Idemo pred skupštinu!
- Alfons Kauders
opstinske struktureStolac92 wrote:Majke ti, jel ti ovo sada zoveš vladanje?
Ako je ovo vladanje onda možemo neko vrijeme i bez tog vladanja.
Ostaće opštinske strukture koje će održati da ne dođe do anarhije dok se ne organizuje referendum o novom ustavu i dok se ne organizuju izbori.
Sve mimo ovoga je samo djelimično i nedovoljno.
Ne mogu oni koji su nas doveli u ovu situaciju da promijene ništa na bolje.
Ili možda trebamo Terziću dati još četiri godine pa da vidimo kako će on čuda napraviti (kao što je izjavio)
Idemo na plato ispred skupštine!
procitaj malo ustav pa vidi koje ovlasti imaju kantoni i federacija, a koje opstine
to je kao da das nekom KUD-u da upravlja drzavom...
ako mislis da ce biti bolje u drzavi bez policije, struje i hrane, bujrum, trazi neka svi daju ostavke...
-
rei
Alfons Kauders wrote:[
sto bi ono reko nixon "the silent majority"![]()
e, u politickom smislu, ako si tih, onda te nema... nisi ni vecina, ni manjina, vec te jednostavno nema...
nisam nikad glasao, i ne namjeravam...
visoki predstavnik NE MOZE vladati do sljedecih izbora...
da li bilo ko od vas zna koliko nivoa vlasti ima u BiH, koliko upravnih organizacija i javnih institucija neophodnih za zivot ovog drustva ?
traziti ostavke na taj nacin je smijesno... vi zagovarate anarhiju i nista vise...
slazem se
ako zelite promjene , izaberite to gospodo pa uradite
demokratskim putem, na slijedecim izborima i glasanjem
- Murat Sabanovic
alfons se boji da cemo mu baba sa stolice srusiti....
- Alfons Kauders
ja, i jos kontaju da ce medjunarodna zajednica reci "svaka vam cast", pa bolan obaranje vlasti uspostavljene kroz demokratski proces nije isto ko i obaranje nekog diktatora...rei wrote: slazem se![]()
-
da pamtis
za koga covjek da glasa, gdje/sta je opozicija?????rei wrote:Alfons Kauders wrote:[
e, u politickom smislu, ako si tih, onda te nema... nisi ni vecina, ni manjina, vec te jednostavno nema...
da li bilo ko od vas zna koliko nivoa vlasti ima u BiH, koliko upravnih organizacija i javnih institucija neophodnih za zivot ovog drustva ?
traziti ostavke na taj nacin je smijesno... vi zagovarate anarhiju i nista vise...
slazem se![]()
- Alfons Kauders
aha, jasta...Murat Sabanovic wrote:alfons se boji da cemo mu baba sa stolice srusiti....
i on je ukljucen u politicki zivot u istoj mjeri kao i ja... ne glasa, i ne biraju ga...
-
Stolac92
Ljudi, ova revolucija se neće desiti sutra pa da se sekiramo šta ćemo prekosutra. Ogroman broj ljudi treba da se uključi da bi ovo uspjelo. Možda ako nastavimo ovim tempom za 3-4 mjeseca ćemo imati dovoljno ljudi da sve definišemo i u detalje sredimo. Ali zahtjevati da se oni promijene ili da se nastavi sa ovom "demokratijom" je smiješno.
Ne, nećemo anarhiju ili diktaturu, nego pravu narodnu demokratiju i za to ćemo se izboriti samo narodnom mirovnom revolicijom koja će razotkriti ove "demokrate"
Ne, nećemo anarhiju ili diktaturu, nego pravu narodnu demokratiju i za to ćemo se izboriti samo narodnom mirovnom revolicijom koja će razotkriti ove "demokrate"
-
Vingo
Sta hoces? Pridruzivat se neces. OK.Alfons Kauders wrote:aha, jasta...Murat Sabanovic wrote:alfons se boji da cemo mu baba sa stolice srusiti....![]()
i on je ukljucen u politicki zivot u istoj mjeri kao i ja... ne glasa, i ne biraju ga...
Kritikujes...OK Sta bi nam savjetovao? Da i mi ko i ti i tvoj babo?
