Ima li ovde YUGONOSTALGICARA ?

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Locked
danas

Post by danas »

gogili9 wrote:Jel ti to sebi persiras? ccccc i za tu bolest su otkrili koja je...
uh... histerijo, muko ljuta... :D :D :D

a samo tvoju bolest jos nisu otkrili, a i kada je otkriju -- sumnjam da ce joj biti lijeka... :wink:
Jara

Post by Jara »

gogili9 wrote: Reci za dete da bi ga bacila lavovima moze samo bolestan um.
Sad vidjeh...gogili, sigurna sam da ovo nije upućeno tebi lično... to je bila aluzija na gnusne, ratnohuškačke laži beogradskih i Karadžićevih medija.
Po njima je pokojni Davorin Popović bacao srpsku djecu lavovima u kavez a rahmetli Mirza Delibašić imao javne kuće u kojima je izrabljivao Srpkinje...A krvoločni pas tornjak Josipa Pejakovića je po naredbi svog gazde napadao i mučio Srbe u zatvoru. Nažalost, bilo je ljudi koji su tamo vjerovali u to a neki su i danas sumnjičavi :(
Shoshana

Post by Shoshana »

Jara wrote:
Sad vidjeh...gogili, sigurna sam da ovo nije upućeno tebi lično... to je bila aluzija na gnusne, ratnohuškačke laži beogradskih i Karadžićevih medija.
Po njima je pokojni Davorin Popović bacao srpsku djecu lavovima u kavez a rahmetli Mirza Delibašić imao javne kuće u kojima je izrabljivao Srpkinje...A krvoločni pas tornjak Josipa Pejakovića je po naredbi svog gazde napadao i mučio Srbe u zatvoru. Nažalost, bilo je ljudi koji su tamo vjerovali u to a neki su i danas sumnjičavi :(
Ta, zna ona, valjda to... Posao joj je da se informise :roll:
danas

Post by danas »

Shoshana wrote: Ta, zna ona, valjda to... Posao joj je da se informise :roll:
a ja mislila ona ne zna nista... niti hoce da zna ista... kao recimo, sta je to i gdje je foca... 8)
tempora

Post by tempora »

gogili9 wrote:Tempora, iskreno cu ti odgovoriti, da , mislim da ipak imam predrasude. Negde imam utisak da bih se kao srpkinja iz Srbije sigurnije u ovom momentu osecala bilo gde u svetu nego tu, zato sam i postavila to pitanje. Na ovom forumu sam tek par dana, stvarno sam i odvojila i vremena i uredno prosetala kroz dosta tema. Ima sveta, a ja to sad govorim kao neko ne subjektivan, ko posmatra sa strane, kojima je stvarno stalo da nastavi da zivi u normalnoj i boljoj drzavi sa svojim suziteljima iz sva tri konstitutivna naroda, koji su fakat na prostoru BiH, ali ima i onih koji bi rado da mogu proterali sve sto nije njihove vere i nacije. Ja to tako vidim, citajuci komentare i mislim da mogu da budem objektivna s obzirom da nemam nikakvih ni interesa ni zelje ni bivse imovine na tim vasim prostorima.
Evo neki moji poznanici su se vratili sa filmskog festivala iz Sa i kazu da su od pojedinaca doziveli par uvreda koje nisu bile primerene ni mestu ni vremenu ni prilici. Uostalom i ja sam imala prilike da se uverim i sama od par zlonamernih zenetina ovde. Stvarno mi nije jasno kako " danas " ne mrzi da me prati od teme do teme i to...zna ona od kad i zbog koga. Mene bi stvarno mrzelo. I ovo je poslednji put da sam obratila paznju na nju i komentarisala njene insinuacije i gadnoce. Reci za dete da bi ga bacila lavovima moze samo bolestan um.
Ne znam da li sam dobro procitala, ali ako se ne varam, ti si negdje rekla da se bavis pisanjem ili nesto slicno u tom kontekstu? Ispravit ces me naravno ako grijesim!
Ja izuzetno cijenim i ljubim istrazivacko novinarstvo. To mi je jedna od prvih a bit ce i zadnjih ljubavi! Iz istog razloga, moram ti reci da ako pises i bavis se tom vrstom posla, svoje predrasude ( koje naravno svi imamo) trebas i moras ( duzna si) suzbijati! Ako to nisi u mogucnosti/stanju onda ces nanijeti vise stete svojim pisanjem do dobroga svima nama, nebitno koje smo boje koze, nacije, imena, spola, itd.
Ne znam sta ocekujes od BiH? I ne znam koliko uopste mozes biti objektivna na osnovnu prica tvojih poznanika?
I ne pomisljam da te razuvjeravam ili te ubjedjujem kako ne trebas imati nikakve bojazni! Na tebi je i samo na tebi, da prevazidjes svoje predrasude ili da ih utvrdis. Ici ces putem koji tebi odgovara, u tom pogledu! Nauka je po tom pitanju dala jasne rezultate. Oni koji su bili jasni u svojim predrasudama, oni su ih nekim eksperimentima i utvrdili!
Uz duzno postovanje, mislim da grijesis kada kazes da mozes biti objektivna citajuci komentare na forumu. To je apsurd zasnovan na slovu!
Ovo zadnje, o "zenetinama" koje te prate, nije trebalo biti smjesteno meni u odgovor jer licno nemam nista sa tim, kao ni sa sujetom koja u tom pogledu progovara iz tebe. ( interpretacijski)
Kritika neistomisljenika u mojoj komunikaciji ne podrazumijeva i vrijedjanje!
gogili9

