U tom dijelu govorim o prostoru zapadno od Brčkog.dr_Evil wrote:
Hoces da kazes da bi dio oko Banja Luke izdrzao 2-3 sedmice,
Srbija se expresno naoruzava?
-
daddy-kool
#276 Re: Srbija se expresno naoruzava?
- dr_Evil
#277 Re: Srbija se expresno naoruzava?
Jest posto bi Hrvatska "radije" pomogla nama nego njima, imali bi oni tu punu logistiku preko hrvatskedaddy-kool wrote:U tom dijelu govorim o prostoru zapadno od Brčkog.dr_Evil wrote:
Hoces da kazes da bi dio oko Banja Luke izdrzao 2-3 sedmice,
- dr_Evil
#278 Re: Srbija se expresno naoruzava?
Bas ojacali, pravo smo ojacali. Evo i google bi na pozavidio.BAK-eV wrote:Svijet je bio uz nas, dok smo bili slabi i dok su nas klali!dr_Evil wrote:
Oruzano i organizacijski sve je bolje nego prije.. Ono sto je puno, puno gore je kako stojimo na medjunarodnom planyu, naime nase drago bosnjacko rukovodstvo je otjeralo od sebe sve nase prijatelje u svijetu, '95 nas je skoro citav svijet stajao, a danas su protiv nas, vole nas samo kada dolazimo kod njih da im gradimo drzave. Tako da malo na koja vrata danas mozemo pokucati da nas podrze, ali eto Komsic ce pozvati ambasadora na razgovor, pa ce sve biti kao prije.
Eh kad smo ojacali, onda mir, mir niko nije kriv.
Toliko su nas volili, da su nam ukinuli republiku, vladu, nametnuli dvije policije, blokade na svim nivoima itd ...
Kakva ljubav.
- Maraschino
#279 Re: Srbija se expresno naoruzava?
Pa to, Tudjman je sanjao velikusrbiju 70-80 km od Zagreba, zato bi ih pomogli.dr_Evil wrote:
Jest posto bi Hrvatska "radije" pomogla nama nego njima, imali bi oni tu punu logistiku preko hrvatske
-
daddy-kool
#280 Re: Srbija se expresno naoruzava?
Hrvatska bi naoružavala separatiste u bosanskoj krajini i već bi imali sve spremno da to učine u roku od 3-4 dana?dr_Evil wrote:
Jest posto bi Hrvatska "radije" pomogla nama nego njima, imali bi oni tu punu logistiku preko hrvatske
Meni to ne zvuči realno za suštinsku promjenu odnosa snaga.
Mislim da bi uloga Hrvatske tu bila više humanitarna.
- dr_Evil
#281 Re: Srbija se expresno naoruzava?
Jah, ipak mislim da mi u Hercegovini malo bolje poznajemo Hrvate od vas u Bosni. Borba Hrvata i Srba je zavrsena, nece oni vise ratovat svako je dobio sto je zelio. Hrvatska i humanitarna u istoj recenici, jos se sjetim ono familiju na more, pa nazad u Bosnu cim je nestalo para.daddy-kool wrote: Hrvatska bi naoružavala separatiste u bosanskoj krajini i već bi imali sve spremno da to učine u roku od 3-4 dana?
-
daddy-kool
#282 Re: Srbija se expresno naoruzava?
Pa ne očekujem ni ja ništa od Hrvatske.dr_Evil wrote:Jah, ipak mislim da mi u Hercegovini malo bolje poznajemo Hrvate od vas u Bosni. Borba Hrvata i Srba je zavrsena, nece oni vise ratovat svako je dobio sto je zelio. Hrvatska i humanitarna u istoj recenici, jos se sjetim ono familiju na more, pa nazad u Bosnu cim je nestalo para.daddy-kool wrote: Hrvatska bi naoružavala separatiste u bosanskoj krajini i već bi imali sve spremno da to učine u roku od 3-4 dana?
- Maraschino
#283 Re: Srbija se expresno naoruzava?
dr_Evil wrote:
Jah, ipak mislim da mi u Hercegovini malo bolje poznajemo Hrvate od vas u Bosni. Borba Hrvata i Srba je zavrsena, nece oni vise ratovat svako je dobio sto je zelio. Hrvatska i humanitarna u istoj recenici, jos se sjetim ono familiju na more, pa nazad u Bosnu cim je nestalo para.
Ovdje sam se grohotom nasmijao.
B/B su kolateralna steta vasih ratova.
-
daddy-kool
#284 Re: Srbija se expresno naoruzava?
Njihovi međusobni dogovori, a ne ratovi, su nam dolazili glave.Maraschino wrote: B/B su kolateralna steta vasih ratova.
- dr_Evil
#285 Re: Srbija se expresno naoruzava?
Amindaddy-kool wrote:Njihovi međusobni dogovori, a ne ratovi, su nam dolazili glave.Maraschino wrote: B/B su kolateralna steta vasih ratova.
