Dzamija za dzamijom

Post Reply
Kwaheri

Post by Kwaheri »

dr. wrote:Potaknut ovom neracionalon mržnjom prema džamijama dadoh jučer na džumi prilog za izgradnju porušene džamije u Prači, izgrađenu 1541. godine koju srušiše Srbi kao i samo mjesto. Ljudi iz Prače su zamolili sve vjernike da pomognu izgradnju džamije, i divno je vidjeti da vjernici u velikom broju doniraju i na taj način grade džamije.
eto ova je tema dala prve rezultate :D :) :wink:
JBT

Post by JBT »

Potaknut ovom neracionalon mržnjom prema džamijama dadoh jučer na džumi prilog za izgradnju porušene džamije u Prači, izgrađenu 1541. godine koju srušiše Srbi kao i samo mjesto. Ljudi iz Prače su zamolili sve vjernike da pomognu izgradnju džamije, i divno je vidjeti da vjernici u velikom broju doniraju i na taj način grade džamije.
Podrzavam. Svaka cast.
Samo, ako vec hoces da te Allah cuje kako treba, ne radi nista kad si potaknut necijom mrznjom.
Jer SANU ima istu takvu taktiku i na taj nacin sa tobom moze manipulisati.
Last edited by JBT on 24/09/2005 19:31, edited 1 time in total.
Kwaheri

Post by Kwaheri »

JBT wrote:
Potaknut ovom neracionalon mržnjom prema džamijama dadoh jučer na džumi prilog za izgradnju porušene džamije u Prači, izgrađenu 1541. godine koju srušiše Srbi kao i samo mjesto. Ljudi iz Prače su zamolili sve vjernike da pomognu izgradnju džamije, i divno je vidjeti da vjernici u velikom broju doniraju i na taj način grade džamije.
Podrzavam. Svaka cast.
Samo, ako vec hoces da te Allah cuje kako treba, ne radi nista kad si potaknut necijom mrznjom.
evo pala je i prva fetwa :D
dr.

Post by dr. »

JBT wrote: Jarane, SANU-u odgovara prekomjerno gradjenje novih bilo kojih vjerskih objekata u BiH. To cementira ono sto je u ratu postignuto.
A ne bi im ni odgovaralo preusmjeravanje ekonomskih sredstava u odnosu na ovo sto se danas radi. Ojacalo bi drzavu a i time njene karakteristike i lobi u svijetu. To im bas nikako ne bi odgovaralo.
Vama Srbima odgovora podjela Bosne i Hercegovine, a rušenje džamija je dio krstaške tradicije i višestoljetnog generisanja mržnje. Ali što više budete ispoljavali tu mržnju, to će reakcija na drugoj strani biti veća. Sila akcije, izaziva silu reakcije. Njutnov zakon.
dr.

Post by dr. »

JBT wrote:
Podrzavam. Svaka cast.
Očigledno da brkaš pojmove. Po toj logici BiH ne bi trebala tužiti Jugoslaviju za agresiju i genocid. Smiješno.
JBT

Post by JBT »

Podrzavam. Svaka cast.
dr.

Post by dr. »

dr. wrote:
JBT wrote:
Podrzavam. Svaka cast.
Očigledno da brkaš pojmove. Po toj logici BiH ne bi trebala tužiti Jugoslaviju za agresiju i genocid. Smiješno.
JBT

Post by JBT »

Vama Srbima odgovora podjela Bosne i Hercegovine, a rušenje džamija je dio krstaške tradicije i višestoljetnog generisanja mržnje. Ali što više budete ispoljavali tu mržnju, to će reakcija na drugoj strani biti veća. Sila akcije, izaziva silu reakcije. Njutnov zakon.
Jel pri tome mislis i na Sergeja Brabareza, Nenada Markovica, Gojka Berica, Marka Vesovica, Bogica Bogicevica, Vladu Divjaka......
I ti si malo manje obdaren. Ne znas, izgleda ni citati.
zlata

Post by zlata »

Ove nove dzamije su vecinom RUZNE. Neke su bas... :shock:..ne znam ni sta bi rekla!!??? Dabome da je trebalo obnov'ti vecinu dzamija...i po potrebi izgraditi kud-kad treba, nove. Meni je dzamija vazan simbol...i vazna ustanova.

