Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Meni su "dodali" unicredit tj verifikovali za samsung sat medjutim dobio sam sms da mi je verivikovan apple pay iako nikakve veze sa apay nemam ni iphone ni njihov sat ni nista
Nisam jos isprobao pa ne znam je li radi
nagibSA wrote: ↑09/08/2025 11:47
Zvao me covjek iz NLB banke jutros (operater vjerovatno), meščin da rece da je moguce dodati karticu samo na Garmin i Fitbit satove. Znaci Sljamsung, Wear OS, i fazoni nista. Cekam potvrdu i odgovor na email.
Može sigurno Samsung, FitBit i Garmin.
Ostali nemogu.
Nije logicno da moze samo Samsung a ostali Wear OS satovi ne. Analogno tome da mogu samo Samsung telefoni, a ostali Android telefoni ne.
Ista situacija kao i za VoLTE, kao ne mogu omoguciti za telefone koje nemaju tamo na spisku podrzanih, a ima situacija da radi i na drugim, samo kazes da imas telefon neki od tih podrzanih.
Znaci samsung sat moze po defaultu, bez da ih zoves da oni nesto omogucavaju?
nagibSA wrote: ↑09/08/2025 12:57
Nije logicno da moze samo Samsung a ostali Wear OS satovi ne. Analogno tome da mogu samo Samsung telefoni, a ostali Android telefoni ne.
Ista situacija kao i za VoLTE, kao ne mogu omoguciti za telefone koje nemaju tamo na spisku podrzanih, a ima situacija da radi i na drugim, samo kazes da imas telefon neki od tih podrzanih.
Znaci samsung sat moze po defaultu, bez da ih zoves da oni nesto omogucavaju?
HelaS wrote: ↑09/08/2025 15:47
Mnoge trgovine u BiH imaju POS terminale koji nisu bezkontaktni, moram karticu ugurati i unijeti PIN. Kako s njima i Gpay?
Google pay ide samo na beskontaktni pos
ne pamtim iskreno kad sam vidio onaj stari POS koji nije beskontaktni.
HelaS wrote: ↑09/08/2025 15:47
Mnoge trgovine u BiH imaju POS terminale koji nisu bezkontaktni, moram karticu ugurati i unijeti PIN. Kako s njima i Gpay?
Google pay ide samo na beskontaktni pos
ne pamtim iskreno kad sam vidio onaj stari POS koji nije beskontaktni.
Mnoge EP pumpe imaju, Konzumi itd. Ima, to su stariji POS terminali, ima ih. Bit će to "POS iznenađenja"
Moze li mala pomoc? S22 ultra dodao na google wallet 2 kartice! I sad kad otvorim wallet ne trazi mi nikakav fingerprint ili pin odmah udje u aplikaciju. Pri placanju trazi fimgerprint! Jel se moze namjestiti da kad hocu da otvorim wallet da trazi fingerprint?
Zasto ce ti otisak prsta kad ulazis u wallet
Ionako ne mozes nista posebno uraditi osim obrisati karticu i dodati
Ostalo ave sto se tice placanja trazi otisak prsta gdje god da placas
BaDa wrote: ↑12/08/2025 21:06
Moze li mala pomoc? S22 ultra dodao na google wallet 2 kartice! I sad kad otvorim wallet ne trazi mi nikakav fingerprint ili pin odmah udje u aplikaciju. Pri placanju trazi fimgerprint! Jel se moze namjestiti da kad hocu da otvorim wallet da trazi fingerprint?
Nazalost na samsungu ne mozes lockati aplikacije natively, mozes je staviti u secure folder ili instalirati 3rd party app za lockanje aplikacija. Druga opcija ti je bolja jer u secure folder moras posebno otici sto je bezveze ako imas samo jednu app
BaDa wrote: ↑12/08/2025 21:06
Pa cim ti je otkljucan mobitel i mozes doci do wallet-a znaci da si skenirao otisak ili ukucao pin, ne vidim razlog da ga ne mozes i otvoriti bez ponovnog skeniranja ili kucanja.
Samo da potvrdim da radi placanje gpay-om i na samsung galaxy watch ultra...
Mastercard Unicredit banke. Danas ubacio karticu u novcanik i pozivom na besplatni broj mi potvrdili verifikaciju.
-baksuz- wrote: ↑14/08/2025 16:30
Samo da potvrdim da radi placanje gpay-om i na samsung galaxy watch ultra...
Mastercard Unicredit banke. Danas ubacio karticu u novcanik i pozivom na besplatni broj mi potvrdili verifikaciju.
Nisam... decko sa call centra mi je samo rekao da je aktivirano,i odmah se kartica pojavila u novcaniku...
Maloprije sam ponovo probao u prodavnici i radi normalno.
Ja sam danas proba0 al mi nije uspjelo
Kasnije sam deugu karticu izvrisao jer iz nekog razloga je pisalo u stilu odaberi drugu karticu ili tako nesto i jos stavio kao default
Pa cu vidjeti jesam li uspio rijesiti problem