-
rei
pa ako nemate alternative i ne znate sta se onda bunite....da pamtis wrote:za koga covjek da glasa, gdje/sta je opozicija?????rei wrote:Alfons Kauders wrote:[
slazem se![]()
hocete vi mozda na vlast, pa gospodo onda osnujte
svoju stranku.... to je demokratski put, a vi bi da rusite...
i anarhiju zagovarate
-
Stolac92
I hitler je došao na vlast kroz izbore, a i Đorđ Bush i mnogi drugi.
Nisam rekao smjenu policije, doktora i slično, nego političara i to sam baš naglasio. Onih koji ništa ne rade.
Ništa se neće promijeniti ni dvije godine ako njih nema. Sve će nastaviti normalno, jer oni ništa i nerade.
I pekare i policija i vatrogasci i doktori i škole i fabrike će nastaviti raditi normalno. Najgore što se može desiti da im plate malo kasne, a na to smo sve uglavnom svi već navikli.
Nisam rekao smjenu policije, doktora i slično, nego političara i to sam baš naglasio. Onih koji ništa ne rade.
Ništa se neće promijeniti ni dvije godine ako njih nema. Sve će nastaviti normalno, jer oni ništa i nerade.
I pekare i policija i vatrogasci i doktori i škole i fabrike će nastaviti raditi normalno. Najgore što se može desiti da im plate malo kasne, a na to smo sve uglavnom svi već navikli.
- Alfons Kauders
bio sam na demontracijama par puta, i vazda se nije nista napravilo -iskreno to sto vi zagovarate je smijesno... ali radite sta hocete, i pustite da ja radim sta ja hocu...Vingo wrote:Sta hoces? Pridruzivat se neces. OK.Alfons Kauders wrote:aha, jasta...Murat Sabanovic wrote:alfons se boji da cemo mu baba sa stolice srusiti....![]()
Kritikujes...OK Sta bi nam savjetovao? Da i mi ko i ti i tvoj babo?
- Alfons Kauders
pa ja, isto su i komunisti pali, da nam bude bolje, pa vidi kako je... med i mlijeko...rei wrote: pa ako nemate alternative i ne znate sta se onda bunite....
hocete vi mozda na vlast, pa gospodo onda osnujte
svoju stranku.... to je demokratski put, a vi bi da rusite...
i anarhiju zagovarate
- Alfons Kauders
hej ba, skontaj kako funkcionise drzava, pa skontaj kako to sve treba da ide... tako ne mozeeee....Stolac92 wrote:I hitler je došao na vlast kroz izbore, a i Đorđ Bush i mnogi drugi.
-
ed0
Decki koji ste zapoceli ovo i koji ste sinoc bili ispred skupstine,
Nemojte trositi vrijeme i energiju na raspravljanje oko toga dal' ce vasa ideja da uspije ili ne. Nema svrhe diskutovati sa osobama koji su
prezadovoljni sa drzavom koju imamo sad,
ili sa onima koji smatraju da je izaci na izbore vrhunac demokratije.
Vi imate svoj cilj i pokusajte ga ostvariti. Siguran sam da ce uz vas biti svakog dana sve vise i vise raje.
Nemojte trositi vrijeme i energiju na raspravljanje oko toga dal' ce vasa ideja da uspije ili ne. Nema svrhe diskutovati sa osobama koji su
prezadovoljni sa drzavom koju imamo sad,
ili sa onima koji smatraju da je izaci na izbore vrhunac demokratije.
Vi imate svoj cilj i pokusajte ga ostvariti. Siguran sam da ce uz vas biti svakog dana sve vise i vise raje.
- Alfons Kauders
de mi objasni, zasto ne mozes raditi ono sto bi htio ?Stolac92 wrote:pa Alfonso niko te ne drži. brate radi šta hoćeš ako možeš.
Ja nemogu raditi šta bih htio i ostalo mi je samo ovo.
ne radim ni ja, radim vec desetak godina, a nisam dana radio u struci, opet mi nije lose... ima dosta ljudi koji rade u struci, a pojma nemaju, ali meni ne pada na pamet da krsim zakon zato jer vjerujem da neke stvari nisu postavljene ispravno...