Samo...pitam se...sta nam je danas najvaznije? JOSTE dzamija...sa 4 munare...ILI nove ceste, skole, bolnice, drustveni domovi, tvornice.
Ja se planiram vrat'ti u BiH...i mene brine kud ce moje djete hodati. Klanjati vazda moze...i na svom pragu...a kako stvari stoje...po vecini manjih kasaba...gostion'ce i krcme (takozvane KAFANE...u kojima se slabo pije kafa) su najvazniji "drustveni" centri.

Kakav je to musliman...koji sve ulaze u dzamije...a neja posla, grozne skole, jos gore bolnice, nidje tvornice, omladina mu se opija i drogira od dosade! OD SAFA SE NE MERE ZIV'TI!
Cudi me...kraj ovih alarmantnih vijesti...o ogromnom postotku %%%% NEPISMENIH...da je glavna tema...dzamije.
dr.

Post by dr. »

JBT wrote:
Jel pri tome mislis i na Sergeja Brabareza, Nenada Markovica, Gojka Berica, Marka Vesovica, Bogica Bogicevica, Vladu Divjaka......
Ne jer se Sergej Barbarez izjašnjava kao Bosanac, Nenad također, Marko Vešović Crnogorac, a Divijak Bosancem. Ostale koje si naveo ističu primarno bosanstvo i bosanski patriotizam. Mislio sam prije svega na tebe i tebi slične poput Mirka Mikerevića koji je ostao tokom opsade u Sarajevu i radio kao sudija, navodno se zalagao za multietničku BiH; a nakon rata po nalogu DB RS-a napisao pamflet knjigu o hiljadama masovnih grobnica za Srbe u sarajevu i isto toliko logora, prema vlastitom priznanju. Ipak priznao je svoje nedjelo.
I ti si malo manje obdaren. Ne znas, izgleda ni citati.
Onda ti ne znaš pisati.
dr.

Post by dr. »

zlata wrote:Ove nove dzamije su vecinom RUZNE. Neke su bas... :shock:..ne znam ni sta bi rekla!!??? Dabome da je trebalo obnov'ti vecinu dzamija...i po potrebi izgraditi kud-kad treba, nove. Meni je dzamija vazan simbol...i vazna ustanova.

Samo...pitam se...sta nam je danas najvaznije? JOSTE dzamija...sa 4 munare...ILI nove ceste, skole, bolnice, drustveni domovi, tvornice.
Ja se planiram vrat'ti u BiH...i mene brine kud ce moje djete hodati. Klanjati vazda moze...i na svom pragu...a kako stvari stoje...po vecini manjih kasaba...gostion'ce i krcme (takozvane KAFANE...u kojima se slabo pije kafa) su najvazniji "drustveni" centri.

Kakav je to musliman...koji sve ulaze u dzamije...a neja posla, grozne skole, jos gore bolnice, nidje tvornice, omladina mu se opija i drogira od dosade! OD SAFA SE NE MERE ZIV'TI!
Cudi me...kraj ovih alarmantnih vijesti...o ogromnom postotku %%%% NEPISMENIH...da je glavna tema...dzamije.
Pa onda se vrati na temu o najljepšim katedralama.
JBT

Post by JBT »

