Sarajevski taksisti- dno dna

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
Bloo
Globalna šefica

#276 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by Bloo »

fatamorgana wrote: Tutuk je duduk na engleskom!

tako je fato :thumbup:
♥ Julianna ♥

#277 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by ♥ Julianna ♥ »

Trebam te wrote:
♥ Julianna ♥ wrote:Sad bih ja trebala ulaziti u računanje njihovih troškova, al ne da mi se.
Ne pravdam odbijanje vožnje ni tada, to je njihov posao, ali imamo li malo obraza? Ne znam, ali nikad se taksi nije zvao zbog relacije Palma-Trg heroja i sl.

P.S nije mi babo taxista :run:

Kakve iam veze koliko je duga relacija? Taxista treba voziti gdje mu se kaze jer on radi posao javnog prevoza i prihvatio je da radi taj posao i to mu u licenci stoji... :x :x :oops:

To bi isto bilo kad bi vlasnik kafane rekao mozes piti kafu ali najmanje trebas potrositi 5KM ili tako nesto...ma smijesan je narod u Bosni koliko nezna, i koliko nece da ucestvuje u mijenjanju situacije! :run:
Ja ne bih imala obraza da uđem u auto za relaciju od 2 KM, ostavila bi im onda više ako bi baš morala.
A u toj kafani isto tako ne bi imala obraza sjediti 3 saHata s jednom kafom.
P.S Dok ovo pišem, kontam kako sam budala na današnjem vaktu, al šta ću ne mogu se promijeniti.
fatamorgana

#278 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by fatamorgana »

Bloo wrote:

Skromno, fatam-organa.
Sarajevski_Marlboro

#279 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by Sarajevski_Marlboro »

Bloo wrote:
Sarajevski_Marlboro wrote:
Bloo wrote:mozda je pomalo glupa komparacija ali npr. ja za cas instrukcija od 60 minuta uzimam npr. 15 KM bez obzira da li dijete dobro govori engleski ili je totali tutuk, pa moram sa njim se preznojiti dok mu sta ude u glavu...ja nudim usluge isto kao i oni bez obzira da li za tih 15 KM ja radim sa djetetom koje kapira ili sa razmazenim panjem kojeg zelim da udavim nakon 5 minuta....ne biram :D
Zar se ne kaže duduk ?
Ili ima i tutuk ? :mrgreen:

hmmja znam i za tutuk :S

anyway eufemizam prikriveni za ono sto sam htjela da kazem :D glupo dijete :D

Ma kontam,nisam tutuk :mrgreen:
♥ Julianna ♥

#280 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by ♥ Julianna ♥ »

Bloo wrote:
♥ Julianna ♥ wrote:@Bloo, a šta ako hoće 1 minut instrukcija i da ti plati 1/60 od 15 KM? Bil tad radila?

fair and square :) bih

al budimo realni, ne bih stigla izreci prostoprosirenu recenicu za minut :D
Tim gore onda, više bi izgovorila nego što bi bila plaćena.
harač

#281 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by harač »

Jedna stvar koja me užasno nervira kada se vozim žutim taksijem (a to je gotovo uvijek) je ona žena dispečer (ili kako se to zove)... toliko se dere, toliko je drska, nekulturna... što je najgore moraš je slušat čitavim putem
Gospoda Ministarka

#282 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by Gospoda Ministarka »

Bloo wrote:
♥ Julianna ♥ wrote:@Bloo, a šta ako hoće 1 minut instrukcija i da ti plati 1/60 od 15 KM? Bil tad radila?

fair and square :) bih

al budimo realni, ne bih stigla izreci prostoprosirenu recenicu za minut :D
@Julianna, ali oni nemaju fiksnu cijenu po satu pa da se racuna koliko je trajala voznja tako da je tvoje pitanje potpuno bez smisla. Slazem se besmisleno je zvati taxi radi 2 KM ali odbijati voznju od 4 KM i cekati neku bolju pa poslje zaokruzivati kusur je i vise nego bezobrazno.
Wutkica

#283 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by Wutkica »

.............
Ja ne bih imala obraza da uđem u auto za relaciju od 2 KM, ostavila bi im onda više ako bi baš morala.
P.S Dok ovo pišem, kontam kako sam budala na današnjem vaktu, al šta ću ne mogu se promijeniti.

