BANKE ALL ABOUT!!!

Ekonomija, biznis, dionice, posao, (ne)zaposlenost...

Moderator: anex

Post Reply
probook

#276 Re: Banke All about

Post by probook »

Ti nastavi placati rate, boraviste u BiH imas, nemas im se sta javljati gdje si. Pare salji na neciji racun (npr majka) , pa onda neka sa tog racuna prebacuju na tvoj racun za ratu, tako da nemaju uvid jesi li u drzavi ili nisi. I mislim da dok god rate idu normalno ne mogu ti nista.
toure123

#277 Re: Banke All about

Post by toure123 »

Raja moze li mi neko molim vas pojasniti kako u banci direktno mogu traziti refund za neku transakciju ???

Narucio sam nesto sa interneta putem kartice, ne putem paypala, i napravio gresku jer se radilo o prevari...

Koja je procedura molim Vas??? Hitno mi je ...
toure123

#278 Re: Banke All about

Post by toure123 »

Evo i mali update:

Zvao sam sada doticnu banku za ponistenje transakcije... Kazu da trebam pismenu saglasnost stranice gdje sam kupio da su oni saglasni za ponistenje transakcije :(

Sta da radim , moze li mi neko reci ?
drndalo

#279 Re: Banke All about

Post by drndalo »

Pa ako te ta stranica prevarila, tesko da ce ti dati pismenu saglasnost za ponistenje...
ExNihilo

#280 Re: Banke All about

Post by ExNihilo »

Nadam se da nije veći iznos.
toure123

#281 Re: Banke All about

Post by toure123 »

ExNihilo wrote:Nadam se da nije veći iznos.

oko 200 maraka jebote....

geekbuying.com je stranica :( :(
ExNihilo

#282 Re: Banke All about

Post by ExNihilo »

toure123 wrote:

Kako su te prevarili?
toure123

#283 Re: Banke All about

Post by toure123 »

ExNihilo wrote:
toure123 wrote:

Kako su te prevarili?
Item narucen prije 7 dana, na stranici mi pisalo da je in stock i da ga imaju na stanju. Sad kad ih god kontaktiram kazu mi da proizvoda nema na stanju i da moram cekat i da ne znaju kada ce ga biti. Daju opciju za refund za koju kaze da ce potrajat skoro mjesec dana jer sam platio karticom. Znaci bukvalno su mi prodali nesto sto nemaju na stanju i sada govore da moram da cekam u oba slucaja...

I hajd reci da nije prevara?
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#284 Re: Banke All about

Post by Truba »

stari štos prodavanja onoga što nema

zato i dalje volim prelistati pa kupiti :D
zlo zlo

#285 Re: Banke All about

Post by zlo zlo »

kakvih mjesec dana :cry: ja na aliju sve karticom, ne koristim neki drugi servis ni alipay i refundiraju mi za max 7 dana na karticu.
drndalo

#286 Re: Banke All about

Post by drndalo »

toure123 wrote:
ExNihilo wrote:
toure123 wrote:

Item narucen prije 7 dana, na stranici mi pisalo da je in stock i da ga imaju na stanju. Sad kad ih god kontaktiram kazu mi da proizvoda nema na stanju i da moram cekat i da ne znaju kada ce ga biti. Daju opciju za refund za koju kaze da ce potrajat skoro mjesec dana jer sam platio karticom. Znaci bukvalno su mi prodali nesto sto nemaju na stanju i sada govore da moram da cekam u oba slucaja...

Svejedno im zahtijevaj refund odmah, pa makar i cekao mjesec dana, ako nemaju, pa bar pare da dobijes.
nedo_a

#287 Re: Banke All about

Post by nedo_a »

Pozdrav svima,
evo nakon konsultacija i sa pravnkom, banka me moze povuci za tuki ako bi kojim slucajem proglasila kredit dospjelim u ovim okolnostima.
Naravno druga prica bi bila ako kredit ne bih placao.
zrakomlat

#288 Re: Banke All about

Post by zrakomlat »

Koja banka ima najmanje mjesecne troskove odrzavanja tekućeg racuna. Ne treba nikakva usluga tipa sms ili mobilno bankarstvo, samo da se ima racun za neke povremene uplate i debitna kartica.
nKrkan

#289 Re: Banke All about

Post by nKrkan »

Mogu li ja podići bilo kakav kredit ako imam ugovor na godinu dana u firmi?
zrakomlat

#290 Re: Banke All about

Post by zrakomlat »

Mislim da možeš ali da rok otplate bude do kraja ugovora, što se tiče banaka. U MKO možeš vjerovatno i duže od toga, ali je kamata dosta veća.
Bluemore

#291 Re: Banke All about

Post by Bluemore »

nKrkan wrote:Mogu li ja podići bilo kakav kredit ako imam ugovor na godinu dana u firmi?
Mozes podici onoliko koliko mozes vratiti dok ugovor traje.
ExNihilo

#292 Re: Banke All about

Post by ExNihilo »

toure123 wrote:
ExNihilo wrote:
toure123 wrote:

Kako su te prevarili?

