Bosanska piramida Sunca vol.2

Kulturna dešavanja, predstave, izložbe, festivali, obrazovanje i budućnost mladih...

Moderator: Chloe

Locked
daduli_sa

Post by daduli_sa »

Zna li iko zasto se na http://www.piramidasunca.ba/indexbh.htm ne mogu otvoriti najnoviji izvjestaji (aktuelnosti) sa iskopavanja? Zadnje sto uspijevam da otvorim je od 14.04.2006.
Goran_35

Post by Goran_35 »

Prenj wrote:
hrasno38 wrote:
pape wrote::roll: Izvinite na smetnji, .... samo da pitam. :roll:
Na 6 jezika sam Googlao, ... (da se odmah zna, ... ne govorim ih, ali .... znam korektno upisati termin) ... i pokusavao saznati nesto o kosmickom sjeveru. Nema nista o tome. :roll:
Da li je to od prije poznat termin ili je to "Semirov termin"? :roll:
http://www.answersingenesis.org/docs/493.asp

izgleda da si preskocio engleski:

What the physicists noticed was that the amount of polarization twisting is greatest in one particular pair of directions (180° apart), which I call ‘cosmic north’ and ‘cosmic south.’ The amount of twisting goes to zero halfway (90°) between those two directions. The physicists also noticed that the amount of twisting increases with distance of the galaxy from us, so it can’t be some merely local effect.
:shock:
Hrasno, urazumi se.
Nije valjda da visocka piramida sad ima veze i sa stvaranjem svemira?
Ima li ovom ludilu kraja?
:lol:

kosmicki sjever=zvijezda sjevernjaca :oops:

To znaju izvidjaci,djeca u osnovnoj skoli,to je jedan od nacina navigacije i orjentacije u prirodi...

:oops:

Izvolite drugovi :oops: nastavite dalje...
daduli_sa

Post by daduli_sa »

Gdje se uopste mogu vidjeti slike iskopavanja u malo vecem formatu? Ova minijatura mi nista ne pomaze
spark

Post by spark »

Tinnulae tariones praecipuam habent vim ad parsuadendum. Tacno je to, ali Verba ligant homines, taurorum cornua funes.
mosor1

Post by mosor1 »

hamza1 wrote:Nego Lovrenovic mi nikako iz glave ne izlazi. Stalno je gledao u Bakira i niti jednom nije Osmanagica pogledao pravo u oci!
Osmanagic je pokazao kako se vodi razgovor na visokom nivou. Na sve niske uvrede je odgovarao argumentom i na jedan veoma smiren nacim.
Mogu vam reci da me je dojmilo :D kako covjek komunicira.

TV debata (transkript)
-----------------------------

A: 2 + 2 = 5.
B: Zabunili ste se, dragi prijatelju, 2 + 2 = 4.
A: Zahvaljujuci mojim istrazivanjima i mom sveukupnom iskustvu, tvrdim vam: 2 + 2 = 5.
B: Ali zaista, dragi gospodine, vi mora da se salite.
A: Ne, zaista, 2 + 2 je uistinu pet, a to se vidi i iz toga sto je 5 sveti broj Maja i Etiopljana, uostalom zar mislite da je slucajno sto misticni znak komunista i sotonista ima upravo 5 krakova? U zivotu sam naučio da koincidencije ne postoje... već znakovi, koje treba slijediti.
B: Ali zaista, ako uzmete dvije jabuke i onda jos dvije...
A: Jabuka je lijep primjer. Jeste li znali da jabuka sadrzi jednaku kolicinu vode kao i ljudsko tijelo? A znate li koliko latica ima cvijet jabuke?
B: Hm... ne bas. Ali mi sada i ne razgovaramo o botanici.
A: Svijet vam je dragi gospodine nevjerojatno slozeno mjesto, simfonija u kojoj se preplecu tanahne strune - jeste li upuceni u teoriju struna?
B (smeteno): Ne, ali... aritmetika...
A: Ah, aritmetika je kraljica matematike! Vec su Pitagorejci znali da je 2 + 2 = 5, ali je to tajno znanje u narednim stoljecima pokrio veo zaborava - vjerojatno namjernog. Nazalost, format ove debate ne dopusta dublja razmatranja ove teme o kojoj, znate, imam sasvim originalne stavove.
B (bijesno): Vasi stavovi su smijesni! Svatko razuman sutra ce nam se smijati...
A: Ali zamislite koliko ce koristi imati nasa napacena zemlja, kada prevazidemo zabludu da je 2 + 2 = 4. Na koncu, 5 je znatno vise od 4.
B (u ocaju): Dovraga, pa svako dijete zna da je 2 + 2 = 4. To se uci u skolama. To svatko odmah vidi. Dao bih se jeb... spaliti na lomaci kad to ne bi bilo tako!
A: Shvacam vasu frustraciju. Tesko je prevladati dugogodisnje zablude. Iznijet cu vam u najkracim crtama dokaz moje teze. Ako uzmemo da je 2 + 2 = 5, onda je ocito + = 5/(2 2) odakle je + = 5/4 = 1.25 pa uvrstavanjem potvrdujemo da je 2 + 2 = 2 1.25 2 = 5, zaista!
B (Cupajuci kosu izjuruje iz studija.)

