Željko Komšić: Kad igraju Hrvatska i BiH, navijam za Bosnu!
-
zavrzlama
Izbor Zeljka Komsica za hrvatskog clana u predsjednistvu BIH je velika prekretnica u buducnosti BIH...Vec dugo kod zlonamjernika i antibosanski raspolozenih snaga se protura teza da najmnogobrojniji narod u BIH protura pricu o mulitietnicnosti samo radi unitarne BIH i majorizacije ostalih naroda..pa me to potaknu na ceste price kako pripadnici ARBIH nisu rusili vjerske objekte kao ostale vojske jer su to koristili ko propagandu....pa kako su u SDP-u srbi i hrvati u cilju lazne multietnicnosti...itd itd.
Pa se ja pitam zasto drugi nisu sacuvali dzamije u ratu pa prikazivali ko propagandu.,..zasto drugi ne izbace nacionalni identitet iz naziva svega i svacega pa da lici na propagandu...zasto srbi u rs-u nisu izabrali hrvata ili bosnjaka za prijesednika tog entiteta pa nek lici na propagandu.....nego sve sto dolazi od onih koji vole i cuvaju BIH su neki teski propagandisti..
Sutra nek bude glasanje za samo jednog prijesednika ,vjerujem da bi Zeljko Komsic opet bio izabran vecinom glasova ili bi opet bila propaganda onih koji vole i brane BIH i multietnicko drustvo.....
Pa nek crkavaju poprijeko oni koji ruse BIH.
Pa se ja pitam zasto drugi nisu sacuvali dzamije u ratu pa prikazivali ko propagandu.,..zasto drugi ne izbace nacionalni identitet iz naziva svega i svacega pa da lici na propagandu...zasto srbi u rs-u nisu izabrali hrvata ili bosnjaka za prijesednika tog entiteta pa nek lici na propagandu.....nego sve sto dolazi od onih koji vole i cuvaju BIH su neki teski propagandisti..
Sutra nek bude glasanje za samo jednog prijesednika ,vjerujem da bi Zeljko Komsic opet bio izabran vecinom glasova ili bi opet bila propaganda onih koji vole i brane BIH i multietnicko drustvo.....
Pa nek crkavaju poprijeko oni koji ruse BIH.
- danas
zavrzlama wrote: Pa se ja pitam zasto drugi nisu sacuvali dzamije u ratu pa prikazivali ko propagandu.,..zasto drugi ne izbace nacionalni identitet iz naziva svega i svacega pa da lici na propagandu...zasto srbi u rs-u nisu izabrali hrvata ili bosnjaka za prijesednika tog entiteta pa nek lici na propagandu.....nego sve sto dolazi od onih koji vole i cuvaju BIH su neki teski propagandisti..
ma ja... jer znas kako je kod nas, mi sve to 'da se vlasi ne dosjete'...
-
Tomislav MO
Zato što želim naglasiti bit, a ne da se skrenemo na beskorisne priče je li županija ili kanton.mala-i wrote:off:zasto se stalno bunite zbog jezika i kanala na istom a kad dodjete ovdje na sa-x pisete jezikom koji se ni u bunilu ne moze nazvati hrvatskim.pa majka mu stara valjda cemo se razumijeti i ako napises zupanija ili zbilja.
-
Tomislav MO
Je, sve dobro priča, i ja se nadam da će postupati onako.Beslija wrote:Komšić lav sve dobro priča......Nadam se da će i postupati tako.
Mada sam sumnjičav, nekako imam osjećaj da će mu Lagumdžija nastojati zapovijedati.
- GandalfSivi
Ne mogu da vjerujem.Tomislav MO wrote:Zato što želim naglasiti bit, a ne da se skrenemo na beskorisne priče je li županija ili kanton.mala-i wrote:off:zasto se stalno bunite zbog jezika i kanala na istom a kad dodjete ovdje na sa-x pisete jezikom koji se ni u bunilu ne moze nazvati hrvatskim.pa majka mu stara valjda cemo se razumijeti i ako napises zupanija ili zbilja.
Pa upravo si pogodio bit svih nasih problema. Nije poenta kako ko prica, nego sta prica. Jesi li to napokon dosao tobe (pameti). Evo ga tomislav jos malo pa pravi socialdemokrata.
Svaka cast majstore
-
mala-i
e @tomo,tomiceTomislav MO wrote:Zato što želim naglasiti bit, a ne da se skrenemo na beskorisne priče je li županija ili kanton.mala-i wrote:off:zasto se stalno bunite zbog jezika i kanala na istom a kad dodjete ovdje na sa-x pisete jezikom koji se ni u bunilu ne moze nazvati hrvatskim.pa majka mu stara valjda cemo se razumijeti i ako napises zupanija ili zbilja.
a raspravljati se mozemo i oko nevjerojatno i nevjerovatno
ali naravno da nije.sta bi s hnk iliti hnz?
-
Tomislav MO
Eto nešto smo zaključili, šta je sljedeće?GandalfSivi wrote: Ne mogu da vjerujem.
