BiH izbori 2022
-
laik1981
#276 Re: BiH izbori 2022
Evo predizbornog vjetra u ledja onima koji su ovu drzavu doveli na dno svih mogucih statistika..
https://www.klix.ba/vijesti/bih/iznenad ... /220903082
https://www.klix.ba/vijesti/bih/iznenad ... /220903082
- Peacean
#277 Re: BiH izbori 2022
Predizborna kampanja počinje i odmah nam Erdoan dolazi. Imam osjećaj da će Baketa da nahvali do nebesa za vrijeme posjete 
- Grean
#278 Re: BiH izbori 2022
Gadno ovo, ne silaze sa medija a kad dodje glasanje i liste nikog ne znas ili nemas neki stav, da su te necim "kupili".
Predsjednistvo - hajde to je i najlakse, sve bezlicno pa onda glasaj kontra onog za koga ne bi da pobijedi.
Parlament BiH - znam Zlatka Miletica pozitivan tj. ubjedljivo najpozitivniji lik kad uzmem sve liste u obzir, Sasu Magazinovica, Amora Masovica koji je super pozitivan ali stranka mu ne valja i onog Sapica.
Federalni - tu se vec zakuhava. SDP lista i ne znam ni jedno jedino ime, tu je npr. Konakavic kojem nisam zaboravio plus vezano za rjesavanje nestasice vode, te sarajevske istorijske sramote ali njih sam prekrizio zbog kampanje kontra LGBT-a i nekih preleta ljudi koji su mi pravo mrski privatno ali eto njega bih mogao zaokruziti zbog Vodovoda a izbjegavati mu stranku zbog ranije navedenog. Mada malo mi je sumnjiv po pitanju Covica, mogao bi biti Radoncic br. 2 u najavi, ubaceni element, tu je jos Tokic iz Drzave, jeste da ima pticu u glavi ali nije karijerista a plus su mu i oni Ljiljani u BL.
Kanton Sarajevo - tu je tek haos, liste sa po 40 ljudi a ni o kom nista ne znas, prvi kandidat je mozda Steta, valjala mu je pozicija i sta je odradio do sad, znam i Irfana Cengica i i on se cini zagrijan za svoju stvar ali ne mogu reci napravio ovo ili ono, Benjamina ona ne prolazi nikako. OK mi je i Damir Marjanovic koji je sa Mileticem u stranci.
Necu da zaokruzim stranke i da njima dajem pravo izbora vec konkretna imena, SDA ne dolazi u obzir iz jednog razloga, Nasa stranka iz nekog sasvim drugog. Svi ostali su opcije.
Predsjednistvo - hajde to je i najlakse, sve bezlicno pa onda glasaj kontra onog za koga ne bi da pobijedi.
Parlament BiH - znam Zlatka Miletica pozitivan tj. ubjedljivo najpozitivniji lik kad uzmem sve liste u obzir, Sasu Magazinovica, Amora Masovica koji je super pozitivan ali stranka mu ne valja i onog Sapica.
Federalni - tu se vec zakuhava. SDP lista i ne znam ni jedno jedino ime, tu je npr. Konakavic kojem nisam zaboravio plus vezano za rjesavanje nestasice vode, te sarajevske istorijske sramote ali njih sam prekrizio zbog kampanje kontra LGBT-a i nekih preleta ljudi koji su mi pravo mrski privatno ali eto njega bih mogao zaokruziti zbog Vodovoda a izbjegavati mu stranku zbog ranije navedenog. Mada malo mi je sumnjiv po pitanju Covica, mogao bi biti Radoncic br. 2 u najavi, ubaceni element, tu je jos Tokic iz Drzave, jeste da ima pticu u glavi ali nije karijerista a plus su mu i oni Ljiljani u BL.
Kanton Sarajevo - tu je tek haos, liste sa po 40 ljudi a ni o kom nista ne znas, prvi kandidat je mozda Steta, valjala mu je pozicija i sta je odradio do sad, znam i Irfana Cengica i i on se cini zagrijan za svoju stvar ali ne mogu reci napravio ovo ili ono, Benjamina ona ne prolazi nikako. OK mi je i Damir Marjanovic koji je sa Mileticem u stranci.
