Biciklo-gdje kupiti??

Sve o kulinarstvu, o uređenju stana, o modi...

Moderator: anex

Post Reply
skafiskafsnjak

#276 Re: Biciklo-gdje kupiti??

Post by skafiskafsnjak »

BlackCaviar wrote:Hmm. Ne znam, mogao bi ti njega izvagati, poteško mi se čini za tu veličinu pa si možda našao pogrešan podatak. Kod mene je veličina bajka isto M, ali je ispod 11,5 kg sa stock opremom. Plus ću promijeniti volan i debele gripove zamijeniti tanjim.
Ma negdje sam ciini mi se procitao ..a nisam siguran da li je za M to bilo :D
Znam da je lagan, istrcim s njim gdje hocu :lol: :lol:
HaHaHa2

#277 Re: Biciklo-gdje kupiti??

Post by HaHaHa2 »

E hvala na odgovorima :D nego danas vidim DHS biciklo sa alivio opremom, valja li cemu? :D
Ko to smat

#278 Re: Biciklo-gdje kupiti??

Post by Ko to smat »

Ljudi ne kupujte te kante kome treba biciklo dovucu mu ja iz Holandije marke Batavus ili Gazela a sad u popularno bicikli bez precke jednostavni a izdrzivi godinama.Ko hoce nek javi ne dajite pare za te olupine.Vec sam dovuko za dosta raje prezadovoljni,na zalost mogu povuc samo 2 bicikla.` Ko hoce imaju i elektricni bolji nego bromer.
4m3l

#279 Re: Biciklo-gdje kupiti??

Post by 4m3l »

Ko to smat wrote:Ljudi ne kupujte te kante kome treba biciklo dovucu mu ja iz Holandije marke Batavus ili Gazela a sad u popularno bicikli bez precke jednostavni a izdrzivi godinama.Ko hoce nek javi ne dajite pare za te olupine.Vec sam dovuko za dosta raje prezadovoljni,na zalost mogu povuc samo 2 bicikla.` Ko hoce imaju i elektricni bolji nego bromer.
daj slike da vidimo ta bacikla i koliko su para.
Qler

#280 Re: Biciklo-gdje kupiti??

Post by Qler »

I juce ja krenem sa GT-om da se provozam, krenem uz mojmilo, pored onog djecijeg sela, i da usput ako stignem odem da mi srede one brzine sto preskacu, kad ne lezi vraze, samo propade noga, sta bi reko? Ja pogledam kad puko' lanac! Tu pocnem bogarati, iznerviram se sreca bio blizu garaze, strpam biciklo u auto i u ciklocentar, sav ljut, izvadim biciklo, kazu nemoj se bolan nervirati sad cemo to srediti... I fakat, ljudi sredise sve i lanac i brzine... I ohladim se :)

Ali mi krivo imam biciklo jedno 1998 ga kupio, ili 1997, nikad mu nije lanac pukao, ovom za 7 dana puce...
skafiskafsnjak

#281 Re: Biciklo-gdje kupiti??

Post by skafiskafsnjak »

Pa desi se ... nije to Bog zna sta .
Karabaja

#282 Re: Biciklo-gdje kupiti??

Post by Karabaja »

Laki je malo nervozan, a tek mu je 27 :)
Qler

#283 Re: Biciklo-gdje kupiti??

Post by Qler »

Brko, ne laprdaj :)

Hocemo veceras krug do vrela Bosne :) i kolega nam je kupio bic, pa ce da kruza sa nama :D
Karabaja

#284 Re: Biciklo-gdje kupiti??

Post by Karabaja »

Qler wrote:Brko, ne laprdaj :)

Hocemo veceras krug do vrela Bosne :) i kolega nam je kupio bic, pa ce da kruza sa nama :D
Hoćemo ako ja u normalno vrijeme završim s poslom :)
HaHaHa2

#285 Re: Biciklo-gdje kupiti??

Post by HaHaHa2 »

ja jutros poslije posla bacih "turu" :D :D
kastor

#286 Re: Biciklo-gdje kupiti??

Post by kastor »

i nakon toliko odabira i svega kupio bajk,merida matss 20,predobar.leti,meh disk,24 brzine,acera,ma super,zadovoljan u potpunosti
skafiskafsnjak

#287 Re: Biciklo-gdje kupiti??

Post by skafiskafsnjak »

kastor wrote:i nakon toliko odabira i svega kupio bajk,merida matss 20,predobar.leti,meh disk,24 brzine,acera,ma super,zadovoljan u potpunosti
mudro, zlatna sredina
kastor

#288 Re: Biciklo-gdje kupiti??

Post by kastor »

L00d wrote:
kastor wrote:i nakon toliko odabira i svega kupio bajk,merida matss 20,predobar.leti,meh disk,24 brzine,acera,ma super,zadovoljan u potpunosti
mudro, zlatna sredina
hvala,znam,ma e danas sam ga uzeo i po ovoj kisi ga vozo,morao sam,ma bike leti
skafiskafsnjak

#289 Re: Biciklo-gdje kupiti??

Post by skafiskafsnjak »

Samo pamet u glavu :)
crni_86

#290 Re: Biciklo-gdje kupiti??

Post by crni_86 »

Ma kao da je bitno koju marku bicikla vozate i koja je oprema ako je ispravna.
Bitno je da imate namjeski bicikl za odredjeni teren.