-
Vingo
Prvo Alfonse mi jos ne zagovaramo nista. Tj. nismo ni definisali sta zagovaramo. Za pocetak...dosta nam je, nezadovoljni smo, nesretni i umorni od cekanja i toga da sjedimo skrstenih ruku.Ova ideja se rodila prije samo 3 dana. Trenutno smo u fazi skupljanja ideja i energije. Stolac da neke prijedloge...neko ce drugi dati druge. Treci ce se usvojiti.
Zato sam te zamolila za konstruktivan prijedlog...medjutim ti kazes da te pustimo. Pa pustamo te, ali sta ti onda dodjavola radis nama? Ili ti je samo dosadno pa bi caskao....Ako da hajmo na chat...Ali nema razloga da pokusavas ovo minirati svojim doskocicama.
Zato sam te zamolila za konstruktivan prijedlog...medjutim ti kazes da te pustimo. Pa pustamo te, ali sta ti onda dodjavola radis nama? Ili ti je samo dosadno pa bi caskao....Ako da hajmo na chat...Ali nema razloga da pokusavas ovo minirati svojim doskocicama.
-
rei
Vingo wrote:Rei, hoces ti s nama?
Niko ne kaze da od ovoga ne moze da se rodi i stranka...
S vama , kojim vama, ma ovdje na forumu ima par likova kojima
bih nesto i povjerovala ali eto oni nisu medju vama, inace , sve su
uglavnom neki novi nickovi.... ali nije ni to razlog....
drago bi mi bilo da se rodi stranka, ako se pokazete do ovih
izbora ko zna mozda i za vas glasam
-
Stolac92
DOSTA!
DOSTA više laži i lopovluka!
DOSTA više nepotizma i javašluka!
DOSTA više korupcije i manipulacije!
DOSTA! DOSTA! DOSTA!
ZAHTJEVAMO ostavke svih političara u svim državnim, entitetskim i kantonalnim institucijama!
ZAHTJEVAMO uspostavu narodne komisije za reformu Ustava!
ZAHTJEVAMO uspostavu narodne komisije za reviziju privatizacije!
ZAHTJEVAMO uspostavu narodne komisije za povrat opljačkane imovine!
ZAHTJEVAMO uspostavu narodne komisije za Istinu, Pravdu i Pomirenje!
DOĐITE na plato ispred skupštine da zajedno postignemo naše ciljeve!
NEĆEMO da budemo stoka kojom manipulišu!
NEĆEMO da budemo gluhi, nijemi i slijepi!
NEĆEMO da nama vladaju zločinci, izdajnici, lopovi i kriminalci!
HOĆEMO bolje sutra za nas i našu djecu!
HOĆEMO normalan život!
HOĆEMO dostojanstvo i ponos!
IDEMO NA PLATO ISPRED SKUPŠTINE!
DOSTA!
DOSTA više laži i lopovluka!
DOSTA više nepotizma i javašluka!
DOSTA više korupcije i manipulacije!
DOSTA! DOSTA! DOSTA!
ZAHTJEVAMO ostavke svih političara u svim državnim, entitetskim i kantonalnim institucijama!
ZAHTJEVAMO uspostavu narodne komisije za reformu Ustava!
ZAHTJEVAMO uspostavu narodne komisije za reviziju privatizacije!
ZAHTJEVAMO uspostavu narodne komisije za povrat opljačkane imovine!
ZAHTJEVAMO uspostavu narodne komisije za Istinu, Pravdu i Pomirenje!
DOĐITE na plato ispred skupštine da zajedno postignemo naše ciljeve!
NEĆEMO da budemo stoka kojom manipulišu!
NEĆEMO da budemo gluhi, nijemi i slijepi!
NEĆEMO da nama vladaju zločinci, izdajnici, lopovi i kriminalci!
HOĆEMO bolje sutra za nas i našu djecu!
HOĆEMO normalan život!
HOĆEMO dostojanstvo i ponos!
IDEMO NA PLATO ISPRED SKUPŠTINE!
DOSTA!