Necu da zaokruzim stranke i da njima dajem pravo izbora vec konkretna imena, SDA ne dolazi u obzir iz jednog razloga, Nasa stranka iz nekog sasvim drugog. Svi ostali su opcije.
- Bosanski_kralj
#279 Re: BiH izbori 2022
Imam osjećaj da će SDA na ovim izborima ili ekstra pozitivno iznendatiti, ili će baš ono gadno pasti. Neće biti ono njihovo klasično nešto između, sa standardnim svojim brojem glasova.
-
putokaz1
#280 Re: BiH izbori 2022
Zasto bi SDA pala?Bosanski_kralj wrote: ↑07/09/2022 09:13 Imam osjećaj da će SDA na ovim izborima ili ekstra pozitivno iznendatiti, ili će baš ono gadno pasti. Neće biti ono njihovo klasično nešto između, sa standardnim svojim brojem glasova.
- Styling
#281 Re: BiH izbori 2022
Zato sto su sami sebi jamu iskopali.putokaz1 wrote: ↑08/09/2022 11:48Zasto bi SDA pala?Bosanski_kralj wrote: ↑07/09/2022 09:13 Imam osjećaj da će SDA na ovim izborima ili ekstra pozitivno iznendatiti, ili će baš ono gadno pasti. Neće biti ono njihovo klasično nešto između, sa standardnim svojim brojem glasova.
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#282 Re: BiH izbori 2022
zašto je prevljak pao na ilidžiputokaz1 wrote: ↑08/09/2022 11:48Zasto bi SDA pala?Bosanski_kralj wrote: ↑07/09/2022 09:13 Imam osjećaj da će SDA na ovim izborima ili ekstra pozitivno iznendatiti, ili će baš ono gadno pasti. Neće biti ono njihovo klasično nešto između, sa standardnim svojim brojem glasova.
korona?
zato što druge bošnjačke stranke imaju bolje i kavlitetnije ljude?
- Peacean
#283 Re: BiH izbori 2022
Džaba sve to kad imamo stotine hiljada penzionera koji ni ne znaju da postoje stranke osim SDABlack swan wrote: ↑08/09/2022 12:10zašto je prevljak pao na ilidži
korona?
-
DonieBrasco
#284 Re: BiH izbori 2022
Dijaspora također se zahvaljuje SDA sto ih je otjerala iz drzave galasajuci za njih.
Kompletna groblja izlaze na dan izbora i glasaju za SDA.
Kompletna groblja izlaze na dan izbora i glasaju za SDA.
- Roccohljup
#285 Re: BiH izbori 2022
Sve dok svi kukaju a niko da izađe na ulicu, sve dok mladi više vole na dan izbora kafenisati i pričati o ukrajini, dok većina razmišlja kako da glasa za manje zlo a ne za istinsku promjenu, itd itd itd.......za SDA a i ostale stranke koji imaju isti modus operandi kada su dio vlasti nema zime.
Znaš ti nas hebo ti nas.....
Znaš ti nas hebo ti nas.....
-
mega_mashcine
#286 Re: BiH izbori 2022
Nemojte da podcjenjujete SDA. Zapravo nemojte da podcjenjujete naš narod. Mislim šta uopšte očekujete od našeg naroda?
Od naroda koji puni dvoranu Mekiju Torabiju? Od 50-100 hiljada ljudi sa Čevljanske koride? Od naroda koji stotine hiljada maraka potroši na glasanje na Zvijezdama granda ? Od naroda koji milione maraka godišnje potroši na kladionicu ? Od naroda kod kojeg je normalan sistem vrijednosti da se daje 20-30 hiljada maraka za zaposlenje, da se potkupljuju doktori, policajci i sve moguće ? Ili možda od naroda koji decenijama bira ljude poput Šefika Džaferovića, Harisa Zahiragića, Asima Sarajlića, Mahira Devića, Izetbegoviće, Halida Genjca, Fadila Novalića, Bibije Kerle, Fikreta Prevljaka, Mirze Čelika, Senaida Memića, Eseda Radeljaša, Meme Haljevca, Zvonka Marića, razne propale glumce, sportaše, pjevače itd, itd. ?