Dobro, posto tvrdis da znas citati, na osnovu cega ovo zakljucujes.
Ne jer se Sergej Barbarez izjašnjava kao Bosanac, Nenad također, Marko Vešović Crnogorac, a Divijak Bosancem.
Dakle priznajes postojanje nacije Bosanac, inace, svi Srbi su po tebi neprijatelji BiH samim tim jer se izjasnjavaju kao Srbi, Crnogorci su bolji ljudi od Srba pa je tako kriminalac Crnogorac bolji od Gojka Berica i Bogica Bogicevica koji je Srbin. Bez obzira sto time dovodis u pitanje velicinu Allaha time sto diskriminacijom ponizavas njegovu odluku kad su u pitanju omjer njegove odluke i jedne ljudske jedinke.
Mislio sam prije svega na tebe i tebi slične poput Mirka Mikerevića koji je ostao tokom opsade u Sarajevu i radio kao sudija, navodno se zalagao za multietničku BiH; a nakon rata po nalogu DB RS-a napisao pamflet knjigu o hiljadama masovnih grobnica za Srbe u sarajevu i isto toliko logora, prema vlastitom priznanju. Ipak priznao je svoje nedjelo.
Je li uvijek tako, kada ti nestane argumenata pocnes izbacivati propagandu pokupljenu na skupovima koji direktno sprovode namjere SANU-a?
Mene trpati u te kontexte je smijesno. Tragicno ne moze biti jer nisi toliko bitan da bi mogao biti tragican po nesto.
A da ti nisi tamo neki Seseljev radikal ili , ipak, placenik SANU-a?
:)
dr.

Post by dr. »

JBT wrote:
Dobro, posto tvrdis da znas citati, na osnovu cega ovo zakljucujes.
Na osnovu tvog posta u kojem me "savjetuješ" da ne pomažem gradnju džamija.
Ne jer se Sergej Barbarez izjašnjava kao Bosanac, Nenad također, Marko Vešović Crnogorac, a Divijak Bosancem.
Dakle priznajes postojanje nacije Bosanac, inace, svi Srbi su po tebi neprijatelji BiH samim tim jer se izjasnjavaju kao Srbi, Crnogorci su bolji ljudi od Srba pa je tako kriminalac Crnogorac bolji od Gojka Berica i Bogica Bogicevica koji je Srbin. Bez obzira sto time dovodis u pitanje velicinu Allaha time sto diskriminacijom ponizavas njegovu odluku kad su u pitanju omjer njegove odluke i jedne ljudske jedinke.
Bio sam vrlo precizan, i ni u kojem slučaju nema veze sa tvojim blebetanjem.
Mislio sam prije svega na tebe i tebi slične poput Mirka Mikerevića koji je ostao tokom opsade u Sarajevu i radio kao sudija, navodno se zalagao za multietničku BiH; a nakon rata po nalogu DB RS-a napisao pamflet knjigu o hiljadama masovnih grobnica za Srbe u sarajevu i isto toliko logora, prema vlastitom priznanju. Ipak priznao je svoje nedjelo.
Je li uvijek tako, kada ti nestane argumenata pocnes izbacivati propagandu pokupljenu na skupovima koji direktno sprovode namjere SANU-a?
Mene trpati u te kontexte je smijesno.

Da li si ti Srbin? Za početak fer pitanje.
JBT

Post by JBT »

Kopiraj taj post.
Nisi bio precizan ako mislis da blebecem. Demantuj moje blebetanje.

Zasto pitas?
dr.

Post by dr. »

JBT wrote:
Kopiraj taj post.
Nisi bio precizan ako mislis da blebecem. Demantuj moje blebetanje.

Zasto pitas?
Eto vidiš i sam koliko si iskren. Jel se bojiš odgovoriti?
JBT

Post by JBT »

Pa zasto ti ne odgovoris?
Zar nije bezze da te neko nesto pita a nece da kaze zasto pita?
:-)
dr.