U studio provaljuje masa iz gledalista i u odusevljenju nosi A na ramenima. Glasanje gledalaca potvrduje uvjerljivu pobjedu A nad B u omjeru 21313:15.
spark

Post by spark »

mosor1 wrote:
hamza1 wrote:Nego Lovrenovic mi nikako iz glave ne izlazi. Stalno je gledao u Bakira i niti jednom nije Osmanagica pogledao pravo u oci!
Osmanagic je pokazao kako se vodi razgovor na visokom nivou. Na sve niske uvrede je odgovarao argumentom i na jedan veoma smiren nacim.

TV debata (transkript)

A: Zahvaljujuci mojim istrazivanjima i mom sveukupnom iskustvu, tvrdim vam: 2 + 2 = 5.
A: Ne, zaista, 2 + 2 je uistinu pet, a to se vidi i iz toga sto je 5 sveti broj Maja i Etiopljana, uostalom zar mislite da je slucajno sto misticni znak komunista i sotonista ima upravo 5 krakova? U zivotu sam naučio da koincidencije ne postoje... već znakovi, koje treba slijediti.
A: Jabuka je lijep primjer. Jeste li znali da jabuka sadrzi jednaku kolicinu vode kao i ljudsko tijelo? A znate li koliko latica ima cvijet jabuke?
A: Svijet vam je dragi gospodine nevjerojatno slozeno mjesto, simfonija u kojoj se preplecu tanahne strune - jeste li upuceni u teoriju struna?
A: Ah, aritmetika je kraljica matematike! Vec su Pitagorejci znali da je 2 + 2 = 5, ali je to tajno znanje u narednim stoljecima pokrio veo zaborava - vjerojatno namjernog. Nazalost, format ove debate ne dopusta dublja razmatranja ove teme o kojoj, znate, imam sasvim originalne stavove.
B (bijesno): Vasi stavovi su smijesni! Svatko razuman sutra ce nam se smijati...
A: Ali zamislite koliko ce koristi imati nasa napacena zemlja, kada prevazidemo zabludu da je 2 + 2 = 4. Na koncu, 5 je znatno vise od 4.
B (u ocaju): Dovraga, pa svako dijete zna da je 2 + 2 = 4. To se uci u skolama. To svatko odmah vidi. Dao bih se jeb... spaliti na lomaci kad to ne bi bilo tako!
A: Shvacam vasu frustraciju. Tesko je prevladati dugogodisnje zablude. Iznijet cu vam u najkracim crtama dokaz moje teze. Ako uzmemo da je 2 + 2 = 5, onda je ocito + = 5/(2 2) odakle je + = 5/4 = 1.25 pa uvrstavanjem potvrdujemo da je 2 + 2 = 2 1.25 2 = 5, zaista!

