Kaze ZAkiru jaran, profeosre ja ne mogu radit danas fizichko, boli me koljeno nesto, kaze Zakir, oni dubokim glasom svojim: Znam sine. hoce to kad imash koljena.Neelix wrote:
zakir - bog![]()
![]()
eki obucara tamo
Kaze ZAkiru jaran, profeosre ja ne mogu radit danas fizichko, boli me koljeno nesto, kaze Zakir, oni dubokim glasom svojim: Znam sine. hoce to kad imash koljena.Neelix wrote:
zakir - bog![]()
![]()
Ma znam da nije fazon vec ja tako rekohloudness wrote:U ovom slučaju nije fazon, zaista, nego veoma dobro upamćen više puta lično doživljeni dialog/događajladyblue18 wrote:fazon star k'o Grckaloudness wrote:Tatjana Žarković Tafro negdje u periodu 1982÷1983.g.
čas marksizma - ulazi u razred i pri tom ljutito-rezignirano po ko zna koji put konstatuje
citat: "Što se vama nikad ne diže kad ja ulazim"![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
A zar je Zara i tada predavala....o moj Boze metuzalema![]()
Još se nešto sjetih iz tog perioda >> jedno od njenih čuvenih i veoma omiljenih pitanja za razglabanje, onako ko biva neobavezno, uz razgovor, tako nas je ispitivala, da bude kao ležerna atmosfera:
De nam ti ......... sad reci šta kaže dr. Stipe Šuvar o tom i tom društvenom problemu, ustavnom pitanju, i tome slično. Stipe Šuvar pa Stipe Šuvar![]()
Za mlađe članove btw S.Š. je sad već pokojni "čuveni" član Saveza komunista Yu iz Hrvatske (negdje oko Imotskog porijeklom) glavni ustavotvorac i normativac tog doba iz garniture "čvršče ruke" rušitelj maspokovaca u Hrvatskoj iz 70-tih godina XX vijeka (zamjenio ga je poslije na raznoraznim f-cijama također već pokojni Ivica Račan), a glavna zasluga mu je"Sustav srednjeg usmjerenog obrazovanja", od kad se Druga gimnazija počinje zvati Gimnazija "Ognjen Prica" .... Ali i u tom peridu je bila na neki način elitna škola.
Međutim P. Valentić je generacije do 1980.g. spram naših uvijek veličao, tumačeći da je sve ovo što je nastalo od 1980.g. (i nastavni sistem i đaci) čisto mediokritetsvo i totalno srozavanje i da sve to treba ispisati, poizbacivati itd. izuzev rijetkih izuzetaka ...
Priča Mirso o maturalnom ispitu iz engleskog, dotična je maturirala u periodu (2002.-2002.)..Semiramida wrote: Engleski - Mirso. Auh, koji čudak. Koje promjene raspoloženja. A bila je jedna profesorica koja se kratko kod nas zadržala. Zvali smo je OKAJ, jer je tako izgovarala "Ok".
Babsy wrote:Priča Mirso o maturalnom ispitu iz engleskog, dotična je maturirala u periodu (2002.-2002.)..Semiramida wrote: Engleski - Mirso. Auh, koji čudak. Koje promjene raspoloženja. A bila je jedna profesorica koja se kratko kod nas zadržala. Zvali smo je OKAJ, jer je tako izgovarala "Ok".
Kopa cura po rječniku... kopa i kopa.
Priđe joj on.. i pita šta više toliko trži..
Veli mala, "ma ova riječ Shakespeare".
A u moj razred je išla kraljica missica mature, il kak se to već zove.. naše generacije. Žarin razred, prije no ću ja upast u njega.
Školska 2000/2002. godina; školsko kviz-takmičenje iz istorije.
Pitanje za ekipu drugih razreda u kom je dotična bila.
"Gdje se čuva Mona Lisa?"
Djevojka ustaje.. osluškuje što će ekipa reći.. i čuje neko tiho došaptavanje.. "L.. L... L...", pa odgovara.. "U Livnu."
Trebam reći da je imala 5 kod Žare?
naravnoBabsy wrote:
I da.. Žarino.. "Meni je bitno samo jedno, a to su dvije stvari: red, mir i disciplina!"
ladyblue18 wrote:naravnoBabsy wrote:
I da.. Žarino.. "Meni je bitno samo jedno, a to su dvije stvari: red, mir i disciplina!"![]()
![]()
Sto se tice Elme, predavala mi 3 i 4 engleski...bio poprilican sok nakon Samke onakve duse od zene kod koje si mogao slomit sve u kabinetu ali si imao 5...a kod Elme, peglanje![]()
Al dobro imala sam 5 bez obzira![]()
Al njena neizostavna postapalica "Bas ste bezobrazni" ali sa strasnom intonacijom...ko to nije cuo ne zna o cemu govorim
Onda je sve potpuno jasno!Babsy wrote:@Highlander_girl
ti si onda bila u mom razredu
koga ili sta tracamHunkar wrote:
![]()
![]()
![]()
bas si bezobrazna
, kako te nije stid tracat ...
I onda me pitaju zasto ne volim drugu gimnazijuharisl wrote:
Onome ko je mogao da obori pola razreda u skoli koju pohadja krema inteligencije BiH bi dozivotno trebalo zabraniti da predaje.
eh lijepa stara vremena kad je na odmoru trestala MetallicaAurora Borealis wrote:[ Ja citavu srednju provela u tenama, duksericama i najobicnijim hlachama.
Nisu te primili?!Sunrise00 wrote:I onda me pitaju zasto ne volim drugu gimnazijuharisl wrote:
Onome ko je mogao da obori pola razreda u skoli koju pohadja krema inteligencije BiH bi dozivotno trebalo zabraniti da predaje.
tito joj je jos uvijek bog xDladyblue18 wrote:
Ma znam da nije fazon vec ja tako rekoh![]()
A sad joj je Tito No.1! Ko dirne u Titu jadna mu godina![]()
![]()
![]()
Doduse ne znam jel se sta promjenilo za ovu godinu otkako sam zavrsila Drugu, al sumnjam

Yup 2007Aurora Borealis wrote:
@ladyblue, ti si maturirala 2007. ili? Ja sam onda jedna generacija ispred tebe![]()
Imam osjecaj, barem gledajuci one curice koje su izlazile iz sale za fizicko, da ove naredne generacije izgledaju sve mladje i mladje.
Ili mi starimo![]()
Ali to izlazi sa crvenim karminima, stiklicama, tip top frizuricama, nakvarcanim tenom, itd. Ja citavu srednju provela u tenama, duksericama i najobicnijim hlachama.
Times change.![]()
p.s. Meni je Smajo cuvenibio razrednik sve 4 godine, i nikad mi se nije svidjao kao osoba.
Meni je Prgo dusa od covjeka. Vidim ga nekad u gradu, sav potisten, nije vise ni blizu onaj covjek kako mu je njegova Mersija umrla (lahka joj zemlja).