Hidzab je ljudsko pravo!!
-
mirzaaa33
#276 Re: Hidzab je ljudsko pravo!!
Meni je iskreno bilo svejedno, mislio sam da ne postoji nikakav zakon koji brani ženama da rade u hidžabu kao zaposlenici, nisam uopšte ni razmišljao o tome. Znam da ih nisam ni viđao, doduše u ulozi sudije, advokata ali jesam kao nekakve službenice.
Nakon što je pokrenuta ova priča i kada sam čuo argumente i kako se brani hidžab i čime, kad sam vidio onu djecu na protestima, moja podrška je 100% na strani VSTV i protiv hidžaba i drugih vjerskih simbola.
Nakon što je pokrenuta ova priča i kada sam čuo argumente i kako se brani hidžab i čime, kad sam vidio onu djecu na protestima, moja podrška je 100% na strani VSTV i protiv hidžaba i drugih vjerskih simbola.
- arzuhal
#277 Re: Hidzab je ljudsko pravo!!
Moja podrška će uvijek biti na strani društva i društvenih vrijednosti u odnosu na državu i njene institucije, a pogotovo ne na stranih onih koji vrše vlast
Zna se šta je starije.
Zna se šta je starije.
- animals
#278 Re: Hidzab je ljudsko pravo!!
Bio sa sa klincem jucer u parku i vidim jednu nasu, jel Bosanka ili
sa Sandzaka,ne znam..samo oci vire, na jednoj ruci rukavica, u drugoj bez rukavica tipka na tel..
mlada..pitam se sta je nju odjedanput natjeralo na to..
vjera ili bolesni muz..ali tipkanje na tel i ta odjeca su u skkladu sa vjerom,sigurno
druga, ulazi u bazen djeciji u vodu u toj odjeci, pa jebemu, sva djeca se kupaju , a ona u odjeci zagazila..
ne odjeca ona za kupanje, nego ta crna haljina, sto je nosi svakodnevno..
nigdje veze sa vezom..
sa Sandzaka,ne znam..samo oci vire, na jednoj ruci rukavica, u drugoj bez rukavica tipka na tel..
vjera ili bolesni muz..ali tipkanje na tel i ta odjeca su u skkladu sa vjerom,sigurno
druga, ulazi u bazen djeciji u vodu u toj odjeci, pa jebemu, sva djeca se kupaju , a ona u odjeci zagazila..
nigdje veze sa vezom..
-
mirzaaa33
#279 Re: Hidzab je ljudsko pravo!!
Zamisli trauma što ta djeca mogu imati zbog te slike. U djetinsjtvu se ucrtaju neki obrisli, likovi, scene koje pamtiš godinama i kojih te kasnije bude i strah, jeza te hvata.
- ultima_palabra
#280 Re: Hidzab je ljudsko pravo!!
Kako znaš da je iz Bosne ili Sandžaka?animals wrote:Bio sa sa klincem jucer u parku i vidim jednu nasu, jel Bosanka ili
vjera ili bolesni muz..ali tipkanje na tel i ta odjeca su u skkladu sa vjerom,sigurno![]()
nigdje veze sa vezom..
Drugo, pokrivene žene ne smiju imati mobitel?
-
m_l
#281 Re: Hidzab je ljudsko pravo!!
I zna da je mlada, a samo joj oci vire? I nakratko jedna ruka bez rukavice.ultima_palabra wrote:Kako znaš da je iz Bosne ili Sandžaka?animals wrote:Bio sa sa klincem jucer u parku i vidim jednu nasu, jel Bosanka ili
vjera ili bolesni muz..ali tipkanje na tel i ta odjeca su u skkladu sa vjerom,sigurno![]()
nigdje veze sa vezom..
- animals
#282 Re: Hidzab je ljudsko pravo!!
Pa curica dotrcala do nje,i razgovaraju na nasem jeziku..ultima_palabra wrote:Kako znaš da je iz Bosne ili Sandžaka?animals wrote:Bio sa sa klincem jucer u parku i vidim jednu nasu, jel Bosanka ili
nigdje veze sa vezom..
sta bi drugo bila..
smiju, zasto da ne ..
jel ti vjerujes, da ne mozes Turkinju vidjeti tako pokrivenu..
samo sa podrucja bivse Jugoslavije, ili ponekad vidis Arapinje, ali koje su u posjeti tu..
znaci od svi nacija, koje zive u Becu, samo se nase tako oblace u zadnje vrijeme..
- animals
#283 Re: Hidzab je ljudsko pravo!!
