Naj kvart Najgori kvart u Sarajevu
-
adnan_hz
#276 Re: Naj kvart Najgori kvart u Sarajevu
Gorica, Grbavica 2, Kosevsko brdo i to ona ulica Maria Mikulica.. Visnjik, Dio Breke oko Bolnice Kosevo prema Zaima Sarca i Kosevo ulica Fuada Midzica.
Naselja koja ne gotivim Buca potok, Buljakov potok, Alipasino, Dobrinja, Stup, Sirokaca, Svrakino, Pofalici (gornji dio omo prema plavom marketu :d) itd.
Naselja koja ne gotivim Buca potok, Buljakov potok, Alipasino, Dobrinja, Stup, Sirokaca, Svrakino, Pofalici (gornji dio omo prema plavom marketu :d) itd.
- Joey Tribbiani
#277 Re: Naj kvart Najgori kvart u Sarajevu
Živio na Marin Dvoru i na Koševskom brdu (starci dan-danas tu). Obje mahale fine, Kb mirnije, MD bliže gradu. Marin Dvor ima dva lica. Jedno je ono ušminkano gdje sam stanovao (Pravougaonik "Tehnička škola - Širbegović zgrada - Škola Isak Samokovlija - Alta" oivičen većim ulicama) u kojem živi dosta kulturne raje, ima par kafića, parkin, betonsko fudbalsko igralište, nešto zelenila (koje valjda neće nova Alta razvalit) gdje smo se kao djeca i osnovci igrali, i dio sa starim austro-ugarskim zgradama gdje smo išli da nam pokušaju maznut marku
i da usput odigramo koju basketa. Znači pravo dobro mjesto za život, ali je zabluda, da ne kažem glupost misliti da je to centar univerzuma i da neko ko stanuje dalje od tehničke ne pripada "sarajevskoj raji". Da je ovaj grad ostao od ćaržije do marin dvora, qrac bi bio glavni u državi. Razvio se dalje dokle je mogao, i tu ne bi stao da nije bilo bespravne gradnje. Taj isti MD je bio skoro totalno razrušen u ratu. Unitic spaljen, škola oronula, bio je siromašnjii za 3 zgrade... Preko puta je bio razvaljeni magros... Tek sad se to fino sredilo obnovom Unitica (dobro, od obnove ovoga je prošlo jedno 10 godina), zgrade zajedničkih institucija, gradnjom valjda buduće zgrade bh telecoma (koji li je ono klinac izmedju tehničke i još jedne nove zgrade Širbegovića itd. Sljedeći korak je i ovaj Sarajevo city center i valjda ta dvorana za koncerte. I šta onda? Mozda neki ljepši hotel Holiday i to je to. Ići će se dalje. Krenulo je sa ambasadom i Importane centrom, bankom, pa ce se srušit i policijska stanica i sve tako do Ilidze (a i već se gradi)... Tako da mislim da je malo ograničeno razmišaljanje raj'voSa do MD. Jebaji ga, nije tako.
PS: Grbavica nije loša. Jednan od najljepših dijelova grada je u produžetku uličice gdje je OHR-a. Ravnica (ne brojim mali nagib), ambasade, mir...sve to udaljeno 50ak metara od Zagrebačke ulice kojom ide trola. Nisam tu, ali ću tražit jednog dana mjesto za svoju čergu.
PPS: Jebo Titovu, neću da mi traJvan drdna 24/7, kad se budem kućio, gledat ću da nema previše buke, ali da je dobro povezano sa svim važnijim institucijama. Glupost je ocjenjivat ljude po naselju u kojem žive, pa jebo ga, nismo još završili podjelu na četnike, balije i ustaše. Ne smijemo pokvarit ovako zanimljivu igru jebo ga. Nek podjela po nasljeima sačeka još koji vijek.