U studio provaljuje masa iz gledalista i u odusevljenju nosi A na ramenima. Glasanje gledalaca potvrduje uvjerljivu pobjedu A nad B u omjeru 21313:15.
Bravo!
Goran_35

Post by Goran_35 »

Zaista je strasno kakvi ljudi imaju doktorate?Razumijem da zaostaju za modernom naukom.Ali ono sto me najvise plasi je logika?Pa ako je brdo u obliku piramide sa stranama pravilno okrenutim prema stranama svijeta,ako je satelitskim "termalnim" slikama koje pokazuju razlicitu toplotu koju emituje piramida (suplja kamena struktura) u odnosu na ostala "puna"brda dat jedan od prvih dokaza,ako su pokazana geoloska ispitivanja dala takodjer potvrdu tezi o postojanju piramide,ako su radarski snimci potvrdili postojanje tunela i na kraju ako im je covejek otkopao tonama teske blokove slagane u cetiri reda,a oni i dalje njega nazivaju "ublehasom", onda se mi moramo dobro zapitati ko im je i na kakav nacin dao te titule? A da nepricam o studentima koje oni uce,cemu ih mogu nauciti?

Logika,ako je ima :oops: :D ,nam govori da ako je brdo u obliku piramide,a pri tome se jos otkopaju ogromni tonama teski kameni blokovi slozeni u cetiri reda,da je najvjerovatnije rijec o piramidi...To bi budali valjda do sada bilo jasno?Jos strane pravilno okrenute prema stranama svijeta a sva ta "piramidalna brda" sa pravilno okrenutim stranicama cine jednakostranicni trougao,onda tu nema dileme ili nema logike ?

...Izgleda da je kod nasih "strucnjaka" ovo drugo u pitanju?
Fair Life

Post by Fair Life »

Osmanagic dokazuje besmislicama (citaj glupostima).

Ab absurdo... sto bi rekli Stari Iliri.
Fair Life

Post by Fair Life »

spark wrote:Tinnulae tariones praecipuam habent vim ad parsuadendum. Tacno je to, ali Verba ligant homines, taurorum cornua funes.
Bojim se da ce nestati 'kanape'...
Last edited by Fair Life on 25/04/2006 02:29, edited 1 time in total.
Goran_35

Post by Goran_35 »

Fair Life wrote:Osmanagic dokazuje besmislicama (citaj glupostima).

Ab absurdo... sto bi rekli Stari Iliri.
psi laju :oops: karavani prolaze :oops: a Osmanagic svoje dokazuje :D
Goran_35

Post by Goran_35 »

Fair Life wrote:
Prenj wrote::shock:
Hrasno, urazumi se.
Sa stvaranjem svemira nema... ali sa dnevnom politikom i predstojecim izborima i te kako ima.
Ja bih ipak rek'o :oops: da je jedina veza kosmickog sjevera,sa zvijezdom sjevernjacom :oops:

Ali nejse :oops: imamo mi "strucnjake" :lol:
Fair Life

Post by Fair Life »

Goran_35 wrote:Ja bih ipak rek'o :oops: da je jedina veza kosmickog sjevera,sa zvijezdom sjevernjacom :oops:

Ali nejse :oops: imamo mi "strucnjake" :lol:
Indijaaaaaaaaaaa !!

Image
Fair Life

Post by Fair Life »

Goran_35 wrote:kosmicki sjever=zvijezda sjevernjaca :oops:

To znaju izvidjaci,djeca u osnovnoj skoli,to je jedan od nacina navigacije i orjentacije u prirodi...

Za vedre noci popni se na Visocicu i... odredi "kosmicki sjever".