Pa upravo si pogodio bit svih nasih problema. Nije poenta kako ko prica, nego sta prica.
A s kojim točno mojim stavom se ne slažeš?GandalfSivi wrote: Jesi li to napokon dosao tobe (pameti).
GandalfSivi wrote: Evo ga tomislav jos malo pa pravi socialdemokrata.
Svaka cast majstore
Ma ne volim ti se ja svrstavat u te podjele lijevo, desno, socijalisti, demokrati, liberali itd.
Što jest ono jest, bez obzira kojem "stilu" pripada.
- GandalfSivi
Tomislav MO wrote:Eto nešto smo zaključili, šta je sljedeće?GandalfSivi wrote: Ne mogu da vjerujem.
Pa upravo si pogodio bit svih nasih problema. Nije poenta kako ko prica, nego sta prica.![]()
A s kojim točno mojim stavom se ne slažeš?GandalfSivi wrote: Jesi li to napokon dosao tobe (pameti).
GandalfSivi wrote: Evo ga tomislav jos malo pa pravi socialdemokrata.
Svaka cast majstore
Ma ne volim ti se ja svrstavat u te podjele lijevo, desno, socijalisti, demokrati, liberali itd.
Što jest ono jest, bez obzira kojem "stilu" pripada.
Ali kad hoces da kazes nesta bitno, onda zaboravis pricati hrvatski, pa tada to nije ni vazno. Jel' to hoces da kazes? Eto to je konkretno pitanje, aj sad zajebi demagogiju nego mi odgovori jesi li nesposoban nauciti jezik "koji je tvoj i tako ce ostati dok si ziv", ili ti tvoj jezik nije toliko bitan pa se i ne trudis ga nauciti?Tomislav MO wrote:
Moj jezik je hrvatski i tako će ostati dok sam živ.
-
Tomislav MO
To ne ovisi od toga pričam li bitnu stvar ili ne, nego kojim jezikom priča moj sugovornik.GandalfSivi wrote: Ali kad hoces da kazes nesta bitno, onda zaboravis pricati hrvatski, pa tada to nije ni vazno. Jel' to hoces da kazes? Eto to je konkretno pitanje, aj sad zajebi demagogiju nego mi odgovori jesi li nesposoban nauciti jezik "koji je tvoj i tako ce ostati dok si ziv", ili ti tvoj jezik nije toliko bitan pa se i ne trudis ga nauciti?
Nisam ništa zaboravio, nego jako želim da me shvatiš što želim reći, i zato ne želim da gubimo vrijeme na prepucavanja i da tema ode na pitanje je li kanton ili županija.
Npr. kada odeš na neki forum gdje ljudi pričaju engleski, onda ćeš i ti naravno napisati post na engleskom ako hoćeš da te ljudi razumiju, zar ne? Da li taj čin podrazumijeva da ti je tvoj jezik nebitan?
Isto tako, čak i među jednim jezikom, ako hoćeš da uđeš u neku skupinu ljudi, lakše je ako naučiš sleng, izraze koje ta tipična skupina koristi. Npr. učitelj ako želi biti cool pa ponekad kaže neki izraz koji koriste mladi da bi im se približio i lakše ostvario komunikaciju.
Uostalom, rekao sam već, ako tebi to nije tako važno, pa budi pametan i popusti meni glupomu i govori hrvatski. Pa ćemo oba pričati isti jezik (što je tebi bitno) a ja ću pričati hrvatski (što je meni bitno) i onda obojica sretni i zadovoljni, ne?
Može li tako?
-
Tomislav MO
Može biti, može biti. Ako se pokaže dobar možda ga Hrvati drugi put zaista izaberu.mostarac wrote:ama bola sta se sekiras. Zeljko je clan predsjednistva i tu se vise nista ne moze uciniti. Ako bude srece bice i drugi mandat
-
Tomislav MO
Pa evo, ako baš hoćešmala-i wrote:@tomice znas da sa mnom uvijek mozes pricati na hrvatskom...trenutacno je samo problem o cemu bismo pricali jer mislim da smo temu apsolvirali![]()
ali ne sumnjam da ces me ubrzo razuvijeriti
http://www.bljesak.info/modules.php?nam ... &sid=36654
Ukratko, smanjio bi se broj županija u Federaciji i ukinuli bi se entiteti.
-
mostarac
vec negdje napisah entiteti, kantoni, regije, zupanije, opstine, stale, livade, oranice i sve ostale moguce podjele su sasvim nevazne. Jedino sto je vazno je to kolike i kakve ovlasti ce imati te administrativne jedinice. Hoce li ih biti 10 ili 50 je nebitno u nekakvom ustavno-pravnom smislu, a u ekonomskom je vec druga prica. Bitne su samo ovlasti tih administrativnih jedinica.Tomislav MO wrote:Pa evo, ako baš hoćešmala-i wrote:@tomice znas da sa mnom uvijek mozes pricati na hrvatskom...trenutacno je samo problem o cemu bismo pricali jer mislim da smo temu apsolvirali![]()
ali ne sumnjam da ces me ubrzo razuvijeriti, čitam upravo danas vijest, Amerikanci imaju neke nove ideje, ustroj BiH kao 4 regije + distrikt Sarajevo, više na:
http://www.bljesak.info/modules.php?nam ... &sid=36654
Ukratko, smanjio bi se broj županija u Federaciji i ukinuli bi se entiteti.