- Maraschino
#286 Re: Srbija se expresno naoruzava?
sta amin?
- dr_Evil
#287 Re: Srbija se expresno naoruzava?
A jah, sad mi Bosnjaci moramo vama Bosnjakobosancima da objasnimo znacenje rijeci "Amin" u ovome kontekstu jel?Maraschino wrote:sta amin?
E pa dobro, to znaci da se slazem i potpisujem sa izjavom da su dogovori nam obicno dosli glave.
- Maraschino
#288 Re: Srbija se expresno naoruzava?
kaze se ''slazem se'' a ne amin.
- dr_Evil
#289 Re: Srbija se expresno naoruzava?
Iz cudne si ti carsije bit ce, pa nisi cuo da se kaze Amin kad stavljas tacku na nesto. I tek sad uprathi da je Novi_Nick a ne ti pricao o ovim novim nacijama, pobrkah te, tako da ignorisi onu gore izjavuMaraschino wrote:kaze se ''slazem se'' a ne amin.
- Novi_Nick
#290 Re: Srbija se expresno naoruzava?
Ne lupetaj, posto nemas pojma o narodu, naciji i drzavi. Bosnjacibosanci znaci da su narod Bosnjaci a po drzavnosti/naciji Bosanci i Hercegovci odnosno Bosanci iz Bosnjackog naroda.dr_Evil wrote:Iz cudne si ti carsije bit ce, pa nisi cuo da se kaze Amin kad stavljas tacku na nesto. I tek sad uprathi da je Novi_Nick a ne ti pricao o ovim novim nacijama, pobrkah te, tako da ignorisi onu gore izjavuMaraschino wrote:kaze se ''slazem se'' a ne amin.
- dr_Evil
#291 Re: Srbija se expresno naoruzava?
Oho e'o ga strucnjak je tu. E bas ti hvala sto nam objasni da Bosnjaci nisu nacija, Dobrica je ponosan na tebe. Tako je reci nam da je to samo regionalna pripadnost pa da i Zagreb bude ponosanNovi_Nick wrote:Ne lupetaj, posto nemas pojma o narodu, naciji i drzavi. Bosnjacibosanci znaci da su narod Bosnjaci a po drzavnosti/naciji Bosanci i Hercegovci odnosno Bosanci iz Bosnjackog naroda.dr_Evil wrote:Iz cudne si ti carsije bit ce, pa nisi cuo da se kaze Amin kad stavljas tacku na nesto. I tek sad uprathi da je Novi_Nick a ne ti pricao o ovim novim nacijama, pobrkah te, tako da ignorisi onu gore izjavuMaraschino wrote:kaze se ''slazem se'' a ne amin.
- Novi_Nick
#292 Re: Srbija se expresno naoruzava?
"dr_Evil"
Iz cudne si ti carsije bit ce, pa nisi cuo da se kaze Amin kad stavljas tacku na nesto. I tek sad uprathi da je Novi_Nick a ne ti pricao o ovim novim nacijama, pobrkah te, tako da ignorisi onu gore izjavu
Novi_Nick
Ne lupetaj, posto nemas pojma o narodu, naciji i drzavi. Bosnjacibosanci znaci da su narod Bosnjaci a po drzavnosti/naciji Bosanci i Hercegovci odnosno Bosanci iz Bosnjackog naroda.
Obratno, Srbija i Hrvatska su ponosni na tebe, jer si glup i ides im na ruku u podijeli Bosne i Hercegovine na 3 djela. Bosnjaci su Narod a ne Nacija! Narod Bosnjaci iz drzave Bosne i Hercegovine su po Drzavi i Naciji Bosanci i Hercegovci (ili skraceno Bosanci)"dr_Evil"
Oho e'o ga strucnjak je tu. E bas ti hvala sto nam objasni da Bosnjaci nisu nacija, Dobrica je ponosan na tebe. Tako je reci nam da je to samo regionalna pripadnost pa da i Zagreb bude ponosan
- dr_Evil
#293 Re: Srbija se expresno naoruzava?
Brisem post, odustajem jer ne da mi se o ovome, sazvakali smo ovo na 500 raznih tema
- Novi_Nick
#294 Re: Srbija se expresno naoruzava?
To si pametno uradio!dr_Evil wrote:Brisem post, odustajem jer ne da mi se o ovome, sazvakali smo ovo na 500 raznih tema
-
Haman2
#295 Re: Srbija se expresno naoruzava?
Ne znam zasto se naoruzava kad joj niko ne prijeti.
- General War
#296 Re: Srbija se expresno naoruzava?
Ja ne znam lakve ti vijesti gledas u njemackoj, ali situacija na terenu pokazuje zavidnuu koordinaciju izmedju politika Hr i Pc.Maraschino wrote:dr_Evil wrote:
Jah, ipak mislim da mi u Hercegovini malo bolje poznajemo Hrvate od vas u Bosni. Borba Hrvata i Srba je zavrsena, nece oni vise ratovat svako je dobio sto je zelio. Hrvatska i humanitarna u istoj recenici, jos se sjetim ono familiju na more, pa nazad u Bosnu cim je nestalo para.