Pa ovo za kafanu si u pravu, sto se isto odnosi i na sokic koji se zna guslati po 2 sata :-) ali za taxi ne....jer on tebi u startu uzme 1,5 do 2, za sta i jos 2 KM voznje :? eto racunice
fatamorgana

#284 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by fatamorgana »

Julianna - Ja ne bih imala obraza da uđem u auto za relaciju od 2 KM, ostavila bi im onda više ako bi baš morala.
Zato ja uz kafu obavezno naručim i čašu vode pa rahat sjedim 3-4 sata.
maximilijana

#285 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by maximilijana »

♥ Julianna ♥ wrote:
Trebam te wrote:
♥ Julianna ♥ wrote:Sad bih ja trebala ulaziti u računanje njihovih troškova, al ne da mi se.
Ne pravdam odbijanje vožnje ni tada, to je njihov posao, ali imamo li malo obraza? Ne znam, ali nikad se taksi nije zvao zbog relacije Palma-Trg heroja i sl.

Kakve iam veze koliko je duga relacija? Taxista treba voziti gdje mu se kaze jer on radi posao javnog prevoza i prihvatio je da radi taj posao i to mu u licenci stoji... :x :x :oops:

To bi isto bilo kad bi vlasnik kafane rekao mozes piti kafu ali najmanje trebas potrositi 5KM ili tako nesto...ma smijesan je narod u Bosni koliko nezna, i koliko nece da ucestvuje u mijenjanju situacije! :run:

i mene stid sto hocu kratku relaciju pa mu ja kazem da ide preko ilidze...pa isto tako kad udjem u granap stid me sto cu samo 1 kutiju cigara pa ja uzmem 3 steke, uzmem paket mlijeka i tako...stid me sto sjedim 2 sata u kafani i pijem jednu kafu..pa narucim i sok i toplu cokoladu i gajbu pive i flasu jack danielsa...
because_of_you

#286 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by because_of_you »

fatamorgana wrote:
Julianna - Ja ne bih imala obraza da uđem u auto za relaciju od 2 KM, ostavila bi im onda više ako bi baš morala.
Zato ja uz kafu obavezno naručim i čašu vode pa rahat sjedim 3-4 sata.

:lol: :lol: :lol: :lol:
Gospoda Ministarka

#287 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

@maximilijana, :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: hvala ti puno sto me ovako nasmija. :thumbup:
♥ Julianna ♥

#288 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by ♥ Julianna ♥ »

Imaju fiksnu za kilometar i ljudima se jednostavno ne isplati na današnjem vremenu, jer kad presjeku troškove i zaradu, jedva krpe mjesec.
A kafana nije dobro poređenje, jer se upravo na kafi najbolje zaradjuje danas.

@maximilijana što si mi poznata :D
Bloo
Globalna šefica

#289 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by Bloo »

♥ Julianna ♥ wrote:Imaju fiksnu za kilometar i ljudima se jednostavno ne isplati na današnjem vremenu, jer kad presjeku troškove i zaradu, jedva krpe mjesec.
oki, sjetit cu se toga iduci put kad budem preteške kese vukla od BBI do Bjelava...kako im se ne isplati...biće mi odmah lakše

samo da je Sarajevo ravno....
burek_in_space

#290 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by burek_in_space »

Ulica Kralja Tomislava ili danas Koshevo. Vrijeme 13:55, krenuo u posjetu chlanu porodice u bolnicu. Da bih iskoristio shto vishe vremena, odluchim uzeti taksi. Ulazim na shtandu u spomenutoj ulici, i pitam da li je problem shto zhelim do Kosheva?! Chovjek me pogledao u fazonu: Da li si ti normalan? i odvukao me gore. Vozhnja izashla 3.30 KM, ja ostavio 4 KM. Pu pogani! :x :D
fatamorgana

#291 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by fatamorgana »

Bloo wrote:

♥ Julianna ♥

#292 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by ♥ Julianna ♥ »

E ne mogu se više prepirat, ko je shvatio shvatio je.
Još će ispast da sam taksista.
@i ti si mi fatamorgana poznat/a :D
Gospoda Ministarka

#293 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

♥ Julianna ♥ wrote:Imaju fiksnu za kilometar i ljudima se jednostavno ne isplati na današnjem vremenu, jer kad presjeku troškove i zaradu, jedva krpe mjesec. .
Gospoda taksisti, moraju da znaju da to sto jedva krpe mjesec je iz razloga sto ljudi na kojima zaraduju nemaju para nikako i da je dosao vakat da ne biraju voznje vec ako hoce da zarade moraju bas da rade.
Jedino kod nas taksisti se bogate i otvaraju kafane, restorane, kuce na tri kata dok je svagdje u svijetu to posao za prezivljavanja. Vise zaraduje taksista nego doktor. :lol:
♥ Julianna ♥