-
SherlockHolmes
Ovo samo Amerima moze pasti na pamet...

I ovo su kao reforme??Nakon toga procesa BiH bi bila preuređena u četiri federalne jedinice, a njezin glavni grad Sarajevo zajedno s okolicom bio bi proglašen distriktom.
Uz Republiku Srpsku, novom fazom ustavnih promjena formirale bi se sljedeće federalne jedinice: mostarska, koja bi obuhvatila područje sadašnje Hercegovačko-neretvanske, Zapadnohercegovačke i Hercegbosanske županije, zatim zenička, u čiji sastav bi ušle Unsko-sanska, Srednjobosanska i dio Zeničko-dobojske županije. Treća bi bila tuzlanska, koja bi obuhvatila područje Tuzlanske i Posavske županije te dijela Zeničko-dobojske.
-
Tomislav MO
Ne piše.mostarac wrote: vec negdje napisah entiteti, kantoni, regije, zupanije, opstine, stale, livade, oranice i sve ostale moguce podjele su sasvim nevazne. Jedino sto je vazno je to kolike i kakve ovlasti ce imati te administrativne jedinice. Hoce li ih biti 10 ili 50 je nebitno u nekakvom ustavno-pravnom smislu, a u ekonomskom je vec druga prica. Bitne su samo ovlasti tih administrativnih jedinica.
- idiotcide
Nego šta su?SherlockHolmes wrote: I ovo su kao reforme??![]()
To je prvi korak ka smanjenju birokratskog aparata, te time i troška zbog istog, a ovime se indirektno i smanjuje važnost entiteta. Republika Srpska onda postaje nešto poput velikog distrikta, mada se ono zove entitet.
Uz takav ustroj, poprilično federaliziran, neće ni Srpska moći dugo opstat kao entitet, već će se morat prilagoditi.
To su jako smislene reforme.
-
SherlockHolmes
Aha. A kako entitet (RS) prerasta u distrikt, i sta se time dobija?idiotcide wrote:Nego šta su?SherlockHolmes wrote: I ovo su kao reforme??![]()
To je prvi korak ka smanjenju birokratskog aparata, te time i troška zbog istog, a ovime se indirektno i smanjuje važnost entiteta. Republika Srpska onda postaje nešto poput velikog distrikta, mada se ono zove entitet.
Uz takav ustroj, poprilično federaliziran, neće ni Srpska moći dugo opstat kao entitet, već će se morat prilagoditi.
To su jako smislene reforme.
Btw otvorio sam novu temu, da ovdje ne skrecemo sa teme
-
Dont Let
Logika je čudna stvar!Dont Let wrote:Kako mi smatramo da je sve to jedan jezik, po našem onda i ti govoriš bosanski! A mi uz bosanski i hrvatski!Tomislav MO wrote: Ako ti pak smeta više jezika, a u ostalom ionako misliš da je sve jedan jezik i da to nije bitno, onda i ti govori hrvatski i neće biti jezične podjele među nama.Je li ti sad srce na mjestu? Ili baš hoćeš da nas vrbuješ, pa da jednog dana "zvanično" kažemo da je hrvatski?
-
vlado986
#299 Komšić kod Stankovića
Je li tko gledao Komšića na HTV-u?
Mislim da mu je intervju bio super. Opet je održao lekciju iz bh-patriotizma, i nadam se da je kod nas stekao puno simpatija među gledateljima. Održao je lekciju i iz humanosti, tim više jer nisam znao za njegovu osobnu tragediju. Zanimljivo nijedan naš medij o tome nije pisao, već su ga iz Večernjeg blatili da je on tobože stopirao gradnju katoličke crkve u Sarajevu.
Vesele me rezultati ankete. Prevagnulo je razmišljanje gledatelja koji smatraju da će njegovim izborom Hrvati imati bolji status u BiH. Samo da nije neka režija.
Mislim da mu je intervju bio super. Opet je održao lekciju iz bh-patriotizma, i nadam se da je kod nas stekao puno simpatija među gledateljima. Održao je lekciju i iz humanosti, tim više jer nisam znao za njegovu osobnu tragediju. Zanimljivo nijedan naš medij o tome nije pisao, već su ga iz Večernjeg blatili da je on tobože stopirao gradnju katoličke crkve u Sarajevu.
Vesele me rezultati ankete. Prevagnulo je razmišljanje gledatelja koji smatraju da će njegovim izborom Hrvati imati bolji status u BiH. Samo da nije neka režija.