Novi filmovi!

Najbolji i najgori filmovi, serije, sve o sedmoj umjetnosti...

Moderator: _BataZiv_0809

Post Reply
harač

Post by harač »

nego jel' ko gledao APOCALYPTO, planiram sutra i baš mi je drago... dal' će mi biti kad izađem je druga stvar [/img]
anais_nin

Post by anais_nin »

harač wrote:nego jel' ko gledao APOCALYPTO, planiram sutra i baš mi je drago... dal' će mi biti kad izađem je druga stvar [/img]
ja sam do sada cula jako pozitivne komentare o filmu, ali je najav bila tako debilska da je u meni ubila ama svaku zelju da vidim taj film cak i na DVDu.... :D ne znam, cini mi se izuzetno dosadnim :D a istovremeno su u kinima THE GOOD GERMAN i Letters from Iwo Jima, a u petak pocinje THE GOOD SHEPHERD, za par dana CHILDREN OF MEN, svaki od gore navedenih mi je interesantniji za pogledat od apocalypta :D
harač

Post by harač »

anais_nin wrote:
harač wrote:nego jel' ko gledao APOCALYPTO, planiram sutra i baš mi je drago... dal' će mi biti kad izađem je druga stvar [/img]
ja sam do sada cula jako pozitivne komentare o filmu, ali je najav bila tako debilska da je u meni ubila ama svaku zelju da vidim taj film cak i na DVDu.... :D ne znam, cini mi se izuzetno dosadnim :D a istovremeno su u kinima THE GOOD GERMAN i Letters from Iwo Jima, a u petak pocinje THE GOOD SHEPHERD, za par dana CHILDREN OF MEN, svaki od gore navedenih mi je interesantniji za pogledat od apocalypta :D
kad kažeš u kinima, naravno misliš na američka?... letters from iwo jima je možda još jedini film koji bi me natjerao u kino (pored onog), sve ostalo što sam htio vidjeti ove godine sam već vidio.
anais_nin

Post by anais_nin »

harač wrote:
anais_nin wrote:
kad kažeš u kinima, naravno misliš na američka?... letters from iwo jima je možda još jedini film koji bi me natjerao u kino (pored onog), sve ostalo što sam htio vidjeti ove godine sam već vidio.
mislim na kanadska kina :D
dark side of the moon

Post by dark side of the moon »

Odo ja veceras gledat APOCALYPTO, bum ti napisal utiske! Kazu da je krvav :D
harač

Post by harač »

dark side of the moon wrote:Odo ja veceras gledat APOCALYPTO, bum ti napisal utiske! Kazu da je krvav :D
bio sam i ja večeras... nije bio ni krvav onoliko koliko su pričali, ni dobar onoliko koliko su pričali, ni loš onoliko koliko su pričali... sve u svemu dobar
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

Post by Truba »

Gargamel wrote:
Pošto se Komiju ne da, da ti ja pokušam objasniti. Prvo ti treba programčić 'VobSub' (možeš ga download-ovati ovdje: http://www.divx-digest.com/software/vobsub.html). Onda nađeš na stranici http://www.titlov.net titl koji ti treba. Snimiš titl u isti folder u kojem ti je film. Titl preimenuješ da ima identičan naziv kao i film. Pokreneš film, i ako je sve uredu, titl će ti startati automatski.

P.S. Ako ti se desi da titl nije najbolje sinhronizovan sa filmom, onda potraži drugi titl, ima ih po nekoliko za svaki film. Nadam se da će ti ovo pomoći. :)
ma joj nije da mi se ne da
nego ne znam podesiti titl ako kasni ili brza
znam mehanicki dodavati plus minus po po potrebi

:D:D:D

a valjda zna pokrenuti titl sama :D to su barem osnove :oops:
sojka

Post by sojka »

2. dio Dogville-a

Image

3.ci slijedi...
(je li gledao ko?)
harač

Post by harač »

sojka wrote:2. dio Dogville-a

Image

3.ci slijedi...
(je li gledao ko?)
gledao sam dogville... znaš šta se kaže, ne možeš dva puta biti originalan
black

Post by black »

Image

trailer
http://video.google.com/videoplay?docid ... 1548155284

odgledah sinoc...nije losh...
black

Post by black »

Tsubasa

Post by Tsubasa »

mozel neko uploadovati samo subtitle za dejavu?
chinese_water

Post by chinese_water »

SAW 3
Zhaba

Post by Zhaba »

black wrote:Image

trailer

bas to nije losh, ali nije ni toliko wow ko sto su govorili... :roll:
anais_nin

Post by anais_nin »

Zhaba wrote:

trailer

ma meni jako malo filmova ovih dana spada u WOW kategoriju....kriteriji se svode na to da li me film smorio ili je bio zabavan....umjetnicka vrijednost je samo BONUS u ovom drugom slucaju :D (meni je ovaj film bio samo zabavan, sumnjam da bih ga 2 puta pogledala :D)....
danas

Post by danas »

joj, anais, zbog tebe pogledah onaj scoop, mal' nisam umrla od glooposti :-)
c c c

:D
amrino

Post by amrino »

