Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Helem (citat):
a ko je sve nije branio, grdna rane....
Eee, rekoh ja da se potpuno stanje sada izmjeni i da sada meiti ustanu iz kabura pa da se sastanu sa svima nama zivima i da svi zajedno, i rahmetlije i zivi krenu u boj za odbranu Bosne,
nista ne bi izmijenilo cinjenicu da Bosna nije branjena, nije braco, sap'tom je pala.
Prenesite sapat i ucite svoju djecu da Bosna nije branjena time cete je odbraniti ili ako nista zivu u srcu za spomen ostaviti, nemojte Bosnu zivu kopati i ostavljati prostore za rat novim generacijama.
Istinu dajte, ko je Bosnu branio a ko nije i zarad ju branio..
Kako moze Bosna biti kada je komunista ne brani nikako, zlurado ceka da se pobiju Muslimani, Muslimani sve nesto kontali kako da se rijese komunjara,Srbi Hrvata,Hrvati Srba,Muslimani i jednih i drugih a vojno sposobni ili u podrumu, u sumi, ili uz zenine suknje.
Pola Bosne sturnulo u Hrvatsku pa dalje u Evropu i do ispod sarafa,
u Banjaluci ni metak nije puko a i ja sta smo pacifista imali koji su za mir a nisu bili za rat, cudo jedno.
Bosna i da se htjela braniti nije je imao ko braniti, raspukli smo se, pukli po svim savovima, udareni smo gdje smo najtanji i umjesto da nam proradi nacionalna svijest nama poceo drmati se supak za sopstvene glave,
baska ova prica.
je li ono prikupljanje izbjeglica i slanje na frontove od strane grada domacina i domacina gradjana bilo branjenje Bosne, ti izbjeglico ides na front a ja cu ratovati samo vikendom, da poslije rata prizna mi se ucesce u Armiji BiH.
Blago tebi Bosno, ko te branio.
Sve ovo dobri bosnjo moze i halalit al me iznenadjuje da bi neki i linije
podebljali.
Itekako sigurni Dear Jusuff !!!
Helem i Dony.
Cak mi se odaje dojam da u stvari Helem i Dony su jedini sigurni u ono o cemu govore, ustvari.
Ima jedna razlika u nakani, nijjetu, jedna velika razlika izmedju onoga kada Helem govori i kada govori neko drugi a ta razlika je da Helem govori ama bas bez ikakvog interesa i da Helem nije muhtac nicemu, nikakvu nagradu do osim Boziju ni od koga ne trazi i Helem kada govori nema nikakav drugi cilj osim jedinog cilja da ljudi shvate i prihvate blagost Helemova govora koji ide u dobrobit ljudsku, da ne daju ni sebi samima ni drugima da se prevare ili da budu prevareni.
[quote="Helem"]Itekako sigurni Dear Jusuff !!!
Helem i Dony.
Cak mi se odaje dojam da u stvari Helem i Dony su jedini sigurni u ono o cemu govore, ustvari.
Ima jedna razlika u nakani, nijjetu, jedna velika razlika izmedju onoga kada Helem govori i kada govori neko drugi a ta razlika je da Helem govori ama bas bez ikakvog interesa i da Helem nije muhtac nicemu, nikakvu nagradu do osim Boziju ni od koga ne trazi i Helem kada govori nema nikakav drugi cilj osim jedinog cilja da ljudi shvate i prihvate blagost Helemova govora koji ide u dobrobit ljudsku, da ne daju ni sebi samima ni drugima da se prevare ili da budu prevareni.
Je li tako blagi Jusuffe?[/quote
Da cititiram sebe Helem je kao Amerika:
Isuvise koplikovan da ga opises u dvije-tri recenice,a toliko jednostavan da je to nerazumljivo.....
Isuvise komplikovan da ga opises u dvije-tri recenice,a toliko jednostavan da je to nerazumljivo.....
za mnoge pa i tebe Jusufe,a sto me ne cudi....
---------
dugo,dugo vremena nekima za to treba.
Hej'allah Dony. Nekada sam vaktile pisao tekstove na Bosanskom Caffeu-u i jedna studentica iz Becha,Tuzle je slala te iste tekstove drugim forumasima kojima nije bilo jasno o cemu pisem, prevodila im, s naseg na nas jezik.
Druga osoba je kopirala tekstove i nosila na fakultet, citala profesorima.
A radilo se, svi su tekstovi bili o Bosni.
Iz tog razloga ja sam otvorio svoju stranicu koja je u zastoju radi mojih licnih razloga, privatnih, ali ce skoro da se reaktivira, iz razloga sto ce biti Ratna stranica.
Mnogi ne zele pricati o ratu radi njihovih porodica, bojeci se da svi ne saznamo ko se kako ponasao u ratu, gdje uglavnom nije bilo slavno.
Dnevnik Ane Frank je cuvena knjiga o II svjetskom ratu i pokolju nad Jevrejima i nikada nece izaci iz aktuelnosti iako se to desilo prije 60 godina a neki nasi, vecina nece da prica ono sto je bilo skoro juce.
To daje maha ratnim zlocincima da se dobro osjecaju i da svoju djecu uce kako je dobro da naprave jos jedan genocid, sutnja je sam po sebi vrsta zlocina a prica o ratu i opis desavanja, snimanje filmova i progon ratnih zlocinaca je jedini put uspostave mira i sigurnosti u Kotor Varosi.
Pricajte o ratu bez obzira sta urednik stranice misli a ako ne da, ima moja stranica.
Ne dajte da vam zamazu oci ovi kao mirotvorci i ovi koji kao ne pricaju o vjeri i ovi sto vam podastiru partizanske price,gradjanstvo i bratstvo i jednistvo i ovi sto su im kao dosadne ratne teme, nista njima nije dosadno nego ne mogu to podnijeti.
Pisite vise da im bude gore .
jesi li ikad razmisljao da ima ljudi koje ne pisu i ne govore o ratu ne iz politickih ili porodicnih vec iz intimnih razloga?
je li ti se ikad desilo da mjesecima u snu ubijas jednog te istog covjeka? mozes li zamisliti kako se je sjetiti momenta u kojem si nekog ubio, ili kako si nekom zatvarao oci, ili kako je neko umro dok si mu vraca crijeva u otvorenu utrobu? budi sto posto siguran da mozes i da znas kako je pa onda nagovar ljude da rove po stvarima koje zele zaboraviti.