Dragane Marinkovicu!

TV i novinske vijesti, vaši komentari, vaše teme...

Moderator: anex

Post Reply
mIRCerka
Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.

Post by mIRCerka »

Stitch__ wrote:
edu wrote:koliko god mi hvalili i te hrtove i njihove.. :D ..Nove..i to je sranje..izuzmuli se 3-4 dobre emisije..(od kojih je jedna trenutno "na ledu".. :D )..ali zato ima discovery.. :D :D :D
Vala i sa discoveryom vise, jebale ih reprize, one mythbusterse i orange county choppers i braniace sve znam napamet :D :D
ELOB CATV ima discovery, discovery travel, discovert civilisation i jos jedan , cini mi se science....
meni su ti programi gotiva dva dana mjesecno, jer fakat ubise sa reprizama...
:D
al mi sega kad vidim Baldricka kako mrtav ozbiljan prica o istoriji neke gradjevine i civilizaciji nekog perioda :D
Stitch__

Post by Stitch__ »

i discovery science, a i reality tv & animal planet su discoveryovi :D

ja imam elob DTV, odnedavno su uveli ESPN Classic sports, :D meraka :D , neki dan sam gledao utakmicu Milan-Napoli iz 1990, sa Maradonom, Rijkaardom, Van Bastenom, Ancelottiem... :D
dexcox

Post by dexcox »

Image
Stitch__

Post by Stitch__ »

Image

legenda :D
edu

Post by edu »

kaze senci istrajat ce sve dok na obn-u ne ukinu primitivizam.. :-) :-) ..kako kaze ona narodna..prvo pocisti ispred svojih vrata.. :D :D :D
Jimmy_The_Saint

Post by Jimmy_The_Saint »

Evo možda ako neko Macu može dokačiti mejlom, jedna zgođušna čestitka za Božić i Novu Godinu, sad će i to uskoro...

Image
edu

Post by edu »

jutros u granapu vidjoh naslovnu avaza..kaze teta amela da maca i obn mogu biti kaznjeni i do 150 000 km..nisam citao tekst..samo naslov..pretpostavljam da je to ona rekla..jer se cifra i ne moze istrgnuti iz konteksta..iako bi ti pioniri avaza mnogo voljeli.. :-) :-) :-)

trebam li napominjati da nisam kupio avaz?! :D :D :D
daduli_sa

Post by daduli_sa »

E da ih hoce dernuti volio bi vise nego... hljeba se najesti... :D
daduli_sa

Post by daduli_sa »

Nego @edu brate, ne moras dati pare, ima ovaj havaz i elektronski ima :D
evo clanak u kojem se cak i nasa mahala (forum sa-x) spominje:

RAK otvorio slučaj šoua na OBN-u

Na emisiju "Niko kao ja" stižu pritužbe iz cijele BiH
Ako se utvrdi kršenje Kodeksa, OBN može dobiti upozorenje, kaznu do 150.000 maraka, može mu se privremeno oduzeti dozvola ili čak zatvoriti stanica

Od prvog emitiranja emisije "Niko kao ja", preciznije šoua Dragana Marinkovića, koji emitira TV OBN, prigovori na adresu Regulatorne agencije za komunikacije (RAK) stižu iz cijele Bosne i Hercegovine.
Kako saznaje "Dnevni avaz", do jučer je RAK primio 14 pritužbi. U svakoj od njih bh. građani izražavaju zabrinutost zbog sadržaja šoua. Primjerice, roditelji su ukazali na priloge emitirane u terminu od 20 sati, apsolutno neprimjerene za djecu. Dosta prigovora odnosi se na uvredljivo ponašanje prema ženama u jednom od priloga emisije.