Riješi li ti ovo ikad?
Benjo34

#293 Re: Banke All about

Post by Benjo34 »

Pozdrav, koliko traje konkurs u Addiko banci, i kakve su vase informacije u vezi iste? To jest zanima me kakve su plate, odnosi prema zaposlenim?
Obavio sam 2 intervijua prije 14 dana i nista mi ne javljaju, mjesto kreditnog sluzbenika
Daryl Dixon

#294 Re: Banke All about

Post by Daryl Dixon »

kakva su vam iskustva sa NLB bankom?
jeste li uzimali neki od kredita kod njih (konkretno stambeni)?
hvala
zrakomlat

#295 Re: Banke All about

Post by zrakomlat »

Benjo34 wrote:Pozdrav, koliko traje konkurs u Addiko banci, i kakve su vase informacije u vezi iste? To jest zanima me kakve su plate, odnosi prema zaposlenim?
Obavio sam 2 intervijua prije 14 dana i nista mi ne javljaju, mjesto kreditnog sluzbenika
Plata i TO zajedno između 1100 i 1200. Ne znam ima li razlike između gradova, nebi trebalo biti valjda. Kreditni službenik za stanovništvo.
Crni cvijet

#296 Re: ZATVORITE RAČUNE KOJE NE KORISTITE U BANKAMA!!

Post by Crni cvijet »

Pitanje za one koji se razumiju :mrgreen:

Imam otvoren tekući račun u banci koja naplaćuje mjesečno održavanje računa. Napominjem, radi se samo o tekućem računu, nemam debitnih, kreditnih, prekoračenja, limita i slično. Uplate i isplate radim na šalteru s običnom papirnom iskaznicom :) Elem, budući da na taj račun bude otprilike uplata do dvije godišnje, ja s vremena na vrijeme sama uplatim pet do deset maraka da se nađe za tu nadoknadu. Sad nisam išla jedno četiri do pet mjeseci uplatiti pa me zanima šta se uopšte desi kada se potroši to novca što ima na računu? Da li mi automatski blokira i briše račun, da li ide u minus pa pri prvoj uplati namire svoj trošak ili kako to već ide? Nikad izvod nisam dobila od njih btw a račun imam sto godina :D uskoro očekujem novu uplatu pa da znam da li može preko ovog računa ili je blokiran :run:
Puf

#297 Re: ZATVORITE RAČUNE KOJE NE KORISTITE U BANKAMA!!

Post by Puf »

Crni cvijet wrote:Pitanje za one koji se razumiju :mrgreen:

Imam otvoren tekući račun u banci koja naplaćuje mjesečno održavanje računa. Napominjem, radi se samo o tekućem računu, nemam debitnih, kreditnih, prekoračenja, limita i slično. Uplate i isplate radim na šalteru s običnom papirnom iskaznicom :) Elem, budući da na taj račun bude otprilike uplata do dvije godišnje, ja s vremena na vrijeme sama uplatim pet do deset maraka da se nađe za tu nadoknadu. Sad nisam išla jedno četiri do pet mjeseci uplatiti pa me zanima šta se uopšte desi kada se potroši to novca što ima na računu? Da li mi automatski blokira i briše račun, da li ide u minus pa pri prvoj uplati namire svoj trošak ili kako to već ide? Nikad izvod nisam dobila od njih btw a račun imam sto godina :D uskoro očekujem novu uplatu pa da znam da li može preko ovog računa ili je blokiran :run:
Zavisi od banke do banke, hladno odes u banku i ovo isto njih pitas
Matris

#298 Re: ZATVORITE RAČUNE KOJE NE KORISTITE U BANKAMA!!

Post by Matris »

Puf wrote:

Zavisi od banke do banke, hladno odes u banku i ovo isto njih pitas
Citajuci ovu temu sjetim se racuna koji ne koristim kako sam se vratio u Bosnu. Ostavio malo nesto novca "da se nadje" i ako mi zatreba karticu (kom su jednom blokirali karticu iz bosne i na hladno puse). Naplacivali 25 eura na tri mjeseca odrzavanje racuna, za koje sam znao. Pogledam izvjestaj kad oni uveli pored toga i novi fee "low activity fee" mjesecno dodanih 10 eura troskova. Kraljevi, uzese me za preko 200 eura ladno :D
alphonse kauders

#299 Re: ZATVORITE RAČUNE KOJE NE KORISTITE U BANKAMA!!

Post by alphonse kauders »

Ne brini se, ne mogu ti ništa, i nemoj slučajno da platiš ako te budu zvali!
regulator ih je natjerao da postupaju po ovim slučajevima da nakon nekog vremena sami ugase račun.

Inače - kakva ba naknada za održavanje računa na računu na kojem nema prometa više mjeseci?
Dakle, banke same sebi izmišljaju prihode i terete raju za gluposti.

Moj savjet - ako te nazovu - javi im da nećeš platiti, a neće te tužiti garant (Taksa za tužbu je čini mi se pedesetak maraka), i neće se više ništa dešavati po ovom pitanju.
un1ted
Location: Tema onih koji zaradjuju do 500KM viewtopic.php?f=77&t=82867&p=17676078#p17676

#300 Re: ZATVORITE RAČUNE KOJE NE KORISTITE U BANKAMA!!

Post by un1ted »

Nemoj da daješ takav savjet. Prodaju dug i onda te zove kamatarska služba, a nije da ne potegnu i tužbu kada se nakupi kamata.

Odgovor na pitanje šta ako nema novca je taj da ideš u minus dok se ne nakupi, pa pošalju upozorenje sa kamatama.

Ti kada zaključuješ ugovor sa bankom, plaćaš račun, a ne promet. Nađi banku koja naplaćuje po prometu i otvori kod njih.
Post Reply