SFF 2023
Moderator: _BataZiv_0809
-
Škobo Habu
#276 Re: SFF 2023
Direkciji festivala MTel zavuk'o pod rebra. Al' šta je to za sarajevsku kvazielitu od muzičara, glumaca, influensera, pozera i umišljenih faca željnih pažnje u obliku kamera i bliceva, koja jedva čeka svojih pet minuta na godišnjem nivou?
- konektovan
- Vozim: Francusku kantu
#277 Re: SFF 2023
Uvreda je ovo za fgr svijet kojem pripada piupiu i ostale dame,..Horcrux wrote: ↑16/08/2023 11:00Ne bi mi bilo mrsko da na FBu nadjem izjavu:
Trazi zena odgovornost - to je sve.Ispred Grada Sarajeva tražim konkretnu odgovornost, ukoliko žele nastavak saradnje sa ovom gradskom administracijom.
Konkretna odgovornost podrazumijeva ostavku osobe zadužene za ovaj dio programa i selekciju filmova u ovom programu.
Grad podržava festival kao veliku kulturnu manifestaciju, ali ovakvi udari nanose nemjerljivu štetu festivalu i Gradu Sarajevu.
Zato je važno da organizatori festivala preuzmu odgovornost za ovakve pokušaje revizionizma i narušavanja dostojanstva Grada koji jeste uvijek bio otvoren za druge, ali dobronamjerne, i naći ćemo načina da se suprotstavimo nedobronamjernima.
@piupiu Sta je ovdje tacno diletantski? Na koji nacin ova gore izjava rusi SFF?
- Hajvan
#278 Re: SFF 2023
(sff) ne valja odredjenom broju ljudi
a ovo je jos jedan dokaz zasto ne kupujem srpskohrvatske/hrvatskosrpske proizovde i usluge.
a ovo je jos jedan dokaz zasto ne kupujem srpskohrvatske/hrvatskosrpske proizovde i usluge.
- tramvajtrojka
#279 Re: SFF 2023
hoce mentalna bijeda da nas totalno svuce u jarak, da bi mogli jos zesce pljuvati kako nista ne valja ovdje i kako je sve crnilo nista novo kasabizacija Sarajeva se nastavlja punom parom, uzela je maha zadnjih pet godina samo tako od izgradnje do svega ostalog dolazi se do maksimalnog miniranja i gnusanja kad postanemo palanka tada ce biti kasno i tada ce isti ovi kukati kako smo postali vukojebina
znas nas jebo nas
-
mali_balon
#280 Re: SFF 2023
Kad avdo izbaci vjersko politcki (citaj sda) komponentu iz filmova to ce biti najbolji dokumentarni filmovi....tako ih ja gledam kad narator pocne o vjeri i politic ja to ne registrujem...mada su pojedini likovi dovedeni u njegove filmove da to malo poguraju a mogli su dovesti vise normalnog svijeta tj pravih patriota i boraca...ali opet svaka mu cast na entuzijazmu i zalaganju da napravi takve filmove jer vlast nece, a u rs takvi filmovi su entitetski projekt gdje se velicaju brigade vojska i ostala ikongrafijaDaysleepeR wrote: ↑16/08/2023 11:20Avdini filmovi su jako vrijedni, i on zaslužuje nagradu neke vrste to je sigurno.LSD wrote: ↑16/08/2023 11:09
Bas zato treba ukinuti ovu sprdnju od festivala.
Svaki festival koji drzi do sebe itekako gleda sta se predstavlja na njemu...kako to da nikad za 20 godina nisu pustili nijedan film Avde Huseinovica koji se bavi istinama, to ne moze proci nikako na SFF - ali zato moze proci film gdje se velicaju cetnici... tome treba stati na kraj, jer ce se sutra Mladic ili Karadzic prikazivati kao pozitivci.
Mislim da se ne prikazuju na SFF-u jer ne zadovoljavaju tehničke standarde.
Možda griješim.
Scream For Me Sarajevo je film koji je dobio dvije nagrade na SFF-u a koji bez dlake na jeziku govori o svemu što se dešavalo u ratu u Sarajevu.
Siguran sam da SFF nema nikakav problem sa istinom.
Ovo je diletantski propust, SFF prolazi kroz smjenu generacija.