Šta kaže Kodeks

Amela Odobašić, portparol RAK-a, kazala nam je kako je Agencija postupila u skladu s važećim procedurama:
- Obavijestili smo TV OBN da je slučaj otvoren i tražili od stanice da dostavi snimke programa. Trenutno se utvrđuje da li je došlo do kršenja Kodeksa o uređivanju RTV stanica, tako da slučaj ne možemo detaljnije komentirati.
Podsjećamo da u članu 1.3 Kodeksa stoji:

Teške posljedice

- Programi koji bi mogli ozbiljno narušiti fizički, psihički ili moralni razvoj djece i maloljetnika neće se emitirati u vrijeme kada je najvjerovatnije da će ih oni gledati/slušati. Takvi programi uključuju one koji sadrže posebno izražene seksualne ili scene nasilja te teme obrađene na način koji može biti štetan za djecu. Ti programi mogu biti emitirani samo u periodu između 22 i šest sati.
Odobašić pojašnjava da RAK, ako utvrdi kršenje, u skladu sa Zakonom o komunikacijama može izreći upozorenje, narediti stanici da plati kaznu do 150.000 maraka, privremeno oduzeti dozvolu ili zatvoriti stanicu.

L. SINANOVIĆ

Narušena lična sigurnost građana

Grubo kršenje moralnih normi bh. društva, reakcija je Odbora GDS Novo Sarajevo na šou TV OBN.
U njihovom zaključku navodi se da emisije ovog i sličnog sadržaja vrijeđaju, ponižavaju i narušavaju ličnu sigurnost građana i primitivnim sadržajem, posebno apostorofirajući voditelja, stvaraju negativnu sliku o bh. građanima, "prikazujući nas kao pohlepne, neobrazovane i necivilizirane ljude koji ostatku svijeta služe samo za sprdnju i uveseljavanje".

Audicija, nadrealisti i "Praznik u Sarajevu"

Na brojnim bh. internet forumima većina članova dijeli mišljenje da je u emisiji zloupotrijebljen bh. humor. Prenosimo riječi jednog Sarajlije, koji je pod pseudonimom "uv'jek dobar gost" na forumu internet stranice http://www.sarajevo-x.com prokomentirao:
- Znam ja da se nekim ljudima to i dopada, ali svi ti nek' uzmu pa nek' ponovo pogledaju Audiciju, TLN (Top lista nadrealista) il' nek' pogledaju film "Praznik u Sarajevu". E to je naš humor, a ne one jeftine nabrajalice.

I sada neka mi sve one lafo napredne demokrate i "imas_daljinski_pa_prebaci_pametnjakovici" kazu da RAK onako bezze pokrece istragu, nemaju ljudi posla pa se "zabavljaju" sitnicom. :x Steta samo sto eto u zakonu nema da pise "...ako Vam ne odgovara emisija - imate daljinski, u slucaju starijeg TV prijemnika ustanite pa promijenite kanal..."
Dole Maca i slicni Macici!
edu

Post by edu »

daduli..jesi se to pretplatio na avaz? :D :D :D
uvjek dobar gost

Post by uvjek dobar gost »

Imal gdje moje slike?????
edu

Post by edu »

ima..maca..branka i ti u cokoladi.. :D :D ..naravno..ti i maca uhvatili branku za pakaš.. :D :D :D
Stitch__

Post by Stitch__ »

edu wrote:jutros u granapu vidjoh naslovnu avaza..kaze teta amela da maca i obn mogu biti kaznjeni i do 150 000 km..nisam citao tekst..samo naslov..pretpostavljam da je to ona rekla..jer se cifra i ne moze istrgnuti iz konteksta..iako bi ti pioniri avaza mnogo voljeli.. :-) :-) :-)

trebam li napominjati da nisam kupio avaz?! :D :D :D
lazes :D
edu

Post by edu »

Allaha mi! :D
Zadig

Post by Zadig »

edu wrote:Allaha mi! :D
jel za marke ili da nisi kupio toalet papir
:D
daduli_sa

Post by daduli_sa »

edu wrote:daduli..jesi se to pretplatio na avaz? :D :D :D
Boze sacuvaj, ovo je free od placanja :D
Nemoj da ti postam adresu, dzabe im reklamu pravimo :oops:
Helem, Maca na tapeti - najiskrenije se nadam da ce ga dernuti i da nece biti ono po bosanski "tresla se gora - rodio se mis".
Last edited by daduli_sa on 13/01/2006 11:15, edited 1 time in total.
edu