PS: Grbavica nije loša. Jednan od najljepših dijelova grada je u produžetku uličice gdje je OHR-a. Ravnica (ne brojim mali nagib), ambasade, mir...sve to udaljeno 50ak metara od Zagrebačke ulice kojom ide trola. Nisam tu, ali ću tražit jednog dana mjesto za svoju čergu.
PPS: Jebo Titovu, neću da mi traJvan drdna 24/7, kad se budem kućio, gledat ću da nema previše buke, ali da je dobro povezano sa svim važnijim institucijama. Glupost je ocjenjivat ljude po naselju u kojem žive, pa jebo ga, nismo još završili podjelu na četnike, balije i ustaše. Ne smijemo pokvarit ovako zanimljivu igru jebo ga. Nek podjela po nasljeima sačeka još koji vijek.
Last edited by Joey Tribbiani on 06/12/2010 01:49, edited 1 time in total.
- cartman
#278 Re: Naj kvart Najgori kvart u Sarajevu
Joey Tribbiani wrote: PS: Grbavica nije loša. Jednan od najljepših dijelova grada je u produžetku uličice gdje je OHR-a. Ravnica (ne brojim mali nagib), ambasade, mir...sve to udaljeno 50ak metara od Zagrebačke ulice kojom ide trola. Nisam tu, ali ću tražit jednog dana mjesto za svoju čergu.
Emerika Bluma, bivsa Beogradska. Najljepsa ulica ikad... subjektivno misljenje
- Joey Tribbiani
#279 Re: Naj kvart Najgori kvart u Sarajevu
cartman wrote:Joey Tribbiani wrote: PS: Grbavica nije loša. Jednan od najljepših dijelova grada je u produžetku uličice gdje je OHR-a. Ravnica (ne brojim mali nagib), ambasade, mir...sve to udaljeno 50ak metara od Zagrebačke ulice kojom ide trola. Nisam tu, ali ću tražit jednog dana mjesto za svoju čergu.
Emerika Bluma, bivsa Beogradska. Najljepsa ulica ikad... subjektivno misljenje
- Zena_drugog_sistema
#280 Re: Naj kvart Najgori kvart u Sarajevu
potpisujem potpuno...adnan_hz wrote:Gorica, Grbavica 2, Kosevsko brdo i to ona ulica Maria Mikulica.. Visnjik, Dio Breke oko Bolnice Kosevo prema Zaima Sarca i Kosevo ulica Fuada Midzica.
- KPNCTNJAH
#281 Re: Naj kvart Najgori kvart u Sarajevu
Kovacici... u 200-300m tramvaj, trolejbus i kombi (kad rijetko zatreba
) parking, a nema buke od auta i javnog prevoza...cak se ne cuju ni maleni kad imaju utakmicu
sve sto mi treba je u 10min hodom... taj dio i Grbavica 1 i 2 su bili kao divlji zapad tek poslije rata, vremenom je to postao miran dio grada, a to divljanje se preselilo nize prema Alipasinu i Dobrinji... druga je stvar sto bude papaka u zgradi, pa odvaljuju vrata haustora, lupaju vratima auta i trube u 3h ujutro, ali srecom brzo odsele
pored toga gotivim Stari Grad, moju Logavinu i Vrbanjusu
kroz ostale dijelove grada prolazim uglavnom samo kad putujem 
sve sto mi treba je u 10min hodom... taj dio i Grbavica 1 i 2 su bili kao divlji zapad tek poslije rata, vremenom je to postao miran dio grada, a to divljanje se preselilo nize prema Alipasinu i Dobrinji... druga je stvar sto bude papaka u zgradi, pa odvaljuju vrata haustora, lupaju vratima auta i trube u 3h ujutro, ali srecom brzo odsele
- BiH-x
#282 Re: Naj kvart Najgori kvart u Sarajevu
Najvise bi volio da zivim ovdje 

- ja.neron
#283 Re: Naj kvart Najgori kvart u Sarajevu
johntra wrote:zato ja i najviše volim ovu staru sarajevsku raju, kad im moraš objašnjavati dijelove grada iza Marin Dvora...
