Misterija zenskog orgazma
Moderators: _BataZiv_0809, Euridika
- karabaja-x
- Location: mangala mangala (ako ste a big fish in a small pond, morate adoptirat a low key profile)
jesam li vec reko da sam otkrio misterju....a onaj papak merlin odmah mazno ideju i snimio pjesmu...merline tuzit cu te hocu oca mi
- anais_nin
ja bih rekla da mi je prosjek dobarLucy01 wrote: Haj'mo analizakoliko ih niste dozivili od ovih deset, a koliko niste nikada culi za njih?
-
FFK as Lucy01
A ziku onog Zona Orgazmaanais_nin wrote:ja bih rekla da mi je prosjek dobarLucy01 wrote: Haj'mo analizakoliko ih niste dozivili od ovih deset, a koliko niste nikada culi za njih?
![]()
nismo jos ispunili normu 10 od 10, ali jedan od ovih me i ne zanima plaho
![]()
![]()
ova U tacka mi je nova, nisam znala da se to tako zove
![]()
![]()
- anais_nin
suti ti si jos i dobro, zamisli kako je onoj jadnici sto ih 200 dnevno dozivljavaLucy01 wrote:A ziku onog Zona Orgazmaanais_nin wrote:ja bih rekla da mi je prosjek dobarLucy01 wrote: Haj'mo analizakoliko ih niste dozivili od ovih deset, a koliko niste nikada culi za njih?
![]()
nismo jos ispunili normu 10 od 10, ali jedan od ovih me i ne zanima plaho
![]()
![]()
ova U tacka mi je nova, nisam znala da se to tako zove
![]()
![]()
![]()
.....ako mi krene za rukom, nogom, cesljem
.... nece valjat
http://www.youtube.com/watch?v=fSd35Db4mmk
- mali Ninja
naš profesor psihologije tvrdi kako 50% djevojaka/zena ne dozivi ljepotu orgazma, zato jer muškarci nemaju dovoljno znanja o tome i uopšte se ne trude oko njih

-
Leonid Breznjev
pa, profesor ti je u pravu!mali Ninja wrote:naš profesor psihologije tvrdi kako 50% djevojaka/zena ne dozivi ljepotu orgazma, zato jer muškarci nemaju dovoljno znanja o tome i uopšte se ne trude oko njih![]()
- anais_nin
mali Ninja wrote:naš profesor psihologije tvrdi kako 50% djevojaka/zena ne dozivi ljepotu orgazma, zato jer muškarci nemaju dovoljno znanja o tome i uopšte se ne trude oko njih![]()
nije to jedini razlog
vecina zena koje iskuse car orgazma po prvi put, iskuse ga u prosjeku (tek) negdje u 18. godini zivota, dok se kod nekih to desava (EJ HALO PA TEK) u 40tim
enivej kod tog prvog puta, evo primjera iz jedne studije odakle i taj prvi dolazi
# 47 per cent climaxed for the first time through masturbation
# 32 per cent through sexual intercourse
# 20 per cent through petting
# 1 per cent while sleeping.
Znaci polovina je sam svoj majstor(ica)
- anais_nin
How can men help?
* Remember that most women need stimulation of the clitoris. This is the part of them that would have turned into a penis had they developed as males - and it's just as important to women as the penis is to a guy.
* Remember that love, romance, cuddling and a good atmosphere turn women on in the early stages of a sex session just as much as your caresses do. (ne znam za ovo, to valjda zavisi od partnerice, ne pale se sve zene na iste stvari, a i ideja "romantike" nije ista za svaku, prije nego sto pocnete paliti svijece, i kupovat cvijece, provjerite da to nisu stvari od kojih joj se "spusta"
)
* Take your time. (Apsolutno)
* Caress her breasts - a few women learn to climax through breast fondling alone. (Paznja, paznja, ima ih kojima je to tokom PMS-a SMRT....napraviti kalendar njenog ciklusa, da vam ne bi uzvratila bolom
)
* Give her oral sex. Most women adore this and some claim that they cannot come unless a man 'goes down' on them. (Naglasak na "vecina" zena.....postoji dio zeMskinja kojima je oralni totalna nezgoda....sta cu vam ja ako nagazite na jednu takvu, strpljenja i strpljenja....zalost sta ce, ne zna sta propusta....kad sazna, e onda "SA SRECOM"
)
* Don't be too proud to ask her to show you what she wants.
* Have some sex sessions where you encourage her to take the initiative and to decide the agenda.