Post by gogili9 »

Jara wrote:
Davorin Popovic mi je dolazio u kucu, bio je odlican prijatelj moga brata i secam ga se sa pijetetom i postovanjem. Nisam cula za ove nabrojane primere, ali - danas - je decidirano rekla da su lavovi rezervisani za moje dete, sto je njoj na bez-obraz. Eh te zenetine...zenetine...komleksi su gadna muka, bice...
Shoshana

Post by Shoshana »

gogili9 wrote: Davorin Popovic mi je dolazio u kucu, bio je odlican prijatelj moga brata i secam ga se sa pijetetom i postovanjem.
E, ovo nismo znali :shock: Izvinjavamo se za sve nepravde kojima smo te obasuli otkako si dosla na ovaj forum da nam trubis o "bratsvu i jedinstvu" :roll:
danas

Post by danas »

da gogili -- mi u sarajevu hranimo lavove srpskom nejaci... nije valjda da to nisi znala?
a ja mislila ti obavjestena novinarka.... :D

da si dosla ovdje da ispipas trenutnu situaciju -- da vidis smijes li doci i dovesti dijete?
da pitas jesu li nam lavovi gladni ili siti ovih dana... :-)
Jara

Post by Jara »

gogili9 wrote:
Jara wrote:
gogili9 wrote: A da, zaboravih da pitam da li je neko i pogledao film : ? Rat koji se mogao izbeci "...
Gogili, možda i jesam - jel' to onaj dokumentarac "Zastava filma" tehnički urađen u maniru BBC-a ?
Jeste, a zamisli nije sniman...ma zaboravi.
Film bio na bjeljinskoj TV više puta. Djeluje kao strani, na prvi pogled neutralan...među poznate scene i "isječene" intervjue stranih TV kuća, dosta vješto ubačene neke druge, meni čudne scene i komentari ( na engleskom, valjda da bi bilo uvjerljivije) . Čudne i neobjektivne jer se radilo i o nekim događajima kojima sam bila svjedok. Zbog toga sam radoznalo i pazljivo pregledala odjavnu špicu. Kad primjetih da je proizvodnja "Zastava filma" ( vojne filmske kuće) i ime Nore Beloff, sve mi bi jasno .
Na bijeljinskoj TV i na RTRS je prikazivan više puta, obično "prigodno"...
gogili9

Post by gogili9 »

Tempora, uz duzno postovanje tebi , kao pismenoj osobi i izvinjenje ako si se nasla pogodjena nekim mojim komentarom. Malo sam se zanela i dozvolila da budem isprovocirana zluradim komentarima od osobe koja me je medju prvima, a valjda iz solidarnosti sa drugom zenetinom, pocela da provocira cim sam se pojavila na ovom sajtu, ubacila sam svoj komentar upucen njoj u poruku tebi. Nije mi istrazivacko novinarstvo u ovom trenutku prioritet, a pogotovo se ne bih bavila ovim temama. To uvidjam i sama za ovo kratko vreme, jer se ocigledno ne mogu naterati da ne obracam paznju na licne uvrede. Ovde sam prvi put i dosla sam najdobronamernije, ali... Na nasim forumima je druga situacija, tu nemam problem da li me neko vredja iz licnih ili nekih drugih pobuda, a ovde sam si prvi put dozvolila da budem izazvana i da odgovorim istim recnikom. Uostalom, ja kao pojedinac i osoba koja ni na koji nacin nije bila sudionik rata na ovim prostorima, ne vidim zasto bih morala da objasnjavam i da se branim na napade na moju licnost, a nicim izazvane sem svojim nacionalnim i verskim opredeljenjem kao i mestom zivljenja.
Vozdra_123

