Ode Gertruda iz Sarajeva...

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

BELLUNO

Post by BELLUNO »

[quote="Ljubitelj Zabara"]Ivana, evo ja cu Ti se kulturno obratiti: " `ajde ne seri, `leba ti "
Ok?
Zapitaj se malo pizdo jedna kako je na primer Bosnjacima ili Hrvatima u Beogradu i zasto ih je skoro 90% napustilo taj grad.

Koja kultura obracanja.Mislim da si ti kupio diplomu.Osoba koja je stvarno isla na faks nikad ne bi vrijedjala na ovakav primitivan nacin kao sto ti vrijedjas.Primitivizam i onda nije cudno sto iole pismeniji ljudi bjeze iz sredine u kojoj zive osobe kao ovaj zabar i kreten koji je vrijedjao Stojanova.
Nemam rijeci jer mnogi su dali izuzetne komentare pa bi se samo ponavljao.
Ljubitelj Zabara

Post by Ljubitelj Zabara »

A izvini molim te mi odgovori a ko ce te mlade nauciti i obuciti?.......po tebi valjda sami sebe? Ko ce ih nauciti ako sve otjeramo?
Sta posle kada se nauce i obuce? Da sede jos 7 godina nezaposleni jer je neko zaposlen na tri radna mesta?
Da je ovo super uredjeno drustvo ( kao sto nije ), da je ekonomski ravijeno ( kao sto nije ), onda bi vas stav bio opravdan. Zasto neko ko zna i ima iskustva, ne bi to svoje znanje i iskustvo prenosio na mlade generacije.
Nemam nista protiv. Neka prenosi, ali na jednom radnom mestu.
Jeste da je kapitalizam i da jedan unverziteski profesor moze da sklopi ugovor o radu, pa da radi na jos nekoliko privatnih univerziteta, ali avaj, kad je vec tako, onda neka cuti.
Zato se u ovoj drzavi desava da na primer g-din Jakob Finci bude visoko pozicioniran u jednoj drzavnoj instituciji, da bude sef ( plata od 3000 maraka ), i da istovremeno bude i sam svoj zamenik ( plata na zamenicku f-ju 2000 maraka ). Pored ove 2 plate, gospodin prima jos dve, ali eto necemo o te dve jer smo rekli da je kapitalizam, a i radi u nevladinim organizacijama, znaci ne placa ga drzava. Ali zato o ove dve hocemo, jer tako treba.
Last edited by Ljubitelj Zabara on 13/01/2007 17:52, edited 1 time in total.
Boom964

Post by Boom964 »

I jos samo da te pitam: Kad si zadnji put bio u Domu za napustenu djecu?
Kad si zadnji put bio u domu staraca
Kad si zadnji put bio u Narodnim kuhinjama
A da ne pitam sta ste vi uradili da pomognete ???????
Boom964

Post by Boom964 »

Ljubitelju Zabara!

Pa zato sto smo mi takav narod i to mirno gledamo i pustamo kako mirno gledamo i pustamo ljude koji su mozda nesto i mogli promijeniti, da odu iz ove zemlje...a nama ostake da i dalje sjedimo na minderu i vazemo: sat bi bilo kad bi bilo!!! ....i ne radimo apsolutno nista!
Ljubitelj Zabara

Koja kultura obracanja.Mislim da si ti kupio diplomu.Osoba koja je stvarno isla na faks nikad ne bi vrijedjala na ovakav primitivan nacin kao sto ti vrijedjas.Primitivizam i onda nije cudno sto iole pismeniji ljudi bjeze iz sredine u kojoj zive osobe kao ovaj zabar i kreten koji je vrijedjao Stojanova.
bla, bla, bla...
Moja kultura obracanja je upravno proporcijalna bezobrazluku doticne g-djice, a obrnuto je srazmerna tvojoj pismenosti nestavljanja " space-a " posle znakova interpunkcije. To je ona velika tipka na tastaturi.
Eto vidis kako mi koji " kupujemo " diplome to znamo. :oops:
Boom964

Post by Boom964 »

eh doticna g-djica sam valjda ja , pa jos i bezobrazna sto mislim da ne treba da pljujemo ni po kome...... :shock:
i to je nas mentalitet i nase Sarajevo i zato smo se borili i lijepo se izborili za minderpuze i ostale pratece elemente sa diplomama! :D
Ljubitelj Zabara

Ne, nisi ti, nego doticna g-djica Ivana. Osim ako nisi banovana pa si se vratila pod novim nickom. A ako si banovana, to znaci da sam bio u pravu kada sam rekao da si bezobrazna. :D :)
Gospojica Ivana je nasla za shodno da pljune po Sarajevu, jer je po njenom Sarajevo jedan netolerantan muslimanski grad, jer eto prof. Stojanov nas napusti. Dakle, Ivana je igrala na nacionalnu kartu, pa je iz tog razloga dobila i adekvatan odgovor.
Nancy Drew

Post by Nancy Drew »

...
Last edited by Nancy Drew on 09/02/2009 12:00, edited 1 time in total.
Boom964

Post by Boom964 »