* If you lose control and come before her, do try to summon some energy to kiss and stimulate her so that she can climax, too. (no comment
)
* Do tell her that she's marvellous, sexy and beautiful. (ovo svakako upraznjavati, i van kreveta)
* Remember that most women need stimulation of the clitoris. This is the part of them that would have turned into a penis had they developed as males - and it's just as important to women as the penis is to a guy.
* Remember that love, romance, cuddling and a good atmosphere turn women on in the early stages of a sex session just as much as your caresses do. (ne znam za ovo, to valjda zavisi od partnerice, ne pale se sve zene na iste stvari, a i ideja "romantike" nije ista za svaku, prije nego sto pocnete paliti svijece, i kupovat cvijece, provjerite da to nisu stvari od kojih joj se "spusta"
* Take your time. (Apsolutno)
* Caress her breasts - a few women learn to climax through breast fondling alone. (Paznja, paznja, ima ih kojima je to tokom PMS-a SMRT....napraviti kalendar njenog ciklusa, da vam ne bi uzvratila bolom
* Give her oral sex. Most women adore this and some claim that they cannot come unless a man 'goes down' on them. (Naglasak na "vecina" zena.....postoji dio zeMskinja kojima je oralni totalna nezgoda....sta cu vam ja ako nagazite na jednu takvu, strpljenja i strpljenja....zalost sta ce, ne zna sta propusta....kad sazna, e onda "SA SRECOM"
* Don't be too proud to ask her to show you what she wants.
* Have some sex sessions where you encourage her to take the initiative and to decide the agenda.
* If you lose control and come before her, do try to summon some energy to kiss and stimulate her so that she can climax, too. (no comment
* Do tell her that she's marvellous, sexy and beautiful. (ovo svakako upraznjavati, i van kreveta)
- mali Ninja
znam neke djevojke koje masturbiranje smatraju prljavim u smislu kao da je to samo za muškarce, zene trebaju ostat čiste i nevine 
- karabaja-x
- Location: mangala mangala (ako ste a big fish in a small pond, morate adoptirat a low key profile)
nek sa jave meni, nudim se svakim radnim danom od 8 do 17 casovamali Ninja wrote:znam neke djevojke koje masturbiranje smatraju prljavim u smislu kao da je to samo za muškarce, zene trebaju ostat čiste i nevine
- maccarona
anais_nin wrote:znam ih i jamali Ninja wrote:znam neke djevojke koje masturbiranje smatraju prljavim u smislu kao da je to samo za muškarce, zene trebaju ostat čiste i nevinezhalost
znas ti i one druge
- anais_nin
te druge su zasluzile zasebnu temumaccarona wrote:anais_nin wrote:znam ih i jamali Ninja wrote:znam neke djevojke koje masturbiranje smatraju prljavim u smislu kao da je to samo za muškarce, zene trebaju ostat čiste i nevinezhalost
znas ti i one druge:D sta stedis na rijecima
:D
-
polara
Zena koja se samozadovoljava tim cinom ne mora da izgubi nevinost,a ako se istusira posle toga ne bude ni prljava.Ako to radi radi sebe onda niko ne mora ni da zna,to je njena intima.anais_nin wrote:znam ih i jamali Ninja wrote:znam neke djevojke koje masturbiranje smatraju prljavim u smislu kao da je to samo za muškarce, zene trebaju ostat čiste i nevinezhalost
- zena21
sacu ja ko mimapolara wrote:Zena koja se samozadovoljava tim cinom ne mora da izgubi nevinost,a ako se istusira posle toga ne bude ni prljava.Ako to radi radi sebe onda niko ne mora ni da zna,to je njena intima.anais_nin wrote:znam ih i jamali Ninja wrote:znam neke djevojke koje masturbiranje smatraju prljavim u smislu kao da je to samo za muškarce, zene trebaju ostat čiste i nevinezhalost
- karabaja-x
u potrazi ste za misterijom…mozda da probate MSK…
Mehaničke sijačice za kukuruz tipa MSK rade na principu horizontalno rotirajuće sjetvene ploče s otvorima za sjeme. Za preciznu sjetvu potrebno je ujednačeno sjeme po veličini i obliku te pravilan izbor odgovarajuće sjetvene ploče.
Sijačice tipa MSK opremljene su deponatorima mineralnih gnojiva koji polažu startnu dozu gnojiva uz sjetvene redove. Lagane su i jednostavne za podešavanje razmaka zrna i dubine polaganja. Odlikuju se dugom i pouzdanom eksploatacijom.