-
bobson071
#284 Re: Naj kvart Najgori kvart u Sarajevu
.
Last edited by bobson071 on 18/04/2013 10:35, edited 1 time in total.
-
Sarajevski
#285 Re: Naj kvart Najgori kvart u Sarajevu
gospon milos, sta ima kod vas 
- ultima_palabra
#286 Re: Naj kvart Najgori kvart u Sarajevu
Ma vi ste meni ko Borgovi1946 wrote:Većina nas s tribine ima takvo mišljenjesamo_ovaj_put wrote:pa sve bitno se desava do marin dvora
iako ne zivim u tom reonu,djelim misljenje sa bratom sa tribine
Krasno je zakon
- Chmoljo
- Administrativni siledžija u penziji
#287 Re: Naj kvart Najgori kvart u Sarajevu
na dam svoje Alipašino nikom
veća je betonska džungla Mejtaš nego Alipašino
al iskreno, onaj dio Kovačića mi se čini idealnim za život. jako blizu centra, može se na nogama stići.
reko bih da su Alipašino i Dobrinja bara-bara. Alipašinu je plus što ima blizu tramvaj, Dobrinji što su niže zgrade. jednostavno manje stanovnika po kvadraturi tu živi.
al iskreno, onaj dio Kovačića mi se čini idealnim za život. jako blizu centra, može se na nogama stići.
reko bih da su Alipašino i Dobrinja bara-bara. Alipašinu je plus što ima blizu tramvaj, Dobrinji što su niže zgrade. jednostavno manje stanovnika po kvadraturi tu živi.
- NemoDM
#288 Re: Naj kvart Najgori kvart u Sarajevu
Covjek prica o naselju Breka, ne o "Vrtovima Sunca". Suzdrzacu se daljih tipicno sarajevskih komentara o porijeklu onih koji ne znaju u cemu je razlika.Sarajevski wrote:gospon milos, sta ima kod vas
Salim se.
Nije stvar naselja nego uspomena. Kako ce ljudi koji su odrasli na Grbavici reci da je to najbolje naselje u gradu, tako i oni sa Cengic Vile obozavaju ravnicu i Kvadrant, i oni sa Visnjika misle da nema do tisine, cistog zraka i pogleda na grad. Ja nisam "kuci" dok ne krenem uz Kralja Tomislava, i najljepsi dijelovi grada su mi Kosevo, Visnjik i Breka. Da, i Logavina.
- kurty
#289 Re: Naj kvart Najgori kvart u Sarajevu
Od kada sam upisao fax, aha me na jednog prijatelja koji zivi u jednom od one tri visoke zgrade kod Gradjevinskog fakulteta... Ja ustanem u 6.20... U pola 7 udjem u bus... Negdje oko Vogosce (a to je oko 7.30) zovem njega da ga probudim... 7.45 ulazim ja u kafic pored faxa a on unutra sjedi i mase rukama "hajde bolan, ohladi se kafa"
Vidim da su ovdje sve subjektivna misljenja...
I sve je slucaj od slucaja...Nekom je posao na Skenderiji pa mu oko Skenderije odgovara.. Nekom je ovdje, pa mu tu odgovara...
Elem, jos jedan prijatelj kupio stan na Otoci... Zaposlio se i pitam ga ja "gdje ti ej radno mjesto"... Kaze on "izadjem iz svod haustora i udjem u prvi sljedeci haustor... kad trebam u WC dodjem kuci... necu tamo u firmi"
Vidim da su ovdje sve subjektivna misljenja...
I sve je slucaj od slucaja...Nekom je posao na Skenderiji pa mu oko Skenderije odgovara.. Nekom je ovdje, pa mu tu odgovara...