Image
Last edited by Fair Life on 25/04/2006 03:04, edited 1 time in total.
Shoshana

Post by Shoshana »

hrasno38 wrote:
pape wrote::roll: Izvinite na smetnji, .... samo da pitam. :roll:
Na 6 jezika sam Googlao, ... (da se odmah zna, ... ne govorim ih, ali .... znam korektno upisati termin) ... i pokusavao saznati nesto o kosmickom sjeveru. Nema nista o tome. :roll:
Da li je to od prije poznat termin ili je to "Semirov termin"? :roll:
http://www.answersingenesis.org/docs/493.asp

izgleda da si preskocio engleski:

What the physicists noticed was that the amount of polarization twisting is greatest in one particular pair of directions (180° apart), which I call ‘cosmic north’ and ‘cosmic south.’ The amount of twisting goes to zero halfway (90°) between those two directions. The physicists also noticed that the amount of twisting increases with distance of the galaxy from us, so it can’t be some merely local effect.
Opet ova kriticnost prema izvorima :roll: :roll:

Evo ti o stranici gdje se nalazi taj citat
Answers in Genesis is a Christian ministry that seeks to share the truths of God’s Word from the very first verse. You’ll find thousands of articles, audio and video programs that explore God’s truth as it relates to many areas of science, current trends and beliefs that exist in today’s world.

A naucnik koji smislja izraz kosmicki sjever svoje clanke potpisuje sa: Cordially in Christ....

Al' nek' ga nije Semir izmislio, pa kako bilo...
Fair Life

Post by Fair Life »

Shoshana wrote:(...)
A naucnik koji smislja izraz kosmicki sjever svoje clanke potpisuje sa: Cordially in Christ....

Al' nek' ga nije Semir izmislio, pa kako bilo...
Image
artzy

Post by artzy »

spark wrote:
mosor1 wrote:

TV debata (transkript)

Bravo!
Ovaj "A" je Sammy?
Fair Life

Post by Fair Life »

Vodenjak wrote:A najbolje u emisiji bilo ono o 750 000 maraka!
Image
sarajkamevlana

Post by sarajkamevlana »

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image
ludost

Post by ludost »

Nakon što je londonski Times 15. aprila objavio tekst pod (ciničnim?) naslovom Indiana Jones of the Balkans and the mystery of a hidden pyramid - http://www.timesonline.co.uk/article/0,,3-2135223.html, na tekst je reagirao predsjednik Evropske asocijacije arheologa, profesor Anthony Harding - http://www.timesonline.co.uk/article/0, ... 36,00.html:
The Times April 25, 2006

Bosnia's rich heritage

Sir, Stories about hidden pyramids in deepest Bosnia being investigated by “hobby archaeologists” (“Indiana Jones of the Balkans”, April 15), may appeal to those for whom the dry facts of archaeology hold little attraction, but they also do little to assist the cause of heritage protection in that beautiful but unlucky country.

Professional archaeologists in the former Yugoslavia, and in international organisations such as the European Association of Archaeologists, have known about these claims for some time, and various “scientific” reports are available in the public domain.

In most countries of Europe those with wacky theories about “hidden mysteries” on presumed archaeological sites are free to propound them but not to undertake excavation, which by its very nature destroys much of what it uncovers; let alone excavation by those unqualified in terms of training and experience.

According to your report there are indeed archaeological sites on the hill in question — Illyrian (Iron Age), Roman and Medieval; yet the work underway or planned makes no mention of what steps will be taken to safeguard them, and other potential sites as yet undiscovered, from inappropriate earthmoving or other investigations.

The situation of professional heritage management in Bosnia-Herzegovina is, since the Bosnian war, in a poor state, with a klix number of people trying to do what they can to protect their rich heritage from looting and unmonitored or unauthorised development. It adds insult to injury when rich outsiders can come in and spend large sums pursuing their absurd theories (the construction of a colossal pyramid so large that it dwarfs even those of Egypt or Mesoamerica? 12,000 years ago?), in ways that most other countries would never countenance, instead of devoting their cash to the preservation of the endangered genuine sites and monuments in which Bosnia-Herzegovina abounds.