-
HelaS
#281 Re: SFF 2023
Konačno je vrijeme da se dio SFF prenese i u Olovo, da provinicijalci prestanu ujedati i pokazivati sitnu pakostŠkobo Habu wrote: ↑16/08/2023 11:22 Direkciji festivala MTel zavuk'o pod rebra. Al' šta je to za sarajevsku kvazielitu od muzičara, glumaca, influensera, pozera i umišljenih faca željnih pažnje u obliku kamera i bliceva, koja jedva čeka svojih pet minuta na godišnjem nivou?
- So What!
#282 Re: SFF 2023
SFF uredno ima projekcije i na Ilidži u centru Safet Zajko i to prikazuju se ovi najpopularniji filmovi.Truba wrote: ↑15/08/2023 21:59 Ja ne idem na sff otkako sam se preselio na ilidzu a prije toga istocno...oko 10 godina
Znaci sff dobacuje negdje do ravene na malti...to mu je domet
A ovo s ovim filnom samo pokazuje odnos organizatora prema filmu...DAKLE NISTA ONI NE GLEDAJU
![]()
Klasicna boljka u bosni
Grad filmau kojem djelatnici film festivala ne gledaju filmove koje pustaju
Kopi pejst generacija
Ulaznice za SFF su mahom rasprodane, ostane ulaznica, istina, za neke manje projekcije, kratke filmove ili neke filmove u manjem programu, ali uglavnom projekcije su iznimno posjećene i do ulaznica je veoma teško ponekad doći.
Npr. Asteroid City od Wes Andersona je već bio rasprodat prvi dan prodaje na svih šest lokacija, dok je za Kiss the Future, negdje oko podne prvog dana prodaje, ostalo ulaznica samo za Otvoreno kino Novi Grad.
Čak i na besplatnoj pretprojekciji u četvrtak, emitovan je film Slike iz života udarnika, film iz 1972. godine, restauriran i bio je pun Metalac.
Tako da gledaju ljudi filmove i dalje, ali nekom je ovaj događaj baš trn u oku, ja garantujem da je upravo ljudima koji ne gledaju filmove, pa vide samo omladinu kako se šeta gradom, muziku kako udara iz ugostiteljskih objekata i sere kako je to festival pijanstva i kiča, a ustvari ne vidi ogroman broj ljudi na projekcijama, koji ustvari uživaju u filmovima.
- DaysleepeR
#283 Re: SFF 2023
Uz sve rečeno, ne bi valjalo da SFF izgubi regionalni primat.
A vi vidite šta ćete.
A vi vidite šta ćete.
-
Škobo Habu
#284 Re: SFF 2023
Pusti ti Olovo na miru. U Olovu se jadva skupi sto ljudi na dženazi, jer su SDA i Alijine sitne duše uništile sve i otjerali 80% stanovništva vani.
To što se pronaša'o u mom komentaru, eh, druže, to je tvoj problem. Pozdrav iz Sarajeva.
- tramvajtrojka
#285 Re: SFF 2023
ma svi ovi sto pljuju po sffu nisu uzeli niti jednu ulaznicu za projekcije, niti idu na njih i onda nadju pricati ne valja ovo ne valja ono , ja sam ove godine uzeo karte za sedam različitih projekcija i uzivancija je bilo posjetiti sve projekcijeSo What! wrote: ↑16/08/2023 11:26SFF uredno ima projekcije i na Ilidži u centru Safet Zajko i to prikazuju se ovi najpopularniji filmovi.Truba wrote: ↑15/08/2023 21:59 Ja ne idem na sff otkako sam se preselio na ilidzu a prije toga istocno...oko 10 godina
Znaci sff dobacuje negdje do ravene na malti...to mu je domet
A ovo s ovim filnom samo pokazuje odnos organizatora prema filmu...DAKLE NISTA ONI NE GLEDAJU
![]()
Klasicna boljka u bosni
Grad filmau kojem djelatnici film festivala ne gledaju filmove koje pustaju
Kopi pejst generacija
Ulaznice za SFF su mahom rasprodane, ostane ulaznica, istina, za neke manje projekcije, kratke filmove ili neke filmove u manjem programu, ali uglavnom projekcije su iznimno posjećene i do ulaznica je veoma teško ponekad doći.
Npr. Asteroid City od Wes Andersona je već bio rasprodat prvi dan prodaje na svih šest lokacija, dok je za Kiss the Future, negdje oko podne prvog dana prodaje, ostalo ulaznica samo za Otvoreno kino Novi Grad.
