Ивайло Богданов Петев
Moderators: Charuga, Tomahawk11
- kakotakonikako
#276 Re: Ивайло Богданов Петев - Selektor reprezentacije BiH
Jos ce pojedinci od ovog nedokazanog anonimusa stvoriti da je Guardiola. Covjek ispodprosjecan u svome poslu.
-
tap3ah75
#277 Re: Ивайло Богданов Петев - Selektor reprezentacije BiH
Nemoj takokakotakonikako wrote: ↑14/11/2021 11:04 Jos ce pojedinci od ovog nedokazanog anonimusa stvoriti da je Guardiola. Covjek ispodprosjecan u svome poslu.
Dobili smo Kazahstan
- Grean
#278 Re: Ивайло Богданов Петев - Selektor reprezentacije BiH
Nakon debakla u proslim za ove kvalifikacije je receno da je tezak zadatak, da nece biti velikih ocekivanja i da se prije svega pravi ekipa za EP. Nekako se to brzo zaboravilo i sad je prica o razocarenju sto se nismo plasirali.
Kako god, igraci su zadovoljni selektorom, cilj postavljen pred njega nije bio da se kvalifikujemo i zbog toga mislim da treba da ostane. Ono sto brine sa Petevom a sto je cini mi se losije nego je bilo kod Prosineckog (mada mozda nisam u pravu, pisem iz sjecanja a ne neke statistike) je ovo prodavanje utakmica prejeftino primljenim golovima, pogotovo iz prekida a on nikako da to dovede u red.
Pravilo je prvo osiguraj pozada pa onda gradi naprijed jer nema napada koji moze nadoknaditi jeftino primljene golove a kod nas su u ovim kvalifikacijama svi primljeni golovi bili na amaterskom nivou.
Kako god, igraci su zadovoljni selektorom, cilj postavljen pred njega nije bio da se kvalifikujemo i zbog toga mislim da treba da ostane. Ono sto brine sa Petevom a sto je cini mi se losije nego je bilo kod Prosineckog (mada mozda nisam u pravu, pisem iz sjecanja a ne neke statistike) je ovo prodavanje utakmica prejeftino primljenim golovima, pogotovo iz prekida a on nikako da to dovede u red.
Pravilo je prvo osiguraj pozada pa onda gradi naprijed jer nema napada koji moze nadoknaditi jeftino primljene golove a kod nas su u ovim kvalifikacijama svi primljeni golovi bili na amaterskom nivou.
- studeni76
#279 Re: Ивайло Богданов Петев - Selektor reprezentacije BiH
Gledam juče, više se stranac Petev nervira na klupi nego nas Musa. Lik mrtav hladan sjedi u ćošku, zavalio se i laganini.
- preselio na ahiret
#280 Re: Ивайло Богданов Петев - Selektor reprezentacije BiH
Zato sto je covjek profesionalac a nase boli kurac od igraca do tih pomocnika...
15 trenera da imamo sa onakvim retardima od igraca nista ne mozes,nece da igraju i to je.
Nebi me ni cudilo da su prodali tekmu.Cim su igrali hladnokrvno kao da je prijateljska vrlo lako je moguce.Nisam do sad vidio,tacnije ne sjecam se da jedna ekipa sa igracem manje u gostima zabije dva gola domacinu,mozda tamo neke amaterske lige....
- Edin H.
#281 Re: Ивайло Богданов Петев - Selektor reprezentacije BiH
O Pjaniću i Kruniću smo razgovarali prije utakmice.
Vjerovatno jedino neko sa pedigreom poput Vahe bi imao hrabrosti da rizikuje ako smatra da ova dvojica nisu spremni.
Što se mene tiče morao he igrati Vrančić.
- Edin H.
#282 Re: Ивайло Богданов Петев - Selektor reprezentacije BiH
Ovo sam i ja pomisliopreselio na ahiret wrote: ↑14/11/2021 12:55 Nisam do sad vidio,tacnije ne sjecam se da jedna ekipa sa igracem manje u gostima zabije dva gola domacinu,mozda tamo neke amaterske lige....
-
El_comadante
#283 Re: Ивайло Богданов Петев - Selektor reprezentacije BiH
kakav je ko trener/selektor to rezultati kažu. rezultati kažu da su nam ovo najgore kvalifikacije od kad igramo iste. dovoljno rečeno.