Ljubitelj Zabara wrote:Ne, nisi ti, nego doticna g-djica Ivana. Osim ako nisi banovana pa si se vratila pod novim nickom. A ako si banovana, to znaci da sam bio u pravu kada sam rekao da si bezobrazna. :D :)
Gospojica Ivana je nasla za shodno da pljune po Sarajevu, jer je po njenom Sarajevo jedan netolerantan muslimanski grad, jer eto prof. Stojanov nas napusti. Dakle, Ivana je igrala na nacionalnu kartu, pa je iz tog razloga dobila i adekvatan odgovor.
Nisam onda se izvinjavam, pogresno sam shvatila !
8)
Ljubitelj Zabara

Ne Nensi, izgleda da tebi treba crtati.
... 18 godina nije radila, a primala pun iznos plate
... 2 godine pred penzijom
... otisla u bogatiju i sredjeniju drzavu koja joj je dala stan + posao
... otisla, jer je nisu pustili u lozu ( galeriju )
... radio na 3 radna mesta
... primao 3 plate
... zaposlio se i u Rijeci kao univerzitetski prof. i paralelno radio i tamo i ovde
... kada su ga nazvali cetnikom, otisao.
Naravno da parafraziram, da je tu bilo problema na nacionalnoj osnovi, ali oni sigurno nisu bili glavni razlog napustanja Sarajeva.
P.S.- Te ovce, sivonje i ostalo, sledeci put nekom svom, a ne meni. Ok?
Nemoj molim te vise nista da mi objasnjavas. Tite ti, ba.
Boom964

Post by Boom964 »

Ljubitelj Zabara wrote:Ne Nensi, izgleda da tebi treba crtati.
... primao 3 plate
... zaposlio se i u Rijeci kao univerzitetski prof. i paralelno radio i tamo i ovde
Naravno da parafraziram, da je tu bilo problema na nacionalnoj osnovi, ali oni sigurno nisu bili glavni razlog napustanja Sarajeva.
samo da te ispravim da nije tacno da nije radila 18 godina u pozoristu! ne radi od 1996 zato sto joj ne daju da radi!
Uostalom za sve ovo postoje dokazi, video snimke zapisi, dokumenzacije a oni mogu pricati sta hoce ljudima koji o tome pojma nemaju!
Ljubitelj Zabara

Mozda je radila, ali nezavisno od Narodnog pozorista.
Ne znam, ali zasto bi joj onda skoro 20 godina davali pun iznos plate, a nisu joj dali da radi. Zbog cega?
Boom964

Post by Boom964 »

Ljubitelj Zabara wrote:Mozda je radila, ali nezavisno od Narodnog pozorista.
Ne znam, ali zasto bi joj onda skoro 20 godina davali pun iznos plate, a nisu joj dali da radi. Zbog cega?
Radila je u Pozoristu, mi koji idemo i isli smo i u ratu znamo, a postoje i video zapisi kao dokaz......pa zar ne vidis sta se radi i sta pokusavaju!" Da omalovaze sve koji nesto vrijede u ovome gradu...danas je to ona a sutra mozes bit i ti i ja ili bilo ko drugi koji bar nesto vrijedi ili pokaze bar malo ljubavi za ovaj grad i zemlju!
Covjece u tome je poenta!
p.s. Ona je jedna od rijetkih koja je bila u Pozoristu za vrijeme rata ....nije ga Amila baksic cuvala da bi sada pricala bljuvotine.....a istoj da nije stranke ne bi mogla ni u kafani pjevati
To je zalosno.....licne ambicije malih bezveznih i bezvrijednih ljudi!
Boom964

Post by Boom964 »

to sa platom ti je dobro pitanje!
Pa covjece ne treba posebna pamet da se shavti da tu nesto smrdi!
Grom iz vedra neba

Post by Grom iz vedra neba »

Ljubitelj Zabara wrote:Ne Nensi, izgleda da tebi treba crtati.
... primao 3 plate
A eto jucer ili prekjucer na TV-u, Ante Domazet, prof. takodjer sa Ekonomije, Hrvat, smatra da Stojanov zargonski receno sere o ugrozenosti...ne znam zasto nasi mediji, a pogotovo susjedni (to znam), uvijek nasilu prave senzacije, a prica je uvijek jednostrana...to nije novinarstvo to su paraziti koji na taj nacin prezivljavaju poput Slobodne Bosne i Pecanina...
Boom964

Post by Boom964 »

Ljudi ostaju ovdje, imaju porodice i boje se pricati........i ja ih razumijem
ali ne razumijem beskicmenjake koji cas ovako a cas onako!
Kao Domazet!
Ako se sagledaju njegove izjave u zadnjih godinu dana onda se to moze vidjeti bez problema!
Ljubitelj Zabara