Čak i na besplatnoj pretprojekciji u četvrtak, emitovan je film Slike iz života udarnika, film iz 1972. godine, restauriran i bio je pun Metalac.
Tako da gledaju ljudi filmove i dalje, ali nekom je ovaj događaj baš trn u oku, ja garantujem da je upravo ljudima koji ne gledaju filmove, pa vide samo omladinu kako se šeta gradom, muziku kako udara iz ugostiteljskih objekata i sere kako je to festival pijanstva i kiča, a ustvari ne vidi ogroman broj ljudi na projekcijama, koji ustvari uživaju u filmovima.
sinoc na onako odvratnom vremenu je metalac bio pun
- skrbavi-admin
#286 Re: SFF 2023
koja smjena gemeracija pa zavaljuju ga ljudi od sake do lakta gdje god mogu to je idiotu vidljivo da sve planski olosh radi
- So What!
#287 Re: SFF 2023
Ja razumijem da festival ima toliko neprijatelja među polupismenim narodom koji hrače svaku noć na isti putem društvenih mreža, jer nema pametnija posla, ali mi nije jasno odakle ovolika mržnja na forumu, ovdje bi valjda trebao da se okuplja pismen svijet.tramvajtrojka wrote: ↑16/08/2023 11:24hoce mentalna bijeda da nas totalno svuce u jarak, da bi mogli jos zesce pljuvati kako nista ne valja ovdje i kako je sve crnilo nista novo kasabizacija Sarajeva se nastavlja punom parom, uzela je maha zadnjih pet godina samo tako od izgradnje do svega ostalog dolazi se do maksimalnog miniranja i gnusanja kad postanemo palanka tada ce biti kasno i tada ce isti ovi kukati kako smo postali vukojebina
znas nas jebo nas![]()
Evo ih prizivaju dokumentarce Avde Husejinovića, koji jesu dobri da se čovjek edukuje o zločinima u pojedinim mjestima, ali se radi o polu-amaterskim dokumentarcima, ideološki obojenim, koji osim informativne, nemaju nikakvu umjetničku vrijednost i eto to meni nije jasno kako ljudi uopšte mogu da miješaju.
-
Dimu1927
#288 Re: SFF 2023
Dok im recimo sluzbeni prenos na bht zadovoljava tehnicki standard u rezoluciji ko sa olimpijade 84DaysleepeR wrote: ↑16/08/2023 11:20Avdini filmovi su jako vrijedni, i on zaslužuje nagradu neke vrste to je sigurno.LSD wrote: ↑16/08/2023 11:09
Bas zato treba ukinuti ovu sprdnju od festivala.
Svaki festival koji drzi do sebe itekako gleda sta se predstavlja na njemu...kako to da nikad za 20 godina nisu pustili nijedan film Avde Huseinovica koji se bavi istinama, to ne moze proci nikako na SFF - ali zato moze proci film gdje se velicaju cetnici... tome treba stati na kraj, jer ce se sutra Mladic ili Karadzic prikazivati kao pozitivci.
Mislim da se ne prikazuju na SFF-u jer ne zadovoljavaju tehničke standarde.
Možda griješim.
Scream For Me Sarajevo je film koji je dobio dvije nagrade na SFF-u a koji bez dlake na jeziku govori o svemu što se dešavalo u ratu u Sarajevu.
Siguran sam da SFF nema nikakav problem sa istinom.
Ovo je diletantski propust, SFF prolazi kroz smjenu generacija.
Mozda grijesim ali ipak gdje ces da ugledni gosti iz srbije gledaju avdine dokumentarce da gledaju kako su ubijana djeca i zene, da cuju rijeci cetnik ili srpski agresor... treba se ulizivat samo
- Velkoski
- ModeratorNaBezCenzure
- Vozim: Golf 7 GTI
#289 Re: SFF 2023
da, par stotina mitskih bića gleda filmove, slažem se 
- DaysleepeR
#290 Re: SFF 2023
Na SFF-uz imaš ljude koji gledaju filmove, imaš ljude koji partijaju.
Jako malo ljudi i gleda filmove i partija.
Isto tako imaš bruku ljudi iz branše koji dođu da dogovaraju nove projekte i njih ćeš naći na ovim zvaničnim partijima SFF-a gdje ovi obični partijaneri ne mogu ući.
A ovih kafanskih nezvaničnih a i privatnih partija po stanovima imaš mali milion.
