KARCINOM I BORBA SA NJIM!!!

Sve o zdravlju...

Moderator: anex

Post Reply
dr.Gonzo

#276 Re: KARCINOM I BORBA SA NJIM!!!

Post by dr.Gonzo »

Da je hemoterapija toliko losa vise ne bi bila u upotrebi. Ja sam se uvjerio da ABVD terapija uspesno doprinosi lijecenju Hodgkin limfoma.

Rak nauci covjeka sva ona prica o zdravom zivotu nije mlacenje prazne slame. Stalno slusamo o tome, al' na jedno udje na drugo izadje. Valjda stvari tako funkcionisu - tesko je povjerovati u neke stvari dok se covjek sam ne opece.
Extreme_Life

#277 Re: KARCINOM I BORBA SA NJIM!!!

Post by Extreme_Life »

dr.Gonzo wrote:Da je hemoterapija toliko losa vise ne bi bila u upotrebi.
Kako si to sad rekao, prosto sam pomislio kao da su ove farmceutske kuce koje prave lekove ljudi dobre duse koji zele NISTA DRUGO nego da pomognu nama bolesnima i da vise nikad ne budemo bolesni. Al' si ti naivan covece...
Kaze Svetska Zdravstvena Organizacija da je 5-ogodisnja stopa prezivljavanja za leukemiju od 50-70% (zavisno od vrste leukemije) i ukoliko se ovaj podatak uporedi sa onim od pre recimo 3, 4 decenije stopa prezivljavanja je utrostrucena.
Licno poznajem zenu cija je cerka lecena od leukemija (hemoterapijom) i u cijoj grupi je bilo ukupno 10-oro dece. Jedino su ta devojcica i jos jedan decak jos uvek zivi. Ostala deca su umirala u jako teskom stanju. Je l' je to dobar lek? Je l' to znaci hemoterapija nije losa? Ovde govorimo o uspehu od 20% i vecina dece je umrla u roku manjem od godinu dana!
dr.Gonzo

#278 Re: KARCINOM I BORBA SA NJIM!!!

Post by dr.Gonzo »

Koliko njih, i koliko dugo bi prezivjeli da nisu primali hemoterapiju?
Extreme_Life

#279 Re: KARCINOM I BORBA SA NJIM!!!

Post by Extreme_Life »

dr.Gonzo wrote:Koliko njih, i koliko dugo bi prezivjeli da nisu primali hemoterapiju?
Jesi li ti svestan da su deca zivela manje od GODINU DANA??? Jesi li svestan u kakvim bolovima su bili da su roditelji molili lekare iako je to zakonom zabranjeno da izvrse eutanaziju ili da im se bolovi smanje jer je bilo tesko za gledati to? Roditelji cija su deca prezivela imaju psihicke smetnje sad jer se prisecaju tih dogadjaja. Nemoj molim te meni da pricas te price. Postoje prirodni nacini za lecenje takvih bolesti.
sistem

#280 Re: KARCINOM I BORBA SA NJIM!!!

Post by sistem »

Extreme_Life wrote:
dr.Gonzo wrote:Koliko njih, i koliko dugo bi prezivjeli da nisu primali hemoterapiju?
Jesi li ti svestan da su deca zivela manje od GODINU DANA??? Jesi li svestan u kakvim bolovima su bili da su roditelji molili lekare iako je to zakonom zabranjeno da izvrse eutanaziju ili da im se bolovi smanje jer je bilo tesko za gledati to? Roditelji cija su deca prezivela imaju psihicke smetnje sad jer se prisecaju tih dogadjaja. Nemoj molim te meni da pricas te price. Postoje prirodni nacini za lecenje takvih bolesti.
kao na primjer?

sama bolest je strasna i mucna, te oni koji se pate kroz to prolaze prvenstveno zbog tezine bolesti, a ne zbog tretmana. sam tretman jeste tezak, ali vrijedi. poznajem nekoliko osoba koje su prezivjele leukemiju, nemaju psihicke smetnje, vec izrazenu radost sto su zivi.
Extreme_Life

#281 Re: KARCINOM I BORBA SA NJIM!!!

Post by Extreme_Life »

sistem wrote:[kao na primjer?
Zapitaj se koliko ti je zaista stalo da znas na koji nacin je moguce tretirati teske bolesti (rak i leukemiju) i ukoliko ti je zaista stalo hoces li da posvetis 6 h svog vremena i da pogledas neke stvari koje bih ti poslao? Imas li toliko vremena i toliku zelju da se posvetis tome?
dr.Gonzo

#282 Re: KARCINOM I BORBA SA NJIM!!!