- Edin H.
#284 Re: Ивайло Богданов Петев - Selektor reprezentacije BiH
Al’ je i najgori timEl_comadante wrote: ↑14/11/2021 13:20 kakav je ko trener/selektor to rezultati kažu. rezultati kažu da su nam ovo najgore kvalifikacije od kad igramo iste. dovoljno rečeno.
- Gerro
- ModeratorNaBezCenzure
#285 Re: Ивайло Богданов Петев - Selektor reprezentacije BiH
Da smo imali Peteva 2014 igrali bi polufinale SP minimum ubjedjen sam
-
El_comadante
#286 Re: Ивайло Богданов Петев - Selektor reprezentacije BiH
pa dobro selktor je tu da traži što kvaitetnije igrače za naš tim. recimo ja bih zvao Bibliju ali očitao on zaobilazi igrače iz naše lige. ili igraju igrači za reprezentaciju koji neigraju u svojim timovima npr. Pjanić dok je bio u Barsaloni. a imamo mi solidnih igrača i u našoj ligi koji barem igraju redovno, nekažem da su bolji ili da su dobri kao Pjanić ali barem igraju po 90 minuta. ovde milslim i na Zrinski, Široki, Borac ne samo na FKSEdin H. wrote: ↑14/11/2021 13:24Al’ je i najgori timEl_comadante wrote: ↑14/11/2021 13:20 kakav je ko trener/selektor to rezultati kažu. rezultati kažu da su nam ovo najgore kvalifikacije od kad igramo iste. dovoljno rečeno.![]()
- luckylaka
#287 Re: Ивайло Богданов Петев - Selektor reprezentacije BiH
Ma netacno da je najgori tim,ali da je najgori selektor to je ocito.Slijepcu nije jasno da je ovaj zalutao na klupu reprezentacije i igraci svjesno nece da igraju za promociju ovog debila i njegovog mentora vickaEdin H. wrote: ↑14/11/2021 13:24Al’ je i najgori timEl_comadante wrote: ↑14/11/2021 13:20 kakav je ko trener/selektor to rezultati kažu. rezultati kažu da su nam ovo najgore kvalifikacije od kad igramo iste. dovoljno rečeno.![]()
-
kiligonzales
#288 Re: Ивайло Богданов Петев - Selektor reprezentacije BiH
Mi smo u ovaj ciklus usli kao ekipa koja je novcano vrednija od Finaca i Kazahstana i bara bara vrijednosti sa Ukrajinom.
Tim kao tim, ne moze se reci da nije imao kvalitete za bolji rezultat, pa i to drugo mjesto. Lazemo se ako kazemo da to nije tako. Selektor treba da bira igrace, ne menadzeri, selektor bira pristup utakmicama, odstranjuju se i najbolji ako zalaganja nema, kako to radi Halilhodzic u Maroku, odstrani Zijeha bez obzira kolika je zvjezda iz nacionalnog tima, nema tu emocije, niti podilazenja. Krajnje profesionalan pristup pripremama utakmica, rad, red, diciplina i neminovno je da dodje rezultat. Ako Pjanic kontinuirano pruza lose u reprezentaciji, ides na klupu. Dzeko ako ne odgovori onome sto se od njega trazi u napadu, ides na klupu. To se kod nas ne desava. Na kraju u ovome ciklusu i prethodnom provukli smo masu igraca kroz tim koji ne grizu za dres. Mislim da spadamo u red reprezentacija koje su najvise rotirale igrace i pozivale razlicitih igraca. Pa vise je Ogi sa Djurisicem na ruci grizao za dres nego drugi pojedinci. To je zalosno, ali nazalost istina. Nije mu ni tetovaza presudila da nastupi u dresu, vec Karleusa. Jebenije ona veze ima u savezu nego javnost.
Selektor je doveden u savez na insistiranje Redzada Dikonje, fudbalskog menadzera, zbog njegovog urgiranja i veza u savezu doveden je na celo reprezentacije. Ko je tu odigrao prljavo sve, nek neko odgovori od javnosti iz komisije koja je navodno trebala odabrati selektora ili ti ga Miske i Spahic. Jasno je da je bilo koje drugo ime koje se moglo pozvati ili preporuciti savezu iskljuceno iz toga, sto od nekih ovdasnjih trenera, sto od onih nasih stranaca po Evropi sigurno kvalitetnije rjesenje od Peteva.