Post by dr. »

JBT wrote:Pa zasto ti ne odgovoris?
Pa izbjegavanje odgovora, je gore nego da si odmah rekao da si Srbin.
hananah

Post by hananah »

Zeno, mozes ti mene nazivati cetnikom ako zelis, no ja znam ko sam i sto sam.
Jednom napisah da u BiH vlada bijela kuga upravo zato sto ljudi nemaju posla, od silnih bogomolja se zaboravilo na privredu i ekonomiju. Ko je odgovoran za bijelu kugu? Pa takvi kao ti zeno! Zasto? Zato sto ne misle dalje od dzamije :( Na zalost, bog nikome ne baca kruh s neba, i potrebno ga je zaraditi, no, to je itekako onemoguceno. No, sto ja to tebi govorim :( Ti nemas takvih problema, ti si u "cijenjenim, popularnim i modernim" redovima. Zeno takodjer znas da se za pokrivanje dobiva 300 km mjesecno, plata jednog radnika :( Manje od plate jedne cistacice, a nije potrebno da se ledja pognu, potrebno je samo kupiti maramu i biti redovna u dzamijama :( Pa zar je to pravedno? I zar nas to vodi u neku buducnost? Sta ce biti kada vam braca Arapi vise ne budu velikodusno otvarali slajpek?
Nemam nista protiv bogomolja, ali ima i nas koji ih bas ne posjecujemo, radije bismo posjetili neku biblioteku, isli na neke javne tribine, radije bismo da zaradjujemo koliko vrijedimo (ali ne vjerski i politicki) nego profesionalno koliko vrijedimo. Ni po babi ni po stricevima.
Tako samo vi idite u bogomolje, to je ok, vazda je i bilo ok, i gradite i bogomolje...ali gdje se vidite za 10, 20 godina kad donacije Arapa presuse? I hajde sto sebe vodite u propast, ali sto i mi propadamo s vama, ni krivi ni duzni. To je tuga moja zeno :(
dr.

Post by dr. »

dr. wrote:
JBT wrote:Pa zasto ti ne odgovoris?
JBT

Post by JBT »

E, jes ti teorija, svaka ti cast.
Koliko je tebi godina?
(pazi, ja ne znam hoces li me slagat, ali, pazi, Allah je jedan i gospodar je svih svjetova i nikakvo ti ucenje nece pomoc da se ispravis ako slazes, svjesno zbog radi licne koristi i u svrhu manipulisanja)
dr.

Post by dr. »

JBT wrote:
E, jes ti teorija, svaka ti cast.
Koliko je tebi godina?
(pazi, ja ne znam hoces li me slagat, ali, pazi, Allah je jedan i gospodar je svih svjetova i nikakvo ti ucenje nece pomoc da se ispravis ako slazes, svjesno zbog radi licne koristi i u svrhu manipulisanja)
Još izbjegavaš odgovor? Džabi ti je sad skretanje s teme. Jeli te strah priznati ili je u pitanju nešto drugo?
JBT

Post by JBT »

A ti se drzis teme svojim pitanjima.... :shock:

Zasto izbjegavas odgovore?
Ako cemo o privatnim stvarima onda moramo prvo o sebi pa onda pitati druge.
dr.

Post by dr. »

JBT wrote:A ti se drzis teme svojim pitanjima.... :shock:

Zasto izbjegavas odgovore?
Ako cemo o privatnim stvarima onda moramo prvo o sebi pa onda pitati druge.
Zaista si providan. Mislim, čovjek koji govori i morališe o društvenim potrebama, otvara teme o džamijama, nije u stanju reći da li je Srbin. Toliko o iskrenosti. Dakle ne želiš reći da li si Srbin?
JBT

Post by JBT »

Zar ne mislis da ulazis u domen privatnoga?
A ujedno skreces sa teme.
dr.

Post by dr. »

JBT wrote:Zar ne mislis da ulazis u domen privatnoga?
A ujedno skreces sa teme.
Vjeruj mi da si mi sve rekao na ovaj način izbjegavanjem odgovora, mnogo jasnije nego da si to uradio direktno. Inače tema ti je doživjela kontraefekat, jer koliko mogu primjetiti samo nebošnjaci govore protiv izgradje džamija, što je i razumljivo kada znamo da su Srbi u proteklom ratu klali vlastite komšije u istočnoj Bosni, ali i na Grbavici.
Post Reply