Jako malo ljudi i gleda filmove i partija.
Isto tako imaš bruku ljudi iz branše koji dođu da dogovaraju nove projekte i njih ćeš naći na ovim zvaničnim partijima SFF-a gdje ovi obični partijaneri ne mogu ući.
A ovih kafanskih nezvaničnih a i privatnih partija po stanovima imaš mali milion.
-
HelaS
#291 Re: SFF 2023
Nema ti danas projekcija, Žalost je. Dođi sutraŠkobo Habu wrote: ↑16/08/2023 11:29Pusti ti Olovo na miru. U Olovu se jadva skupi sto ljudi na dženazi, jer su SDA i Alijine sitne duše uništile sve i otjerali 80% stanovništva vani.
To što se pronaša'o u mom komentaru, eh, druže, to je tvoj problem. Pozdrav iz Sarajeva.![]()
-
Dimu1927
#292 Re: SFF 2023
Film o cetnicima vrhunac umjetnicke vrijednosti hahahaha bas i jeste za taj pismen svijet... za podrumase za koje su ovi nepismeni ginuliSo What! wrote: ↑16/08/2023 11:30Ja razumijem da festival ima toliko neprijatelja među polupismenim narodom koji hrače svaku noć na isti putem društvenih mreža, jer nema pametnija posla, ali mi nije jasno odakle ovolika mržnja na forumu, ovdje bi valjda trebao da se okuplja pismen svijet.tramvajtrojka wrote: ↑16/08/2023 11:24
hoce mentalna bijeda da nas totalno svuce u jarak, da bi mogli jos zesce pljuvati kako nista ne valja ovdje i kako je sve crnilo nista novo kasabizacija Sarajeva se nastavlja punom parom, uzela je maha zadnjih pet godina samo tako od izgradnje do svega ostalog dolazi se do maksimalnog miniranja i gnusanja kad postanemo palanka tada ce biti kasno i tada ce isti ovi kukati kako smo postali vukojebina
znas nas jebo nas![]()
Evo ih prizivaju dokumentarce Avde Husejinovića, koji jesu dobri da se čovjek edukuje o zločinima u pojedinim mjestima, ali se radi o polu-amaterskim dokumentarcima, ideološki obojenim, koji osim informativne, nemaju nikakvu umjetničku vrijednost i eto to meni nije jasno kako ljudi uopšte mogu da miješaju.
- konektovan
- Vozim: Francusku kantu
#293 Re: SFF 2023
To zavisi od glavnih ljudi SFF. Naravno da ne bi valjalo..ali vise novca, vise sranja izgleda..DaysleepeR wrote: ↑16/08/2023 11:28 Uz sve rečeno, ne bi valjalo da SFF izgubi regionalni primat.
A vi vidite šta ćete.
- n+1
#294 Re: SFF 2023
Tu si se zajebao.So What! wrote: ↑16/08/2023 11:30... ovdje bi valjda trebao da se okuplja pismen svijet.tramvajtrojka wrote: ↑16/08/2023 11:24
znas nas jebo nas![]()
- tramvajtrojka
#295 Re: SFF 2023
Smijurija u Sarajevu je postalo trend da se sve minira i svuce na nivo palanke, pa ako je to put kojim cemo ici bujrum neka se zadovolje generacije bilo je bolje spavati na klupi u parku 86e kad si bio jedna beznacajna sredina, ako ce time biti zadovoljene sitne duse neka ce vala al nek kasnije ne kukaju kako se nista ne desava niti gradi u gradu i kako nas svi prestigoseSo What! wrote: ↑16/08/2023 11:30Ja razumijem da festival ima toliko neprijatelja među polupismenim narodom koji hrače svaku noć na isti putem društvenih mreža, jer nema pametnija posla, ali mi nije jasno odakle ovolika mržnja na forumu, ovdje bi valjda trebao da se okuplja pismen svijet.tramvajtrojka wrote: ↑16/08/2023 11:24
znas nas jebo nas![]()
-
Giancarlo
#296 Re: SFF 2023
Po meni, ovaj festival je sve skupa u padu vec, ali to se nece manifestovati tako brzo i preko noci. Strancima ce jos godinama biti kao neki dogadaj, ali ide to pomalo nizbrdo, ali barem ce biti turista u hiljadama, a vecina ostalog...