Elem, jos jedan prijatelj kupio stan na Otoci... Zaposlio se i pitam ga ja "gdje ti ej radno mjesto"... Kaze on "izadjem iz svod haustora i udjem u prvi sljedeci haustor... kad trebam u WC dodjem kuci... necu tamo u firmi"
-
paprica29
#290 Re: Naj kvart Najgori kvart u Sarajevu
aerodromsko naselje je bez premca, bar za ljude s malom dijecom 
-
s_bjelava
#291 Re: Naj kvart Najgori kvart u Sarajevu
Dio grada koji ti je najdrazi je automatski i najbolji, naravno. Svi smo mi vrlo subjektivni u tom pogledu.
Za mene - Bjelave
, Visnjik, Breka, Mejtas, Dzidzikovac.
Mozda i Kosevo, samo da nije onog "mrskog" stadiona tamo
Za mene - Bjelave
-
BibaRa
#292 Re: Naj kvart Najgori kvart u Sarajevu
jedan jedini, i nezamjenjiv... MD!
- mayab
#293 Re: Naj kvart Najgori kvart u Sarajevu
Svakome je najbolje tamo gdje je navikao, to stoji, ali i zavisno od zivotnih potreba.s_bjelava wrote:Dio grada koji ti je najdrazi je automatski i najbolji, naravno. Svi smo mi vrlo subjektivni u tom pogledu.
Za mene - Bjelave, Visnjik, Breka, Mejtas, Dzidzikovac.
Znam lika sto su imali super stan negdje oko hotela Evropa, sve super odlicno, pozicija, ali problem , (bolje reci nocna mora) sa parkiranjem, grijanjem, a posebno kad se dobilo dijete, pa ne moze dijete izaci direktno na Ferhadiju da se igra!
Onda preselili na AP, ma ljudi se preporodili, u svakom pogledu, hem veci stan, hem grijanje, parking, igralista , skola, i jos ostalo para u dzepu!
- Qler
#294 Re: Naj kvart Najgori kvart u Sarajevu
Najgori dijelovi grada (izuzev AP i Svrakinog, oni su posebna kategorija
) su svi koji su na brdu. Bez izuzetka.
- olensoner
#295 Re: Naj kvart Najgori kvart u Sarajevu
Ma Zabrdje je najbolje, nema dalje, jednom sam bio tamo i odusevljen sam

- karanana
#296 Re: Naj kvart Najgori kvart u Sarajevu
naj - ne znam kako se zove taj dio konkretno, ali je na ilidzi, ona ulica sto od raskrsnice gdje je kamp, vodi prema aleji. predivne kuce, lijepe male zgrade, zelenilo, tisina....nekako sve sredjeno ko da nismo ovdje gdje jesmo.
- Qler
#297 Re: Naj kvart Najgori kvart u Sarajevu
Jeste karanana, i meni je taj dio lijep pravo.
- madner
#298 Re: Naj kvart Najgori kvart u Sarajevu
Luzani, bivse elitno naselje komunistickih fora.
-
leo karan
#299 Re: Naj kvart Najgori kvart u Sarajevu
najgori,
dijelovi opcine stari grad i centar, memli strana pogotovo iznad tranzita
velesici
hrasno brdo
otoka
anex
svrakino
buca city
a najbolji,
gornje kosevsko brdo
dzdidikovac
kovacici
marijin dvor
ciglane
dijelovi opcine stari grad i centar, memli strana pogotovo iznad tranzita
velesici
hrasno brdo
otoka
anex
svrakino
buca city
a najbolji,
gornje kosevsko brdo
dzdidikovac
kovacici
marijin dvor
ciglane
- Chmoljo
- Administrativni siledžija u penziji
#300 Re: Naj kvart Najgori kvart u Sarajevu
ma Ilidža je prije rata sva lijepa bila... sada terminal izgleda kao Šabac...madner wrote:Luzani, bivse elitno naselje komunistickih fora.