Post by Vozdra_123 »

gogili9 wrote:Tamo u inostranstvu ne cvetaju svima ruze, mnogi zive i rade poslove koji im nisu u struci, a mnogi i ne rade, a svi su ocekivali da ostvare nekakav " americki san ", sto uglavnom ispadne i jeste velika iluzija i tu svoju gorcinu moraju negde da izliju, a onda se traze generalni krivci na sve strane samo ne u promasenosti vlastitog zivota.
e ti ga ukaki pravo :D

za tvoju informaciju roditelji obrazovani rade poslove u kanadi koje su radili u sarajevu
ja zavrsio fax i radim
buraz zavrsava fax

i ja sada nasao tebe jadnu da zahebavam jer je moj vlastiti zivot promasen :lol:

daj ba bjaaazzzziiii ko sto djuro kaze :D
danas

Post by danas »

gogili9 wrote:Uostalom, ja kao pojedinac i osoba koja ni na koji nacin nije bila sudionik rata na ovim prostorima, ne vidim zasto bih morala da objasnjavam i da se branim na napade na moju licnost, a nicim izazvane sem svojim nacionalnim i verskim opredeljenjem kao i mestom zivljenja.
zaboravila si da dodas, i ekavskim narjecjem... :oops:

:lol: :lol: :lol: :lol:
ztluhcs
Location: Life isn't fair. It's just fairer than death, that's all.

Post by ztluhcs »

Time to say goodbye for you d¾od¾ili9...
Last edited by ztluhcs on 25/08/2006 08:07, edited 1 time in total.
ztluhcs

Post by ztluhcs »

Da je Tito vi¹e 'apsio a manje

Image

svima bi nam bilo bolje...
Prazina

Post by Prazina »

Gogili, ajde oladi!!!!

Mrzimo tu tvoju Yu i tacka!!!!

Ti si tipican primjer slatkorjecivog srbina koji se zna u pocetku pretvoriti u melem za ranu, ali kada mu postane tijesno onda se pretvara u lava!!!!

Mrzim sve sto je Yu a pogotovo srpsko!!!!
ztluhcs

Post by ztluhcs »

gogili9 wrote:napade na moju licnost, a nicim izazvane sem svojim nacionalnim i verskim opredeljenjem kao i mestom zivljenja.
Veæ viðeno... De svega ti uzmi drugu ploèu s police...
JBT

Post by JBT »

Od sada, ko ne bude slusao na forumu, odmah mu priljepljujem Danas na ledja.
Tito marsale, jos ne vidjeh jaceg diverzanta. :shock:
E, da je ovakvih vise bilo kad je bilo najteze....
JBT

Post by JBT »

I neka neko skupi malo volje i zivaca i neka objasni ovoj jadnici gugili zasto je ljudi na ovom forumu napadaju. Ali objasnjenje mora biti sto jednostavnije, prvo sto nije bas nesto nadarena, a drugo sto nema pojma sta se dogodilo u posljednjih 15-16 godina. Nije ni prva ni jedina zrtva one anamo propagande.
sirena

Post by sirena »

car-x wrote:
induendo wrote:..Sa crvenim pasošem se moglo putovati u cijeli svijet izuzev Tajvana i jedno vrijeme Francuske koja je imala vizni režim prema cijelom svijetu...
moglo.. samo, ko je putovo?

ovdje se sjetim one male brosure koju su izdali "cyber otpisani" mislim da se zvala "sfrj za jugonostalgicare" gdje pise nesto kao: nase je more najplavlje, nasa obala najrazudjenija, nase rijeke najcisce, zrak na nasim planinama najzdraviji, itd..