Ovdje sam se grohotom nasmijao.![]()
B/B su kolateralna steta vasih ratova.
-
155_mm
#297 Re: Srbija se expresno naoruzava?
ma on je jedan od pametniji zato su ga i izabrali da dodje ovdje i objasni muslimanima kako su srbi i hrvati svoje izborili i kako je za te muslimane najbolje da cutke prihvate sta srpska i hrvatska strana traze. ner bi za te muslimane najgore bilo bilo kakvo suprostavljanne a pogotovo neka vrsta oruzanog otpora. je naravno da ce se OS raspasti i da ce ti muslimani najgore proci u toj podjeli. i kako ce HR nekog naoruzati. kako je u BiH oruzje kod jednog naroda, gorivo kod drugog a municija kod treceg. ali mi te gluposti slusamo vec godinam. jedino duze slusamo pricu kako je za mir u BiH najopasnija dijasporaNovi_Nick wrote:"dr_Evil"
Iz cudne si ti carsije bit ce, pa nisi cuo da se kaze Amin kad stavljas tacku na nesto. I tek sad uprathi da je Novi_Nick a ne ti pricao o ovim novim nacijama, pobrkah te, tako da ignorisi onu gore izjavuNovi_Nick
Ne lupetaj, posto nemas pojma o narodu, naciji i drzavi. Bosnjacibosanci znaci da su narod Bosnjaci a po drzavnosti/naciji Bosanci i Hercegovci odnosno Bosanci iz Bosnjackog naroda.Obratno, Srbija i Hrvatska su ponosni na tebe, jer si glup i ides im na ruku u podijeli Bosne i Hercegovine na 3 djela. Bosnjaci su Narod a ne Nacija! Narod Bosnjaci iz drzave Bosne i Hercegovine su po Drzavi i Naciji Bosanci i Hercegovci (ili skraceno Bosanci)"dr_Evil"
Oho e'o ga strucnjak je tu. E bas ti hvala sto nam objasni da Bosnjaci nisu nacija, Dobrica je ponosan na tebe. Tako je reci nam da je to samo regionalna pripadnost pa da i Zagreb bude ponosan
-
155_mm
#298 Re: Srbija se expresno naoruzava?
pitam se, da je to stvarno tako kao sto nas vec godinama ubjedjuju, da li bi oni onda imali potrebu da nam to objasnjavaju?
ja vjerujem da nebi.
ja vjerujem da nebi.
-
Haman2
#299 Re: Srbija se expresno naoruzava?
Ako imamo postene namjere jedni oprema drugima, onda nema potrebe za naoruzavanjem. Naoruzava se onaj ko zeli da tlaci slabije. Naoruzavaju se dvije susjedne drzave koje su svoju vojsku slale u BiH, neke od njih pocinile genocid, a i danas salju svoje cetnicke paravojne grupe koje divljaju oko Visegrada, Srebrenice i Gacka, iako svi znamo kakvi su zlocini pocinjeni nad Bosnjacima na tim prostorima. Mi nismo izgradili povjerenje jedni prema drugima a sa sadasnjom politikom tesko da i mozemo nesto popraviti.
- dr_Evil
#300 Re: Srbija se expresno naoruzava?
Koji si ti troler, ja se ovde jedini derem da objasnim liku da ne pusi fore o bosnjakobosancima i pokusavam da objasnim liku da su Bosnjaci stariji od njegovih filozofija, a sada ispade da sam poCetnik. Hajd dobro.155_mm wrote:
ma on je jedan od pametniji zato su ga i izabrali da dodje ovdje i objasni muslimanima kako su srbi i hrvati svoje izborili i kako je za te muslimane najbolje da cutke prihvate sta srpska i hrvatska strana traze. ner bi za te muslimane najgore bilo bilo kakvo suprostavljanne a pogotovo neka vrsta oruzanog otpora. je naravno da ce se OS raspasti i da ce ti muslimani najgore proci u toj podjeli. i kako ce HR nekog naoruzati. kako je u BiH oruzje kod jednog naroda, gorivo kod drugog a municija kod treceg. ali mi te gluposti slusamo vec godinam. jedino duze slusamo pricu kako je za mir u BiH najopasnija dijaspora
Da OS ce se raspasti, i da Bosnjaci ce najgore proci u toj podjeli, i da susjedi ce i te kako iskoristiti polozaj za sverc oruzjem, osim ako ti mislis da ce podrzati radije nas, nesto kao tuzlanska kolona(guglaj posto si bio klinac pa se ne sjecas). Samo vi i dalje sanjajte o tome da ce nas nasi sugradjani Srbi i Hrvati docekati cvijecem.