Da, jako mlada..ne vise od 25 god..m_l wrote:I zna da je mlada, a samo joj oci vire? I nakratko jedna ruka bez rukavice.ultima_palabra wrote:Kako znaš da je iz Bosne ili Sandžaka?animals wrote:Bio sa sa klincem jucer u parku i vidim jednu nasu, jel Bosanka ili
nigdje veze sa vezom..
i nije nakratko, vec cijelo vrijeme, dok sam ja bio tu..
a i ti se vjerovatno tako oblacis, cim si uvijek tako javljas na tim temama..
- animals
#284 Re: Hidzab je ljudsko pravo!!
Ti vjerovatno mislis, da meni smetaju takkve obucene zene..m_l wrote:I zna da je mlada, a samo joj oci vire? I nakratko jedna ruka bez rukavice.ultima_palabra wrote:Kako znaš da je iz Bosne ili Sandžaka?animals wrote:Bio sa sa klincem jucer u parku i vidim jednu nasu, jel Bosanka ili
nigdje veze sa vezom..
ne smetaju mi, samo pokusavam da svatim, cemu to odjedanput, kod zena iz Bosne ili
sa Sandzaka..Turkinje se ne oblace tako, samo Arapkinje..
- beautyfool
#285 Re: Hidzab je ljudsko pravo!!
Ne razumijem zasto su zabranjeni, kod nas citava drzava funkcionise na osnovu 3 podjele, podjimo od predsjednika pa do ministarstva i ostalo, sve je uredno podjeljeno i sve se zna, ko je ciji i gdje ko pripada a zabranom hidzaba se svjesno iskljucuju samo muslimanke iz drustva.mirzaaa33 wrote:Ne znam šta je problem. Zabraneni vjerski simboli, država i društvo i pojedinci nastavili funkcionisati kao i prije. Sve je OK.
- animals
#286 Re: Hidzab je ljudsko pravo!!
A zamisli ti, da dodje katolkinja obucena ko casna sestra na sud raditi..beautyfool wrote:Ne razumijem zasto su zabranjeni, kod nas citava drzava funkcionise na osnovu 3 podjele, podjimo od predsjednika pa do ministarstva i ostalo, sve je uredno podjeljeno i sve se zna, ko je ciji i gdje ko pripada a zabranom hidzaba se svjesno iskljucuju samo muslimanke iz drustva.mirzaaa33 wrote:Ne znam šta je problem. Zabraneni vjerski simboli, država i društvo i pojedinci nastavili funkcionisati kao i prije. Sve je OK.
jel to normalno..
- Capajebo
#287 Re: Hidzab je ljudsko pravo!!
Odjedanput? Njet, prije vracanje korijenima, koliko se meni to svidjalo ili neanimals wrote: Ti vjerovatno mislis, da meni smetaju takkve obucene zene..
ne smetaju mi, samo pokusavam da svatim, cemu to odjedanput, kod zena iz Bosne ili
- animals
#288 Re: Hidzab je ljudsko pravo!!
Pa dobro, samo ona zna kako joj je..Capajebo wrote:Odjedanput? Njet, prije vracanje korijenima, koliko se meni to svidjalo ili neanimals wrote: Ti vjerovatno mislis, da meni smetaju takkve obucene zene..
-
mirzaaa33
#289 Re: Hidzab je ljudsko pravo!!
Ne isključuju se muslimanke iz društva, to podmetanje je još jedan razlog zašto sam protiv. Većina zaposlenih žena, Bošnjakinja u sudovima su muslimanke.beautyfool wrote:Ne razumijem zasto su zabranjeni, kod nas citava drzava funkcionise na osnovu 3 podjele, podjimo od predsjednika pa do ministarstva i ostalo, sve je uredno podjeljeno i sve se zna, ko je ciji i gdje ko pripada a zabranom hidzaba se svjesno iskljucuju samo muslimanke iz drustva.mirzaaa33 wrote:Ne znam šta je problem. Zabraneni vjerski simboli, država i društvo i pojedinci nastavili funkcionisati kao i prije. Sve je OK.
- Capajebo
#290 Re: Hidzab je ljudsko pravo!!
Muslimanke koje praktikuju svoju vjeru i pridrzavaju se propisa vjere se iskljucuju. Eto, da budemo malo precizniji 
- beautyfool
#291 Re: Hidzab je ljudsko pravo!!