-
Škobo Habu
#297 Re: SFF 2023
SFF je taj primat imao i prije deset godina kad uopšte nije bilo širenja na regionalno tržište serija i sapunica.DaysleepeR wrote: ↑16/08/2023 11:28 Uz sve rečeno, ne bi valjalo da SFF izgubi regionalni primat.
A vi vidite šta ćete.
No, realno gledajući, prije deset-petnaest godina akcenat je bio na dobrim filmovima i dokumentarcima, na radionicama i predavanjima, danas, recimo, na najčitanijem portalu u BiH ne možeš naći recenziju o nekom od favorita festivala?
Al', zato na dnevnom nivou imaš pedeset fotografija sa različitih iventa.
Last edited by Škobo Habu on 16/08/2023 11:35, edited 1 time in total.
- oldtajmer
#298 Re: SFF 2023
Organizatori Sarajevo Film Festivala (SFF) našli su se u neugodnoj situaciji nakon što je na ovogodišnjem izdanju CineLink dana filmske industrije predstavljen novi uradak koji se priprema u Srbiji, a veliča četnički pokret.
Tokom predstavljanja projekata u pripremi na SFF-u, što je i glavni cilj CineLinka koji povezuje filmske profesionalce iz regije, tamo se ove godine našao i film koji radi srpski reditelj i glumac Radoš Bajić, a nosi naslov Heroji Halyarda. U tom se filmu glorifikuje uloga četnika zbog spašavanja savezničkih pilota čiji su avioni u borbenim misijama tokom Drugog svjetskog rata oboreni nad područjem Jugoslavije.
Producent filma i ujedno direktor srpske produkcijske kuće Contrast studios Nedeljko Bajić kazao je tokom sarajevskog predstavljanja kako je to njihov do sada najveći i najambiciozniji projekt. Dodao je da film sadrži poruke humanosti, čovjekoljublja, dobročinstva i herojstva.
“Naš projekt zato nije spektakl radi spektakla, iako u njemu imamo i monumentalne sekvence koje odražavaju herojstvo”, kazao je Bajić.
Tokom predstavljanja prikazani su i inserti iz filma koji bi trebao biti završen tokom jeseni, a na njima se vide četnici kao “dobri momci” koji su prijatelji savezničkih pilota.
Operacija Halyard bio je naziv za misiju koju su 1944. godine uspostavili Amerikanci kako bi organizovali evakuaciju svojih i britanskih pilota oborenih nad Srbijom, a pri tom su se oslanjali na logističku podršku četnika Draže Mihailovića koji su kontrolisali dio teritorije pogodnog za uspostavljanje izletišta. Različiti izvori spominju brojku od nešto više od 400 pilota i drugih članova posade koji su na ovaj način spašeni.
Ta činjenica poslužila je kao temelj revizionističkog pristupa istorije Drugog svjetskog rata u Srbiji čiji je cilj prikazati četnike kao borce za slobodu, a ne kao saradnike okupatora, što su nedvojbeno bili.
- Velkoski
- ModeratorNaBezCenzure
- Vozim: Golf 7 GTI
#299 Re: SFF 2023
ps.
više poštujem Čevljanoviće, to je pravi reprezent bh. društva i nešto čega nema potrebe da se stidimo, poštenije je od ove nazor urbanosti na crvenom tepixu
pozz
više poštujem Čevljanoviće, to je pravi reprezent bh. društva i nešto čega nema potrebe da se stidimo, poštenije je od ove nazor urbanosti na crvenom tepixu
pozz
- DaysleepeR
#300 Re: SFF 2023
Jeste, ali ne sjede ostali skrštenih ruku.Škobo Habu wrote: ↑16/08/2023 11:34SFF je taj primat imao i prije deset godina kad uopšte nije bilo širenja na regionalno tržište serija i sapunica.DaysleepeR wrote: ↑16/08/2023 11:28 Uz sve rečeno, ne bi valjalo da SFF izgubi regionalni primat.
A vi vidite šta ćete.
No, realno gledajući, prije deset-petnaest godina akcenat je bio na dobrim filmovima i dokumentarcima, na radionicama i predavanjima, danas, recimo, na najčitanijem portalu u BiH ne možeš naći recenziju o nekom od favorita festivala?
Al', zato na dnevnom nivou imaš pedeset fotografija sa različitih iventa.
Region hoće da stigne i prestigne SFF, ne smije se stagnirati.