Logor za djecu - PAZARIC

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
DearJohn

#276 Re: Logor za djecu - PAZARIC

Post by DearJohn »

O'zone wrote: 20/11/2019 20:31
DearJohn wrote: 20/11/2019 20:24
Čudna sorta wrote: 20/11/2019 20:15 Kad misliš da te u ovom jadu i čemeru od države više ništa ne može iznanaditi onda čuješ kako su neljudi uzimali/krali hranu namjenjenu mentalno invalidnim osobama, i hladno prodavali, i uzimali pare. I manje-više, niko ništa... hoće li biti odgovornosti - vjerovatno da neće.

I onda misliš da ne može gore od toga, i onda se pojave ove slike. Nije mi jasno da neko može raditi u ovakvoj ustanoviti i otići poslije posla kući i mirno spavati, nastaviti živjeti neki normalan život. OK, možda ima divnih, poštenih i savjesnih ljudi koji ovdje rade, ali utvrditi napokon, samo jednom nečiju odgovornost, u koje vrijeme je ovo bilo i da li će ikada u ovom jadu od države neko za bilo šta odgovarati.

I onda opet misliš da ne može gore, onda čujemo da skup budala misli da potrebe korisnika nisu ugrožene i da oni ne treba o tome da raspravljaju, da se uopšte bave s tim. Boli njih briga za sve...

I onda opet dođe tamo neki oktobar tamo neke godine, ti misliš da ne može gore, i onda izađu maloumnici i opet hladno zaokruže iste ove na izborima, i nastave da žive svoje savršene živote, bez trunke pameti i savjesti.

I vidim da komentari idu odmah u smjeru politike, nema nama napretka...
Pa ko nam je kriv za sve ovo, za korupciju, za sporo sudstvo, za stanje kakvo imamo u zdravstvu nego političari. NEMOJTE IH PRATI OD ODGOVORNOSTI, nego smjenjujte. Sve i jednog kabadahiju, od političara do lokalnih šerifa, šefova koji ne rade svoj poso, pa i šefova banaka, sve klepati po ušima
Super je to ali imamo jedan drugi problem. Šta kad ih smjenimo? Koga postaviti? Ovdje je sve na isti kalup, evo 26 godine dokaza iz nas. Ha se dočepa vlasti započne isto ko i oni što su bili prije njega.
Mlade ljude. Neopterećene nacionalizmom. Imamo zaista dosta inteligentnih i školovanih mladih ljudi koji bi vjerujem doveli ovu zemlju u red. Pogledaj npr. ministra Garibiju. Vjerujem da je dosta mlade raje za to da se zavede segment pravde u svakoj pori društva. I odlično bi obavljali svoju dužnost. Iz vlade i parlamenta treba ukloniti sve kabadahije a čim dođe do promjene napraviti reviziju porijekla imovine i utvrditi jasno na šta su utrošene donacije, a vjerovatno i sredstva za zbrinjavanje mladih. Pa ih krivično goniti
PM72

#277 Re: Logor za djecu - PAZARIC

Post by PM72 »

Vizionar 1985 wrote: 20/11/2019 20:39
PM72 wrote: 20/11/2019 20:04 Ja samo znam da sve gori,nepismeniji i primitivniji dolaze na vlast,od opštinskih vijeća do kantonalnih ,federalnih i državnih skupština.Prije su u tim vijećima i skupštinskim sazivima sjedili vrlo učeni i pismeni ljudi ali sad im je plafon DIF i viša pedagoška u Mostaru.Ne znaju napisati dvije ispravne prosto proširene rečenice a ufuralo se ko da je Harvard završilo mater im jebem.
Kod rahmetli Tite sa DIF-om si mogao biti samo nastavnik fizičkog u osnovnoj školi...

I da jedna Kerla ili sandžaklija Lakota pametno predlože ili usvoje? Boli njih klinac za djecom u Pazariću,njima je bitan paušal jal profesionalni status i koja komisija...4 godine je sigurna lova,orilo-gorilo.
Nedostaje da ne kazem fali nam postenih ljudi na vlasti. Ovo su vecinom ja ih jednom nazva Predatorima. Preciznije bi bilo gramzivci. Njih samo to interesuje, para, lova, kes, nastavi niz, pa dolaze i na nize pozicije ljudi koji se vremenom iskvare radi toga a i narod se po meni isto iskvari jer ovi sisu krv da se tako izrazim pa i narod mora da se bori za isto.