Ako su vam voznje samo po asfaltu, do posla ili granapa, nije vazno koji je amortizer, kakve su kocnice i koji je mjenjac jer tu niti ram niti djelovi ne trpe neko veliko opterecenje, mozete samo bacati pare, ako ih imate viska, nemam nista protiv :)

Ako izbjegavete cestu i volite da vasa tura bude negdje po nekom makadamu, uspon do Trebevica ili do Igmana ratnim putem, onda bi trebalo da imate malo kvalitetniji lanac, mjenjac (koji je samo cvrsci jer je dobar mjenjac samo onaj koji je dobro podesen), bolji amortizer da ruke ne trne, pouzdane kocnice (V-brake do 90 kg koce odlicno)da se ne bi proletilo gdje u krivini. To podrazumjeva i biciklo koje je od 900 KM pa na vise.
Moze se i sa GT Outpostom/Aggressorom popeti na Igman i spustiti se ali nije kao sa GT Avalanchom 1.
(naveo sam brendove GT-a jer je ljudima lakse uporediti jer su poznatiji na nasim prostorima)

Ono sto cini nekog biciklistu pravim jest njegova kondicija i mogucnost da u svojoj turi (npr do Trebevica) uziva a ne da se pati i boluje 5 dana upalu misica, pa bila to Nakamura, GT-ovi i ostali bicikli do 500 KM, normalno sa gumama za makadam i kamenje.

Podvlacim, moze se sa svakim biciklom voziti svaka tura i bilo gdje ali nije isti merak, pa bila to cesta ili teski makadam.
sema911s

#291 Re: Biciklo-gdje kupiti??

Post by sema911s »

crni upravu si jos pored bicikla ide i oprema jer ako hoces imalo da vozis duze,. potrebni su kaciga, dobar ruksak, par rezervnih djelova( guma, pumpa, nesto sitno alata, rezervni paknice za vr brake) poveca flasa vode,(jer ko di e na trebevic vode slabo ima, igmaj jos gori- nevole se svi zavlacit po sumskim izvorima)
quarterback

#292 Re: Biciklo-gdje kupiti??

Post by quarterback »

hidropak
tataćusak

#293 Re: Biciklo-gdje kupiti??

Post by tataćusak »

Valjaju li šta ova classe bicikla :-) :-) , ili roadmaster
quarterback

#294 Re: Biciklo-gdje kupiti??

Post by quarterback »

mislim da niko od ozbiljnijih ne vozi te bajkove, ipak za vilsonovo i do vrela bosne ce posluziti
crnins

#295 Re: Biciklo-gdje kupiti??

Post by crnins »

Imam ja pony Njemački staiger ma ekstra bic ne vozim ga odavno stoji mi u garaži, zadnja guma samo probušena ili je izduvala boga pitaj, ko lutka dvije brzine na pedalama se mjenjaju brzine nazad i promjeni rasklapa se na pola može u gepek, ma lutka bic. :)
vulkan777

#296 Re: Biciklo-gdje kupiti??

Post by vulkan777 »

Treba mi hitno savjet u vezi 2 bicikla polovna. Koji da uzmem Genesis gamma sport series ili GT avalanche 3.0? Oba su dobro očuvana,genesis bolje jer mu je promijenjena neka oprema a kod GTa moram promijeniti zadnju gumu cijeliu. Po opremi Genesis je bolji koliko vidim jer ima shimano deore/alivio opremu a GT shimano acera/alivio međutim GT ima disk kočnice(i mislim da su mu hidraulički prednji amortizeri) a ovaj nema. Cijena im je ista s tim da bih kod GTa morao mijenjati gumu. Razumijem se u bicikla ali ne baš najbolje pa može li neko dati savjet koji da uzmem. Treba sutra da oba vidim pa moram da se odlučim što prije.

edit: evo u izbor je ušao i Nakamura cliff runner. :D Također super očuvan, stavljeni neki novi dijelovi i još je jeftiniji od ova 2 za 50 KM. Sad sam u potpunoj nedoumici jer mi sva bicikla izgledaju predobro a moram se do sutra odlučiti. Ima li neko stručan da mi da savjet što prije? :-?
quarterback

#297 Re: Biciklo-gdje kupiti??

Post by quarterback »

ne bih se upustao u to sta je bolje, reci cu ti samo da je vanjska guma vrlo solidne kvalitete (dakle ne govorim o kineskim gumama a ni o takmicarskim) za bicikl oko 35 KM
vulkan777

#298 Re: Biciklo-gdje kupiti??

Post by vulkan777 »

Pa dobro i konto sam ako budem htio kvalitetnu gumu da će me doći negdje toliko ali ako će mi se ovaj GT isplatiti bolje od ova 2 kad je promijenim onda big ga opet uzeo, ali opet ne znam koji da izaberem...
quarterback

#299 Re: Biciklo-gdje kupiti??

Post by quarterback »

genesis i nakamuru nisam nikada probao, prijatelj je imao prije tu cliff runner, znam da je na njoj izmjenjao svega i svacega i na kraju je bio sretan s tim sto je postigao, ipak je kupio gt avalanche neki...

ja uvijek kazem da se bicikl kupuje tako sto sjednes na njega, provozas krug pa vidis koji ti lezi ali posto mi se cini da kupujes preko pika to bi mozda mogao biti problem
vulkan777

#300 Re: Biciklo-gdje kupiti??

Post by vulkan777 »

Upravo tako, kupujem polovan bicikl, ali prije kupovine sam računao odnijeti s prodavačem do najbližeg servisera da malo pregleda biciklo ako ga već neću moći provozati pogotovo ovog GTa jer mu je pukla guma al on mi se ionako najviše sviđa. Kojeg bi ti izabrao kad bi kupovao?
Post Reply