Od naroda koji puni dvoranu Mekiju Torabiju? Od 50-100 hiljada ljudi sa Čevljanske koride? Od naroda koji stotine hiljada maraka potroši na glasanje na Zvijezdama granda ? Od naroda koji milione maraka godišnje potroši na kladionicu ? Od naroda kod kojeg je normalan sistem vrijednosti da se daje 20-30 hiljada maraka za zaposlenje, da se potkupljuju doktori, policajci i sve moguće ? Ili možda od naroda koji decenijama bira ljude poput Šefika Džaferovića, Harisa Zahiragića, Asima Sarajlića, Mahira Devića, Izetbegoviće, Halida Genjca, Fadila Novalića, Bibije Kerle, Fikreta Prevljaka, Mirze Čelika, Senaida Memića, Eseda Radeljaša, Meme Haljevca, Zvonka Marića, razne propale glumce, sportaše, pjevače itd, itd. ?
- Roccohljup
#287 Re: BiH izbori 2022
mega_mashcine wrote: ↑08/09/2022 16:25 Nemojte da podcjenjujete SDA. Zapravo nemojte da podcjenjujete naš narod. Mislim šta uopšte očekujete od našeg naroda?
-
putokaz1
#289 Re: BiH izbori 2022
Dobro mozda KS pada ali...Black swan wrote: ↑08/09/2022 12:10zašto je prevljak pao na ilidži
korona?
-
doktor78
#290 Re: BiH izbori 2022
SDA ne mora marku potrošiti u predizbornoj kampanji, uzeće 100.000 glasova.Bosanski_kralj wrote: ↑07/09/2022 09:13 Imam osjećaj da će SDA na ovim izborima ili ekstra pozitivno iznendatiti, ili će baš ono gadno pasti. Neće biti ono njihovo klasično nešto između, sa standardnim svojim brojem glasova.
-
ForumasNormalni
#291 Re: BiH izbori 2022
Zašto bi kampanja bila bitna za stranku za koju apsolutno svi dobro znaju i imaju formirano misljenje, pozivitno ili negativno. Plus imaju glasacku bazu bez većih kriterija kojoj kampanje stranaka nisu relevantne za davanje glasa istima.doktor78 wrote: ↑08/09/2022 18:59SDA ne mora marku potrošiti u predizbornoj kampanji, uzeće 100.000 glasova.Bosanski_kralj wrote: ↑07/09/2022 09:13 Imam osjećaj da će SDA na ovim izborima ili ekstra pozitivno iznendatiti, ili će baš ono gadno pasti. Neće biti ono njihovo klasično nešto između, sa standardnim svojim brojem glasova.
-
putokaz1
#292 Re: BiH izbori 2022
Pa to je takva szranka pobjedniscka
- Grean
#293 Re: BiH izbori 2022
Moze li objasnjenje koliko kandidata biramo za svaki nivo vlasti, koliko kockica se moze/treba oznaciti ako neces da zaokruzis stranku?
- Bosanski_kralj
- Grean
#296 Re: BiH izbori 2022
U prevodu, ako zaokruzis samo jednog prosuo si ostatak glasova?
Evo ako uzmemo drzavni parlament, glasam za Zlatka Miletica a izostavim dva ostala kandidata iz njegove stranke jer pojma nemam ko su (imas pravo birati samo sa jedne liste) tim nisam poguro njega nego dao vise prostora drugim kandidatima iz drugih stranaka?
- Ozimician
#297 Re: BiH izbori 2022
Ne, vrlo bitna je i pozicija na listi, tj. unutarstranački cenzus.Grean wrote: ↑11/09/2022 15:53U prevodu, ako zaokruzis samo jednog prosuo si ostatak glasova?