Tito bio bravar, ali koliko toliko posten bravar. A okruzi se bravar pametnijim od sebe i napravi solidnu drzavu.
Titini direktori nisu se bojali boga ali jesu Golog otoka.Ovi se ne boje ni Golog otoka ni Boga.
U Titin vakat bi bili pohapšeni isti dan,procesuirani za heftu i poslani na robiju.Jebo te život,majka bakira Hadžiomerovića u Bezistanu pronevjerila neku lovu a sumnjam da je to bilo više od vrijednosti novog vozila pa je ekspresno poslana na robiju a ima i sad "biljeg" lopova.Ne samo ona nego svo njeno potomstvo.
Ovi sad ne samo da neće na robiju nego im narod govori kako su pametni i kako su se snašli...
Kikibombona

#278 Re: Logor za djecu - PAZARIC

Post by Kikibombona »

Bakir1 wrote: 20/11/2019 20:38Nisam stekao doktorat napisao sam jednostavno ono sto sam vidio i doživio i promjenu kod osobe koju sam posjetio da je to za zaprepastiti se.
Djeca kao i taj zavod postoje godinama, problemi koji su danas isplivali su oduvijek prisutni kao i djeca na koju treba misliti uvijek a ne kada ih iz ladice izvuce Sabina hamdo ili zijo.
Takva bolest zahtjeva takve mjere nije to hir neke tamo uposlenice koja se sadisticki lozi na to da nekoga veze...
Jebo majku koji ste vi papci da odbacujete bilo kakvo drugo mišljenje do vaseg i vasih istomišljenika euforicno pateticnog.
Jesam zaposlenik u sekjurutiju zavoda evo tipkam iz buhare.
Po treci put postavljam: vezanje je zaranjeno
Uposlenici tvrde da nema "fiksiranja" djece

"Mi uposlenici odgovorno tvrdimo da nije bilo fiksiranje korisnika, a posteljine na slikama nisu već duže vremena u upotrebi", piše, između ostalog u pismu.
Direktor Zavoda u Pazariću je pozvao zastupnicu Ćudić da kaže kada su nastali snimci koje je objavila u javnosti.

"Odgovorno tvrdim da će ti ljudi biti sanckonisani. Bit će provedena istraga. Imate moju izjavu, nakon posjete Sloveniji, gdje se zabranjuje bilo kakvo fiksiranje, a znate kakvih ovdje ima ljudi sa psihičkim problemima", dodao je.
Ovo su rijeci direktora a ne moja. Ili si ti pametniji od direktora pa znas da djecu treba vezati za radijator.

Ili branis stranku jer te uvalila na budzet.

Samo nastavi, ja ti necu smetati. Kada nece moderatori da vas uklone sta ja tu mogu.
Bloo
Globalna šefica

#279 Re: Logor za djecu - PAZARIC

Post by Bloo »

Bakir1 wrote: 20/11/2019 20:38
Takva bolest zahtjeva takve mjere nije to hir neke tamo uposlenice koja se sadisticki lozi na to da nekoga veze...
Jebo majku koji ste vi papci da odbacujete bilo kakvo drugo mišljenje do vaseg i vasih istomišljenika euforicno pateticnog.
Jesam zaposlenik u sekjurutiju zavoda evo tipkam iz buhare.
Ne negira se potreba za vezivanjem, već postoje posebne VEZE koje dođu uz krevet.
Bolesnici/ova djeca/svi oni koje je potrebno vezati se NE VEŽU iscijepanim majicama uz radijator ili krevet.

Nije problem mišljenje, već ono što pokušavaš da proturiš pod mišljenje.