Iskljucuju, jer te muslimanke po imenu mogu komotno biti i ateisti a da im je samo ime muslimansko? zasto bi im ja vjerovala? dakle, mi muslimani nemamo dostojne predstavnike svog naroda, nase zene se iskljucuju iz drustva.mirzaaa33 wrote:Ne isključuju se muslimanke iz društva, to podmetanje je još jedan razlog zašto sam protiv. Većina zaposlenih žena, Bošnjakinja u sudovima su muslimanke.beautyfool wrote:Ne razumijem zasto su zabranjeni, kod nas citava drzava funkcionise na osnovu 3 podjele, podjimo od predsjednika pa do ministarstva i ostalo, sve je uredno podjeljeno i sve se zna, ko je ciji i gdje ko pripada a zabranom hidzaba se svjesno iskljucuju samo muslimanke iz drustva.mirzaaa33 wrote:Ne znam šta je problem. Zabraneni vjerski simboli, država i društvo i pojedinci nastavili funkcionisati kao i prije. Sve je OK.
- animals
#292 Re: Hidzab je ljudsko pravo!!
Ni muskarac ne moze kao sudija da obuce kratke hlacice i majicu..
Ima neka pravila oblacenja..
Ima neka pravila oblacenja..
- ultima_palabra
#293 Re: Hidzab je ljudsko pravo!!
Može biti i ova sa hidžabom da je ateista, da to nosi radi fazonabeautyfool wrote:[
Iskljucuju, jer te muslimanke po imenu mogu komotno biti i ateisti a da im je samo ime muslimansko? zasto bi im ja vjerovala? dakle, mi muslimani nemamo dostojne predstavnike svog naroda, nase zene se iskljucuju iz drustva.
- Capajebo
- animals
#295 Re: Hidzab je ljudsko pravo!!
Cuj ove provale..mi muslimani nemamo predstavnike svog naroda..beautyfool wrote: Iskljucuju, jer te muslimanke po imenu mogu komotno biti i ateisti a da im je samo ime muslimansko? zasto bi im ja vjerovala? dakle, mi muslimani nemamo dostojne predstavnike svog naroda, nase zene se iskljucuju iz drustva.
to izmisljen novi narod
- beautyfool
#296 Re: Hidzab je ljudsko pravo!!
ja ne znam nekog drugog da se ubraja pod bosnjake osim muslimana a ako ti znas, bujrum, reci?animals wrote:Cuj ove provale..mi muslimani nemamo predstavnike svog naroda..beautyfool wrote: Iskljucuju, jer te muslimanke po imenu mogu komotno biti i ateisti a da im je samo ime muslimansko? zasto bi im ja vjerovala? dakle, mi muslimani nemamo dostojne predstavnike svog naroda, nase zene se iskljucuju iz drustva.
to izmisljen novi narod
- arzuhal
#297 Re: Hidzab je ljudsko pravo!!
Jel' ono Hanna Arendt rekla kako će se ljudi koji različito razmišljaju ipak moći dogovoriti oko nečeg (ili će naći nešto zajedničko i kompromisno, ili će argumenti jednih nadvladati argumente drugih pa će morati pristati) dok ljudi koji različito žele neće nikad...E na to vuče ova tema oko hidžaba, bilo na forumu bilo u votaži...Ergo, ukoliko isključimo dogovor, ostaje samo borba...Pa kom' opanci kom' lijepe lakirane ženske cipele koje se slažu s ešarpom i hidžabom
Ne bježim ni od jedne opcije, dapače
Ne bježim ni od jedne opcije, dapače
-
mirzaaa33
#298 Re: Hidzab je ljudsko pravo!!
Nemate ni člana u predsjedništvu pa ne kukate.. Treba vam i tu mjesto jedno, 4. članica.beautyfool wrote: Iskljucuju, jer te muslimanke po imenu mogu komotno biti i ateisti a da im je samo ime muslimansko? zasto bi im ja vjerovala? dakle, mi muslimani nemamo dostojne predstavnike svog naroda, nase zene se iskljucuju iz drustva.
Last edited by mirzaaa33 on 09/06/2016 16:07, edited 1 time in total.
- animals
#299 Re: Hidzab je ljudsko pravo!!
Sad imaju li ili nemaju Bosnjaci svoje predstavnike..beautyfool wrote:ja ne znam nekog drugog da se ubraja pod bosnjake osim muslimana a ako ti znas, bujrum, reci?animals wrote:Cuj ove provale..mi muslimani nemamo predstavnike svog naroda..beautyfool wrote: Iskljucuju, jer te muslimanke po imenu mogu komotno biti i ateisti a da im je samo ime muslimansko? zasto bi im ja vjerovala? dakle, mi muslimani nemamo dostojne predstavnike svog naroda, nase zene se iskljucuju iz drustva.
to izmisljen novi narod
- animals
#300 Re: Hidzab je ljudsko pravo!!
Pored Srba, Hrvata i Bosnjaka, moramo priznati jos i nase narode,
Pravoslavce, Katolike i Muslimane..koji nemaju nikakva prava u drzavi..
Pravoslavce, Katolike i Muslimane..koji nemaju nikakva prava u drzavi..