kazete, zdravstveni sistem bio dobar.. bio je kad trebas popravit ili izavditi zub, otici pedijatru na redovan pregled djeteta ili nesto.. cim se stvar "uzobilji", za obicnu operaciju slijepog crijeva, moro si traziti mito, kako bi na vrijeme doso na red i kako ne bi umro od tako neke bezazlene stvari..
da ne govorimo o "narucivanjima" sa listama cekanja od po pola godine i vise..

ja stvarno ne znam kako je sad bolje?! ko sad može da putuje i ko putuje? rijetki, rjeđi nego prije.

a o listama čekanja i plaćanju ljekarima (čitaj: mito) da i ne govorim. u ovom sistemu ni zub ne možeš popraviti ako ne poneseš kesu zubarki. u onom sistemu je bilo dovoljno da u toj kesi bude bombonjera a u ovom bez koverte se ništa ne računa.

naravno da je i onaj sistem bio daleko od savršenstva ali je život u njemu bio bezbrižniji, vedriji, jednostavniji...
imali smo srednji stalež koji je obuhvatao najveću većinu ljudi (sigurno 70%) - taj srednji stalež je sebi mogao priuštiti jedan normalan život dostojan čovjeka - imati kuću, auto, jesti i oblačiti se normalno i otići na odmor svake godine. i kako nije bilo zabrinutosti za onu minimalni egzistenciju ljudi su mogli da se posvete svojoj djeci i porodici mnogo više nego danas. u današnje vrijeme gotovo svi su zabrinuti za sutra - bukvalno rijetko ko zna šta će sutra biti sa njegovim poslom ako ga ima, da li će imati posao za dva-tri mjeseca (da i ne pominjem neko dugoročnije planiranje) a u onom sistemu si znao kad se zaposliš da možeš rahat uzeti kredit na 20 godina jer ćeš sigurno toliko raditi samo ako budeš htio.
Kwaheri

Post by Kwaheri »

gogili9 wrote:
danas wrote:za nekoga ko tvrdi da ne obraca paznju na 'zlobne zenetine', malo si se previse upalila ko supalj zub... :D

a da te foca ne zanima, to sam vec znala i sama 8) ... a sada znam da ti ni inteligencija (pored djon obraza) nije jaca strana, jer ne shvatas ni najosnovnije metafore i poredjenja glede braka i razvoda, koristene za ilustraciju pitanja o kojima diskutujemo...

a da mi se ne sekiras previse, for you only: udata sam, i za razliku od tebe moj muz i otac moga djeteta su jedna te ista osoba :wink:

a sad bi mogla malo da ohanes sa histerijom o zenetinama sa ovog foruma koje su se urotile protiv tebe, i -- za promjenu -- mogla bi da nam kazes sta hoces od nas ovdje? objasni nam nasu sporednu ulogu u tvom filmu... bicemo ti zahvalni...
Jel ti to sebi persiras? ccccc i za tu bolest su otkrili koja je...a on je tvoj muz? vidi belaja...
...jel ovo ona ista sto mene napade :D :D

@danas... goleme su se u snajke nakupile frustracije... da je dr. jeko ovdje, dobila bi shaku boba :D raznih boja
Kwaheri

Post by Kwaheri »

A wrote:
zena wrote:...jel ovo ona ista sto mene napade :D :D

@danas... goleme su se u snajke nakupile frustracije... da je dr. jeko ovdje, dobila bi shaku boba :D raznih boja
Da joj nije neko sihre svezo, jana ne bila :shock: :D
kazu suhva je gora od sihira... :D :D
talijan

Post by talijan »

gogili, poteska si.
Mozda bi ti bilo pametno da nam ispricas neki vic.
Da se malo izvadis.
jusuff

Post by jusuff »

eto, ascare je da ovdje nema yu-nostalgicara :D
i ono malo sto je bilo, ti gogili uvjeri da su zudili za onim cega nije bilo :D
neupucena

Post by neupucena »

jusuff wrote:
neupucena wrote:...

Jeste Prelog. Sarajevo mu je dalo ulicu pored smetljista cini mi se
ascare si neupucena o sarajevu...
Pa prosvijetli me druze. Kuda vodi ulica V. Preloga u Sarajevu?
jusuff

Post by jusuff »

neupucena wrote:
jusuff wrote:
neupucena wrote:...

Jeste Prelog. Sarajevo mu je dalo ulicu pored smetljista cini mi se
ascare si neupucena o sarajevu...
Pa prosvijetli me druze. Kuda vodi ulica V. Preloga u Sarajevu?
od smetljista ka centru :D
Locked