PROFESSOR ANTHONY HARDING
President, European Association of Archaeologists
novel

Post by novel »

spali se Dubravko, :shock: koji argumenti :lol: ......terorista covjek :lol: , prijeti kao i njegov ahbab abu hamza :D :D ...ja cu se dici, spaliti.... :D
kekec

Post by kekec »

Goran_35 wrote:kosmicki sjever=zvijezda sjevernjaca :oops:
GEOGRAFSKI SJEVER= zvijezda sjevernjaca (danica)
magnetni sjever = magnetni pol

Kosmicki sjever, u orijentaciji, NE POSTOJI.

Izvoli "izvidjac". :P
novel

Post by novel »

PROFESSOR ANTHONY HARDING
President, European Association of Archaeologists

profesore, ako ste znali a, znali ste "According to your report there are indeed archaeological sites on the hill in question — Illyrian (Iron Age), Roman and Medieval; " zasto vi profesore niste dosli i kopali zasto profesore cekati da dodje neko sa strane kako vi kazete "It adds insult to injury when rich outsiders can come in and spend large sums pursuing their absurd theories"

"The situation of professional heritage management in Bosnia-Herzegovina is, since the Bosnian war, in a poor state, with a klix number of people trying to do what they can to protect their rich heritage from looting and unmonitored or unauthorised development."

Pizda mu materina profesore zasto je Evropa dozvolila da nam "heritage" ode u qrac?? Profesore vi ste ("President, European Association of Archaeologists") 'president', zasto Evropa ne otkopava "indeed archaeological sites on the hill".......more profesore(i) mars u PM....spalite se :x ....ja cu donirati benzin :x
novel

Post by novel »

Nakon što je prije nekoliko dana u javnost plasirana vijest da bosansko-hercegovački istoričari od nadležnih državnih institucija zahtijevaju da hitno ponište, kako tvrde. nezakonito izdane dozvole za iskopavanje na Visočici, posjetioci ne prestaju "hodočastiti" na mjesto iskopavanja, javlja RTV Visoko.

Posjetioci koji su došli vidjeti "bosansko čudo", kako prenosi RTV Visoko, izjavljuju kako smatraju da ih "nitko ne vara, jer su ih do sada varali političari, predsjednici, generali, ekonomisti, policajci, bankari" i mnogi drugi.

"Ako su bosanske piramide prijevara - neka nas Semir vara do kraja života." - izjavili su posjetioci ne skrivajući bijes prema onima koji nastoje "minirati" uspjeh arheologa Semira Osmanagića.

RTV Visoko također objavljuje kako su mnogi posjetioci na mjesto iskopavanja došli samo "iz prkosa", kako bi spriječili one koji žele zaustaviti proces iskopavanja.

Arheolog Semir Osmanagić, začetnik cijelog procesa, izjavio je kako mu imponira podrška naroda te kako će "iz ove situacije izaći samo jači", ne propustivši pri tome bosansko-hercegovačke istoričare koji žele sabotirati postupak nazvati "kvazistručnjacima".

Osmanagić, koji je o piramidama napisao nekoliko knjiga, također izjavljuje kako su bosansko-hercegovački istoričari u svom zahtjevu pokazali i "dozu lošeg ponašanja".

Osmanagićevi sljedbenici tako predlažu potpisivanje peticija te uvođenje zabrane ulaska u grad "onima koji ne samo da neće pomoći, nego odmažu".
novel

Post by novel »

A Vi ***** samo cekajte da vam Evropa dodje i otkopa "archaeological sites" napravi autoput, ukine vize..........mozda vam Miteran sleti/uleti da pomogne :-) :oops:
novel

Post by novel »

Fair Life wrote:
Prenj wrote::shock:
Hrasno, urazumi se.
Sa stvaranjem svemira nema... ali sa dnevnom politikom i predstojecim izborima i te kako ima.
ima i sa ustavnim promjenama.....
Ambasador Meklheni pred izjašnjenje Parlamenta BiH
Moglo bi biti određenih posljedica ako se ne prihvate izmjene Ustava
....ako ne prihvate izmjene SANKCIJE :shock: :shock: Amerikanci nam pisu ustav.....Evropa zabranjuje otkopavanje "archaeological sites" hebo drzavu u kojoj mi zivimo...... :oops: :oops:
Locked