86.
jeS jebo te, pamtiš i ti kO slonova kost...A onolika dvorana, Sirtaki na razglasu. Utakmica zavrsila u po oc. Nacija zaspala u 4
Da ne bi Metaloplastike emigriro bi. Jos pod Tozinim traumama i onda evropsko u kosarci. Sreca Kajtaz bio u usponu. Bio sam rubniradostan dan wrote:a skeč 84. ili 85., nisam siguran, nele i još jedan (moguće šiber), igraju basket i komentarišu grupe ko fol nekog narednog ep...
i kaže - joo, jes vidio naše grupe?
jesam, nemamo sreće.
nema šanse proć, najteže smo izvukli - luksemburg, andoru i čini mi se bugarsku...
tako nekako je išlo...
nadrealisti ko nadrealisti...sve ispogađaše...te 85. smo na ep izgubili i od čehoslovačke (ako mi ovo malo mozga što imam nije skroz zaribalo).