TEHNIČKI PODACI
Tip sijačice MSK-4
Broj redova 4
Razmak redova (cm) 65 - 80
Dubina sjetve (cm) 4 - 12
Masa sijačice (kg) 480
Potrebna snaga traktora (kW) 26 - 33
Mehaničke sijačice za kukuruz tipa MSK rade na principu horizontalno rotirajuće sjetvene ploče s otvorima za sjeme. Za preciznu sjetvu potrebno je ujednačeno sjeme po veličini i obliku te pravilan izbor odgovarajuće sjetvene ploče.
Sijačice tipa MSK opremljene su deponatorima mineralnih gnojiva koji polažu startnu dozu gnojiva uz sjetvene redove. Lagane su i jednostavne za podešavanje razmaka zrna i dubine polaganja. Odlikuju se dugom i pouzdanom eksploatacijom.
TEHNIČKI PODACI
Tip sijačice MSK-4
Broj redova 4
Razmak redova (cm) 65 - 80
Dubina sjetve (cm) 4 - 12
Masa sijačice (kg) 480
Potrebna snaga traktora (kW) 26 - 33
- River_isle
jedan moj poznanik bi na sve to rekao: ko zna, zna 
- dushmanka_sa
#297 Jeste li ikada glumili orgazam?
Jeste li ikada glumili orgazam?
Zasto?
Interesuje me iz prostog razloga sto sigurno svaka zena to uradi barem jednom u zivotu (ovo jednom je da kao ublazim, jer jos postoje zene koje nikada nisu ni dozivjele taj orgazam). Radimo li to da udovoljimo muskarcu ili cisto iz toga sto ne znamo udovoljiti sebi?
Ja sam nekada glumila. Sta ces. Mora se. I onda sam skonatala da je onda samo njemu dobro. Ja na kraju ostanem ko posran golub a njemu milinaaaaaaaaaa... I tada sam se potrudila da upoznam sebe i nadjem ono sto mi godi.
Ali imam jednu prijateljicu koja ima nevjerovatne price o sexu, o orgazmu i tome kako je frigidna. A sto vise slusam to sve vise kontam da ona zaista ima neku sklopku u mozgu, i njoj je sasvim ok da ne moze poslije sexa hodati nekoliko dana iako nije svrsila niti jedan jedini put
Zasto?
Interesuje me iz prostog razloga sto sigurno svaka zena to uradi barem jednom u zivotu (ovo jednom je da kao ublazim, jer jos postoje zene koje nikada nisu ni dozivjele taj orgazam). Radimo li to da udovoljimo muskarcu ili cisto iz toga sto ne znamo udovoljiti sebi?
Ja sam nekada glumila. Sta ces. Mora se. I onda sam skonatala da je onda samo njemu dobro. Ja na kraju ostanem ko posran golub a njemu milinaaaaaaaaaa... I tada sam se potrudila da upoznam sebe i nadjem ono sto mi godi.
Ali imam jednu prijateljicu koja ima nevjerovatne price o sexu, o orgazmu i tome kako je frigidna. A sto vise slusam to sve vise kontam da ona zaista ima neku sklopku u mozgu, i njoj je sasvim ok da ne moze poslije sexa hodati nekoliko dana iako nije svrsila niti jedan jedini put
- milivoje
#298 Re: Jeste li ikada glumili orgazam?
Ja bih i odglumio al' me ON vazda izda.

- dast
#299 Re: Jeste li ikada glumili orgazam?
Nije mi jasno zbog cega glumiti? Da ne povrijedis muski ego, ili?
Sve bi bilo mnogo drugacije da si mu objasnila sta je posrijedi, nego sto mu ovako stvaras pogresnu sliku i onda partner misli da je polozio na ispitu, a tebi sve gore i gore... Puno bi za oboje bilo bolje otvoreno pricati o tome i pokusati dokuciti sta je ono sto zelis i sto je to sto te moze dovesti do orgazma i da se potrudi da to i dobijes, inace ces uvijek ostati kratkih rukava
...
Sve bi bilo mnogo drugacije da si mu objasnila sta je posrijedi, nego sto mu ovako stvaras pogresnu sliku i onda partner misli da je polozio na ispitu, a tebi sve gore i gore... Puno bi za oboje bilo bolje otvoreno pricati o tome i pokusati dokuciti sta je ono sto zelis i sto je to sto te moze dovesti do orgazma i da se potrudi da to i dobijes, inace ces uvijek ostati kratkih rukava
- dushmanka_sa
#300 Re: Jeste li ikada glumili orgazam?
Ja sam svoje rukave produzila.
Ali nikako da prijateljici dokazem da treba uraditi to isto.
Ali nikako da prijateljici dokazem da treba uraditi to isto.