Evo ako uzmemo drzavni parlament, glasam za Zlatka Miletica a izostavim dva ostala kandidata iz njegove stranke jer pojma nemam ko su (imas pravo birati samo sa jedne liste) tim nisam poguro njega nego dao vise prostora drugim kandidatima iz drugih stranaka?
Npr. ako glasaš za određenu stranku- stranka dobija glas, e sad ako od 20 ljudi na listi, ti prekrižiš 5 random ljudi - tih 5 ljudi idu na vrh redoslijeda iz te stranke. Ostali idu niže.
Npr. Ako si prekrižio samo kandidata na rednom broju 17 to je jednako kao da on ima poziciju 1 na listi
ako si glasao npr. za nekog broj 14 i broj 17 - taj 14 postaje na tvom glasu br 1, a taj 17 postaje br 2, itd.
- Grean
#298 Re: BiH izbori 2022
Hvala, to je trebalo, znaci najsigurnije je markirati i stranku ali i kandidate iz stranke kojima vise vjerujes iz ovog ili onog razloga. Npr. SDP ova lista za kanton, ne znam nikog sem Stete i Cengica te gradonacelnice koja mi je fula. Bolje zaokruziti Stetu jer on ide onda prije Benjamine.Ozimician wrote: ↑11/09/2022 16:05Ne, vrlo bitna je i pozicija na listi, tj. unutarstranački cenzus.Grean wrote: ↑11/09/2022 15:53
U prevodu, ako zaokruzis samo jednog prosuo si ostatak glasova?
Npr. ako glasaš za određenu stranku- stranka dobija glas, e sad ako od 20 ljudi na listi, ti prekrižiš 5 random ljudi - tih 5 ljudi idu na vrh redoslijeda iz te stranke. Ostali idu niže.
Npr. Ako si prekrižio samo kandidata na rednom broju 17 to je jednako kao da on ima poziciju 1 na listi
ako si glasao npr. za nekog broj 14 i broj 17 - taj 14 postaje na tvom glasu br 1, a taj 17 postaje br 2, itd.
- Peacean
#299 Re: BiH izbori 2022
SDA krenula sa skupljanjem glasova iz nove demografske skupine
https://avaz.ba/vijesti/bih/771518/mirz ... arom-gradu
https://avaz.ba/vijesti/bih/771518/mirz ... arom-gradu
- tvojkomsija
#300 Re: BiH izbori 2022
SDA ce na izborima biti najjaca stranka u BiH (tu negdje sa SNSD), najjaca stranka u Federaciji (za razliku od 2018. sad uzimaju i TK), i imaju nikad aktivniju kampanju za clana Predsjednistva
Svi pricaju o nekom padu. Ne vidim ga.. jedino mozda u KS, a i tu ce u najgorem slucaju biti jednaki sa NIP-om.
Glasam za Trojku, prije nego me etiketirate kao bota... samo objektivno analiziram kako bi izbori mogli proci.
Npr. tuzlanski kanton sam siguran da ce biti uvjerljiva SDA pobjeda. U KS se nadam da ce Trojka uzeti 18 mandata.
Za predsjednistvo je kao Denis favorit, mada mi je i to nekako poprilicno mutno... neke ankete na sve strane, a stanje na terenu poprilicno nepoznato.
Svi pricaju o nekom padu. Ne vidim ga.. jedino mozda u KS, a i tu ce u najgorem slucaju biti jednaki sa NIP-om.
Glasam za Trojku, prije nego me etiketirate kao bota... samo objektivno analiziram kako bi izbori mogli proci.
Npr. tuzlanski kanton sam siguran da ce biti uvjerljiva SDA pobjeda. U KS se nadam da ce Trojka uzeti 18 mandata.
Za predsjednistvo je kao Denis favorit, mada mi je i to nekako poprilicno mutno... neke ankete na sve strane, a stanje na terenu poprilicno nepoznato.