Baci oko na pojaseve za humano vezanje.
KatarinaKosaca
Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova

#280 Re: Logor za djecu - PAZARIC

Post by KatarinaKosaca »

Fali nama poštenih ljudi prevashodno u policiji i pravosuđu. Da tamo rade profesionalci, a ne kompetentni uhljebi, lijene guzice i postavljeni poslušnici, mogli bi političari klepiti ušima. Nama fali poštenje i kompetencije od čistačice do predsjedništva, ne samo u politici. Nama je već ušlo nepoštenje, štela, korupcija, koverta u gen, a u mentalnom sklopu je odavno. Utoliko je naša situacija toliko opasna, da su samo političari lako bi bilo...

btw... i manite se Tite, umro čovjek 1981 :D Ubijate više sa tom yugonostalgijom..
Bloo
Globalna šefica

#281 Re: Logor za djecu - PAZARIC

Post by Bloo »

Kikibombona wrote: 20/11/2019 20:47

Kiki, smanji malo doživljaj.
Ne znam jesi li imao susrete sa adolescentima sa određenim poremećajima. U određenim epizodama postoji potreba da se isti vežu - humano.
Postoje posebne veze.
PM72

#282 Re: Logor za djecu - PAZARIC

Post by PM72 »

kato...kad je Titaga umro? Jesil nosila štafetu? :D
bitanga_sa_otesa
Grijem se na: drva
Vozim: pezejca
Horoskop: ne vjerujem

#283 Re: Logor za djecu - PAZARIC

Post by bitanga_sa_otesa »

Bakir1 wrote: 20/11/2019 20:38 Jesam zaposlenik u sekjurutiju zavoda evo tipkam iz buhare.
jesil nalozio vatru da dodjem? ,zima mi kuci...
muha_sa

#284 Re: Logor za djecu - PAZARIC

Post by muha_sa »

PM72 wrote: 20/11/2019 20:49 kato...kad je Titaga umro? Jesil nosila štafetu? :D
Kata fulila godinu :D
Sanjarko

#285 Re: Logor za djecu - PAZARIC

Post by Sanjarko »

PM72 wrote: 20/11/2019 20:46
Titini direktori nisu se bojali boga ali jesu Golog otoka.Ovi se ne boje ni Golog otoka ni Boga.
U Titin vakat bi bili pohapšeni isti dan,procesuirani za heftu i poslani na robiju.Jebo te život,majka bakira Hadžiomerovića u Bezistanu pronevjerila neku lovu a sumnjam da je to bilo više od vrijednosti novog vozila pa je ekspresno poslana na robiju a ima i sad "biljeg" lopova.Ne samo ona nego svo njeno potomstvo.
Ovi sad ne samo da neće na robiju nego im narod govori kako su pametni i kako su se snašli...
I to sto kazes. Zlocin se isplati u ovakom sistemu, drzavi itd. Onaj kako se zove iz Porezne sto je utajio milijardu i vise, ono Lijanovici itd., malo odlezao i nadze se na slobodi. Onog Mitalovog brata pustise na slobodu. Platio neku kintu i sloboda. Isplati im se.

Ja da nesto pokradem jer sam kokuz mene bi kaznilo vise nego njih. A najgore u talu su vecinom.
Last edited by Sanjarko on 20/11/2019 21:49, edited 1 time in total.
Kikibombona

#286 Re: Logor za djecu - PAZARIC

Post by Kikibombona »

Bloo wrote: 20/11/2019 20:49

Ne znam jesi li imao susrete sa adolescentima sa određenim poremećajima. U određenim epizodama postoji potreba da se isti vežu - humano.
Postoje posebne veze.
Pusti ti moje ili svoje sretanje, ovdje imamo jasnu zabranu koju je naredio direktor zavoda: vezivanje je zabranjeno!

"Mi uposlenici odgovorno tvrdimo da nije bilo fiksiranje korisnika, a posteljine na slikama nisu već duže vremena u upotrebi", piše, između ostalog u pismu.
Direktor Zavoda u Pazariću je pozvao zastupnicu Ćudić da kaže kada su nastali snimci koje je objavila u javnosti.

"Odgovorno tvrdim da će ti ljudi biti sanckonisani. Bit će provedena istraga. Imate moju izjavu, nakon posjete Sloveniji, gdje se zabranjuje bilo kakvo fiksiranje, a znate kakvih ovdje ima ljudi sa psihičkim problemima", dodao je.
Razumijes, zabranjeno?