Toplo preporucujem film CRANK (mislim da nas kod nas prevode kao ADRENALIN, bar bi trebali...)
ako ga neko do sad nije spominjao. Meni je odlican... :D

http://www.imdb.com/title/tt0479884/
anais_nin

Post by anais_nin »

danas wrote:joj, anais, zbog tebe pogledah onaj scoop, mal' nisam umrla od glooposti :-)
c c c

sto nisi zamisljala da je Jude Law mozda bi lakse prebrodila :D ja volim Woody-ijev smisao za humor, a to ti je ili LOVE ili HATE situacija...ti si ocigledno u ovoj drugoj kategoriji :D
danas

Post by danas »

anais_nin wrote:
danas wrote:joj, anais, zbog tebe pogledah onaj scoop, mal' nisam umrla od glooposti :-)
c c c

sto nisi zamisljala da je Jude Law mozda bi lakse prebrodila :D ja volim Woody-ijev smisao za humor, a to ti je ili LOVE ili HATE situacija...ti si ocigledno u ovoj drugoj kategoriji :D

ama dzaba bona :D kako kod okrenes, bezze... ona scarlet, mislim zaista :roll: a woody... what can i say -- covjek ne zna kad mu je odzvonilo :-) samo ne znam sta bi onome hugh-u da se nako blamira :D :D :P
Zhaba

Post by Zhaba »

anais_nin wrote:
Zhaba wrote:

trailer

ma meni jako malo filmova ovih dana spada u WOW kategoriju....kriteriji se svode na to da li me film smorio ili je bio zabavan....umjetnicka vrijednost je samo BONUS u ovom drugom slucaju :D (meni je ovaj film bio samo zabavan, sumnjam da bih ga 2 puta pogledala :D)....
Bas tako je. A gledala sam skoro neki film "The Covenant" se zove. Jedino dobro su bili sixpacks :roll:
anais_nin

Post by anais_nin »

Zhaba wrote: Bas tako je. A gledala sam skoro neki film "The Covenant" se zove. Jedino dobro su bili sixpacks :roll:
:lol: kako je mogao biti uspjesan teen film samo da su uzeli glumce koji znaju glumiti....onaj mali glavni i nije bio tako losh (i obucen i skinut), ali radnja je bila upish zivi :D ono razvuceno pa bum bum bum, pa opet razvuceno pa bum bum bum :D i ono najsmijesnije je bilo sto su neki likovi na pocetku detaljno predstavljeni da u po frke skontas da se vise nikad nece pojaviti...very loshe :D :lol: ali vrijedilo je ako nista zbog onih scena oko bazena :D
anais_nin

Post by anais_nin »

danas wrote: ama dzaba bona :D kako kod okrenes, bezze... ona scarlet, mislim zaista :roll: a woody... what can i say -- covjek ne zna kad mu je odzvonilo :-) samo ne znam sta bi onome hugh-u da se nako blamira :D :D :P
:D *ebi ga meni je Scarletka super :D gotivim je pravo....woody ocajno izgleda ali je meni i dalje smijesan... :D kao sto rekoh to ti je sve stvar ukusa....ja isto tako onu Gwyneth Paltrow ocima ne mogu gledat tako da te razumijem :D
Shamrock

Post by Shamrock »

Zadnje sto sam gledao je The Departed, odlican i film i ost koji sad slusam :oops: :D
Tisina

Post by Tisina »

Od 04. 01. 2007. u kinu Unitic u terminima od 18h 00 i 20h 30, ljubitelji vrhunskih trilera imati će priliku da uživaju u filmu »Pokojni«, novom ostvarenju redatelja Martina Scorsesea koji je filmsku slavu stekao hitovima poput »Taksiste« te nadasve provokativnim filmom »Posljednje Hristovo iskušenje« koji je svojevremeno uzburkao svjetsku javnost.

Scenarij filma Departed je baziran na honkonškom trileru “Infernal affairs” koji je 2002. ostvario veliki uspjeh. Tri godine nakon toga, ovaj renomirani reditelj se odlučuje da napravi vlastitu verziju ovog hita, te obradu scenarija povjerava Williamu Monahanu koji je radio i scenarijo za Kraljevstvo nebesko Ridlija Scota. U glavnim ulogama pojavljuju se majstori blockbuster filmova Matt Damon i Leo Di Caprio, dok je ulogu vođe irske mafije Scorsesse namijenio Jacku Nicholsonu.

Ovoga puta napeta Scorsesseova avanturistička igra se ne odvija u New Yorku, kao što je to uobičajno u dosadašnjim filmova ovog velikog reditelja, već u Bostonu.
Bostonska policija kreće u rat protiv organiziranog kriminala. Mladi i temperamentni policajac Billy Costigan mora se infiltrirati u mafijaški sindikat ne bi li pridobio povjerenje zloglasnog šefa irske mafije Franka Costella . U isto vrijeme Costello šalje mladog i ambicioznog kriminalca Colina Sullivana da se infiltrira među policajce kao doušnik..

Kritičar Newsweeka film “Pokojni” je proglasio najboljim Scorseseovim ostvarenjem ikada, dok Variety smatra kako film “pršti energijom, odličnim dijalozima i maestralnim glumačkim izvedbama”.
dark side of the moon

Post by dark side of the moon »

Vec sam se bio zabrino da ga nece biti u kinima...al eto konacno ce pocet......jedva cekam!
Post Reply