#294 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by ♥ Julianna ♥ »

Bloo wrote:
♥ Julianna ♥ wrote:Imaju fiksnu za kilometar i ljudima se jednostavno ne isplati na današnjem vremenu, jer kad presjeku troškove i zaradu, jedva krpe mjesec.
oki, sjetit cu se toga iduci put kad budem preteške kese vukla od BBI do Bjelava...kako im se ne isplati...biće mi odmah lakše

samo da je Sarajevo ravno....
hajde Boga ti, mlada si..konju rep isčupat :D
maximilijana

#295 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by maximilijana »

@maximilijana što si mi poznata :D
cuj poznat..zbog tople cokolade :P :P
fatamorgana

#296 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by fatamorgana »

♥ Julianna ♥ wrote:E ne mogu se više prepirat, ko je shvatio shvatio je.
Još će ispast da sam taksista.
@i ti si mi fatamorgana poznat/a :D
U kojem kontekstu moliću?
Trebam te

#297 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by Trebam te »

♥ Julianna ♥ wrote:
Trebam te wrote:

Ne mijenjaj se, kad neznas! :mrgreen:
markioni
Location: neocekivana sila koja se iznenada pojavljuje i rjesava stvar

#298 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by markioni »

ja se relativno cesto vozim taxijem i mogu reci da zaista ne znam zasto ih ljudi ovoliko "mrze"...brat bratu 80% taxista sa kojima sam se vozio i "naravno" prosupljirao koju su sasvim ok ljudi (sad ..sto je neko malo ili vise opicen to ok..sto psuju il su nadr**...to mogu razumjeti) koji vole da se naviju i pricaju (il da se jadaju) ali sa profesionalne strane a to vrijedi za veliku vecinu sa kojima sam se vozio , fakat nemam nikakve zamjerke. poz :)
markioni
Location: neocekivana sila koja se iznenada pojavljuje i rjesava stvar

#299 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by markioni »

markioni wrote:ja se relativno cesto vozim taxijem i mogu reci da zaista ne znam zasto ih ljudi ovoliko "mrze"...brat bratu 80% taxista sa kojima sam se vozio i "naravno" prosupljirao koju su sasvim ok ljudi (sad ..sto je neko malo ili vise opicen to ok..sto psuju il su nadr**...to mogu razumjeti) koji vole da se naviju i pricaju (il da se jadaju) ali sa profesionalne strane a to vrijedi za veliku vecinu sa kojima sam se vozio , fakat nemam nikakve zamjerke. poz :)

i da napomenem..u zadnju godinu dana sam primjetio drasticnu promjenu ponasanja prema "klijentima" koje voze...nabolje..poz
drndalo

#300 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by drndalo »

Vidim, toliko su u minusu da niko ni ne pomislja da se ostavi taxija, i radi nesto isplativije...

Ja da svaki mjesec imam od taxija -500 KM (gubitka 500 KM), pokusavao bih par mjeseci popraviti situaciju, ali ako to ne bi islo nabolje, bolje mi je sjedit kuci za 0 KM, nego izlaziti na stand ili na cestu za -500 KM mjesecno...

Kako niko od njih ne vraca licencu, slabo ko je i prodaje drugome, dozvoli da posumnjam u njihova zvanicna saopstenja, i tvoju racunicu...

Evo ovaj primjer ispred BBI-a... On upali auto, odveze musteriju na Bjelave npr. i naplati to cca. 3-3.5 KM... Za tu relaciju sa sve uzbrdicom i povratkom na stand, potrosi 2 dcl. dizela, po 2.2 KM, to je 0.44-0.5 KM, neka mu je po toj voznji jos toliko namijenjeno amortizaciji auta (a 10 KM dnevno bi trebalo da mu posteno pokrije vecinu troskova vezanih za dobro odrzavanje auta, jer je to npr. 3200 KM godisnje, sa npr. 45 slobodnih dana...), to je 1 KM troskova, znaci bar je 2 KM cistih para ostalo njemu... Malo je to za 10 minuta vremena koje mu trebaju da ode gore i vrati se...? Takvih moze bez problema imati 10-ak dnevno... Plus par duzih tura... A da se ne umori bas...
Post Reply