Post by dr.Gonzo »

To sto si napisao nema nikakve veze sa onim sto sam te ja pitao. Molim te da odgovoris.

To sto su djeca koju spominjes zivjela godinu dana ne znaci apsolutno nista, ako nemamo neke druge informacije. Npr. stadij bolesti, stopu prezivljavanja sa i bez tretmana, predvidjenu duzinu zivota sa i bez tretmana itd. Ovdje pod tretmanom smatram hemoterapiju ili neki drugi tretman. Trebaju nam komparativni podaci.
Na primjer, ako su bili u stadiju bolesti kod koga bi im bez tretmana ostalo mjesec zivota onda je i to sto su zivjeli godinu dana sa hemoterapijom uspjeh. Naravno, bolje bi bilo da su ostali zivi, ali ne mozes reci da je hemoterapija djelovala stetno. Mozda postoji neki bolji lijek, cak sto vise sigurno postoji, ali dok ne bude naucno potvrdjen neodgovorno je jednostrano kritikovati postojece metode.

Tvrdnja da se hemoterapija koristi samo zato sto to odgovara interesima farmaceutske industrije je u domenu teorija zavjere. Trebaju nam malo jaci dokazi da bi se pokazalo da cijela naucna zajednica koja stoji iza proucavanja lijecenja raka ucestvuje u jednoj velikoj uroti kako bi se oboljelim izvukla lova.
Last edited by dr.Gonzo on 11/06/2009 16:35, edited 2 times in total.
sistem

#283 Re: KARCINOM I BORBA SA NJIM!!!

Post by sistem »

Extreme_Life wrote:
sistem wrote:[kao na primjer?
Zapitaj se koliko ti je zaista stalo da znas na koji nacin je moguce tretirati teske bolesti (rak i leukemiju) i ukoliko ti je zaista stalo hoces li da posvetis 6 h svog vremena i da pogledas neke stvari koje bih ti poslao? Imas li toliko vremena i toliku zelju da se posvetis tome?
bio sam u situaciji kad su me te stvari interesovale i dalje me interesuje jer znam kako to bez najave moze poklopiti svakog.

samo tvoj pristup mi, oprosti, ne ulijeva povjerenje. evo za hemoterapiju, da hocu da ti dam informacije o stetnosti i ucinkovitosti, dao bih ti link na nekoliko neovisnih studija, link na nekoliko proizvodjaca i proizvoda, i onda ti biras koliko ces detaljno to istrazivati. tako ocekujem od tebe - ponudi mi izvor, a ja cu pogledati da li vrijedi dublje studirati ili ne. prvo pogledam kredibilitet onog ko nudi informaciju, pa onda idem dalje...
Extreme_Life

#284 Re: KARCINOM I BORBA SA NJIM!!!

Post by Extreme_Life »

Ja sam laik, mene nikakve studije ne interesuju kao i verujem vecinu ovde prisutnih. Interesuje me samo ucinak terapije (kakva god da je). Interesuje me misljenje obicnih ljudi koji se u nauku ne razumeju.
To sto ti ja ne ulivam poverenje ne predstavlja nikakav problem za mene niti to shvatam licno. Ovo je internet, niti ja poznajem tebe, niti ti poznajes mene, ja samo govorim onako kako mislim. Doduse, mozda bih trebalo malo da biram reci i da obratim paznju na to na koji cu nacin nesto da kazem, ali jednostavno nemam mnogo vremena za razmisljanje i pisanje sastava. Sad, ako se neko nasao uvredjenim zbog ovoga sto pisem, izvinjavam se. U svakom slucaju, nikome ne zelim nista lose. Svako ima pravo na svoj izbor i tako ce svako i da uradi. To sto ja ovde pricam i ti i bilo ko, niko na to nece da se obazire preterano jer ce svako da radi onako kako misli da je najbolje za njega samog odnosno za njemu blisku bolesnu osobu.
sistem

#285 Re: KARCINOM I BORBA SA NJIM!!!

Post by sistem »

Extreme_Life wrote:Ja sam laik, mene nikakve studije ne interesuju kao i verujem vecinu ovde prisutnih. Interesuje me samo ucinak terapije (kakva god da je). Interesuje me misljenje obicnih ljudi koji se u nauku ne razumeju
eh, to je upravo stvar koja me ne interesuje - misljenje ljudi koji se ne razumiju u tematiku. ovo je preozbiljna tema.
Extreme_Life

#286 Re: KARCINOM I BORBA SA NJIM!!!