Ili je direktor budala pa radi na stetu djece.
Nekako s proljeća

#287 Re: Logor za djecu - PAZARIC

Post by Nekako s proljeća »

Protestno okupljanje sutra, u četvrtak, 21.11. ispred zgrade Federalne Vlade u 12h!

Hajde @kiki, mrdni guzove i dođi, a možeš i Zavod obići.
KatarinaKosaca

#288 Re: Logor za djecu - PAZARIC

Post by KatarinaKosaca »

muha_sa wrote: 20/11/2019 20:52
PM72 wrote: 20/11/2019 20:49 kato...kad je Titaga umro? Jesil nosila štafetu? :D
Kata fulila godinu :D
Nisam :D J auvijek bila kontra Splita, išla na informativni razgovor kod direktora što sam se smijala medicinskom izvješću.. praćeno žuticom :D
Čudna sorta

#289 Re: Logor za djecu - PAZARIC

Post by Čudna sorta »

DearJohn wrote: 20/11/2019 20:44
O'zone wrote: 20/11/2019 20:31
DearJohn wrote: 20/11/2019 20:24
Pa ko nam je kriv za sve ovo, za korupciju, za sporo sudstvo, za stanje kakvo imamo u zdravstvu nego političari. NEMOJTE IH PRATI OD ODGOVORNOSTI, nego smjenjujte. Sve i jednog kabadahiju, od političara do lokalnih šerifa, šefova koji ne rade svoj poso, pa i šefova banaka, sve klepati po ušima
Super je to ali imamo jedan drugi problem. Šta kad ih smjenimo? Koga postaviti? Ovdje je sve na isti kalup, evo 26 godine dokaza iz nas. Ha se dočepa vlasti započne isto ko i oni što su bili prije njega.
Mlade ljude. Neopterećene nacionalizmom. Imamo zaista dosta inteligentnih i školovanih mladih ljudi koji bi vjerujem doveli ovu zemlju u red. Pogledaj npr. ministra Garibiju. Vjerujem da je dosta mlade raje za to da se zavede segment pravde u svakoj pori društva. I odlično bi obavljali svoju dužnost. Iz vlade i parlamenta treba ukloniti sve kabadahije a čim dođe do promjene napraviti reviziju porijekla imovine i utvrditi jasno na šta su utrošene donacije, a vjerovatno i sredstva za zbrinjavanje mladih. Pa ih krivično goniti
Najgore je što nekima odgovara da mi mislimo da su svi isti, da su svi kriminalci, lopovi, kabadahije... Kad smo dali priliku nekom drugom? Evo prvi put nakon rata u KS imamo promjenu, pa kakvu takvu, nešto ide na bolje, nešto se kotrlja. Nerealno je očekivati više za godinu dana, uz onakvu SDA koja podmeće gdje stigne.

Pa ako pogriješe smijeniti ih na sljedećim izborima, kažnjavati, izlaziti masovno na proteste, zahtijevati odgovornost... do sada kod nas toga nije bilo, a teško da će i biti, ali eto...
Kikibombona

#290 Re: Logor za djecu - PAZARIC

Post by Kikibombona »

Nekako s proljeća wrote: 20/11/2019 20:56 Protestno okupljanje sutra, u četvrtak, 21.11. ispred zgrade Federalne Vlade u 12h!

Hajde @kiki, mrdni guzove i dođi, a možeš i Zavod obići.
Nazalost, nisam iz Sarajeva i sutra radim u tom periodu.

Ko ne radi u tom periodu, ko je iz Sarajeva, ima moralnu obavezu doci.

...

Ovo sto se desilo je proslo vrijeme. Treba se boriti za buducnost. Sutra svako od nas moze biti zrtva nakaradnog sistema.
KatarinaKosaca

#291 Re: Logor za djecu - PAZARIC

Post by KatarinaKosaca »

Naravno, posebice kad Damir Mašić poziva ima se odgovornost za budućnost sjaši kurta...
bitanga_sa_otesa
Grijem se na: drva
Vozim: pezejca
Horoskop: ne vjerujem

#292 Re: Logor za djecu - PAZARIC

Post by bitanga_sa_otesa »

Kikibombona wrote: 20/11/2019 20:59

Nazalost, nisam iz Sarajeva i sutra radim u tom periodu.