- Alfons Kauders
eto... sad ja "miniram svojim doskocicama"...Vingo wrote:Prvo Alfonse mi jos ne zagovaramo nista. Tj. nismo ni definisali sta zagovaramo. Za pocetak...dosta nam je, nezadovoljni smo, nesretni i umorni od cekanja i toga da sjedimo skrstenih ruku.Ova ideja se rodila prije samo 3 dana. Trenutno smo u fazi skupljanja ideja i energije. Stolac da neke prijedloge...neko ce drugi dati druge. Treci ce se usvojiti.
ja bi prije rekao da je rijec o konstruktivnim prijedlozima i zamjerkama...
u biti za sta se vi zalazete ?
ja samo vidim kako govorite da nista ne valja, ok slazem se ne valja
medjutim, koje rjesenje se predlaze ? ja zasad ne vidim niti jedan prijedlog, plan, ideju, samo kukanje...
kontas sta pokusavam reci ?
kako ocekujete da vas bilo ko podrzi ako nemate nista da im pokazete i predlozite ? ne mozete ocekivati da vas neko shvati ozbiljno...
-
Propast1
ja neznam koji je tebi?Alfons Kauders wrote:ja, i jos kontaju da ce medjunarodna zajednica reci "svaka vam cast", pa bolan obaranje vlasti uspostavljene kroz demokratski proces nije isto ko i obaranje nekog diktatora...rei wrote: slazem se![]()
Prvo u demokratji vecina daje pravo manjini (vlastima) da vlada u njihovo ime. bez toga nije demokratija i tacka.
Kod nas je fakticki manjina na vlasti (45% birackog tijela 50 posto imaju nacionalisti = oko 22 procenata podrške imaju sve tri nacionalne strane odprilike)
Ako u Bosni manjina vlada vecinom to nije demokratija
drugo u demokratiji (uzmi kakav priručnik ako neznas) svaki pojedinac ima pravo u svakom momentu da utjece na vlast a ne samo putem izbora.
Trece, diktator nije osoba (ili institucija) koja se određuje po tome kako je dosao na vlast vec po tome sta radi dok je na vlasti. (za vise vidi pod Hitler)
Cetvrto, u Bosni ima 4 nivoa vlasti i oko 600 razlicitih vladinih institucija. Ove institucije samo provode politike koje kro zakone donesu obicni ljudi koji sjede u parlamentima. od ovolikog broja institucija vecina ih prema zakonu (kao sto je zavod za meteorologiju npr) ali političari su ti koji trebaju natjerati vladine sluzbenike da rade vise bolje i jeftinije. Znaci oni su odgovorni.
I na kraju ako imamo situaciju da vlada političkla opcija koja nema ni jednu cetvrtinu podrške populacije jedne zemlje, a imamo ustavom zagarantovanu demokratiju jasno je da nesta ne valja. Ko je kriv za to nije bitno jer da je normalno ne bi se moglo desiti da je stanje kao sto je sada. Samim tim izborni proces nije doveo do rezultata zbog kojeg je taj proces i napravljen. Ne tvrdis da si sit ako si bio blizu hrane, vec samo kad se dovoljno najedes.
-
Vingo
JMM....pa cekaj tek smo poceli....dogovaramo se, predlazemo...predlozili smo logo. Evo recimo, ja ne potpisujem ovo sto pise Stolac....Nista ja ne zahtijevam. Zahtijevacu na izborima. Ali idem tamo da izrazim svoje nezadovoljstvo. Da me vide. Da me vide svaki dan i pomisle na mene kao na gradjanku ove zemlje, a ne da me se sjete u oktobru pred izbore.
Voljela bih kad bi se pokret malo prosirio...kad bi smo privukli i neke "igrace"....zasto ne i podrzali ih kao nezavisne kandidate ili novu stranku. Samo ne mogu vise, povraca mi se, dobivam rak od toga da mi se svakim danom potcjenjuje inteligencija i da me se pravi ovcom. A ja klimam glavom i vicem yes yes ili beee beee...
Voljela bih kad bi se pokret malo prosirio...kad bi smo privukli i neke "igrace"....zasto ne i podrzali ih kao nezavisne kandidate ili novu stranku. Samo ne mogu vise, povraca mi se, dobivam rak od toga da mi se svakim danom potcjenjuje inteligencija i da me se pravi ovcom. A ja klimam glavom i vicem yes yes ili beee beee...