Post by Extreme_Life »

sistem wrote:eh, to je upravo stvar koja me ne interesuje - misljenje ljudi koji se ne razumiju u tematiku. ovo je preozbiljna tema.
Ako si toliki fanatik za naukom, zasto nauka nije nasla dobar odgovor kad je rak u pitanju? Ako su toliko dobri u lecenju zasto se obican covek toliko boji i same pomisli reci "rak"?
Evo, malo cu da izadjem van teme ali shvatices poentu. Sad se govori u poslednjih par meseci o svinjskom gripu. Do pre neki dan inficirano je bilo ukupno 25.605 ljudi, a umrlo 140. Smrtnost je oko 0,5% ako sam dobro izracunao. Od obicnog gripa smrtnost je oko 1%. Sta moze da bude drugi razlog za toliko price oko toga osim finansijka korist? Preplasis ljude i onda uzimas novac. Pametno, zar ne?!
sistem

#287 Re: KARCINOM I BORBA SA NJIM!!!

Post by sistem »

molim te nemoj ovu temu opterecavati pricama koje veze nemaju sa njom.
ako imas konkretne linkove, informacije, sugestije - daj. ako mislis samo nipodastavati jedinu terapiju koja je jedina nada hiljadama bolesnim - suzdrzi se.
dr.Gonzo

#288 Re: KARCINOM I BORBA SA NJIM!!!

Post by dr.Gonzo »

Od obicnog gripa smrtnost je oko 1%.
Mislim da ovaj podatak nije tacan. Gdje si to cuo.
Ako si toliki fanatik za naukom, zasto nauka nije nasla dobar odgovor kad je rak u pitanju? Ako su toliko dobri u lecenju zasto se obican covek toliko boji i same pomisli reci "rak"?
Ja ne znam da li bih danas bio ziv i ovo pisao da nije bilo te nauke, i te hemoterapije koju ti kritikujes.

Moras shvatiti da ne moze nista preko noci. Prije 100 godina ljudi nisu ni znali za rak. Samo krepas i gotovo. Danas se neki vidovi raka veoma uspjesno lijece. Neki jos ne lijece, ali ne znaci da nece u narednim godinama. Na zalost, nauka nema carobi stapic pa da odmah moze pronaci rjesenje za ovako komplikovane probleme. Mozda imaju i neke bolje stvari, neki bolji lijekovi, ali moras shvatiti da nisu ispitani i nisu pouzdani.

Sa druge strane, nekad covjek nema izbora nego da se okrene necemu sto nije ispitano, niti pouzdano, a za sta postoje nekakve naznake (pa makar i neosnovane) da moze pomoci.
Extreme_Life

#289 Re: KARCINOM I BORBA SA NJIM!!!

Post by Extreme_Life »

sistem wrote:molim te nemoj ovu temu opterecavati pricama koje veze nemaju sa njom.
ako imas konkretne linkove, informacije, sugestije - daj. ako mislis samo nipodastavati jedinu terapiju koja je jedina nada hiljadama bolesnim - suzdrzi se.
http://video.google.com/videoplay?docid ... 5386133814 video 1
http://video.google.com/videoplay?docid ... 5716&hl=en video 2

http://video.google.com/videoplay?docid ... 2560&hl=en zena iz Srbije govori o svom iskustvu vezanim za rak. Ovaj video ima jako mnogo veze sa prethodna 2.
Extreme_Life

#290 Re: KARCINOM I BORBA SA NJIM!!!

Post by Extreme_Life »

dr.Gonzo wrote: Ja ne znam da li bih danas bio ziv i ovo pisao da nije bilo te nauke, i te hemoterapije koju ti kritikujes.
Neka si ti nama ziv i zdrav jos 100 godina i nikad vise u zivotu ni kijavicu da nemas!!! :)
dr.Gonzo

#291 Re: KARCINOM I BORBA SA NJIM!!!

Post by dr.Gonzo »

Hvala, takodje :)

Moramo biti veoma oprezni kada su u pitanju savjeti na ovakvim temam - ipak se radi o zivotu ili smrti. Klasicna medicina nije savrsena, ljudi svakodnevno umiru od raznih bolesti, ali brze napreduje i uglavnom daje bolje rezultate od metoda alternativnog lijecenja. Na zalost, to nekada nije dovoljno.
Jara

#292 Re: KARCINOM I BORBA SA NJIM!!!

Post by Jara »

@Gonzo :thumbup:

Nego, btw, kako to da je u Republici Srpskoj i susjednim državama herceptin besplatan a kod nas nije? :x :sad:
Zar je FBiH toliko siromašnija od njih? :roll:
Zar su oni koji odlučuju šta će biti na "listi", a šta neće, toliko nesposobni? :-)
Extreme_Life

#293 Re: KARCINOM I BORBA SA NJIM!!!