Post by edu »

daduli_sa wrote:
edu wrote:daduli..jesi se to pretplatio na avaz? :D :D :D
Nisam, ovo je free od placanja :D
Nemoj da ti postam adresu, dzabe im reklamu pravimo :oops:
Helem, Maca na tapeti - najiskrenije se nadam da ce ga dernuti i da nece biti ono po bosanski "tresla se gora - rodio se mis".
u ovom slucaju..tresla se gora..hajrov'o maca.. :D :D :D
daduli_sa

Post by daduli_sa »

De ba pusti me da se barem neko vrijeme nadam da ce onog smogovca barem malo zaboliti glava... ti bas nekad previse realan :D
Neka te, zivio ti nama jos dugo u ovim paralelnim virtuelnim svjetovima :oops:
edu

Post by edu »

po mom misljenju..kazne ce biti..ali ni blizu onoga sto avaz/amela rece..bit ce nekih 10-15 milja..(znaci da je netacno non sto sam cuo da su vec kaznjeni sa 10!)..
Stitch__

Post by Stitch__ »

edu wrote:Allaha mi! :D
nista to

musafa ti?

:D :D
manijak1

Post by manijak1 »

:oops: :D Ako su djeca ovo gledala i ako budu nastavili gledati :D .....roditeljima neće biti lako :D ( Slovenci kažu lahko :D ) ......Maca samo radi svoj posao :D :D .........na gledateljima je ............da se izjasne :D o turbo, nazovimo predstavljeno , humoru :D :D
Last edited by manijak1 on 13/01/2006 11:37, edited 1 time in total.
tataratira

Post by tataratira »

kao odgovor na novonastalu situaciju stručnjaci televizije Hayat su odlučili od ove godine uvesti šerijatski TV program, sve voditeljice će imati debele pletene džempere kroz koje i najveće bradavice neće neugodno štrčati, a Senad će se skinuti sa kokaina...inshalla :-)
Jimmy_The_Saint

Post by Jimmy_The_Saint »

TV oko

Maca pojela medij

Maca show: Niko kao ja, TV OBN, nedjelja, 20h

Prvi dan nove 2006. godine, na OBN-u, tačno u 20 sati, gledaoci su premijerno mogli pogledati dugo bilboardima najavljivani show Dragana Marinkovića pod nazivom Maca show: Niko kao ja. Većina bh. javnosti zgrožena je viđenim i taj kanal u to vrijeme neće više gledati. Manjina je, pak, ubijeđena kako je riječ o inovativnom humoresknom showu na tragu najboljih izdanaka sarajevskog humora nakalamljenog na postojeće tv-emisije iz registra reality-entertainmenta u svijetu.

Dok potonji brane Marinkovićevu (pseudo)viziju televizijskog showa braneći mu demokratsko pravo da bude kreten, napadi i vrišteće kritike dolaze iz različitih pobuda: od Senada Hadžifejzovića (na čiju je sujetu Marinković žestoko atakovao) preko konzervativnijih slojeva društva, Bošnjaka koji smatraju pojavu kulturnom agresijom, sve do onih koji drže da je demokracija i u medijskom smislu određena profesionalnim moralom i kodeksom koji ovakve sadržaje tjera u poslijeponoćni termin.