Pa covjece ne treba posebna pamet da se shavti da tu nesto smrdi!
Naravno da smrdi, i ja to pricam.
Samo hrvatski mediji na sva zvona govore kako je to nacionalna netrpeljivost. Da tako ne govore, ne bi naglasili ono Hrvati napustaju Sarajevo.
E ja kazem da treba biti svestan u kakvoj drzavi pomenute intelektualne velicine zive. Upravo su oni ti ( ako ne zbog svog intelekta, ono zbog racionalnosti ) koji bi prvi toga trebali biti svesni. Zato i navodim primer Jakoba Fincija i njegovih plata ili Stojanova.
U Nahorevu na primer, ima dosta prognanika iz Srebrenice, cija dnevnica za fizicki posao iznosi osam maraka.
Ne moze neko ko prima hiljade maraka, odjednom pricati o ugrozenosti u takvoj sredini.
debela

Post by debela »

daj vise, zar ovog zabara iko na forumu uzima zaozbiljno. nema teme da je lik ne pretvori u sopstvenu kukavicu, kao da se svijet okrece zbog njega i oko njega. on, fakultetski obrazovan (a u pm koje zivotno dostignuce), u ovom i ovakvom sarajevu ne moze da nadje posao. on, koji je dosao iz srbije jer se tamo osjecao ugrozen i jer je zelio ozeniti muslimanku, drugima osporava pravo da odu odavde radi te iste ugrozenosti. on, koji je jucer dosao u sarajevo, koristi svaku priliku da pljune na njega i njegove stanovnike i sad mi to trebamo aminovati bez pogovora. mislim fakat, dosta je bilo.
muha_sa

Post by muha_sa »

Jel ova kuknjava još traje ?Gertrudice dušo,sretan put i sve najbolje.
Sad bih i ja otišao al neJmam gdje
Ljubitelj Zabara

Ok, `ajde evo ti si u pravu.
Samo kada si toliko toleranta, zasto ti smeta neko ko je dosao iz Srbije i ko hoce da ozeni muslimanku?
Osim toga, ti se boris za neko ravnopravno drustvo, pa zasto si onda ravnodusna i netolerantna prema nekome ko je obrazovan i nezaposlen ( nemoj molim te da uzimas mene za primer, imas 50 000 ovakvih primera ), a tolerantna prema nekome ko prima nekoliko plata od po nekoliko hiljada maraka.
? :oops:
debela

Post by debela »

Ljubitelj Zabara wrote:Ok, `ajde evo ti si u pravu.
Samo kada si toliko toleranta, zasto ti smeta neko ko je dosao iz Srbije i ko hoce da ozeni muslimanku?
Osim toga, ti se boris za neko ravnopravno drustvo, pa zasto si onda ravnodusna i netolerantna prema nekome ko je obrazovan i nezaposlen ( nemoj molim te da uzimas mene za primer, imas 50 000 ovakvih primera ), a tolerantna prema nekome ko prima nekoliko plata od po nekoliko hiljada maraka.
? :oops:
ne izvrci zabar. nisam rekla da mi smetas radi tog gore razloga niti da sam ravnodusna radi isto tog gore razloga. jasno sam napisala zasto mi ides na zivce. procitaj prethodni post.
Ljubitelj Zabara

Nista ja ne izvrcem. Rekla si sta si mislila, a ja sam te samo pitao.
Pa da, ne mogu da nadjem posao i draga moja, nisam juce dosao, vec sam u Bosnu dosao 1999. godine. E sad ti mozes da pokazes svoju " toleranciju " pa da me ne pitas zasto nisam presao na ijekavicu.
Osim toga, ne smatram da se ceo svet vrti oko mene, jer da smatram, ne bih trazio platu od 600 markaka.
Ali necemo o meni, nerviram te, pa nije red. :oops:
horns&drums
Location: Quaff a cup to the dead already and hooray for the next to die

Post by horns&drums »

debela wrote:
ne izvrci zabar. nisam rekla da mi smetas radi tog gore razloga niti da sam ravnodusna radi isto tog gore razloga. jasno sam napisala zasto mi ides na zivce. procitaj prethodni post.
Debo, cokijan cam :D:D:D

zaj ti imac dzivce? :D:D:D
Ljubitelj Zabara

U jbt, :skoljka:
debela

Post by debela »

Ljubitelj Zabara wrote:Nista ja ne izvrcem. Rekla si sta si mislila, a ja sam te samo pitao.
Pa da, ne mogu da nadjem posao i draga moja, nisam juce dosao, vec sam u Bosnu dosao 1999. godine. E sad ti mozes da pokazes svoju " toleranciju " pa da me ne pitas zasto nisam presao na ijekavicu.
Osim toga, ne smatram da se ceo svet vrti oko mene, jer da smatram, ne bih trazio platu od 600 markaka.
Ali necemo o meni, nerviram te, pa nije red. :oops:
izvrces, a crtati ti necu. znas, kod nas se kaze jucer za stvari koje su se desile u neposrednoj proslosti. cudi me da to nisi vec skontao. tvoju ekavicu i ne primjecujem. da ti neko kaze da trebas pricati ijekavicom ja bih prva reagovala i rekla mu da ne jede govna, narodski receno. da mogu pomogla bih ti naci posao, a ti hajde malo doziraj koristenje te situacije. mislim, za sve ima vrijeme i mjesto. u suprotnom je kontraproduktivno.
Post Reply