Nek isti odgovore javnosti nakon ovoga neuspjeha reprezentacije sto neko drugi nije prihvatio poziv ili bio preporucen savezu umjesto Peteva.
Ivajlo Petev je bio posten i to je priznao barem.
Priznajmo i mi sebi da je u jednoj od najlosijih grupa i najlaksih uspio upisati samo jednu pobjedu u 7 meceva i da je osvojio 7 bodova, nikad manje golova nije dala, sto govori o nasem ziheraskom pristupu, nikada reprezentacija nije imala toliki broj remija, tako malo poraza, a stajala tako lose na tabeli.
Da smo sastavljali igrace po godinama i iskustvu i iz liga petice moglo bi se sastaviti 11 prvih, pa i iz njenih drugih liga, po minutazi duzoj i potpunijoj od ovih do sada, ali naravno koga briga za takve igrace, nek su se nasli igraci iz Turske lige tu mahom svi od ko zna kojih menadzera ili iz Svedske karina lige 23 u Evropi po koeficijentu ili 18 lige Evrope poput Turske ili Madjarske 28 lige u Evropi. Bolje kotira Hrvatska i Srpska liga od njihove po koeficijentu, prvi su 15, a drugi 12 po koeficijentu lige.
.
Tim kao tim, ne moze se reci da nije imao kvalitete za bolji rezultat, pa i to drugo mjesto. Lazemo se ako kazemo da to nije tako. Selektor treba da bira igrace, ne menadzeri, selektor bira pristup utakmicama, odstranjuju se i najbolji ako zalaganja nema, kako to radi Halilhodzic u Maroku, odstrani Zijeha bez obzira kolika je zvjezda iz nacionalnog tima, nema tu emocije, niti podilazenja. Krajnje profesionalan pristup pripremama utakmica, rad, red, diciplina i neminovno je da dodje rezultat. Ako Pjanic kontinuirano pruza lose u reprezentaciji, ides na klupu. Dzeko ako ne odgovori onome sto se od njega trazi u napadu, ides na klupu. To se kod nas ne desava. Na kraju u ovome ciklusu i prethodnom provukli smo masu igraca kroz tim koji ne grizu za dres. Mislim da spadamo u red reprezentacija koje su najvise rotirale igrace i pozivale razlicitih igraca. Pa vise je Ogi sa Djurisicem na ruci grizao za dres nego drugi pojedinci. To je zalosno, ali nazalost istina. Nije mu ni tetovaza presudila da nastupi u dresu, vec Karleusa. Jebenije ona veze ima u savezu nego javnost.
Selektor je doveden u savez na insistiranje Redzada Dikonje, fudbalskog menadzera, zbog njegovog urgiranja i veza u savezu doveden je na celo reprezentacije. Ko je tu odigrao prljavo sve, nek neko odgovori od javnosti iz komisije koja je navodno trebala odabrati selektora ili ti ga Miske i Spahic. Jasno je da je bilo koje drugo ime koje se moglo pozvati ili preporuciti savezu iskljuceno iz toga, sto od nekih ovdasnjih trenera, sto od onih nasih stranaca po Evropi sigurno kvalitetnije rjesenje od Peteva.
Nek isti odgovore javnosti nakon ovoga neuspjeha reprezentacije sto neko drugi nije prihvatio poziv ili bio preporucen savezu umjesto Peteva.
Ivajlo Petev je bio posten i to je priznao barem.
Priznajmo i mi sebi da je u jednoj od najlosijih grupa i najlaksih uspio upisati samo jednu pobjedu u 7 meceva i da je osvojio 7 bodova, nikad manje golova nije dala, sto govori o nasem ziheraskom pristupu, nikada reprezentacija nije imala toliki broj remija, tako malo poraza, a stajala tako lose na tabeli.