Post by Extreme_Life »

Jara wrote:@Gonzo :thumbup:

Nego, btw, kako to da je u Republici Srpskoj i susjednim državama herceptin besplatan a kod nas nije? :x :sad:
Zar su oni koji odlučuju šta će biti na "listi", a šta neće, toliko nesposobni? :-)
Ono sto mi je jako zanimljivo jeste da dok se sa ljudima svadjas SVI ti odgovaraju, a kad se postavi pitanje ili da dobronameran savet niko te i ne vidi, niti cuje... P.S. ne aludiram na Gonzu, nego me je ovo neodgovaranje na to podsetilo.
Jara

#294 Re: KARCINOM I BORBA SA NJIM!!!

Post by Jara »

Extreme_Life wrote:
Jara wrote:@Gonzo :thumbup:

Ono sto mi je jako zanimljivo jeste da dok se sa ljudima svadjas SVI ti odgovaraju, a kad se postavi pitanje ili da dobronameran savet niko te i ne vidi, niti cuje... P.S. ne aludiram na Gonzu, nego me je ovo neodgovaranje na to podsetilo.
Kad znaju ili kad misle da znaju, onda odgovore... moje pitanje je bilo retoričko :D
gaius

#295 Re: KARCINOM I BORBA SA NJIM!!!

Post by gaius »

imam člana porodice oboljelog od raka dojke.. nedavno je urađen operativni zahvat..

no ono o čemu sam se uspio do sada informisati mi govori da je za određivanje postoperativne terapije (kemoterapija, zračenje) od izrazitog značaja dijagnostika stanja organizma... eh sada našao sam informaciju o tome da je za tu vrstu dijagnostike najbolja stvar PET CT skener.. vidio sam da ima u Mađarskoj i u Hrvatskoj (http://www.medikol.hr/kontakt/)

ima li iko ikakvih informacija u vezi s tim? ja bih rado da to uradimo.. kakva su iskustva za dalju terapiju u sa ili negdje drugo?
Trnoružica

#296 Re: KARCINOM I BORBA SA NJIM!!!

Post by Trnoružica »

Za daljne lječenje bi preporučila jedan NAPITAK sa Mangostinom ( koji u kori sadrži citostatik) i bioenergiju. (alternativa-forum.com)
Napitak se zove VEMMA i možete ga nabaviti u Hrvatskoj.
VEMMA je trenutno ANTIOXIDANT #1 na svijetu. (30 puta jači nego Noni)
Sadrži 40 vrsta Xantona.

Ja se bavim Alternativnom Medicinom, Bioenergijom i šamanskim iscjeljivanjem, doktorica sam medicine, studirala sam u Njemačkoj trenutno živim u Hrvatskoj.
Ako vas napitak zanima možete pogledati na Internetu pod Google search : mangosteen (+dijagnozu)
Preporučava se za sve vrste karcinoma a posebice dojke, jetra pluča

Može se koristiti uz kemoterapiju ili zračenje

Ljep pozdrav iz Hrvatske
Extreme_Life

#297 Re: KARCINOM I BORBA SA NJIM!!!

Post by Extreme_Life »

Trnoružica wrote:Za daljne lječenje bi preporučila jedan NAPITAK sa Mangostinom ( koji u kori sadrži citostatik) i bioenergiju.
Znate il nekoga ko se lecio i izlecio od kancera koristeci Mangostin?
7 element

#298 Re: KARCINOM I BORBA SA NJIM!!!

Post by 7 element »

Trnoružica wrote:Za daljne lječenje bi preporučila jedan NAPITAK sa Mangostinom ( koji u kori sadrži citostatik) i bioenergiju. (alternativa-forum.com)
Napitak se zove VEMMA i možete ga nabaviti u Hrvatskoj.
VEMMA je trenutno ANTIOXIDANT #1 na svijetu. (30 puta jači nego Noni)
Sadrži 40 vrsta Xantona.

Ja se bavim Alternativnom Medicinom, Bioenergijom i šamanskim iscjeljivanjem, doktorica sam medicine, studirala sam u Njemačkoj trenutno živim u Hrvatskoj.
Ako vas napitak zanima možete pogledati na Internetu pod Google search : mangosteen (+dijagnozu)
Preporučava se za sve vrste karcinoma a posebice dojke, jetra pluča

Može se koristiti uz kemoterapiju ili zračenje

Ljep pozdrav iz Hrvatske

Ja pijem VEMMU sa MEGAMIN-om (zeolit) 20-tak dana i mogu vam reći da sam zapanjen rezultatom, od čišćenja organizma do osećaja povećane energije, manje sna, lakše prebrodjivanje životnih problema, drastično smanjen bol u krstima (diskushernia), otklonjena gušenja od priraslica na plućima kao posledica astme i još mnogo toga...
Pio sam MMS oko 2 meseca pre nekoliko meseci ali su VEMMA i MEGAMIN stvarno VRH !!!
Trnoružica

#299 Re: KARCINOM I BORBA SA NJIM!!!