Marinković je fulao i dobar ukus i pravila profesije. Ako je u kvizu Ruski rulet show povremeno izlazio iz okvira istih, u duetu s Piletom se brutalno obračunavao sa mediokritetskom estradnom scenom (čiji je i sam proizvod - a ne kontraproizvod), sada je zaglibio u krajnji primitivizam, vulgarnost i dosad neviđeni neprofesionalizam na elektronskoj medijskoj sceni. I nema te čokolade koja ga može spasiti. Marinković i njegovi epigoni misle da je dozlaboga smiješno dati pijačnoj budali "cvaju da ufati trebu za šupak", dovesti "utačkanu" striptizetu i maloljetne curetke da se sa zadriglim voditeljem faćkaju u čokoladi, psovati bez smisla i stila…to su primjeri kontrakulture, a ne supkulture (vidi pod: Ćumuranje, Miki Trifunov) u šta se Maca želi utrpati.

On nije Jackass, pa da se pljesne po obrazu slonovim penisom ili zabije u glavu šaku pribadača: Marinković nije budala da tako nešto napravi…On nije ni Ali-G, koji ismijava sve lažne veličine redom, praveći se glupim i postavljajući ista takva pitanja. U Jerry Springeru, gdje je sve namješteno, "za cvaju" gostuje white trash i ostali polusvijet koji će sve dati za pet minuta slave, i kojem se Springer snebiva i na kraju - izrekne mudru po(r)uku…

Sa new primitives da ga ne uspoređujemo, jer je Maca samo primitivan, kao i njegov humor: tu nema traga monthypythoonskim fazonima kakve su godinama brižljivo gajili Mirza Tanović, Mladen Jeličić-Troka, pa Đuro, Nele, Zena… Dragan Marinković i njegov antiprofesionalni, bezvrijednosni show, nažalost, odgovaraju slici našeg društva, sa potpuno poremećenim vrijednostima, u kojem m'rš u pičku materinu postaje urnebesan geg, a ne izraz nekulture. Žalosno i gadno, da žalosnije i gadnije ne može biti.

Zapravo, ne trebamo se čuditi što u ovoj BiH ovakav Dragan Marinković jeste idol, legenda, provala, pače nosilac slave i lovorika, a ne nerealizirani provincijski glumac obolio od sindroma udara slave u glavu. Nikakve drugačije vrijednosti ne nude nam se na drugim frontovima društva. Korumpirani ministri, poluinteligentni predsjednici, pokvareni univerzitetski profesori, silikonizirane i feminizirane estradne zvjezdice uspjele na injekcijama sumnjivog kapitala, a ne tiraža, polupismeni vjerski službenici, ratnoprofiterski menadžeri…svi su svjedoci propasti društva, zašto bi voditelj tv-showa i njegov tv-show bili drugačiji?!

I na kraju, i ovoliko utrošenog novinskog prostora za kratku analizu opskurne pojave Maca showa: Niko kao ja zaista je previše. Na potezu može biti samo Regulatorna agencija za komunikacije koja je zaprimila veliki broj pritužbi građana vezano za trash-show. Kad se već kažnjavaju novinari koji za nekog utvrde da je kriminalac, definitivno bi se morao kazniti čovjek i firma koja nam otvoreno poručuje da smo - majmuni. (F. Borić)

-----------------
Evo kako u Danima rezonuje pismen čovjek. A glede priče oko RAK-a, postoji tu jedna sasvim svjesno zaobiđena pikanterija. Naime, pouzdano znam, kao što je i red kad su onakve stvari u pitanju, Mac Mac je UNAPRIJED bio u kontaktima s RAK-om, i dobio zeleno svjetlo OD NJIH!?!?!?! No, licemjerje je inače jedna od temeljnih ljudskih osobina, ne?
edu

Post by edu »

meni je samo nelogicna jedna stvar u svemu ovome..boric napisa:"Na potezu može biti samo Regulatorna agencija za komunikacije koja je zaprimila veliki broj pritužbi građana"..a amela kaze primili smo 14 prituzbi..e sad ako je to puno ja ga jebem...
manijak1

Post by manijak1 »

:oops: Moj ti Hedu ...........nisu ljudi znali kome se treba obratiti :D :D :D :D .........oči su im četvrtaste kao ekran ............ :D :D reče pajdo Branimir davno :D :D
Post Reply