Da smo sastavljali igrace po godinama i iskustvu i iz liga petice moglo bi se sastaviti 11 prvih, pa i iz njenih drugih liga, po minutazi duzoj i potpunijoj od ovih do sada, ali naravno koga briga za takve igrace, nek su se nasli igraci iz Turske lige tu mahom svi od ko zna kojih menadzera ili iz Svedske karina lige 23 u Evropi po koeficijentu ili 18 lige Evrope poput Turske ili Madjarske 28 lige u Evropi. Bolje kotira Hrvatska i Srpska liga od njihove po koeficijentu, prvi su 15, a drugi 12 po koeficijentu lige.
.
-
kiligonzales
-
Iker C
#290 Re: Ивайло Богданов Петев - Selektor reprezentacije BiH
Jedina greska ovog covjeka je to sto je slijepo vjerovao malom smradu Pjanicu.
- luckylaka
-
Iker C
#292 Re: Ивайло Богданов Петев - Selektor reprezentacije BiH
Prvi put u historiji reprezentacije izgledali smo konkurentno ozbiljnim reprezentacijama tip Francuska ili Ukrajina. I onda dodje mali smrad Pjanic i napravi penal, zatim svaku loptu pogresno doda, jednostavno bilo je tesko igrati protiv Finaca, Pjanica i Sehica.
- Laplace
#293 Re: Ивайло Богданов Петев - Selektor reprezentacije BiH
Sjećam se jednom davno, turnir u malom fudbalu u Gračanici. Dan ranije ekipa je osvojila neki turnir u nekom selu, pokupili su nagradu i napili se kao zemlja. U Gračanicu su turnir odigrali još uvijek pod uticajem alkohola, solidno pijani.
Zašto ovo pričam? Pa, i tako pijani, poslije cijele noći druženja sa vatrenom vodom, ovi su odigrali bolje nego naša reprezentacija protiv Finske. #samokažem
- Laplace
#294 Re: Ивайло Богданов Петев - Selektor reprezentacije BiH
Tu smo malo na tragu razloga ovih poraza. Ono, moguće je da nikako nemamo sreće sa selektorima, pa i da namjerno biramo loše, ali to ne objašnjava onako amaterske reakcije u stopostotnim šansama. U situacijama u kojima je taktika totalno nebitna jer igrač ima izrađenu situaciju i samo je treba realizovati, on to odradi kao da se prvi put sastao sa loptom. Kao da igra za Galaktikose iz Donjih Moštra (ili odakle su već).
-
NediM17
#295 Re: Ивайло Богданов Петев - Selektor reprezentacije BiH
Иваило је велики стручњак, нарочито се истакао у загребачком Динаму у сезони 2016/17 кад је оставио екипу без иједног трофеја након 12 година. 
- Gerro
- ModeratorNaBezCenzure
- agent_zero
#297 Re: Ивайло Богданов Петев - Selektor reprezentacije BiH
Ja koliko se sjećam, a mislim da se dobro sjećam, to nikad u životu nisam vidio.Edin H. wrote: ↑14/11/2021 13:07Ovo sam i ja pomisliopreselio na ahiret wrote: ↑14/11/2021 12:55 Nisam do sad vidio,tacnije ne sjecam se da jedna ekipa sa igracem manje u gostima zabije dva gola domacinu,mozda tamo neke amaterske lige....
Ovo je historijska bruka i sramota, koja će u ući u anale svih kvalifikacija.
A isto tako, boli me i činjenica kako kako blago novinari i navijačke grupe na ovo sve reaguju. Igrači (čast izuzecima) su zaslužili pravi javni linč!
- luckylaka
- Laplace
#299 Re: Ивайло Богданов Петев - Selektor reprezentacije BiH
Svim reprezentacijama svijeta smo zadali težak zadatak, podigli smo ljestvicu visoko. Ovo će biti teško nadmašiti.agent_zero wrote: ↑14/11/2021 19:42Ja koliko se sjećam, a mislim da se dobro sjećam, to nikad u životu nisam vidio.
Ovo je historijska bruka i sramota, koja će u ući u anale svih kvalifikacija.
A isto tako, boli me i činjenica kako kako blago novinari i navijačke grupe na ovo sve reaguju. Igrači (čast izuzecima) su zaslužili pravi javni linč!
- Point.
#300 Re: Ивайло Богданов Петев - Selektor reprezentacije BiH
Izgledali smo ranije konkurentno protiv Francuske, Italije, Argentine, Nizozemske, Španije i u tim utakmicama nije bio, ako me sjećanje ne vara, Petev selektor.