Post by Trnoružica »

Baba_Droga wrote:Nazalost, zadnjih mjeseci, a i godina smo sve veci svjedoci povecanog broja oboljelih od karcinoma. (pisem i izgovaram KARCINOM, jer ne volim koristiti bilo koju drugu rijec)

Od prije par mjeseci u tu crnu statistiku je uvrsten i jedan moj clan porodice. :sad:
Od tada sve sto nisam znala o toj jako inteligentnoj bolesti , sam naucila. Pored propisanih lijekova, pokusavamo dolaziti i do neke alternative.
Zanima me.....znate li nekoga sa slicnim iskustvom? Nacine na koje lakse podnijeti hemoterapije? .....Kako podici broj leukocita nakon sto ih terapije bukvalno uniste? Za koje alternative znate...ili ste culi da pomazu u borbi protiv raznih oblika karcinoma? Sta pomaze obnavljanju jetre?

Znam da je puno pitanja.....ali svako iskustvo, kao i prijedlog je dobro dosao!!!

Za podizanje krvne slike i kao dodatak prehrani je došla VEMMA
Antioxidant #1 u americi i na svjetskom tržištu trenutno

V=Vitamini
EM=Essencijalni Minerali (65)
M= MANGOSTIN (Voče iz AZIJE u cori je ksanton koji djeluje kao citostatik )
A= Aloe Vera

ANTIOKSIDANT
ANTIVIROTIK
ANTIBIOTIK
ANTIMYKOTIK
PROTIV PARAZITE(antitelminik)
PROTIV UPALE (antipyretik)
PROTIV BOLOVA (analgetik)

Protiv širenja karcinoma (citostatik)
Diže energiju štiti neurone , lakše se podnosi kemoterapija ili zračenje
obnavlja jetru, i poboljšava rad bubrega

Preporučuje se kod raznih bolesti i raznih područja:
Onkologija, Infektologija,Gastroenterologija, Nefrologija,Hematologija,Immunologija, Wellness, Starenje, Dermatologija-Alergologija, Kardiologija, Neurologija, Endokrinologija, Ortopedija, Oftalmologija, Psihijatrija, Ginekologija, Stomatologija, Pedijatrija,
pa čak i u Veterini ( za životinje) jer je prirodno

Trenutno samo u Hrvatskoj na tržištu : http://www.myvemma.com/bioenergija
http://www.bioenergija.8m.com http://www.mangosteen-croatia.com
Last edited by Trnoružica on 04/07/2009 17:41, edited 3 times in total.
trippy

#300 Re: KARCINOM I BORBA SA NJIM!!!

Post by trippy »

gaius wrote:imam člana porodice oboljelog od raka dojke.. nedavno je urađen operativni zahvat..

no ono o čemu sam se uspio do sada informisati mi govori da je za određivanje postoperativne terapije (kemoterapija, zračenje) od izrazitog značaja dijagnostika stanja organizma... eh sada našao sam informaciju o tome da je za tu vrstu dijagnostike najbolja stvar PET CT skener.. vidio sam da ima u Mađarskoj i u Hrvatskoj (http://www.medikol.hr/kontakt/)

ima li iko ikakvih informacija u vezi s tim? ja bih rado da to uradimo.. kakva su iskustva za dalju terapiju u sa ili negdje drugo?
E ovako ne mogu ti puno pomoci jer je dijagnoza drugacija ali ono sto ti mogu reci iz iskustva je da ako budes radio PET CT probaj ako si u mogucnosti da odes u Bec, tamo imaju ubjedljivo najbolji PET, u Hrvatskoj to jos uvijek nije na visokom nivou, na neki nacin se jos uvijek "uce da rade sa njim", za Madjarsku ne znam, Slovenija takodjer ima te aparate ali ako vec dodjes do Slovenije nije ti daleko ni Austrija i Bec, sigurno su bolji, cijena je oko 1,000 eura za pregled ali je to sveobuhvatan pregled jer te pregleda aparat koji je koliko hoces puta "jaci" od obicnog CT-a i ima mnogo vece mogucnosti :wink:

sretno u svakom slucaju
Post Reply