Ko ne radi u tom periodu, ko je iz Sarajeva, ima moralnu obavezu doci.

i pretpostavio sam da najvise moralisu oni sto ne znaju gdje je pazaric niti su se ikad primakli istom .zivi i dalje u svom svijetu gdje cvjeta cvjece :lol:
kamen spoticanja

#293 Re: Logor za djecu - PAZARIC

Post by kamen spoticanja »

KatarinaKosaca wrote: 20/11/2019 21:04 Naravno, posebice kad Damir Mašić poziva ima se odgovornost za budućnost sjaši kurta...
izadjes sutra s transprentom "sve za djecu,Damire Mašicu hebem ti matereshinu"
sve ce mu biti jasno
KatarinaKosaca

#294 Re: Logor za djecu - PAZARIC

Post by KatarinaKosaca »

kamen spoticanja wrote: 20/11/2019 21:07
KatarinaKosaca wrote: 20/11/2019 21:04 Naravno, posebice kad Damir Mašić poziva ima se odgovornost za budućnost sjaši kurta...
izadjes sutra s transprentom "sve za djecu,Damire Mašicu hebem ti matereshinu"
sve ce mu biti jasno
Not bed idea. Not at all.. :thumbup:
Bloo
Globalna šefica

#295 Re: Logor za djecu - PAZARIC

Post by Bloo »

Kikibombona wrote: 20/11/2019 20:53

Postoje posebne veze.
Pusti ti moje ili svoje sretanje, ovdje imamo jasnu zabranu koju je naredio direktor zavoda: vezivanje je zabranjeno!

Razumijes, zabranjeno?

Il neko laže...
https://faktor.ba/vijest/dr-omer-cemalo ... 1jovAYsyx8
kokakolas

#296 Re: Logor za djecu - PAZARIC

Post by kokakolas »

Kad smo vec toliki beskicmenjaci pokazimo sutra svijetu da nam je barem jos malo duse ostalo...
spreca

#297 Re: Logor za djecu - PAZARIC

Post by spreca »

Bloo wrote: 20/11/2019 21:26
Kikibombona wrote: 20/11/2019 20:53

Postoje posebne veze.

Razumijes, zabranjeno?

Il neko laže...
https://faktor.ba/vijest/dr-omer-cemalo ... 1jovAYsyx8
Cemalovicu ne prdi bez veze,naravno da se nces sloziti.....sta 150 zaposlenih radi kad je 47 djece povezano kao stoka,da imas imalo savjesti bjezao bi od novinara
dječak sa šibicama

#298 Re: Logor za djecu - PAZARIC

Post by dječak sa šibicama »

Jos jedna tema gdje ide prvo red zgrazanja, onda dezurni delegati sa razvodnjavanjem na temu "ja eto Damir Masic je kao bolji, SDP, komunjare, Tito, pedofilija u katolickoj crkvi", dok se sve ne stisa i ne zaboravi uz prigodno oglasavanje nadleznih, da li suda ili nekog drugog tijela, kako je sve po zakonu i sve je legalno.
izvrsni direktor
Vozim: Premium

#299 Re: Logor za djecu - PAZARIC

Post by izvrsni direktor »

Ovo je sabina danas na konferenciji rekla:
Nakon što sam Vladi i resornom ministarstvu uputila zahtjev za hitnu smjenu članova i članica UO i NO koji su ostali iz prošlog saziva 
Za one sto lazu konsrantno ovdje na forumu i pokusavaju skrenuti pricu
Bloo
Globalna šefica

#300 Re: Logor za djecu - PAZARIC

Post by Bloo »

kokakolas wrote: 20/11/2019 21:29 Kad smo vec toliki beskicmenjaci pokazimo sutra svijetu da nam je barem jos malo duse ostalo...
Jedino penzioneri, studenti (ako nema predavanja i ispita), nezaposleni i roditelji ove djece.

Budimo realni.
Post Reply